Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Svedala, Bara
Tårpilsgränd 7
4 995 000 kr eller högstbjudande
Boarea: 155 m2
areakälla: Säljarens information
Tomtarea: 531 m2
Rum: 5
 

Välskött och varsam renoverad familjevilla!

Välkomna till detta omhändertagna fristående hus i eftertraktade orten Bara. Påkostade renoveringar in-och utvändigt på huset gör boendet inflyttningsklart för nästa ägare. På nedervåningen omges vi av sällskapsytor genom kök, vardagsrum och trädgård samt en trappa upp finner vi bostadens privata del samlat på ett plan med sovrum, badrum och klädkammare. I huset erbjuds vi bland annat stilrena ytor och inte minst en praktisk och uppdaterad tvättstuga. Till bostaden hör en välskött trädgård och framför huset har vi uppfart med plats för flera bilar och ett garage. Varmt välkommen att boka in dig på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Canan Elmas
0709-31 72 24 canan@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Nedervåning:

HALL
Välkomna in till huset där vi först möts av en stor och inbjudande hall med plats för avhängning i form av sko- och hatthylla. Direkt innanför dörren ligger praktiskt mörkt klinker på golvet tillsammans med väggar i beige kulör. Direkt till vänster från entrén har vi trappuppgången som tar oss upp till andra våningsplanen. Vidare till vänster finns ingången till köket, rakt framför vardagsrummet samt till höger nås två sovrum och badrum. Längst den kortare korridoren in till sovrummen finns en garderob i full höjd att tillgå.

KÖK
På våningsplanen hittar vi stilren och tilltalande kök (Ikea 2017) som går i vita köksluckor med rostfris beslag. Köket är utrustat med kyl och frys (Bosch 2022), diskmaskin (Bosch 2019), inbyggd ugn (Whirlpool 2017), inbyggd mikrovågsugn (Whirlpool 2017), spishäll (Ikea 2017) samt köksfläkt (Ikea 2017). På golvet ligger mörkt klinker tillsammans med ljusa väggar.

GROVKÖK
I anslutning till köket finns grovköket med inredning från Ikea och bra arbetsytor och skåp. Här finns tvättmaskin och torktumlare, både från Bosch. På golvet ligger mörkt klinker tillsammans med ljusa väggar.

VARDAGSRUM
Stort och rektangulärt vardagsrum med flera fönster som ger en härlig rymd i rummet. Perfekt layout för en ordentlig soffgrupp samt matplats om så önskas. Rummet bjuder på så sätt härliga sällskapsytor som vidare följer ut i trädgården. På golvet ligger parkett tillsammans med ljusa väggar.

TRÄDGÅRD
På framsidan av huset har vi en lättskött stensättning på mark och flera platser för biluppställning intill huset, som följs upp med ett stort garage/förråd. Stensättningen övergår till gräsmatta som fortsätter vidare runt huset. På framsidan finns även trädäck med tilldragande glasräcken på sidorna, perfekt sittplats att njuta av solen hela dagen.

BADRUM
I badrummet från 2017 finner vi modern inredning med ytskikt av mörkt klinker tillsammans med stora vita kakelplattor på väggarna. Badrummet är rymligt och utrustat med jacuzzibadkar, WC, handdukstork, handfat med kommod samt spegel med belysning.

Ovanvåning:

SOVRUMMEN
En våning upp har vi bostadens övriga sovrum samlade, tillsammans med en klädkammare i hallen för extra förvaringsmöjligheter. Här uppe har du friheten att nyttja rummen som sovrum, kontors- eller gästrum alternativt allrum. Samtliga rum är luftiga och ljusa i sin storlek och kulör, varav det störta rummet består av laminat tillsammans med ljusa väggar. Tvärs över våningen finns de andra två rummen, ena bestående av laminat tillsammans med ljusa väggar samt en platsbyggd garderob att tillgå. Det tredje rummet har parkett på golv tillsammans med ljusa väggar.

BADRUM
Ett funktionellt badrum från 2018 där mörkt klinker ligger på golv tillsammans med stora vita kakelplattor på väggarna. Badrummet är utrustat med dusch med duschvägg, handfat, spegel med belysning ovan samt nytt takfönster (Velux 2022).

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

Friliggande 1½-plansvilla

Byggnadsår:

1977

Grundläggning:

Platta på mark

Grundmur:

Betong

Stomme:

Trä

Fasad:

Tegel

Fönster:

3-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Takpannor

Utvändigt plåtarbete:

Övre fasad i plåt

Uppvärmning:

Luft/luft värmepump/Direkt el

Ventilation:

Självdrag

Övrigt:

Renoveringar:
2022 - Nytt tak (pannor)
2022 - Nytt Velux takfönster
2015 - Samtliga fönster bytta till 3-glas
2010 - Plåtning utförd
2005 - Luft/luft värmepump

I köpet ingår:
Hallgarderober, tvättmaskin, torktumlare, skjutdörrar i ett sovrum, utemöbler på trädäck.

Energideklaration:

Energiklass: E
Primärenergital: 134 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2022-11-04

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

5st

Elkostnad:

16 295 kr/år

VA:

9 765 kr/år

Total driftkostnad:

26 060 kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 874 kr (34 934)

Kommentar:

I elkostnad är uppvärmning inkluderat.
Vatten 230 m³/år. Kostnad inkl. moms och avgifter.
Bredband via Ownit, 1 MB/s, 250 kr/mån.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Värby 61:299

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc:

Gemensamhetsanläggning: Svedala Värby GA:27 ändamål: Radio- TV och/eller tele.

Planbestämmelser:

Stadsplan Vattenskyddsområde

Tomtarea:

531 m²

Kommentar till areakälla:

Boarea: 147 kvm enligt fastighetsutdraget. Biarea: ca 30 kvm garage enligt säljare.

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Pantbrev:

Totalt antal: 7 st
Total summa: 1 423 000 kr

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

1 971 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusmark
Taxeringsvärde:

890 000 kr

Småhusbyggnad
Värdeår:

1977

Taxeringsvärde:

1 081 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Den nuvarande tätorten Bara är en relativt ung by som började byggas söder om kyrkan 1964 invid de hus och gårdar som tidigare utgjorde byn Värby. Den ursprungliga byn Bara raderades nämligen ut helt under enskiftet 1814-1815. Bara kyrka ligger norr om tätorten tillsammans med den gamla prästgården. Bara var en egen kommun fram till 1977 då den gick upp i Svedala kommun. Idag är Bara en mycket populär och expansiv tätort dit många barnfamiljer söker sig. De barnvänliga villakvarteren i kombination med närheten till naturen och de goda pendlingsmöjligheterna till hela Öresundsregionen lockar.

Skånetrafiken har en busslinje som trafikerar Klågerup-Bara-Malmö, där ett flertal hållplatser finns i byn och bussarna går för det mesta var 20-30:e minut och oftare i rusningstider. Den går även sena kvällar och helger. I grannbyn Klågerup finns även ett privatägt taxibolag Taxipilen med utmärkt service.

I Bara finns ett centrum med livsmedelsaffär, pizzeria/krog, frisör, bibliotek, tandvård, vårdcentral och barnavårdscentral. Hela centrum är under ombyggnad och ingår i projektet "Nya Bara". Kortfattat består detta av satsningar på bostäder, en helt ny stadsbild, kommersiella lokaler, servicefunktioner och ny infrastruktur. Barabadet är ett populärt utomhusbad om somrarna.

Bara har två grundskolor, Baraskolan F-3 och Spångholmsskolan 4-9 och en handfull kommunala förskolor.

Torup och Bokskogen är ett unikt rekreationsområde, som ligger på promenadavstånd från Bara. Här kan du uppleva kultur och natur på samma gång. Här hittar du motionsspår, promenadstigar och ridvägar. Även en populär skogslekplats och ett utegym finns. Torups slott och dess vackra trädgård erbjuder guidade rundvandringar. Söder om byn driver företaget PGA Sweden National två 18-håls golfbanor och ett hotell. Den 12 juni 2009 invigdes den första banan av Annika Sörenstam. Det finns fortsatt stora planer för Baras framtid, bl.a. planerar Svensk galopp att flytta sin galoppverksamhet från Jägersro i Malmö till området vid PGA Sweden National söder om Bara. Det handlar om en ny tävlings- och träningsanläggning och tillhörande stallar och hagar med plats för uppåt 300 hästar. Dessutom finns planer på ett hotell, ett konferenscenter och hundratals nya bostäder i området.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.