Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Helsingborg, Domsten
Lärkstigen 11
6 495 000 kr som utgångspris
Boarea: 134 m2
areakälla: säljarens information.
Biarea: 80 m2
areakälla: säljarens information.
Tomtarea: 1088 m2
Rum: 5
 

Unikt tillfälle att förvärva detta hus i Domsten med badrocksavstånd till svalkande dopp i havet!

Välkomna till detta kustnära hus i pittoreska Domsten som med lite kärlek och varsam hand kan förvandlas till ert nya drömboende. I populära och barnvänliga Domsten erbjuder huset en underbar utsikt över sundet samt en stor och härlig trädgård. Trädgården är idag med sin stora gräsmatta väldigt lättskött, men bjuder in till stora möjligheter för att låta sina allehanda trädgårdsdrömmar gå i uppfyllelse.
Välkommen att boka in visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Andrea Stoltz
0737-45 37 21 andrea.stoltz@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Lite av varje:

Välkommen till Domsten och Lärkstigen 11, en välbevarad och tidsenlig 50-tals villa på toppen läge!
Här bor ni med badrocksavstånd till långgrunda sandstränder och bad från bryggor som bara ligger ett stenkast bort. Byn erbjuder på vackra promenadstråk längs havet och närhet till lummiga skogar i närliggande Kulla Gunnarstorps naturreservat.
Den charmiga småbåtshamnen är sommarens naturliga samlingspunkt för både stora och små och erbjuder seglarskola, kajakuthyrning och tisdagsseglingar. Populära Christians Fiskebod erbjuder bland annat på nyfångade delikatesser och svalkande glass.
Huset har genom åren tagits väl omhand och har mycket av sin ursprungliga karaktär i gott behåll, dock är det dags att uppdatera och renovera bland annat kök och bad.

Hall:

Trevlig entré med vackra välvda fönster som skänker hallen ett fint ljusflöde. Här finns gott om plats för ytterkläderna i en nisch för hatthyllan samt inbyggd garderob. Den vackert specialsnidade trappan leder upp till ovanvåningen.

Badrum:

Längre fram i hallen till vänster finns bostadens delvis kaklade badrum med wc, handfat med kommod, spegelskåp samt badkar.

Matsal:

Rakt fram från entrén når vi bostadens matsal som förbinds med vardagsrummet genom fina dubbelglasdörrar vilket ger en luftig och öppen känsla. Ljuset är fantastiskt med stora fönsterpartier mot sydöst som även ger en trevlig kontakt med trädgården. Här finner vi en vackert bevarad ekparkett som löper genom matsal och vardagsrum.

Vardagsrum:

Det generösa vardagsrummet har stora fönster mot sydväst samt en vacker antik kakelugn från Rörstrand. Ett härligt rum att umgås i och enkelt att möblera i olika avdelningar med soffgrupp, bibliotek och läsfåtöljer. Kakelugnen ger både karaktär och mysiga kvällar framför brasan. Från vardagsrummet når vi ut till den stora härliga trädgården.

Kök:

Till höger från hallen når vi köket med original inredning från byggåret 1956. Möjlighet finns att plocka bort en vägg och få en social och öppen planlösning och varför inte en köksö mot vardagsrummet? Köket har fönsterpartier mot både norr och öster med vy över bilplats och ankommande gäster. Den maskinella utrustningen består av spis med ugn, fläkt, kyl/frys samt mikro.

Ovanvåning:

Den vackra trappan i hallen leder oss upp till ovanvåningen. Här möts vi av ett stort härligt rum med fint ljusflöde från fönsterpartier mot flera väderstreck. Rummet bjuder även på härlig havsutsikt över sundet och Danmark. Vid behov går rummet lätt att dela av till fler sovrum om så önskas. Från allrummet finns anslutning till bostadens två sovrum, båda med platsbyggd förvaring och bra utrymme för säng samt tillhörande möblemang.

Källare:

Från hallen nås en stor och rymlig källare med gott om plats för både tvättstuga med dusch, pannrum, matskafferi och två rum som idag används som verkstad/pysselrum. Ljusinsläpp från fönster som vetter ut mot trädgården och även grov-ingång finns.

Trädgården:

I den stora trädgården finns det idag härligt utrymme för barn med spring i benen och möjligheter att skapa sin egna framtida oas, kanske en köksträdgård eller pool eller varför inte båda delar? Här finns det gott om plats för att uppfylla allehanda trädgårdsdrömmar! På gaveln vid källarens groventré når man biluppställningsplatsen och garaget.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Byggnad

Byggnadstyp:

1½-plansvilla i vinkel med källare

Byggnadsår:

1956

Grundläggning:

Källare

Grundmur:

Betong

Stomme:

Betong

Fasad:

Tegel

Fönster:

2- och 3-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Betongpannor

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Olja / El panna

Ventilation:

Självdrag

Övrigt:

Fastigheten är med i bevarandeprogram och klassat som särskilt värdefull byggnad.

Energideklaration:

Energiklass: G
Primärenergital: 302 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2022-09-09

Övriga Byggnader

Friliggande byggnad som idag innefattar garage samt förråd.

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

1st

Kommentar:

Husets elförbrukning: 14.000kwh samt uppvärmning: 2 m3 olja. Renhållning: 3972kr/år.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Fisknoten 10

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Planbestämmelser:

Stadsplan

Tomtarea:

1088 m²

Kommentar till areakälla:

Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning.

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Pantbrev:

Totalt antal: 7 st
Total summa: 749 000 kr

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

3 788 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusmark
Taxeringsvärde:

1 942 000 kr

Småhusbyggnad
Värdeår:

1956

Taxeringsvärde:

1 846 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Domsten är ett gammalt fiskeläge beläget vid kusten ca 9 km norr om Helsingborg. Med sina ca 600 invånare bjuder denna pittoreska by på hisnande vacker natur med både havskust och lummiga skogar i närliggande Kulla Gunnarstorps naturreservat. Här finns en småbåtshamn som är byns centrum där man kan både äta lunch och glass om somrarna i Christians Fiskebod. Badstranden är mycket populär och det erbjuds både långgrund sandstrand och bryggor att doppa sig från. Den aktiva båtklubben erbjuder tisdagsseglingar, seglarskola och kajakuthyrning.

Närservice:

Domstens grannområden Hittarp och Laröd finns två bra skolor (åk 1-9 samt förskolor), förskola för de mindre barnen finns i Domsten. Det finns även mataffär, bibliotek, pizzeria mm i Laröd.

Kommunikation:

Det finns goda kommunikationer med buss både söderut mot Helsingborg och norrut mot Viken, Höganäs. Med bil tar du dig till Ängelholms flygplats på ca 30 minuter och drygt en timme till Köpenhamn.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.