Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Oxelösund, Oxelösund
Mästerlotsvägen 7
1 750 000 kr eller högstbjudande
Tomtarea: 1496 m2
areakälla: taxeringsinformation
 

Byggklar tomt i skärgårdsmiljö i anrika Gamla Oxelösund - generös byggrätt!

Byggklar tomt med havsutsikt i anrika Gamla Oxelösund. Här bland fiskebåtar, bryggor och fiskarbostäder har du nu chansen att förvärva en byggklar tomt i vacker skärgådsmiljö. Med en två minuter kort promenad mellan de gamla lotshusen kommer du ner till de två bryggorna med egen båtplats och båthuset som du delar med tre grannar. Ta båten ut till det paradisiskt vackra Oxelösunds skärgård eller stanna kvar på bryggan för ett dopp i havet.

Här har du nu möjlighet att bygga ditt eget drömhus på hela 160 m² inklusive komplementbyggnader. Du har dessutom möjlighet att uppföra friggebod om 15 m² och uteplats med vacker utsikt över den gamla lotsmiljön och skärgådsinloppet med båtar som glider förbi. Dessutom tillkommer Attefalls-hus utöver nu beskrivna bestämmelser. Tomtens östliga del gränsar mot naturmarkområde vilket ger en fri och skyddad känsla uppe på berget.

150 m bort har du också Oxelö Krog från 1700-talet som är ett populärt turistmål på somrarna och där du kan fira en traditionell midsommar. Fastigheten ingår i en bryggförening där fyra fastigheter delar på två bryggor (med badstege) och en sjöbod. Följ kulturstigen för att nå dem.

Anslutningsavgift för vatten och avlopp är redan betald. El, fjärrvärme och fiber är framdraget in till tomten. Med andra ord är det bara att skicka in bygglovet och sätta dig på trädäcket och njuta av utsikten i väntan på byggstart (eller lägga i båten och ta dig ut i skärgården)!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Alexander Kjellström
0707-60 80 03 alexander.kjellstrom@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

Tomt

Driftskostnader

Kommentar:

Observera att enligt nuvarande bestämmelser berättigar nybyggnation till befrielse från fastighetsskatt i 15 år.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Kronolotsen 8

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Planbestämmelser:

Detaljplan

Tomtarea:

1496 m²

Areakälla:

taxeringsinformation

Övrigt tomt:

Observera att anslutningsavgift avseende vatten & avlopp är betalt och framdraget till tomt. Anslutning avseende el och internet och eventuell fjärrvärme tillkommer.

Pantbrev:

Totalt antal: 3 st
Total summa: 1 095 000 kr

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

1 146 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

210 Småhusenhet, tomtmark

Taxeringsår:

2021

Småhusmark
Taxeringsvärde:

1 146 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Platser att besöka
Oxelösund har många trevliga områden väl värda ett besök. Vacker natur blandas med spännande historiska platser och det finns ett stort urval av aktiviter för hela familjen. Hav och skärgård tillhör hjärtat av Oxelösund då större delen av staden gränsar mot Östersjön. Upplev skärgården på nära håll genom en paddeltur eller njut av en god måltid med utsikt mot horisonten. I stadens centrum hittar du all tänkbar service och du har promenadavstånd till det mesta.

Här finns det mesta som du kan behöva inom handel och service. Du kan handla god mat och dryck, uträtta bankärenden och besöka apoteket. Ett flertal mindre butiker ligger samlade runt torget där det är ofta är torghandel som bland annat erbjuder färsk fisk. Här hittar du också allaktivitetshuset Koordinaten med turistinformation, bibliotek och café.

På gångavstånd har du äventyrshuset Boda Borg där hela familjen kan få vara med om en fartfylld dag. I centrum hittar du också Vandrarhemmet Poppeln där det finns cykeluthyrning, varför inte hyra deras tandemcykel?

"Läget" som det i folkmun kallas hittar du bara ett stenkast bort från Oxelösunds centrum. Här finns förutom Oxelösunds gästhamn även Läget hamnkrog och bar. Restaurangen jobbar med bra råvaror och brinner för det nyskapande och att kunna experimentera.

I centrum hittar du även Oxelösunds kyrka S:t Botvid. Kyrkan är känd för sin unika exteriör som för tankarna till ett sjömärke. Den syns från långt håll, till lands, till sjöss och från luften. Sitt namn har den fått från Sankt Botvid som var verksam på 1100-talet.

Flera gånger per år har du också möjlighet att besöka Lokstallarna. Föreningen Sörmlands veteranjärnväg vårdar, bevarar och visar upp historiska järnvägsfordon och knyter ihop den järnväghistoriska miljön med dagens kommersiella trafik. I lokstallet kan man se både ånglok från 1900 talets början till Elektrolok från 40 och 50 talet, då järnvägen till Oxelösund elektrifierades.

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.