Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Norrköping, Vikbolandet
Lönö Fyren 84
Boarea: 70 m2
areakälla: taxeringsinformation
Biarea: 33 m2
Tomtarea: 1534 m2
areakälla: taxeringsinformation
Rum: 3
 

Fritidshus i rofyllda Lönö!

Välkommen till rofyllda Lönö Fyren 84 för sköna sommardagar! Här erbjuds det härliga livet på landet med en uppväxt och lummig trädgårdstomt där doftande blommor och ljuvligt fågelkvitter möter en vilsam utsikt över åkermark. Grilla med vänner, odla tomater eller varför inte slappna av med favoritboken.

Insidan bjuder på en trivsam planlösning med öppet mellan kök och vardagsrum som gör att vi får en luftig atmosfär med generösa sällskapsytor. Samtidigt som köket övergår i vardagsrum får vi ändå en tydlig uppdelning där vardagsrummet bjuder på både en stämningshöjande täljstenskamin och utgång till den härliga altanen som är beläget i söderläge. Vidare finns här ett sovrum som rymmer dubbelsäng, allrum samt badrum med tvättmöjligheter och utgång till trädgården. För övernattande gäster finns både uthus och friggebod.

Lönö fritidsområde ligger idylliskt där Bråviken möter skärgården och här bor du omringat av vatten där mängder med små skärgårdsöar och kontakten till vatten alltid är närvarande. Inom området finns flera badplatser, en liten sandstrand, båthamn, en gemensam vedeldad bastu, fotbollsplan och dansbana.
Här ingår du i en fritidsförening och en gemensam samfällighet där fritidsföreningen ansvarar för alla gemensamma ytor och vägar inom området och samfälligheten äger och underhåller den gemensamma vatten- och avloppsanläggningen. För att hålla nere medlemsavgiften så samlas alla medlemmar en dag på våren och en dag på hösten för att gemensamt hjälpa till att hålla området i gott skick. I arbetet ingår ofta enklare trädgårdsliknande sysslor, ta bort sly och hålla efter gemensamma anläggningar. Med tillgång till fiber på området samt åretruntvatten- och avlopp indraget till varje hus går det utmärkt att använda sitt fritidshus under årets alla 365 dagar. För mer information så finns en informativ hemsida https://www.lonofyren.se/.

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Franchisetagare Felix Åhlén
0705-79 51 17 felix.ahlen@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Hall med furugolv och på väggarna sitter det en väv som är vitmålad. I anslutning till hallen finns ett skafferi med en extra kyl/frys som är från 2010.

Kök:

Ljust och fint kök med furugolv, tapetserade väggar med en tapet från Josef Frank och i det vitmålade furutaket finns infällda spottar. Vita skåpsluckor som övergår i ett Italienskt kakel som bryter av fint mot bänkskivan. Här finns bra med plats för matbord. Köket är utrustat med ugn med häll (Elektrolux), fläkt (Siemens), mikro (Whirlpool) samt kombinerad kyl och frys (2013).

Vardagsarum:

Kök och vardagsrum i öppen planlösning. Här ligger det ett furugolv, på väggarna är det målad väv samt vitmålat furutak. Här finns en stämningshöjande täljstenskamin. 2 garderober finns i rummet.

Badrum:

i badrummet som renoverades 2009-2010 ligger det en våtrumsmatta och på väggarna är det en våtrumstapet. Badrummet är utrustat med wc, dubbelkommod i vit marmor, duschkabin, tvättmaskin (Whirlpool 2017) med ekskiva över med infälld tvättho samt ekhyllor. Från badrummet finns en dörr ut till trädgården.

Sovrum:

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och övrigt önskat möblemang. Här ligger det ett laminatgolv, väggarna är vitmålade med en tapetserad fondvägg med tapet från Josef Frank och vitmålat furutak.

Allrum:

Allrum eller extra sovrum om så önskas. Här ligger det ett laminatgolv, väggarna är målade i vitt och vitmålat furutak. Två garderober med överliggande förvaringsskåp finns i rummet

Uthus:

Uthus med furugolv, målade väggar samt en tapetserad fondvägg.

Friggebod:

Friggebod med 2 rum. Här ligger det ett vaxat brädgolv och väggarna har liggande träpanel.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

Fritidshus

Byggnad

Byggnadstyp:

Fritidshus

Byggnadsår:

1973

Grundläggning:

Krypgrund med plintar och järnbalk

Stomme:

Trä

Fasad:

Träpanel

Fönster:

2-glas

Tak:

Betongpannor

Uppvärmning:

Oljeradiator, luftvärmepump och tälstenskamin

Ventilation:

Självdrag

Övrigt:

2008 - Huset målades och tapetserades invändigt. Nytt kök sattes in. Elektriker gick igenom elen i huvudhuset.
2009 - Nytt fönster i köket sattes in. Nya oljeradiatorer sattes in. Nya plintar på uthusets veranda. Friggebod byggdes med extra isolering av golv och invändigt tak. Sioo-behandling av altaner.
2010 - Badrummet gjordes om från grunden. Vattentrappa. Elarbeten i badrum och skafferi. Luftvärmepump med fjärrstyrning installerades.
2012 - Förberedelser för installering av vatten och avlopp.
2013 - Stensättning av Ölandssten mot entrén. Jord för beredning av trädgård. Snigelsprängning av berget norr om uthuset för dränering. Vatten och avlopp installerades för året runt användning.
2014 - Täljstenskamin installerades. Genomgång av elen i uthuset och gäststugan. Nytt trädäck och redskapsbod vid uthuset.
2016 - Påbyggnad av täljstenskaminen. Innergolv i friggeboden lades av riktiga brädor och vaxades.
2017 - Innertak sattes upp i friggeboden.
2018 - Fiber installerades (IPOnly) och det gjordes en genomgång av elen, utebelysning och elkontakter sattes upp utomhus. Huset lyftes och nya plintar gjöts farstukvist och en under huset. Avrinning från taket anordnades.
2019 - Trädfällning och stubbröjning.
2020 - Målning av husen, Sioo-behandling av alla altaner.
2021 - Anläggning av gräsmatta med ny jord väster om huset.
2022 - Ny varmvattenberedare.

Jordfelsbrytare är installerad i huvudhuset och uthuset.

Säljaren informerar att följande ingår i köpet: Mikrovågsugn, den extra kyl/frys som står i skafferiet, vitt bokskåp i köket samt utedusch. Övriga möbler och lampor enligt överenskommelse.

Säljaren upplyser om kända fel och brister: En spricka som funnits i köksväggen länge åtgärdades 2018 genom att huset lyftes, ny plint gjöts, sprickan gick ihop, tätades och doldes. Karmen till ytterdörren är något skev. Det stora fönstret i uthuset gästrum är igenskruvar enligt rekommendation från glasmästaren som bytte glas.

Energideklaration:

Utförd: Ej vald

Övriga Byggnader

Uthus byggt 2004 som är om 20 m² och har en altan längst framsidan och ena gaveln. Uthusets ena del innefattar sovrum och i den andra delen är det förråd. Takbeläggningen är ett plåttak. Grunläggning: plintar
En friggebod på 15 m² uppfördes 2009. Friggeboden innefattar 2 sovrum och på framsidan finns en altan. Takbeläggningen är ett papptak. Grundläggning: plintar

Driftskostnader

Elkostnad:

9 000 kr/år

Renhållning:

1 396 kr/år

Försäkring:

2 284 kr/år

Övrigt:

4 800 kr/år

Total driftkostnad:

17 480 kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 874 kr (26 354)

Kommentar:

Posten övrigt gäller medlemsavgiften som innefattar årsavgift för fritidsföreningen, samfälligheten samt vägavgift. Hamnavgift för båtplats tillkommer.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Lönö 1:59

Vatten och avlopp:

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp

Servitut etc:

Gemensamhetsanläggning: Norrköping Lönö GA:1 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Norrköping Lönö GA:7 ändamål: Vattenförsörjning, Avloppsanläggning

Planbestämmelser:

Byggnadsplan

Tomtarea:

1534 m²

Areakälla:

taxeringsinformation

Pantbrev:

Totalt antal: 2 st
Total summa: 430 100 kr

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

1 316 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusmark
Taxeringsvärde:

510 000 kr

Småhusbyggnad
Värdeår:

1973

Taxeringsvärde:

806 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Halvön Vikbolandet, även kallat för Östergötlands Österlen, är belägen öster om Norrköping och gränsar i norr till Bråviken och i söder till Slätbaken. Här hittar du öppna landskap, bördiga åkrar, havet och skogar med vilda djur, svamp och bär. Utanför Arkösund på halvöns östligaste del återfinns den nordligaste delen av Östgötaskärgården med dess örikedom.

Närservice:

I centralorten Östra Husby finns matbutik, vårdcentral, apotek, tandläkare, pizzeria, bensinmack och frisör. Längst öster ut på halvön ligger Arkösund med flera restauranger, hotell och vandrarhem.

Kommunikation:

Med Östgötatrafiken tar du dig in till Norrköping.

Övrigt:

Här finns flertalet förskolor, skolor, fritidshem och idrottshall.

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.