Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Oxie, Tygelsjö
Glostorpsvägen 5
9 900 000 kr
 

Möjligheternas gård på ett attraktivt läge!

Vi känner oss stolta över att få presentera denna helt unika och vackra gård av sitt slag som bjuder på milsvid utsikt över böljande fält, ca 4,2 hektar mark tillhör fastigheten fördelat på hagar och vall. Ca 1,1 hektar mark är idag hagar. Dessutom endast tio minuter ifrån Malmö, vilket gör gården och läget i sig något utöver det vanliga. Här ramas en representativ mangårdsbyggnad med anor från sekelskiftet vackert in av flertalet ekonomibyggnader, garage, stall med boxar, sadelkammare och hagar till hästarna. Fastigheten ligger i ett hästtätt område där har kommun och grannar gått ihop och bildat speciella ridvägar över markerna vilket gör detta boende perfekt som hästgård eller för den egna företagaren som behöver eget förvaringsutrymme. Här finns en möjlighet att driva gården som företag.

För den hästintresserade finns långa ridvägar drygt 4 km som ansluter till Käglinge rekreationsområde där det även finns mycket ridvägar, klätterbackar mm. Förutom dessa kan man med allemansrätten rida på flera markvägar och grusvägar i närområdet.


Invändigt erbjuds vi upp till sju rum och kök, där vi kan låta oss hänföras av varje kvadratmeter. Karaktärsskapande och vackra attribut förser oss bland annat med välbevarade spegeldörrar, stuckaturer, värmande kamin och ljuvlig punchveranda med handblåsta glas som extra glädjande detalj. Sociala ytor i form av generöst tilltaget kök och sällskapsrum i öppen planlösning, ackompanjeras av matsal i fil, fem bra sovrum, ett helkaklat badrum och ett praktiskt gäst-wc. Detta är ett tillfälle ni inte vill går miste om!
Välkomna på visning.

Ansvarig mäklare.

Fastighetsmäklare Yvonne Widegren
0706-10 00 71 yvonne.widegren@croisette.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Huvudbyggnad

Byggnad
Byggnadstyp:

Mangårdsbyggnad

Byggnadsår:

1900

Fasad:

Puts

Bjälklag:

Trä

Tak:

Eternit

Stomme:

Tegel

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Grundläggning:

Torpargrund, betongplatta på mark.

Övrigt:

2022 sattes nya hängrännor på huset och innergården.
2019 putsades stallväggarna på innergården om, nätades och målades med silikatfärg. Två fönster byttes i hönshuset och i trimrummet. Nytt fönster takkupan på huset.
2013 installerades ny el-central.
2013 renoverades kök med vattenburen golvvärme, vardagsrum, kontor och båda hallar.
2013 kamin och ny skorsten. Gaveln mot väster fick extra isolering och alla fönster på den gaveln byttes. Tak i kök fick extra isolering mot vinden.
2012 nya portar till ladan.
2003 installerades jordvärme.

Fönster har målats efterhand och nya fönster på västergavel, kupa och två ekonomibyggnader.
El är bytt i kök, vardagsrum och kontor samt båda hallarna.

Säljare informerar om att samtliga vitvaror och vägghållare till TV ingår i köpet.

Kända fel och brister: Se besiktningsprotokoll.

Fönster:

2-glas

Grundmur:

Natursten

Uppvärmning:

Jordvärme - vattenburet system

Interiör
Antal rum:

7

Sovrum:

5

Allmän beskrivning av interiören:

HALL: Hallen är ljus och rymlig med gott om plats för avhängning av ytterkläder samt förvaring i garderob. Praktisk så väl som vacker ljus klinker pryder golv i samspel med ljusa väggar. Härifrån når vi ovanvåning via vackert utformad trätrappa.

VARDAGSRUM: Vidare in når vi sällskapsrummet som är ett vackert rum av vida kvadrat vilket ger gott om plats för större sammankomster. Ekparkett pryder golvet som möter väggar i sobert beigt med röd fondvägg. Vackra fönster med breda fönstersmygar och fönsterbänkar i marmor ackompanjeras av tidstypiska detaljer som stuckatur i taket och breda golvlister. Härifrån når vi den inbjudande punchverandan.

PUNCHVERANDA: Punchverandan är ljus och vackert inredd med fönsterpartier i handblåsa glas. Här kan vi luta oss tillbaka och njuta av den parkliknande trädgårdens alla årstider med träd, blommande perenner och buskar.

KÖK: Näst på tur väntar en smakfull köksmiljö i lantlig stil signerad IKEA (2013), med förvaring bakom profilerade luckor i vitt, som accentueras av vitrinskåp och vitt kakel ovanför arbetsytor i ek samt infällda takspotlights. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys i full höjd, spishäll, inbyggd ugn, inbyggd mikrovågsugn samt spiskåpa. Praktisk köksö erbjuder både extra förvaring och sittplatser. Härligt luftigt och rymligt med öppen planlösning mot vardagsrummet och med ljusinsläpp från flera fönster. På golvet ligger praktisk klinker med golvvärme i kombination med ljusa väggar och fondväggar i rött.

SALEN: I fil med vardagsrummet och via tidstypiska dubbeldörrar finner vi salen. Detta är ett vackert rum som förser oss med generöst ljusinsläpp i samspel med trägolv och väggar i gul kulör. Detta rum kan med fördel nyttjas som matsal eller bibliotek.

KONTOR/SOVRUM: Det första sovrummet som vi når via vardagsrummet bjuder in med dubbla fönsterparti, parkettgolv och väggar i sobert beigt. Kvadraten är rymliga och ger plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang. I dagsläget nyttjas detta rum som kontor.

KONTOR/SOVRUM: Det andra sovrummet når vi via hallen. Detta bjuder in med trägolv och väggar i grön kulör.

BADRUM: Från grovingången når vi ett stilsäkert badrum i helkaklat utförande med vit klinker på golv och vitt kakel på väggar. Badrummet utrustat med wc, handfat med kommod, spegelskåp och dusch med vikdörrar i klarglas. Dessutom finns här bekvämlighet i tvättmaskin och torktumlare.

GROVINGÅNG: I grovingången möts vi av samma stilsäkra klinker liksom i kök som möter ljusa väggar och goda förvaringsmöjligheter i flertalet garderober.

SOVRUM OVANVÅNING: Via vackert utformad trappa tar vi oss vidare upp till andra våningen som idag inhyser hemmets mer privata sfär i form av tre sovrum. Det första bjuder in med vida kvadrat som ger plats för både dubbelsäng och tillhörande möblemang. På golvet ligger trätiljor i samspel med väggar i ljusgrått med röd fondvägg. Förvaring finns i inbyggd garderob.

SOVRUM: Det andra sovrummet tar emot med rymliga kvadrat även detta och förser oss med en interiör i form av vinylmatta på golv och väggar i gul kulör.

SOVRUM: Vägg i vägg ligger ett identiskt sovrum med vinylmatta på golv och väggar i svagt gult. Här medges plats för enkelsäng och skrivbord. Resten av ovanvåningen är oinredd med möjlighet för ett stort allrum eller fler sovrum om man så önskar.

GÄST-WC: I anslutning till sovrummet på ovanvåningen finner vi ett praktiskt gäst-wc våtrumsmatta på golv och vita väggar. Här finns wc, spegel och handfat.

Boarea:

168 m²

Vatten & Avlopp
Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Ventilation
Ventilation:

Självdrag

TV & Bredband
Tv och bredband:

TV/fiber finns.

Energideklaration
Status energideklaration:

Utförd

Energideklaration utförd:

2022-05-02

Energiprestanda primärenergital:

236 kWh/m²/år

Energiförbrukning:

109 kWh/m²/år

Energiklass:

G

Tomt, uteplats & bilplats
Tomt:

Trädgården är en oas för sig fördelad på 1 900 njutbara kvadrat i soligt läge med vacker natur och underbar utsikt som närmsta granne. Grönskande planteringar, träd och uteplatser skapar här en alldeles magisk plats att vara på.

Bilplats:

Gott om hårdgjord yta till parkering av bilar.

Drift
Elkostnad:

63779 kr/år

VA:

6802 kr/år

Sotning:

446 kr/år

Försäkring:

13562 kr/år

Antal personer i hushållet:

2

Elförbrukning:

22069 kWh/år

Total driftkostnad:

84589 kr/år

Kommentar:

I elkostnaden ingår uppvärmningen av fastigheten. Köparen uppmanas att kontrollera rådande dagspris på kWh. innan köp.

Ekonomibyggnader

Stall

Beskrivning:

Stall nr 1 här finns 3 hästboxar, högt i tak rymlig stallgång samt uppställningsplats/spolspilta, sadelkammare med värme, praktiskt upphängning av täcken.
Drängkammaren som även den är uppvärmd används idag som för hundtrimning men fungerar utmärkt som fikarum i stallet.

Stall nr 2 gammal inredning för grishantering med foderbord. Här finns möjlighet att inredda ytterligare ett stall för hästar eller en bra lokal för lager som lätt nås ifrån utsidan. Måtten är ca 14m x 7,5m. Högt i tak.

Stor loge perfekt lösdrift eller till förvaring av foder. Även lämplig till förvaring för den egna företagaren eller som festlokal, nuvarande ägarna firade sitt bröllop här.

Verkstad med arbetsbänk ger bra möjligheter för arbetsyta samt förvaring av redskap på en yta av ca 18 kvadratmeter.
Dubbelgarage,

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.
Värdera bostad!Värdera din bostad!

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.