Kävlinge, Barsebäck
Slottsvägen 17
5 495 000 kr som utgångspris
Boarea: 152 m2
areakälla: taxeringsinformation
Biarea: 13 m2
areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 1032 m2
Rum: 5
 

Tilltalande poolvilla med renoverad interiör och förtrollande utemiljö.

I natursköna omgivningar nära Barsebäcks slott presenterar vi denna gedigna enplansvilla i vinkel, optimalt belägen på underbar hörntomt inbäddad i vackra rosor. Utemiljön är fullkomligen magisk med massor av varierad grönska, härliga uteplatser och två isolerade, inglasade uterum varav ett med fantastisk takhöjd och ett som vetter direkt mot poolområdet i söder. Inomhus väntar smått imponerande sällskapsytor av synnerligen vida mått, en stilfull köksinteriör med angränsande stor matplats och ett elegant badrum i helkaklat utförande. Addera därtill en helkaklad toalett och tre rejäla sovrum. Värmande bastu och kamin samt dubbelcarport är ytterligare attribut som förgyller detta fantastiska hem. Varmt välkomna!

En by med anor från 1700- talet med en fin kyrka och gods tillhörande Grevskapet Hamilton samt en levande bygdegård med bra byalag och fin skola samt förskola där barnen trivs. Vill du bada i havet trampar du dit på ca 5 minuter.
Välkommen till byn där du kommer att trivas från första stund!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare, Delägare & Partner Lidija Jakob
0733-22 05 22 lidija.jakob@vaningen.se

Visningar.

Söndag 11 December
11:00 - 12:00
Bokad visning !
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Hallen är inbjudande och härligt ljus med både sidoljus och fönster i ytterdörren. Terrakottafärgad, praktisk klinker med skön golvvärme möter klassiskt vita väggar och här finns utmärkt förvaring i en stor garderob bakom spegelbeklädda skjutdörrar.

Toalett:

Direkt åt höger är gästtoaletten belägen, i helkaklat utförande i grå toner och försedd med wc, handfat, väggskåp och fönster. Toaletten renoverades 2005 och har golvvärme.

Vardagsrum:

Vidare in öppnar otroligt generösa sällskapsytor upp med massor av plats för såväl soffgrupp som sköna fåtöljer och annat. En stilren Conturakamin skänker värme och en rustik tegelvägg skapar karaktär mot de i övrigt vita väggarna. Vackra ekplankor samspelar med infällda takspotlights och ett strålande ljusinsläpp ifrån flertalet fönster i två väderstreck, liksom ljusbringande altandörr ut mot det inglasade uterummet som är vänt mot poolen i söder och det stora trädäcket utanför.

Uterum:

Härligt inglasat, isolerat uterum med stora skjutpartier som med fördel helt öppnas upp när vädret tillåter för att integrera utemiljön. Ljust golv och takkupor förstärker det luftiga intrycket.

Kök:

Härnäst finner vi ett smakfullt renoverat Ballingslövkök från 2005, där vita släta luckor ackompanjeras av vitrinskåp med belysning och accentuerande rött mosaikkakel ovanför mörka arbetsytor. Den rostfria maskinparken består av kyl/frys 2022, inbyggd mikro, ugn, integrerad diskmaskin, fläkt samt spishäll (samtliga från 2005). Extra bonus med ljus ifrån glasinfattad dörr med utgång till husets framsida.

Matplats:

Invid köket erbjuds en mycket trevlig matplats för familj och vänner, med enhetliga ekplankor såsom i kök och vardagsrum. Stora fönster skänker både ljus och utsikt, tillsammans med skjutdörrar för enkel access till det ståtliga uterummet i direkt anslutning.

Uterum:

Fantastiskt uterum med magnifik takhöjd! Ljuset strömmar in från både stora glaspartier och härliga takfönster och golvet pryds av klinker - det perfekta rummet för sociala tillställningar under större delen av året då rummet är isolerat.

Badrum:

Hemmets badrum renoverades 2005 och bjuder på elegant helkaklade ytskikt i vitt och mörkgrått. Badrummet är utrustat med dusch bakom vikdörrar i klarglas, vägghängd wc bakom glasbetongvägg, handfat med kommod och matchande högskåp, handduksvärmare, infällda spotlights och ett stort frostat fönster. Golvvärme.

Tvättrum:

I tvättrummet finns både tvättmaskin 2022 och torktumlare ca 2018, vask med rostfri diskbänk samt bra förvaring i svarta väggskåp. Renoverat 2005 med linoleummatta.

Sovrum:

Rymligt sovrum med möjlighet till dubbelsäng och tillhörande möblemang. Snyggt ekgolv samspelar med väggar tonade i grått.

Sovrum:

Vägg i vägg är ännu ett rejält sovrum placerat, med enhetliga ytskikt såsom i det föregående sovrummet.

Sovrum:

Bostadens tredje sovrum är också av god storlek, med ytskikt som tidigare och flexibla möbleringsmöjligheter.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

Enplansvilla i vinkel, Götenehus

Byggnadsår:

1979

Grundläggning:

Platta på mark

Stomme:

Trä

Fasad:

Tegel

Fönster:

3-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Sanda betongpannor

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Luft/luftvärmepump, kamin, direktverkande el samt takvärme

Ventilation:

Mekanisk frånluft

Övrigt:

Enligt säljarens information:
Jordfelsbrytare är installerad.
Värmesystem: takvärme, kamin Contura. Luft/luftvärmepump från 2022.
Badrum/gäst wc renoverat från 2005 av Lomma kakel samt golvvärme.
Tvättstuga med tvättmaskin 2022 och torktumlare 2018.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 82 kWh/m²/år
Energiklass: E
Primärenergital: 159 kWh/m²/år
Utförd: Beställd
Datum: 2022-10-28

Övriga Byggnader

Carport med plats för två bilar.
Två inglasade, isolerade uterum från ca 1990-talet.

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

1st

Elkostnad:

20 400 kr/år

VA:

4 300 kr/år

Sotning:

400 kr/år

Renhållning:

3 603 kr/år

Försäkring:

5 052 kr/år

Total driftkostnad:

33 755 kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 874 kr (42 629)

Kommentar:

Enligt säljarens information: I elkostnaden ingår hushållsel och pool. I dagsläget har säljaren bredband från Telia till en kostnad om 795 kr/månaden. Enligt säljaren finns protokoll gällande braskaminen från 2022.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Barsebäck 77:89

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Planbestämmelser:

Stadsplan

Tomtarea:

1032 m²

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Övrigt tomt:

Magnifik trädgårdstomt med en mängd varierad växtlighet såsom vindruvor, vildvin, clematis, stjärnmagnolia och fikon. Flertalet härliga uteplatser finns för sköna möblemang, för att inte tala om två inglasade och isolerade uterum varav ett vänt mot den svalkande poolen och det stora trädäcket i söderläge. Vidare finns mysig pergola och vackert smidesstaket med grind som tillsammans med häckar och trästaket ramar in på bästa sätt.

Dubbelcarport med stenbelagda ytor.

Pantbrev:

Totalt antal: 8 st
Total summa: 2 400 000 kr

Försäkringsbolag:

Länsförsäkringar

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

3 040 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusmark
Taxeringsvärde:

1 138 000 kr

Småhusbyggnad
Värdeår:

1979

Taxeringsvärde:

1 902 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

I Kävlinge kommun där kommunalskatten är bland de lägsta i landet ligger Barsebäcks By. I detta populära och familjevänliga område bor man huvudsakligen i villa. Orten bjuder på en blandad bebyggelse, med fastigheter från slutet på 1800-talet till helt nybyggda hus. Orten har under de senaste åren vuxit rejält och nya områden växer fram. Barsebäcks Montessoriskola erbjuder skolgång från årskull 1-9 samt förskoleverksamhet från 1,5 år-skolstart. Bra barnomsorg med god kvalitet är en av de många faktorerna som gör att barnfamiljen gärna flyttar hit. De natursköna omgivningarna och de fina rekreationsområdena i närmiljön är många. Här bor man ett stenkast från det gamla fiskeläget Barsebäcks hamn, fina badstränder och en golfbana i världsklass.

Med närheten till E6 tar du dig snabbt norrut och söderut. Inom 30 minuter når du både Malmö, Lund, Landskrona och Helsingborg. På 5 minuter når du handelsplatsen Center Syd som erbjuder alla typer av affärer med allt från detaljhandeln till stormarknader. I Löddeköpinge finns det dessutom all annan form av social service, gym, badhus och bibliotek m.m. I kommunen finns det också kanotuthyrning och fiskemöjligheter i Lödde å. Fina fiskemöjligheter ges också i sundet där många flugfiskefantaster har Barsebäck som ett Mecka på vårkanten. Turbåtar brukar utgå från hamnen under sommaren som erbjuder trevliga fisketurer. De vackra omgivningarna har också inspirerat många konstnärer som har slagit sig ner i trakten, så under påskens konstrundor brukar det vara extra aktivitet här omkring. Man har anlagt cykelvägar som leder till stranden, hamnen, Löddeköpinge och Center Syd. Området erbjuder som sagt många aktiviteter vilket gör det till en bomiljö med extra livskvalitet.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.