Burlöv, Åkarp
Nils Anders väg 31
3 995 000 kr som utgångspris
Boarea: 115 m2
areakälla: taxeringsinformation
Biarea: 60 m2
areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 176 m2
Rum: 5
 

Praktisk 2-plansvilla med insynsskyddad trädgård

Välkommen till denna rymliga 2-plansvilla belägen i lugnt och barnvänligt område i trevliga Åkarp.

På entréplan välkomnas vi av ett generöst kök med gott om plats för matbord, vardagsrum som delats av vilket adderat ytterligare ett sovrum, helkaklat badrum samt renoverad tvättstuga med groventré. På ovanvåningen återfinns tre sovrum, ytterligare ett badrum samt en praktisk klädkammare. Huset har genomgående stora fönsterpartier vilket ger mängder med dagsljus och en härlig, luftig känsla.

Via vardagsrummet tar ni er ut till den fantastiska, lummiga trädgården som ackompanjeras av det trevliga inglasade uterummet.

Fastigheten erbjuder även en inredd källare som i dagsläget består av två stora rum som kan användas som antingen hobbyrum, tv-rum eller sovrum samt två förrådsytor varav en har toalett och tvättfaciliteter.

Varmt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Franchisetagare Marcus Pettersson
0704-80 72 81 marcus.pettersson@vaningen.se

Visningar.

Måndag 12 December
16:30 - 17:00
Bokad visning - Välkommen att boka direkt hos mäklaren eller boka via hemsidan.
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Direkt innanför dörren möts vi av en rymlig hall med avhängningsplats, hatthylla och garderober. På golvet ligger praktisk klinker som övergår till stiligt furugolv på resten av våningsplanet.

Kök:

Till vänster om hallen finns ett praktiskt kök med generösa ytor. Gott om arbetsyta, goda förvaringsmöjligheter samt en trevlig matplats framför stort fönsterparti. Köksinredningen från Ballingslöv består av vitlackerade ekluckor som möter kakel i korsförband och bänkskiva i oljad bok. Köket är utrustat med spis/ugn, kyl/frys, köksfläkt och diskmaskin.

Tvättstuga:

Till höger om hallen ligger entréplanets tvättstuga. Rummet renoverades 2019 och är utrustat med tvättmaskin, torktumlare, värmepanna (Nibe 2017) samt handfat och skåp.

Badrum:

En bit längre in i hallen återfinns det första badrummet. Ett komplett badrum med kaklat golv, wc, handfat, badrumsskåp samt dusch med duschväggar.

Vardagsrum:

På entréplan finns även ett stort vardagsrum som delats upp och numera även erbjuder ett extra sovrum. Väggarna är vitmålade och i kombination med de stora fönsterna skapas en ljus och härlig atmosfär. Via vardagsrummet nås även det generösa inglasade uterummet som passar utmärkt för en avslappnad tillvaro.

Badrum ovanvåning:

På ovanvåningen möts vi direkt av ett helkaklat, generöst badrum som är utrustat med wc, badkar, dusch, tvättställ och badrumsskåp.

Sovrum ovanvåning:

Ovanvåningen är väldigt praktisk och erbjuder utöver badrummet tre gedigna sovrum med plats för både dubbelsängar och förvaringsmöbler. Vidare finns det även en trevlig klädkammare belägen mellan två av sovrummen som adderar extra förvaringsutrymme.

Källarplan:

Praktisk källare med egen ingång och generösa ytor. Ytorna används i dagsläget som förråd, kontor/hobbyrum och sovrum. I källaren finns även en tillbyggd wc och en liten tvättstuga.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Byggnad

Byggnadstyp:

2-plansvilla med källare

Byggnadsår:

1979

Grundläggning:

Betong

Stomme:

Trä och tegel

Fasad:

Tegel och trä

Fönster:

3-glas isolerfönster

Bjälklag:

Trä

Tak:

Betongpannor

Utvändigt plåtarbete:

Plåt

Uppvärmning:

Vattenburen el och direktverkande el

Ventilation:

Mekanisk (endast frånluft)

Övrigt:

Säljaren har bredband (fiber) från Sydantenn och tele AB, 395kr/mån.

Löpande utförda renoveringar.
2002 - Furugolv på entréplan
2002 - Spis och ugn
2010 - Ekparkett på ovanvåningen
2010 - Målning av väggar och snickerier
2012 - Ny garageport
2017 - Ny värmepanna
2017 - Ny kyl, frys och diskmaskin
2018 - Nytt garagetak
2019 - Renoverat tvättstugan

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 93 kWh/m²/år
Energiklass: F
Primärenergital: 182 kWh/m²/år
Utförd
Elförbrukning: 16 260kWh/år
Datum: 2020-11-23

Övriga Byggnader

Det finns förrådsutrymme i anslutning till huset samt vid garagelänga.

Driftskostnader

Elkostnad:

45 345 kr/år

VA:

5 600 kr/år

Vägsamfällighet:

1 650 kr/år

Renhållning:

2 640 kr/år

Total driftkostnad:

55 235 kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 874 kr (64 109)

Kommentar:

I driftkostnaden för el ingår kostnad för hushållsel och uppvärmning. Värt att notera är att det bedrivits verksamhet i fastigheten, varför tvättmaskin och torktumlare använts kontinuerligt, vilket inneburit ökade elkostnader.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Åkarp 4:148

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Gemensamhetsanläggning: Burlöv Åkarp GA:18 ändamål: Radio- TV och/eller tele, Gemensamhetsanläggning: Burlöv Åkarp GA:8 ändamål: Vägar, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Kvartersanläggning, Gemensamhetsanläggning: Burlöv Åkarp GA:9 ändamål: Garage och/eller parkering

Planbestämmelser:

Stadsplan

Tomtarea:

176 m²

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Övrigt tomt:

Insynsskyddad trädgårdstomt med staket, häckar, perenner och fruktträd. Trädgården är belägen i ostsydost.

Pantbrev:

Totalt antal: 16 st
Total summa: 2 470 000 kr

Försäkringsbolag:

Länsförsäkringar

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

2 282 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusbyggnad
Värdeår:

1979

Taxeringsvärde:

1 425 000 kr

Småhusmark
Taxeringsvärde:

857 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Som en liten grönskande idyll med lugna och trivsamma omgivningar ligger Åkarp inbäddat mellan Malmö och Lund. Med sitt strategiska läge har orten alltid varit populär bland barnfamiljer, men också den äldre generationen trivs i samhället och bor gärna kvar när barnen vuxit upp och flyttat hemifrån. Som vuxen återvänder du gärna till Åkarp om du är uppvuxen här, vilket är ett gott betyg för orten.

Bebyggelsen är blandad - allt från 1800-talsvillor till nybyggda. Villor och radhus dominerar, men det finns också en del lägenheter. På senare år har det byggts flertalet nyproducerade områden vilket gett möjlighet för fler att ta del av den fina gemenskapen i byn.

Åkarp - som ligger i Burlövs kommun - erbjuder flera grundskolor: Lilla Dalslundskolan (F-3), Svanetorpskolan (F-3), Södervångskolan (F-3) och Stora Dalslundskolan (4-9). För de minsta erbjuds även flera förskolor placerade i anslutning till grundskolorna vilket är en bidragande faktor till att barnfamiljer gärna flyttar hit. För de större barnen finns mycket bra förbindelser till gymnasieskolorna i Malmö-Lund.

De utmärkta kommunikationerna är ett annat starkt argument för att bosätta sig här. På mindre än tio minuter når man Malmö och Lund med tåg. Man kan också sitta kvar på tåget och resa vidare till Kastrup och Köpenhamn - eller norrut mot Helsingborg och Kristianstad. Åkarp har också utmärkta bussförbindelser som via Lundavägen trafikerar sträckan Malmö-Lund.

Inom kommunen finns det bland annat badhus, bibliotek, golfbana, flertalet idrottsföreningar, Möllegården kultur samt folkhögskolan Hvilan som startade 1868 och är Sveriges äldsta folkhögskola. I de centrala delarna av Åkarp finns det matbutik, pizzeria, krog och frisör. Vill man shoppa tar man sig till det närbelägna köpcentrumet Burlöv Center som har ett flertal butiker och restauranger.

Under sommarhalvåret sätter man sig enkelt på cykeln för att nå Lomma som inbjuder till härligt strandliv. Man kan också passa på att stanna till i den gröna oasen Alnarpsparken som bjuder på spännande växtlighet från all världens hörn. Parken är ett härligt utflyktsmål för en picknick, en joggingtur - eller varför inte bara strosa omkring och njuta av atmosfären i den fina parken.

I Åkarp pågår arbete med utbyggnad av spåren som görs om från två till fyra spår. I samband med detta kommer spåren att sänkas ner en bit genom byn. Detta kommer att knyta samman Åkarp på båda sidorna om spåret. Kommunen har planer på att skapa en attraktiv mötesplats och ett nytt centrum vid stationen. Mer information från kommunen finns på: www.burlov.se

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.