Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Riseberga
Kornbackegatan 6
2 995 000 kr
Tomtarea: 420 m2
areakälla: taxeringsinformation
 

Chans till att köpa en tomt med beviljat bygglov.

På underbart läge i populära Riseberga finns nu möjlighet till denna tilltalande och härliga tomt. Tomten är avröjd och byggklar, trevligt belägen i lugnt villakvarter och med bussförbindelser på kort avstånd.

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Teamchef Boney Petrovic
0728-75 20 65 boney.petrovic@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

Tomt

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Rönnbacken 12

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Planbestämmelser:

Detaljplan

Tomtarea:

420 m²

Areakälla:

taxeringsinformation

Tomttyp:

Tomtmark

Övrigt tomt:

Tomt till salu med beviljat bygglov för ett 2-plansvilla om 150 kvm, ritningar finns.

Nytt staket byggdes på Östra sidan av tomten samt marken schaktades 2022.

Om man vill ansöka om eget bygglov så får man enligt detaljplanen bebygga 25% av tomten med fristående hus, max 7,2 meter byggnadshöjd. Byggnadshöjden är avståndet mellan markens medelnivå till skärningen mellan fasadplanet och ett plan som med 45 graders lutning inåt byggnaden berör byggnadens tak.
Huset måste vara putsat, tegel eller träfasad.

Anslutningsavgift och anläggningsavgift till kommunalt VA kostar ca 135 000kr.
Nya serviser för vatten-spill och dagledning sätts ca en halvmeter från tomtgränsen. Servis är benämningen på den rörinstallation som förbinder en fastighet med den allmänna nätets huvudledning.
Elanslutningsavgift ca 28 000kr.
Energideklaration ej aktuell vid tomtförsäljning.

Pantbrev:

Totalt antal: 1 st
Total summa: 1 200 000 kr

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

884 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

210 Småhusenhet, tomtmark

Taxeringsår:

2021

Småhusmark
Taxeringsvärde:

884 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Här i de östra delarna av Malmö bor man i lugna och barnvänliga omgivningar med citypulsen ett stenkast bort. Karaktäristiskt för området är stillsamma villakvarter men här finns också några bostadsrättsföreningar för lägenhetsboende. Bebyggelsen här tog fart under 60-talet för att sedan i takt med tiden växa österut. Det har byggts mycket i området ända fram till idag, då Malmös bebyggelse nått ända ut till handelsplatserna Bulltofta och Toftanäs.

I närområdet erbjuds både grundskolor (F-åk9) samt ett flertal förskolor vilket är en bidragande faktor att barnfamiljen gärna flyttar hit. Barnen har många lekplatser och grönområde för lek och olika aktiviteter.

För dig som gillar fritidsaktiviteter i det gröna har man en fantastisk tillgång i Bulltofta rekreationsområde som inte ligger så långt bort. Naturen här anlades efter det att Malmös gamla flygplats Bulltofta lagts ner. Idag består området av omväxlande natur med skog, vatten, ängar och kullar med ett rikt djur- och växtliv. Här finns också traditionell park, koloni- och odlingslotter och inte minst rika möjligheter till idrotts- och friluftsaktiviteter. Här finns bland annat bollplaner, motionsspår och promenadvägar. På området kan du också spela minigolf, tennis och spela frisbeegolf på anlagd bana.

De stora handelsplatserna Toftanäs/Stora Bernstorp/Bulltofta har man inom kort avstånd. Ett rikt utbud av affärer gör att man har allt man behöver runt knuten. Här finns allt från stormarknader, byggvaruhus till nischade specialbutiker. På vägen inifrån staden har man också en större matbutik.

Med närbelägna påfarter till yttre och inre ringvägen är man snabbt iväg i både sydlig och nordlig riktning. Är man veckopendlare så når man både Sturup och Kastrup inom 25 minuter. Det finns också bra kommunikationsmöjligheter med stadsbussarna som enkelt möjliggör pendling inom Malmö.

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.