Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Svedala, Bara
Värbyängen 160
2 950 000 kr eller högstbjudande
Budgivning 2 650 000 kr
Boarea: 106 m2
areakälla: taxeringsinformation
Biarea: 54 m2
areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 135 m2
Rum: 4
 

Mycket välskött och praktiskt radhus på barnvänliga Värby!

Välkomna till detta ytterst välskötta, trivsamma och praktiska radhus på barnvänliga Värbyängen. Genomgripande och kontinuerligt renoverat och uppfräschat med bla renoverat kök, helkaklade badrum, nya fönster och ett härligt uterum som bonusyta. Här bor man bekvämt och kan njuta sin fritid av lättskötta uteplatser på både fram- och baksida samtidigt som barnen kan roa sig på flertalet lekplatser som området erbjuder. Varmt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare, Kontorschef & Partner Anna Ahlström
0703-13 13 40 anna.ahlstrom@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

I ett gemytligt och centrumnära radhusområde når vi nummer 160 som tar emot med en inhängnad och stensatt framsida med staket.
Vi stiger in genom ytterdörren och möts av en ljus entré och hall med ett snyggt, ljust, slittåligt klinkergolv. Golvet löper vidare ut i hallens förlängning och även ut till kök och matplats och binder samman ytan på ett fint sätt. Entrén erbjuder gott om plats för avhängning av kläder och skor. Vitmålade väggar som kommer vara genomgående i nästan hela bostaden.

Sovrum:

Entréplanets enda sovrum ligger i anslutning till entrén och är storleksmässigt ett riktigt bra rum. Inbyggda garderober som sparar ytterligare plats åt möblemang i rummet. Fönster åt framsidan samt laminatgolv och målade väggar beklär ytorna.

Toa med dusch:

I hallens förlängning intill trappan och på väg in mot köksdelen når vi detta planets badrum som är en helkaklad toalett med duschmöjlighet. Helkaklad och renoverat 2009. Toalett, tvättställ med underkommod och vägghängt badrumsskåp. Vattenburen handdukstork.

Kök med matplats:

Köket möter oss med en matplats där man enkelt sitter 4-6 personer till bords till vardags men man kan utan problem duka upp till fler. Härligt ljusinsläpp från rejäl fönstervägg som integrerar innemiljön med utemiljön på att njutbart sätt och direktaccessen till uterummet är så lyckosam.
Köket renoverades 2004 av den forna ägaren och fick nya stommar. Nuvarande ägare har dock kontinuerligt bytt ut maskiner och under 2019 gjordes en större uppdatering och uppfräschning. Luckorna byttes till vita högblanka från Epoq och bänkskivan ersattes med en grafitsvart laminatbänkskiva med underlimmad större diskho. Även nytt kakel sattes över arbetsytorna.

Maskinutrustning:
Inbyggd ugn Siemens fr 2012
Spishäll Electrolux induktion fr 2015
Helskåp kyl Bosch i rostfritt utförande 2015
Helskåp frys Bosch i rostfritt utförande 2019
Inbyggd mikro IKEA fr 2019
Spisfläkt i rostfritt utförande fr 2019
Diskmaskin Bosch i rostfritt utförande fr 2022

Övervåning:

Vi går upp en våning där vi möts av en mindre hall som vidare grenar ut övervåningens resterande utrymmen. Två sovrum vända åt öster med morgonsol och utsikt mot områdets grönområde och lekplats. Allrummet / vardagsrummet är ett stort luftigt och ljust rum som har utgång till den soliga balkongen vänd åt väster. Nyinstallerad AC som varma sommardagar ger skön svalka när man ska sova. Alla rummen har laminatgolv och ljust målade väggar.

Badrum:

Badrummet på detta plan ligger mellan sovrummen och vardagsrummet och är renoverat och helkaklat av tidigare ägare 2004. Toalett, tvättställ med underkommod och spegelskåp med ljusramp i samma serie. Rejäl duschyta som avgränsas med glasad duschvägg. Vattenburen handdukstork.

Källare:

Vi tar oss till sist ner i den rymliga och praktiska källaren. Här möts vi av ett stort allrum som idag är inrett till en generös och lyxig walk-in-closet. För nya ägare ingår såklart de ljussatta garderoberna i köpet.
Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ljust laminatgolv. Dagsljus strilar också in från fönster i ljusbrunn åt framsidan.

I källaren finner vi dessutom tvättstuga, extra klädkammare samt ett rymligt förrådsutrymme som utan problem slukar all din övriga förvaring. Trappa med lucka upp till uterummet från förrådet .

Tvättstuga:

Tvättstugan är renoverad och helkaklad av tidigare ägare 2004. Gott om förvaring erbjuds i både vägg- och bänkskåp samt smidig hantering av tvätt på arbetsyta av laminatbänkskiva. Praktiskt också med tvättho.
Här finns tvättmaskin LG från 2015 samt gott om plats att hänga tvätt på.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

Radhus

Tillträde:

2023-02-01

Byggnad

Byggnadstyp:

2-plans radhus

Byggnadsår:

1973

Grundläggning:

Källare

Grundmur:

Betong

Stomme:

Betong

Fasad:

Tegel & trä

Fönster:

PVC, 2-glas isoler från 2006

Bjälklag:

Betong + trä

Tak:

Eternit

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Mekanisk frånluft

Övrigt:

I samfälligheten ingår värme, vatten, renhållning, kabel-TV, gräsklippning och snöröjning av allmänna ytor samt en parkeringsplats under tak i carportslänga.
Det finns gott om parkeringsplatser utan tak, fria att använda.
Kostnad till samfälligheten är 3.850 kr/månad och fastighet.

Kabel-TV via Sydantenn - ingår i samfällighetsavgiften.
Bredband tecknas via Sydantenn. För 1000 Mbit kostar det 149 kr/mån.

Elcentral med automatsäkringar.

Större renoveringar utförda av nuvarande ägare;
Nya fönster 2006 - pvc underhållsfria fönster med 2-glas isolerkassett och U-värde på 1,0. (Endast ett fönster i källaren som är fortsatt original)
Badrum entréplan totalrenoverat 2009.
Totalrenoverad balkong 2012 med nya balkar och helt nytt virke överallt.
Nya laminatgolv övervåning i sovrum och vardagsrum 2015.
Renovering/uppfräschning av kök 2019.
Installerad AC på övervåning från 2021.

Kända fel och brister av säljaren:
Spricka i skjutdörr uterum
Dörr till tvättstuga finns ej

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 104 kWh/m²/år
Energiklass: C
Primärenergital: 79 kWh/m²/år
Utförd
Elförbrukning: 4 000kWh/år
Datum: 2022-11-04

Övriga Byggnader

Uterum om ca 17 kvm enligt säljare (ej inräknad i boarea).

Till varje fastighet hör en bilplats i carport. Övriga öppna parkeringsytor är onumrerade och fria att använda.

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

4st

Vägsamfällighet:

46 200 kr/år

Total driftkostnad:

46 200 kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 874 kr (55 074)

Kommentar:

I samfällighetsavgiften på 3.850 kr/mån ingår bland annat uppvärmning, vatten, sophantering, kabel-TV anläggning och bilplats i carport. Det som tillkommer är hemförsäkring samt hushållsel.
Nuvarande ägare förbrukar ca 4.000 kWh/år i hushållsel.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Värby 44:372

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Gemensamhetsanläggning: Svedala Värby GA:1

Andel i samfällighet/GA: Värby GA:1 = avser miljöhus, värmeanläggning, ventilationsanläggning, vatten och avloppsledningar, gator, gångar samt gatubelysning. Även skötsel och underhåll av grönområde med fotbollsplan och lekplatser, TV-anläggning, spolplatta för biltvätt, carportar och förråd. För uthyrning finns stolar/bord, stegar, trappställning, diverse redskap och maskiner. Adminstrativa hjälpmedel såsom, dator, kopieringsmaskin odyl. Brandsläckare är utplacerade i alla 193 fastigheter.

Kostnad till samfälligheten är 3.850 kr/månad och fastighet.

Planbestämmelser:

Stadsplan Ändring Av Dp

Tomtarea:

135 m²

Kommentar till areakälla:

+ uterum om ca 17 kvm (ej inräknad i boarea)

Övrigt tomt:

En stensatt och inhängnad framsida som har västerläge med eftermiddag och kvällssol. Skön balkong också i västerläge.
Baksida med uterum, trädäck och trädgård som är helt insynsskyddad. Baksidan vetter åt öster och har således morgon- och förmiddagssol. Plank och staket med grind vilket gör att man lätt kommer ut till grönområdet och allmänningen mellan huslängorna.

Pantbrev:

Totalt antal: 13 st
Total summa: 1 610 000 kr

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

1 784 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusmark
Taxeringsvärde:

536 000 kr

Småhusbyggnad
Värdeår:

1973

Taxeringsvärde:

1 248 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Den nuvarande tätorten Bara är en relativt ung by som började byggas söder om kyrkan 1964 invid de hus och gårdar som tidigare utgjorde byn Värby. Den ursprungliga byn Bara raderades nämligen ut helt under enskiftet 1814-1815. Bara kyrka ligger norr om tätorten tillsammans med den gamla prästgården. Bara var en egen kommun fram till 1977 då den gick upp i Svedala kommun. Idag är Bara en mycket populär och expansiv tätort dit många barnfamiljer söker sig. De barnvänliga villakvarteren i kombination med närheten till naturen och de goda pendlingsmöjligheterna till hela Öresundsregionen lockar.

Skånetrafiken har en busslinje som trafikerar Klågerup-Bara-Malmö, där ett flertal hållplatser finns i byn och bussarna går för det mesta var 20-30:e minut och oftare i rusningstider. Den går även sena kvällar och helger. I grannbyn Klågerup finns även ett privatägt taxibolag Taxipilen med utmärkt service.

I Bara finns ett centrum med livsmedelsaffär, pizzeria/krog, frisör, bibliotek, tandvård, vårdcentral och barnavårdscentral. Hela centrum är under ombyggnad och ingår i projektet "Nya Bara". Kortfattat består detta av satsningar på bostäder, en helt ny stadsbild, kommersiella lokaler, servicefunktioner och ny infrastruktur. Barabadet är ett populärt utomhusbad om somrarna.

Bara har två grundskolor, Baraskolan F-3 och Spångholmsskolan 4-9 och en handfull kommunala förskolor.

Torup och Bokskogen är ett unikt rekreationsområde, som ligger på promenadavstånd från Bara. Här kan du uppleva kultur och natur på samma gång. Här hittar du motionsspår, promenadstigar och ridvägar. Även en populär skogslekplats och ett utegym finns. Torups slott och dess vackra trädgård erbjuder guidade rundvandringar. Söder om byn driver företaget PGA Sweden National två 18-håls golfbanor och ett hotell. Den 12 juni 2009 invigdes den första banan av Annika Sörenstam. Det finns fortsatt stora planer för Baras framtid, bl.a. planerar Svensk galopp att flytta sin galoppverksamhet från Jägersro i Malmö till området vid PGA Sweden National söder om Bara. Det handlar om en ny tävlings- och träningsanläggning och tillhörande stallar och hagar med plats för uppåt 300 hästar. Dessutom finns planer på ett hotell, ett konferenscenter och hundratals nya bostäder i området.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.