Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Kristianstad, Åhus
Lindelunda - Yngsjövägen 324
16 900 000 kr eller högstbjudande
 

Hästgård med många möjligheter på fantastiskt läge nära hav och skog.


Välkommen till denna fina hästgård och B&B med hög kvalitet och många möjligheter belägen utanför Åhus med närhet till de vackra stränderna i Hanöbukten. Denna högklassiga ridsportsanläggning erbjuder något alldeles extra för hästälskare och besökare som söker en unik upplevelse. Detta är möjligheternas gård där många typer av verksamheter kan bedrivas på fantastiskt läge som även är lättillgängligt för besökare

Här har man under flera år bedrivit en omtyckt och välrenommerad B&B med många återkommande gäster. Verksamheten har bedrivits året runt i kombination med hästverksamhet men även riktat sig mot de många turister som besöker området kring Åhus. Här erbjuder man rum med hotellstandard och egna badrum samt en fantastisk utemiljö med härligt häng runt poolen samt utsikt över milsvida fält där solnedgången är något ut över det vanliga. Populära ställplatser hyrs ut i anslutning till B&B som uppskattas mycket för sin lätttillgänglighet och närhet till naturen. Dessutom når man enkelt allt vad Åhus kan erbjuda i form av restauranger och kulturutbud. Möjligt att driva restaurang eller caféverksamhet. Fin utvecklingspotential för att vidga verksamheten.

Vid ankomsten till gården möts du av en fin känsla då byggnaderna har en sammanhållande struktur och utseende där ridbanan (20*60 m) bildar en vacker entré. Villabostaden erbjuder ett bekvämt boende med hög standard med inomhuspool och utemiljö med pool som är skyddad från övrig verksamhet. Här har bostaden utformats för att skapa en harmonisk och bekväm atmosfär. Rymliga sällskapsutrymmen tillsammans med kök, två kaklade badrum samt fyra stora sovrum. Oavsett om du är en ridentusiast eller bara vill njuta av lugnet på landsbygden kommer du att känna dig som hemma.

Det fina ridhuset är ett av gårdens stoltheter med rymd där höjden hålls av ståtliga limträbalkar. Detta tillsammans med spegelväggar och fibersand ger hög kvalité som dessutom uppgraderades 2022 med dimbar ledbelysning. Under senaste åren har det även byggts ut med en praktisk och välkomnande entré som förhöjer känslan. Här kan du rida och träna dina hästar på en förstklassig anläggning med genomtänkt utformning där ridhus och stall är sammanlänkade som en enhet. Idag har man en aktiv tränings- och tävlingsanläggning för dressyr men lämpar sig även för andra aktiviteter.

Stallet som är i anslutning till ridhuset är omsorgsfullt utformat för att skapa en trygg och bekväm miljö för hästarna. Det är utrustat med elva boxar och har alla nödvändiga faciliteter för att ta hand om hästarna på bästa möjliga sätt. Den höga standarden genomsyrar anläggningen och skötseln av stallet där man även har förvaring och maskinhall som på ett praktiskt sätt hänger ihop i samma byggnad. På stallets kortsida finner vi sadelkammaren och en caféavdelning som nås både från stall, skötselplatser, ridhus och entré binder ihop anläggningen på ett praktiskt och proffsigt sätt.

Gården erbjuder också tio engelska uteboxar i fint skick och i anslutning till parkering och hagar. Genomtänkta lösningar för en väl fungerande verksamhet där hästverksamheten har en egen infart som tar oss igenom de väldisponerade hagarna med naturlig sandmark och rejäla trästaket fram till parkering vid paddock och longervolt i anslutning till stall och uteboxarna.

Hästarnas välbefinnande är av yttersta vikt på denna gård där hagar samt ridbana med nylagt underlag 2022 ger allt det som man önskar tillsammans med ett fantastiskt omgivande landskap där man har ridvägar ned mot havet och sandstranden endast 800 m bort. Preparerade ridstigar som omringar anläggningens hagar, parkering samt den anlagda longervolten. Nuvarande ägare arrenderar ytterligare mark.

Sammanfattningsvis är denna hästgård utanför Åhus en dröm för alla hästälskare. Med sin högklassiga gård, B&B-verksamhet och en mängd faciliteter som det fina ridhuset, stallet, uteboxarna, hagar och ridbanor skapar gården en miljö som erbjuder något utöver det vanliga. Möjligheternas gård för den som vill driva verksamhet!

Ansvarig mäklare.

Fastighetsmäklare & Franchisetagare Eva Kraft
0709-12 61 20 eva.kraft@croisette.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Huvudbyggnad

Byggnad
Byggnadstyp:

1½-plansvilla

Byggnadsår:

2006

Fasad:

Trä

Bjälklag:

Trä

Tak:

Plåt

Stomme:

Trä

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Grundläggning:

Betongplatta

Fönster:

3-glas

Interiör
Antal rum:

5

Sovrum:

4

Boarea:

151 m²

Biarea:

95 m²

Vatten & Avlopp
Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Ventilation
Ventilation:

Självdrag

Energideklaration
Status energideklaration:

Utförd

Tomt, uteplats & bilplats
Uteplats:

Stor uteplats med trädäck helt insynsskyddat med pool och trivsam möjlighet att ha utekök och loungeavdelning.

Bilplats:

Biluppställningsplats vid villan men även stor parkering i anslutning till byggnaden med B & B. Här hyr man ut populära ställplatser för husbil och husvagn.

Ekonomibyggnader

Sidobyggnad med verksamhet och lägenhet.

Beskrivning:

Fd stallbyggnad som helt byggdes om 2010. Idag högkvalitativt B & B med reception, stort gemensamt kök, fyra rymliga sovrum med dubbelsäng samt egna badrum med hög standard. Frukostmatsal samt härlig utemiljö för umgänge kring den uppvärmda poolen.
Byggnaden inrymmer även en fin lägenhet med öppen planlösning mellan vardagsrum och kök. Tre sovrum samt stort badrum med dusch och tvättmaskin. Perfekt att hyra ut i verksamheten eller till anställd.
På husets kortsida mot ridhuset byggde man 2020 till en entré till lägenheten som även nås från verksamheten. Här finns även en mycket fräsch helkaklad toalett/dusch som är tillgänglig för gäster och besökare.

Gårdens genererade intäkter 2022 är intäkt för uthyrning stall - 240.000 KR samt intäkt för uthyrning B&B - 510.000 KR.

Djurstall för hästar

Beskrivning:

Stor ridhusbyggnad med stall och sadelkammare samt gemensamhetsutrymmen.
Mycket högklassigt ridhus 20 *60 m uppfört 2006 men uppgraderat och ombyggt 2021. Så sent som 2022 investerade man i ny modern och ekonomisk ledbelysning. Fiberunderlag och stor spegelvägg.
Stalldel med elva boxar varav åtta boxar (3*3m) samt tre större boxar, foderkammare, spolspilta samt nya skötselplatser i anslutning till sadelkammare, entré och ridhus.
Rymlig sadelkammare med larm samt trivsamt utrymme för umgänge med kök och mysigt sittutrymme där man även ser ner över ridhusets verksamhet.

I anslutning till stallet byggdes år 2016 tio rymliga uteboxar (3*4 m). I anslutning till dessa finner man uppställningsplats för bilar och transporter. Man har även uppfört stor loge för förvaring, garage av större fordon samt i ena änden lösdriftshall med tillhörande hage.
När man kommer in till gården vid uteridbana finns även ytterligare en nybyggd ligghall med hage.

Areal

Taxerad areal

Åker:

3 ha

Övrigt:

1 ha

Totalt:

4 ha

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.
Värdera bostad!Värdera din bostad!

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.