Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Valdemarsvik, Gryt
Rågeterdalsvägen 5
5 000 000 kr
Uthyrningsbar yta: 600 m2
areakälla: taxeringsinformation
Totalareal: 9804 m2
areakälla: taxeringsinformation
14 lägenheter
 

Nu finns möjligheten att förverkliga drömmen om ett eget pensionat!

Drömmarnas möjlighet finns nu att förverkliga då Gryts Skärgårdspensionat med om så önskas tillhörande verksamhet nu letar ny ägare. Mellan Norrköping och Västervik, strax utanför Valdemarsvik och närmare bestämt centralt i det lilla mysiga samhället Gryt mitt i fantastiskt fina Gryts Skärgård, möts vi att det ståtliga och vackra skärgårdspensionatet. Med praktfull äppelallé, möjligheter som lockar och omgivningar som berör välkomnar vi er till Gamla Åldersro!

Här finns ett pensionat som under de senaste åren drivits på halvfart då nuvarande ägare även drivit annan verksamhet på orten. Pensionatet har bra beläggning sommartid och återkommande kunder som hyr in sig i perioder under resterande året. Ägarna har då valt att öppna upp sin verksamhet, men övrig tid valt att hålla pensionatet stängt.

Senaste årsredovisningen omsatte det rörelsedrivande bolaget ca 1650 tkr men har tidigare haft omsättning över 3300 tkr när de höll verksamheten mer öppen och anordnade mer aktiviteter så som grillaftnar och julbord.

Pensionatet värms upp av bergvärme från 2011 och det är kommunalt vatten och avlopp.

Närmaste granne är mycket populära Gryts Handelsträdgård som är ett mycket populärt utflyktsmål där de har öppet stora delar av året.

Fastigheten uppfördes 1929/30 och fungerade ända fram till mitten av 1990-talet som traktens äldreboende. När det byggdes ett nytt äldreboende såldes fastigheten och har sedan dess fungerat som pensionat och bed & breakfast. Pensionatet som är fördelat på en huvudbyggnad och ett annex erbjuder idag 14 rum, konferensavdelning, restaurang samt vedeldad bastu. Alla rum är personligt inredda med olika standardutföranden och till olika prisklasser. Vissa av rummen har toalett på rummet medan andra delar på toalett och dusch som ligger i anslutning till rummen. Här finns möjlighet att hyra ut för bröllop och fest eller varför inte öppna en ateljé eller keramikverkstad? Flexibiliteten är stor, låt nyfikenheten locka.

För att göra bra bättre så finns inom bekvämt promenadavstånd havsbad, båtliv, vackra promenadstråk och en tystnad som idag är svårfunnet. Välkommen till Gryts Skärgårdspensionat!

För att ta del av ytterligare information samt visning av denna fantastiska byggnad, ring eller maila mig Emma Ivinger 070-7180632 emma.ivinger@vaningen.se

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Emma Ivinger
0707-18 06 32 emma.ivinger@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Byggnader

Huvudbyggnad

Beskrivning:
Beskrivning:

Huvudbyggnaden består av oinredd vind på 120 kvm med förrådsutrymme, murstockar och bjälkar i taket samt 600 kvm boyta.

Byggnad:
Byggnadstyp:

Pensionat

Byggår:

1929

Fasad:

Trä

Bjälklag:

Trä

Tak:

Tegel och Plåt

Stomme:

Trä

Uppvärmning:

Markvärmepump

Renoveringar:

Fastigheten genomgick en omfattande renovering år 2002 då bl.a. en flygel byggdes till (idag rymmande personalrum med dusch/wc, bageri, stort kylrum, godkänt varuintag samt veranda till övre matsalen): Alla våtutrymmenrenoverades och kaklades, ny el drogs samt invändig ommålning och tapetsering utfördes.
2009 målades allt vitt om på fastigheten så som fönster, vindskivor, knutbrädor etc.
2010 anlades en ny uteplats.
2011 byggdes en trappa från verandan till uteplatsen. Gäst- och sällskapsrum har målats och tapetserats. Ny bergvärmepump.
2014 - 2015 renoverades alla gästrum, tapetsering och nya golv.
Efter detta har löpande underhåll, reparationer samt nybyggnationer skett, bl.a.

Interiör:
Allmän beskrivning av interiören:

- ENTRÉ PLAN
Entréplan består av entré, hall, godkänt restaurangkök med bageri, serveringsgång, kontor, matsal med plats för 35 gäster, tre toaletter varav en med duschkabin, sällskapsrum, fem gästrum. Ett av dubbelrummen med privat dusch/wc.

- VÅNING 2
Våning två består av två sällskapsrum, nio gästrum. Tre av gästrummen har privat dusch/wc, ytterligare två duschrum med två duschar vardera finns samt tre toaletter.

- SOUTERRÄNGPLAN
Souterrängplan med personalrum inkl. dusch/wc, grovkök, tvättstuga (med tvättmaskin, torktumlare och mangel), pannrum med bergvärme och kompletteringsvärme ( bergvärmepump från november 2011, oljepanna samt vedpanna), entré, hall, bar, sällskapsrum, två toaletter, duschrum, konferensrum/matsal för 60 gäster, konferensförråd.

Våning/Hiss:
Hiss:

Nej

Ventilation:
Typ:

Självdrag

Energideklaration:
Status energideklaration:

Utförd

Energideklaration utförd:

2013-04-22

Energiprestanda primärenergital:

79 kWh/m²/år

Annexbyggnad

Beskrivning:
Beskrivning:

Annexbyggnaden innehåller garage/verkstad, stallplats, vedbod, torrtoalett, sommarkök, bastu, två duschar, wc samt relaxrum. Relaxrummet renoverades år 2002.

Interiör:
Boarea:

120 m²

Våning/Hiss:
Hiss:

Nej

Kassaflöde/Ekonomi

Hyresintäkter:

1 650 000 kr/år
kr/m2

Drift/underhåll:

86 810 kr

Driftnetto:

1 563 190 kr

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.
Värdera bostad!Värdera din bostad!

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.