Svedala, Bara
Bjärshögs stationsväg 3-0
9 975 000 kr som utgångspris
Boarea: 270 m2
areakälla: taxeringsinformation
Biarea: 58 m2
areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 2218 m2
Rum: 7
 

Unikt och synnerligen påkostat stenhus i fridfulla omgivningar.

Invid vajande, vidsträckta fält i underbart vacker skånsk miljö presenterar vi med stolthet denna exklusiva arkitektritade villadröm signerad förnämliga ytor med spatiös volym och ett imponerande ljusinsläpp ifrån generösa fönsterpartier. Planlösningen är otroligt öppen men samtidigt mycket väl avvägd där varje kvadratmeter utnyttjats på bästa sätt. Materialvalen är genomgående gedigna såsom solida innerdörrar och mönsterpassad, handlagd ekparkett ackompanjerat av både granit- och kalkstensgolv, liksom putsade väggar, fönsterbänkar i marmor och massivt ekkök från Vedum. Addera därtill attribut som fjärrstyrd belysning, ljusflödande matsal, vinrum med AC och integrerat dubbelgarage. Villan erbjuder två elegant helkaklade badrum av högsta hotellklass och hela fem rejäla sovrum, varav ett med access till njutbar, granitstenbelagd terrass i bästa sydvästläge där magiska vyer över det öppna landskapet förgyller. Vidare finner vi magnifika sällskapsytor där takhöjd om ca 6,5 meter samspelar med ljusbringande stora takfönster och ett extra allrum på det övre våningsplanet. Utemiljön stoltserar med fantastiska ytor om drygt 2200 avstyckningsbara kvm, minutiöst designade av trädgårdsarkitekt med flertalet olika uteplatser att njuta sol och utsikt ifrån. Här lockar exempelvis sex mycket sällsynta japanska träd, egen putting green och massor av plats för såväl umgänge som egna odlingar. Livskvalitet på landet med snabb förbindelse till motorvägen och city.

Visningar.

Söndag 3 Juli
11:45 - 12:00
Bokad visning! Obs! Boka via hemsidan!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning:

Välkomna till detta ytterst representativa hem där drömmen om det behagliga livet på landet kan bli sann. Villans resliga arkitektur och stilrena exteriör imponerar redan vid första anblicken med sin utbyggda entré och smakfullt inramande mur tillsammans med singelbeklädda ytor och vacker, genomtänkt växtlighet. Framför det påkostade, integrerade dubbelgaraget erbjuds plats för gästernas bilar och en granitstenbeklädd gång leder upp till entrén som kantas av karaktärsskapande kullersten. Huset är minutiöst underhållet och inger en tilltalande nybyggnadskänsla.

En ståtlig hallmiljö bjuder in med en otrolig rymd från öppet till nock och ett rikligt ljusinsläpp genom både stora sidofönster på varsin sida om ytterdörren och fönster i ytterligare väderstreck. Elegant, svart granitgolv och utmärkt förvaring i en rymlig garderob bakom diskreta skjutdörrar med belysning ovanför. Den läckra trappan i glas, stål och trä utgör ett tilltalande blickfång, liksom vyn in mot de sociala ytorna.

Några steg in övergår granitgolvet i ljuvligt vacker ekparkett, som mönsterpassats för hand och smyckar golvytorna vid såväl kökets matplats som i vardagsrum och sovrum. Vardagsrummet stoltserar med voluminösa kvadrat i öppen disposition med både matsal och kök, och kännetecknas av en suverän takhöjd om upp till ca 6,5 meter tillsammans med massor av ljus ifrån takfönster av sällan skådat slag. Centralt placerad i rummet tronar en stilfull kamin med effektfull svart sten bakom.

Ifrån vardagsrummet åtnjuts en fin kontakt med en smått pampig matsal där golvet pryds av underbar kalksten och rummets inglasning gör att ljuset fullkomligen flödar in från tre väderstreck. Infällda takspotlights skänker stämningsfull belysning framåt kvällen och här inryms med lätthet middagsbord för såväl familj och släkt som flertalet vänner. De fantastiska fönstren gör förstås även att utsikten över de vidsträckta fälten kommer till sin allra bästa rätt. Magiskt!

Också köket är härligt öppet mot sällskapsytorna. Tidlös inredning signerad Vedum i massiv ek, med utmärkt förvaring bakom profilerade luckor med rostfria beslag som matchar den rostfria, välförsedda maskinparken. Hallens svarta granitgolv återfinns även här och upptas i arbetsytorna av svart granit. Rikligt med ljus ifrån två fönster och luftig kökshalvö med bardisk för de som önskar inta frukosten eller hålla kocken sällskap. I direkt anslutning finns dessutom en rymlig plats för familjens matbord.

Ifrån köket nås hemmets tvättrum som är i helkaklat utförande och förutom god förvaring och praktisk tvättpelare även har extra kyl/frys och access till groventré vidare ut till garage för högsta komfort. I groventrén finns ett förråd som används som lyxigt vinrum, med AC och hyllor.

Åt motsatt håll finner vi entréplans sovrumsavdelning där tre bra sovrum ackompanjeras av ett tjusigt badrum i helkaklat utförande, med möjlighet att välja mellan takdusch eller spabad. Det mindre sovrummet av de tre lämpar sig väl att nyttja som gästrum eller kontor, och det större vägg i vägg har utrymme för både dubbelsäng och tillhörande möblemang. Extra guldkant med tillgång till stenbelagd terrass och trädgårdsglädje genom två stora helglasade dörrar. Även det tredje sovrummet är mycket rymligt med plats för allehanda möbler, och i samtliga sovrum smyckas golvet av den vackra, mönsterlagda parketten.

En trappa upp tar ett allrum av vida kvadrat emot, med ett strålande ljusinsläpp ifrån fantastiska takfönster och därtill fönster i kupan. Det dekorativa parkettgolvet från tidigare återfinns också här och fortsätter enhetligt i de båda sovrummen. Ifrån allrummet nås en rejäl walk in closet bakom praktisk skjutdörr.

I ovanvåningens ena gavel finns ett härligt stort sovrum med ljusinsläpp ifrån fönster i par och utrymme för både soffa, förvaringsmöbel och ett par sköna läsfåtöljer om man så önskar. I motsatt gavel finner vi det andra sovrummet som är än större till storleken och försett med specialbyggd garderob från italienska, high end Poliform. Båda rummen har angenäm takhöjd tillsammans med charmiga snedtak.

Den väldesignade trädgården om drygt 2200 kvm ståtar med hänförande vyer och oemotståndliga kvadrat med allehanda möjligheter såsom odlingar, planteringar, puttning green och fenomenala lekytor. På varsin sida om den vackra matsalen erbjuds två separata, granitstenbelagda terrasser perfekta för större sällskap att njuta av sommarsol och grillkvällar ifrån, där den effektfulla utsikten sätter guldkant på hela miljön.

Detta är sannerligen ett unikt hem få förunnat, för dig som önskar livskvalitet med extra lyx i tillvaron i rofyllda omgivningar men ändå med direkt närhet till storstadens puls. Tillfälle!

Kök:

Gediget Vedumkök i ek med massiva stommar. Den maskinella utrustningen i rostfritt består av inbyggd kyl och frys med ismaskin (ny ismaskin 2022), inbyggd diskmaskin, inbyggd mikro och ugn, induktionshäll, inbyggd varmluftsugn samt cylinderformad fläkt kopplad till utsug. Mattsvart kakel från Höganäs ovanför arbetsytor i massiv svart granit. Trevlig kökshalvö med bardisk och angränsande matplats för familjens matbord. Två fönster skänker rikligt med ljus och i taket sitter infällda spotlights. Granitgolv.

Badrum:

Helkaklat badrum på det nedre våningsplanet med vitkaklade väggar med bruna detaljer och brunt klinkergolv från Höganäs, dubbelhandfat med kommod, takdusch bakom vikdörrar i klarglas, wc, handduksvärmare och spabad Neptune. Inredning från Svedberg och fint ljusinsläpp ifrån högt fönster.

Badrum:

Ovanvåningens badrum har mattsvart klinkergolv och ljust helkaklade väggar med dekorativa mattsvarta inslag. Kakel och klinker från Höganäs, dubbelhandfat med stor kommod och Svedbergskåp med spegel ovanför, wc och dusch bakom vikdörrar i klarglas. Takfönster.

Tvättrum:

Välutrustat tvättrum med granitgolv och ljust kaklade väggar, dubbel kyl/frys, tvättpelare med tvättmaskin 2007 och torktumlare samt vask och bra förvaring i inbyggda skåp.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

1½-plansvilla

Byggnadsår:

2006

Grundläggning:

Betongplatta

Grundmur:

Betong

Stomme:

Betong

Fasad:

Puts

Fönster:

2-glas isoler

Bjälklag:

Betong

Tak:

Halvglaserade takpannor

Utvändigt plåtarbete:

Aluzink

Uppvärmning:

Nibe luft/vattenvärmepump, golvvärme

Ventilation:

Mekanisk frånluft

Övrigt:

Fasad målad 2019.
Ny kompressor till värmepumpen 2019.
Två nya glas i matrumsdörr.

Larmabonnemang finns att överta, ca 5800:-/år via Sector Alarm.
Takhöjd ca 6,5 meter.

Följande ingår i köpet:
Mastersovrum uppe - belysning, specialgjord garderob från italienska Poliform.
Galleri - wired lighting, larmsystem.
Walk in closet - hyllor och hög garderob, dörrar.
Andra sovrummet ovanvåning - belysning.
Entré - garderob.
Kök - hyllor.
Tvättrum - kylskåp.
Vinrum/förråd - AC, hyllor.
Mellanrum - garderob.
Kontor - solskydd fönster, belysning.
Gästrum med dörrar - inbyggd garderob, solskydd fönster.
Andra gästrummet - lampa, window treatments.
Badrum nere - bidé som finns på vinden.
Garage - belysning.
Garden room - hyllor och krokar för trädgårdsredskap.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 56 kWh/m²/år
Energiklass: D
Primärenergital: 110 kWh/m²/år
Utförd
Elförbrukning: 25 000kWh/år
Datum: 2022-03-30

Övriga Byggnader

Uppvärmt dubbelgarage med biluppställningsplats på husets framsida.

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

3st

Elkostnad:

30 000 kr/år

VA:

6 500 kr/år

Sotning:

200 kr/år

Renhållning:

2 295 kr/år

Total driftkostnad:

38 995 kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 874 kr (47 869)

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Bjärshög 8:10

Vatten och avlopp:

Kommunalt.

Tomtarea:

2218 m²

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Övrigt tomt:

Storslagen trädgårdsmiljö designad av trädgårdsarkitekt och vackert anlagd med varierad växtlighet såsom exklusiva japanska träd, fina rabatter och egen putting green. Vidare finns stora ytor för både grönsaksland och odlingslådor, liksom gungställning och mysig pergola - alltsammans i perfekt läge mot fria fält som lockar med en vidunderlig utsikt. Dessutom finns två granitstenbelagda uteplatser i bästa sydvästläge som gör det mesta av utsikten. Tomten går att avstycka om så önskas.

Pantbrev:

Totalt antal: 4 st
Total summa: 4 000 000 kr

Försäkringsbolag:

Folksam

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

4 884 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusmark
Taxeringsvärde:

892 000 kr

Småhusbyggnad
Värdeår:

2006

Taxeringsvärde:

3 992 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Den nuvarande tätorten Bara är en relativt ung by som började byggas söder om kyrkan 1964 invid de hus och gårdar som tidigare utgjorde byn Värby. Den ursprungliga byn Bara raderades nämligen ut helt under enskiftet 1814-1815. Bara kyrka ligger norr om tätorten tillsammans med den gamla prästgården. Bara var en egen kommun fram till 1977 då den gick upp i Svedala kommun. Idag är Bara en mycket populär och expansiv tätort dit många barnfamiljer söker sig. De barnvänliga villakvarteren i kombination med närheten till naturen och de goda pendlingsmöjligheterna till hela Öresundsregionen lockar.

Skånetrafiken har en busslinje som trafikerar Klågerup-Bara-Malmö, där ett flertal hållplatser finns i byn och bussarna går för det mesta var 20-30:e minut och oftare i rusningstider. Den går även sena kvällar och helger. I grannbyn Klågerup finns även ett privatägt taxibolag Taxipilen med utmärkt service.

I Bara finns ett centrum med nya moderna byggnader som erbjuder livsmedelsaffär, pizzeria/krog, frisör, bibliotek, tandvård, vårdcentral och barnavårdscentral. Hela centrum är under ombyggnad och ingår i projektet "Nya Bara". Kortfattat består detta av satsningar på bostäder, en helt ny stadsbild, kommersiella lokaler, servicefunktioner och ny infrastruktur. Barabadet är ett populärt utomhusbad om somrarna.

Bara har två grundskolor, Baraskolan F-3 och Spångholmsskolan 4-9 och en handfull kommunala förskolor.

Torup och Bokskogen är ett unikt rekreationsområde, rankat till Sveriges tredje bästa. Området ligger på promenadavstånd från Bara. Här kan du uppleva kultur och natur på samma gång. Här hittar du motionsspår, promenadstigar och ridvägar. Även en populär skogslekplats och ett utegym finns. Torups slott och dess vackra trädgård erbjuder guidade rundvandringar. I Torup finns Bokskogens Golfklubb och söder om byn driver företaget PGA Sweden National två 18-håls golfbanor och ett hotell. Den 12 juni 2009 invigdes den första banan av Annika Sörenstam. Det finns fortsatt stora planer för Baras framtid, bl.a. planerar Svensk galopp att flytta sin galoppverksamhet från Jägersro i Malmö till området vid PGA Sweden National söder om Bara. Det handlar om en ny tävlings- och träningsanläggning och tillhörande stallar och hagar med plats för uppåt 300 hästar. Dessutom finns planer på ett hotell, ett konferenscenter och hundratals nya bostäder i området.

16 minuter till centrala Malmö
18 minuter till centrala Lund
14 minuter till Tetrapak
18 minuter till SONY / MAX IV
17 minuter till Sturup Flygplats
22 minuter till Kastrup flygplats

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.