Växjö, Rottne
Löpanäsvägen 65
1 695 000 kr eller högstbjudande
Boarea: 119 m2
areakälla: taxeringsinformation
Biarea: 95 m2
areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 1573 m2
Rum: 5
 

Familjevilla med stor potential

NYTT PRIS OCH FÖRMÅNLIGA LÅN ATT ÖVERTA! Nu visar vi ett välplanerat etagehus med bergvärme i populära Rottne med möjlighet till snabbt tillträde. För dig som är eller blir kund hos Nordea finns förmånliga lån att överta på ca 815 000 kr till en ränta på mellan 1,79% och 1,89% och en löptid till 2024 och 2025 (med reservation för att amortering sker löpande och minskar lånebeloppet). Huset har haft samma ägare sedan det byggdes, och även om mycket är original så är det omsorgsfullt omhändertaget. Husets planlösning fördelar sig på tre olika plan, med ett entréplan där alla sovrum samsas med kök, matplats och badrum, ett mellanplan med ett stort vardagsrum och utgång till uterum, samt ett grunt källarplan med en inbjudande gillestuga med vacker kamin, en gästtoa, tvättstuga, bastu samt förrådsutrymmen. Från källaren kan vi också ta oss till husets garage. På baksidan ligger den stora tomten skyddat mot skogsområde. På tomten finns förråd och vedbod samt uteplats och gott om växtlighet.

Visningar.

Söndag 11 December
10:30 - 11:15
Föranmälan krävs. Passar inte tiden? Ring 0723-060102 för att boka en egen tid.
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Välkommen till Löpanäsvägen 65 och denna fina villa på stor skogstomt. Planlösningen och läget är utmärkt men husets ytskikt behöver en kärleksfull hand som åter ger huset möjlighet att glänsa som det en gång gjorde, när det var ett påkostat visningshus för de fyra likadana bostäderna som byggdes på samma gata. När vi stiger in i hallen finns det plats för avhängning i garderober till höger. Redan här ser vi den spännande planlösningen med vardagsrummet som ligger en halv trappa ner och kökets matplats med översikt över våningsplanet.

Kök:

Köket är i äldre utförande med en äldre maskinpark bestående av diskmaskin, spis, köksfläkt och två stycken kombinerade kyl/frys. I anslutning till köket finns plats för matbord.

Sovrum:

På entréplan finns fyra stycken sovrum, samlade på tryggt avstånd till varandra. Det största av dem har förvaring i fyra stycken inbyggda garderober. Här får vi plats med dubbelsäng och med därtill. Två sovrum har förvaring i en respektive två garderober och lämpar sig fint till barnrum. Det tredje sovrummet har inga garderober och passar utmärkt som både barnrum, gästrum eller hemmakontor. Om man önskar en större hall och/eller ett större badrum vid en framtida renovering så ligger detta rum bra till för att nyttja.

Badrum:

Badrummet ligger bra placerat i anslutning till de fyra sovrummen. Här finns ett badkar, tvättställ, wc samt en bidé men en köpare bör räkna med att renovera detta rum så snabbt som möjligt.

Vardagsrum:

En halv trappa ner ligger det inbjudande vardagsrummet. Det är ett stort rum på ca 30 kvadrat och rymmer både ett större matsalsmöblemang och soffhörna för mysiga kvällar. Härifrån kan vi ta oss ut till det enklare uterummet med dörr mot både husets framsida och baksida.

Gillestuga:

Ytterligare en halv trappa ner ligger en ovanligt trevlig gillestuga. Istället för bastukänsla som man ofta får i sådana utrymmen känns det här istället som att komma ner i de fina salongerna, med en stor och fin eldstad, fina trägolv och röda sammetstapeter.

Källare:

I anslutning till gillestugan ligger en gästtoalett. I källaren finns dessutom en tvättstuga med en äldre tvättmaskin och tvättho. Här finns också en bastu med dusch precis utanför. I pannrummet finns bergvärmepumpen, och i rummet bredvid finns gott om förvaringsmöjligheter och utgång till garaget. Ytterligare två utrymmen finns som används som gästrum och förvaringsutrymme. Mellanväggen kan tas bort för att få ett större rum om så önskas. Från gästrummet når vi en liten matkällare, där också luckan till krypgrunden under vardagsrummet finns.

Trädgård:

Trädgården är stor och vetter mot skogsområde och baksidan är insynsskyddad från gatan. Här finns en enklare uteplats, förråd och vedbod. Det är en uppvuxen tomt med både träd och växter, och för den trädgårdsintresserade finns här gott om plats för att låta de gröna fingrarna jobba!

Garage:

I garaget får vi plats med en bil samt ytterligare en på uppfarten utanför. Här finns lite förvaringshyllor och i taket sitter luckan upp till vinden. Vinden är endast för inspektion och ej för förvaring.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Tillträde:

Enligt överenskommelse. Snabbt tillträde möjligt!

Byggnad

Byggnadstyp:

1-plansvilla med källare

Byggnadsår:

1973

Grundläggning:

Källare + krypgrund

Stomme:

Trä

Fasad:

Kalksandsten och träpanel

Fönster:

2-glas och isolerglas

Tak:

Papp

Uppvärmning:

Vattenburet system - bergvärme + en eldstad

Ventilation:

Självdrag

Övrigt:

Tak bytt ca 2014.
Vissa fönster samt träfasad mot söder bytt 2018.

Enligt kontroll med Wexnet så är priset för anslutning 25 000 kr och leveranstiden är normalt åtta veckor efter bekräftad beställning.

De lån som nuvarande ägare har som kan övertas är enligt följande:

200 000 kronor med en ränta på 1,79%, bundet till och med 2024-04-26.
512 110 kronor med en ränta på 1,89%, bundet till och med 2025-03-26.
107 484 kronor med en ränta på 1,89%, bundet till och med 2025-02-26.

Lånen amorteras löpande och kommer vara lägre på tillträdesdagen, men det som finns lånat får köparen ta över på samma villkor om denne är eller blir kund i Nordea.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 50 kWh/m²/år
Energiklass: C
Primärenergital: 89 kWh/m²/år
Utförd
Elförbrukning: 10 700kWh/år
Datum: 2022-10-31

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

1st

Elkostnad:

15 296 kr/år

VA:

3 885 kr/år

Sotning:

826 kr/år

Renhållning:

2 700 kr/år

Försäkring:

6 260 kr/år

Total driftkostnad:

28 967 kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 874 kr (37 841)

Kommentar:

I elkostnaden är nätavgift för uppvärmning och hushållsel sammanräknade. Kostnad för elöverföring tillkommer. Driftskostnader är baserade på nuvarande ägares förbrukning och bör ses som en uppskattning av faktisk förbrukning.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Löpanäs 5:58

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Avtalsservitut Ledning
Last: Avtalsservitut: Ledning, 07-IM1-66/1972.1

Planbestämmelser:

Byggnadsplan Ändring Av Dp

Tomtarea:

1573 m²

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Nätbolag:

Eon

Pantbrev:

Totalt antal: 9 st
Total summa: 931 800 kr

Försäkringsbolag:

Moderna

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

1 375 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusmark
Taxeringsvärde:

278 000 kr

Småhusbyggnad
Värdeår:

1973

Taxeringsvärde:

1 097 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Rottne ligger på behagligt pendlingsavstånd 20 minuter med bil från Växjö. Busstrafiken går regelbundet så många väljer att pendla kommunalt.

Många fina promenadstråk finns här, inte minst gamla smalspåret som numera fungerar som cykelväg till Växjö. Naturen är påtagligt närvarande och gillar man skogspromenader eller svampplockning så kommer man inte bli besviken! Vi avslöjar inga ställen, utan uppmanar istället till egna upptäcksfärder i Smålands sköna skogar.

I samhället finns all service du behöver i form av Ica Supermarket, frisörer, apotek, vårdcentral, bensinmack, bygghandel, loppisar, bibliotek, blomsteraffär, bilverkstad samt en populära Rottne Restaurang & Pizzeria. Storhandling kan utföras på Norremarks handelsområde som ligger ca 1,5 mil från Rottne.

Rottne erbjuder flertalet förskolor för de mindre barnen, både kommunala Kullens förskola med sex olika avdelningar och privata Rottne Förskola. Söraby skola sköter undervisningen för klass F-6 och klass 7-9 läses i Braås dit barnen får skolskjuts med buss.

Sommartid är det många som spenderar dagarna vid badplatsen Berget. Här lägger kommunen i badbrygga och i samarbete med Växjö Simhall anordnas det simskola varje sommar. Vid Berget finns även en båtbrygga, en bit bort finns ytterligare båtplatser vid småbåtshamnen Lagunen att hyra för en billig peng. I både Innaren och den mindre sjön Sörabysjön kan du fiska både gädda och abborre, glöm inte fiskekort som köpes antingen på Ica eller GoB.

I utkanten av Rottne ligger klubb Kvarnabacken där vi kan hälsa på både får, hästar och hönor.

Rottne har också ett rikt föreningsliv. Rottne IF erbjuder fotboll och innebandy som spelas på Vidingeskans och i sporthallen. Vid Vidingeskans har Rottne Tennisklubb tennis- och padelbanor att hyra. Söraby Skytteförening har en välbesökt skyttelokal för skyttar i alla åldrar.
Ca 10 minuter bort ligger Åby som via Åby/Tjureda IF erbjuder både fotboll, bandy, tennis och boule. På den konstfrusna isbanan i den nybyggda bandyhallen är vi också på vinterhalvåret välkomna på söndagsförmiddagar för att prova lyckan på ett par skridskor till en kostnad av 40kr per gång, oavsett om vi är nybörjare eller rutinerade. Medlemmar i Åby/Tjureda IF åker gratis.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.