Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Valdemarsvik, Gryt
Kallkärrsvägen 268
1 995 000 kr
Boarea: 62 m2
areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 2041 m2
areakälla: taxeringsinformation
Rum: 5
 

Fritidshus i lugn grönskande oas!

I en tyst, lugn och grönskande oas finner vi Kallkärrsvägen 268. Kom bort från stadens stress och buller och njut av den storslagna naturen som omgärdar objektet. Här kan du hitta din verkliga harmoni i livet, plocka dina egna blåbär på tomten innan frukosten och bara njuta av känslan att leva nära skog och hav. Föreningen har en badbrygga nere i Drottningvik och den når du snabbast genom en cykeltur på 800 meter.

Fritidshuset uppfördes 1977 och omges av altaner på både fram- och baksida med utgång från kök och vardagsrum. I vardagsrummet finns husets hjärta, braskaminen som förhöjer mysfaktorn regniga höstkvällar och köket med sin matplats ligger i direkt anslutning. 3-4 sovrum gör att här finns goda möjlighet att samlas och umgås över generationsgränserna.

Att huset är en del av Snäckevarp medför även det bekvämligheter. Här finns en aktiv samfällighet som vårdar marken de äger. Här finns fina promenadstråk, stor välskött badplats inne i Fyrfjärden, poolområde med tennisbana och fotbollsplan, lada med omklädningsrum, bastu och gemensamhetslokal. Här finns två båthamnar med y-bommar och en praktisk ristipp för de dagar man påtar i trädgården. Nere i Fyrfjärden anordnar även Snäckevarp en mycket populär Jolle-skola för barn.

Eköns camping med sina klippbad ut mot öppet hav ligger bara ca 2 km bort. Här finns även minigolf, restaurang och kajakuthyrning.
Skärgårdens nav Fyrudden och dess hamn är bara ca 2 km bort. Här kan ni ta turbåtar ut i skärgården eller varför inte åka lokaltrafik med hjälp av Östgötatrafikens färja som utgår från hamnen. Här finns en mataffär som i dagsläget är öppet året om. Stanna till på restaurangen och ta något gott att äta eller svalka dig med en glass från glassbaren nere på kajen.
Gryts varv och marina går att nå via båt eller bilvägen där man bland annat kan äta gott eller varför inte testa deras yoga ute på bryggan.
För den som älskar trädgård och växter så finns Kärlekens Trädgård att besöka med alla sina rosor och rododendron.
Vill ni påta i er egen trädgård eller altan så finns allt du behöver på den lokala Handelsträdgården i Gryt, där finns självklart även lokalodlade grönsaker under säsong.

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Emma Ivinger
0707-18 06 32 emma.ivinger@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Hall med plastmatta och målade väggar.

Kök:

Innanför hallen ligger köket som har målade väggar och plastmatta på golvet. I köket får vi plats för matbord intill det ljusbringande fönstret och från köksdelen är det utgång till altanen på husets framsida. Köket är utrustat med spis med ugn, fläkt samt kyl/frys.

Vardagsrum:

Härligt vardagsrum med stora fönsterpartier och utgång till altan. Här vilar ett furugolv och väggarna är tapetserade. Braskamin finns i rummet som värmer upp ruggiga höstkvällar.

Sovrum:

Sovrum med träfanergolv och tapetserade väggar.

Sovrum:

Sovrum med träfanergolv, tapetserade väggar och en inbyggd garderob.

Sovrum:

Sovrum med träfanergolv, tapetserade väggar och två inbyggda garderober. Från detta sovrum finns även utgång till altan.

Badrum:

I badrummet ligger en våtrumsmatta och på väggarna är det våtrumstapet. Badrummet är utrustat med wc, tvättställ, tvättmaskin, dusch, varmvattenberedare och bastu.

Sovrum:

Från altanen av husets framsida finns egen ingång till till ytterligare ett rum som idag används som sovrum. Här ligger det en plastmatta och väggarna är tapetserade.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

Fritidshus

Byggnad

Byggnadstyp:

1-plans fritidshus

Byggnadsår:

1977

Grundläggning:

Krypgrund

Stomme:

Trä

Fasad:

Träpanel

Fönster:

2-glas kopplade

Tak:

Betongpannor

Uppvärmning:

Direktverkande el, braskamin

Ventilation:

Självdrag

Energideklaration:

Utförd: Ej vald

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Snäckevarp 4:268

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Gemensamhetsanläggning: Valdemarsvik Snäckevarp GA:1 ändamål: Elledning och/eller belysning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning, Bad och/eller båtanläggning, Övrigt, Gemensamhetsanläggning: Valdemarsvik Snäckevarp GA:2 ändamål: Vägar

Planbestämmelser:

Byggnadsplan Ändring Av Dp

Tomtarea:

2041 m²

Areakälla:

taxeringsinformation

Pantbrev:

Totalt antal: 2 st
Total summa: 110 000 kr

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

998 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusbyggnad
Värdeår:

1977

Taxeringsvärde:

547 000 kr

Småhusmark
Taxeringsvärde:

451 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Gryt är en ort i Valdemarsviks kommun som ligger vid Östersjön, omkring en mil öster om Valdemarsvik. Gryts skärgård är vida känd för sitt natursköna läge vid ostkusten och dess vackra öar. Skärgården karaktäriseras av den dramatiska kontrasten mellan innerskärgårdens lummiga grönska och ytterskärgårdens kala klipphällar mot öppet hav. Här finns många öar, flera
stora naturreservat och genuina skärgårdsmiljöer.

Närservice:

I Gryt finns flertalet restauranger, mataffär, glassbar, kajakuthyrning samt handelsträdgård.

Kommunikation:

Busslinje 464 trafikerar Valdemarsvik - Gryt - Fyrudden. Vid skärgårdens nav Fyrudden kan man ta turbåtar ut i skärgården eller lokaltrafik med hjälp av Östgöta trafikens färja som utgår från hamnen.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.