Flackarpshusen
Från: 4 695 000 kr
Till: 7 495 000 kr
Boarea: 96 - 149 m2
Rum: 4 - 6 st
Bostäder: 9

Flackarpshusen - idyll signerat Wingårdhs arkitekter

Detta boende i fantastisk miljö erbjuder en unik chans till ett hållbart grönt boende, där välrenommerade Wingårdhs arkitekter lägger sin varsamma hand över projektets utformning. I en magisk naturmiljö med höga, uppväxta träd äldre charmiga huskroppar och ett vackert böljande jordbrukslandskap precis utanför fönsterna ska detta bli en hållbar plats att bo på som matchar dagens samhälle och standard. Här bor man lugnt och stilla på landet men ändå bara en kort tur från Lund, samt vackert naturreservat och dessutom på bekvämt pendlingsavstånd till Malmö. Några hundra meter bort planeras den nya Pågastationen i Klostergården. Välj mellan ett radhus i 2,5 plan, ett fristående gårdshus eller ett parhus med magnifik kontakt med äppellunden. En lantlig idyll med kvaliteter utöver det vanliga.

Missa inte chansen till ett hållbart, högklassigt och unikt boende signerat Wingårdhs arkitekter! Dessutom med ett unikt trygghetspaket för föreningen där projektägaren meddelar att om föreningens kalkylränta på gemensamma lån behöver höjas i kostnadskalkylen så kompenseras detta genom lägre belåning i föreningen. Detta för att säkra föreningens ekonomi och att bibehålla de månadsavgifter som kommunicerats. Ett unikt erbjudande för att du ska känna dig så trygg som möjligt i ditt köp.

I projektet återbrukas två vackra ekonomibyggnader i tegel och ett parhus i trä till bostäder med fokus på hållbarhet. Den gamla ladan, som firar hundra år i år, med vackra teglade väggar och okomplicerade former, i det gamla hönshuset med sitt avfasade hörn, i de intima gårdsrummen som bildas mellan huskropparna och i de höga träden som omgärdar byggnaderna. Att skapa liv i denna äldre gårdsmiljö och ge de vackra byggnaderna en funktion som passar för nutid, med rymd och äkta material är återbruk i sin bästa och enklaste form.

De boende i rad- och gårdshuset kommer att ha enskilt vatten och avlopp genom minireningsverk. Solceller kommer dessutom göra att de boende i föreningen kommer att ha låga driftskostnader under en lång tid framöver. Ett hållbart boende som är rätt i tiden.

Läget i Flackarp är ovanligt naturskönt! Längs med Höje å som gränsar till fastigheten skapas just nu ett naturreservat. Bostäderna kommer att placeras intill en klassisk stenmur, byggd av den gamla kyrkans stenar.

De äldre tegelbyggnaderna, med ursprung från 1922, får nytt liv och omformas till en bostadsrättsförening med sex rymliga gaturadhus, 2 parhus och ett eget gårdshus. Villakänsla i bostadsrättsformat! Storlekarna varierar mellan ca 96 till 149 kvm med egen trädgårdstäppa.

INREDNING.
I utvecklingen av projektet har fokus varit att vara trogna karaktären med materialval som harmoniserar, med hårdvax-oljat betonggolv i kombination
med naturliga och rörliga material så som trä och synliga bärande konstruktioner skapas en fin harmoni. Den gemensamma målsättningen är att utveckla ett område som har en naturlig koppling till omgivningen, som har en helhet som är genomarbetad i minsta detalj, genomtänkta bostäder med naturliga materialval.

Du som är med och bokar i ett tidigt skede kommer ha möjligheter att vara med och påverka din bostads utformning genom personliga val som ytskikt, köksö med vatten, utökad boyta i radhusen m.m.

RADHUS.
De större radhusen får en spännande arkitektur med bostäder i 2,5 plan där trappan och öppenhet mellan våningsplanen varit utgångspunkten. Trappan, med inspiration från Lina Bo Bardi Helicoidal trätrappa i Brasilien, är placerad som en skulptur mitt i bostaden. På två sidor om trappan släpps mellanbjälklaget en bit ifrån och trappan får stå för sig själv med sin höjd på 6,5 meter.
Ovanför matplatsen släpps enbart bjälkar förbi på mellanbjälklaget vilket möjliggör att betrakta trappan och husets totala rymd på 8,5 meter tillsammans.

GÅRDSHUSET.
I mitten av området, mot det vackra klocktornet erbjuds något så ovanligt som ett eget fristående grändhus. Här bor du som en egen villa med en trädgård med rejäl uteplats omgärdad av lummig växtlighet. Bostaden fördelad i 1,5 plan bjuder direkt in till socialt umgänge med det centralt placerade vardagsrummet som är genomgående med ljus från två håll. Bostaden passar familjen med tre sovrum, två badrum och rymligt kök i halvöppen anslutning till vardagsrummet.

PARHUS.
Slutligen erbjuds två bostäder i ett parhus som smyckas med faluröd träfasad och med en gammal fruktträdgård precis utanför dörren. Dessa parhus om 96 respektive 97 kvm är såväl eleganta som funktionella! De trivsamma trädgårdarna skapas flera utemiljöer och en magnifik kontakt med äppellunden. Bostaden erbjuder kök och vardagsrum i öppen planlösning, tre sovrum, två badrum samt separat klädvård/tvätt.

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Teamchef Nybyggt Emelie Henriksson
0729-86 65 05 Mejla mig

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.