Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Ebbe Lieberathsgatan 16C lgh 1005
Avgift: 2 861 kr
Månadsavgiften debiteras i olika nivåer. Avgift nr 1 ligger på ett belopp om 2 477,72 och avgift 2 (tillkommer pga initial lägre upplåtelseavgift) till ett belopp om 383,67. Månadsavgiften avser det totala beloppet. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om (110 kr) som avser bredband, TV och telefoni. El (250) och uppvärmning av varmvatten (223,13 kr) betalas av conto och räknas av utefter individuell förbrukning.
Boarea: 61 m2
areakälla: Areauppgifter enligt mätcertifikat
Rum: 2
Hiss: Nej
 

Välplanerad och social etagetvåa!

Här erbjuds en öppen planlösning tillsammans med fina materialval och ljusa ytskikt. Ny och omtyckt förening från 2019. I Almedal/Krokslätt bor ni med närhet till kontor, spårvagnsplatser, butiker och grönområden.

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Linnéa Gröndal
0707-81 97 97 linnea.grondal@croisette.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Interiör:

Välkommen till Ebbe Lieberathsgatan 16C!

Det första man slås av när man kliver in i bostaden är den otroliga takhöjden på 4,6 m. Hallen erbjuder plats för hatthylla och skoställ, samt möjligheten till att sätta in ytterligare förvaring i form av garderober. Väggarna är vitmålad och på golvet löper ljust parkettgolv som är genomgående i lägenheten.

Till vänster från hallen finner vi det stilrena köket från Marbodal. Här erbjuds sociala ytor tillsammans med god förvaring för hemmakockens alla köksredskap. Luckorna är vitlackerade och bänkskiva samt stänkskydd är av råmelerade laminat. Alla integrerade vitvaror är från Bosch och diskmaskinen från Siemens.

Det helkaklade badrummet är väl tilltaget och erbjuder alla de bekvämligheter som önskas. Här finns WC, handfat med kommod, spegel, dusch med vikbara duschväggar, handdukstork samt en tvättmaskin från siemens. På golvet ligger grå klinkers och väggarna är kaklade i vitt.

Utanför badrummet finns förvaring i form av en mindre garderobsvägg för hemmets alla kläder.

Intill köket och hallen finner vi bostadens ombonade vardagsrum kombinerat med ytterligare förvaring. En sällskaplig yta att umgås med vänner och familj på, då den öppna planlösningen ger överblick av både kök och hall. Här finns det plats för en mindre soffgrupp och bord, där gästerna kan slå sig ned.

En våning upp finns bostadens sovrum, här finns det plats för säng och tillhörande sängbord. Även här finns förvaring och vitmålade väggar. Det erbjuds också möjlighet till en mindre arbetshörna.

Varmt välkomna på visning!

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

31016

Lägenhetsnummer register:

1005

Andel i årsavgift:

0.43 %

Andel i förening:

0.433 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Byggnadsår:

2019

Fönster:

3-glas

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Mekanisk, typ FTX

Ventilationsbesiktning:

Godkänd , 2021-02-01

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 5 577 kWh/m²/år
Energiklass: C
Primärenergital: 69 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2021-02-01

Förening

Namn:

BRF Södra Fredriksdal

Organisationsnummer:

769629-2478

Allmänt om föreningen:

Brf Södra Fredriksdal bildades 11 december 2014. Föreningen omfattar 256 lägenheter – allt från små ettor till större treor.

Föreningen registrerades hos Bolagsverket den 11 december 2014 för att förvärva mark och uppföra lägenheter för upplåtelse med bostadsrätt i Göteborgs kommun. Föreningen förvärvade fastigheten Krokslätt 33:6 i Göteborgs kommun i december 2016 och byggnaden stod klar 2019. Föreningen är ett så kallat privatbostadsföretag (äkta bostadsrättsförening). Det innebär att föreningens intäkter i huvudsak kommer i form av årsavgifter från föreningens medlemmar.

Gemensamma utrymmen är tvättstuga, cykelparkering i garaget, cykelplats utanför lägenhetsdörren, garage, två gemensamma terrasser och gemensam välskött innergård.

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Trygg Hansa. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen. I föreningens fastigheter finns 88 garageplatser och 256 lägenheter med en sammanlagd lägenhetsyta om totalt 12 973 kvm varav 1 449 kvm är loft, fastighetens tomtareal uppgår till 4 946 m2.
Föreningen förvaltas av Primär.

Gå gärna in och läs mer på föreningens hemsida: www.sodrafredriksdal.se

Äger föreningen marken:

Föreningen förvärvade fastigheten Krokslätt 33:6 i Göteborgs kommun i december 2016 och byggnaden stod klar 2019.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

I föreningen finns det 89 uthyrningsbara garageplatser som kostar 1300kr/månad. Av dessa är 26 stycken elplatser och kostar ytterligare 100kr/månad i hyra (förbrukad el debiteras utöver hyran). Boxarna är utrustade med Typ 2 uttag (ej kabel) och avger 3,7 kw.

Utöver detta finns två platser med extra plats för rörelsehindrade. Dessutom finns det fyra stycken MC-platser som kostar 375kr/månad.

Bredband/TV:

Föreningen har valt Tele2 som leverantör av såväl TV som bredband och telefoni. Gruppavtalet är upphandlat gemensamt för föreningens samtliga hushåll och går inte att välja bort.

Trådlös router för bredband och telefoni ingår.

Gruppavtalet ger dig som medlem tillgång till tjänsten "Digitalt Grundutbud". I gruppavtalet ingår även en digitalbox.

Värdet på detta paket (avser ordinarie pris mot privatperson, priset hämtades från Com Hem, numer Tele2, 2020-01-30) är 429kr/mån för bredband och 179kr/månad för TV-paketet. Styrelsen har förhandlat ner priset åt föreningens medlemmar till 110kr/månad (tidigare 188 kr) för båda delarna och ligger som ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften.

Tillåter föreningen delat ägande:

Styrelsen tillåter delat ägande med minimum 10 %.

Gårdsplats:

Föreningen har två bokningsbara terasser. En terass med lounge och TV
och en med matplats och pentry

Ekonomi:

Föreningen har en välskött och god ekonomi, i årsskiftet 2021/2022 gjordes en avgiftssänkning om 16 %, samt att de hade en avgiftsfri månad i feb 2022.

Föreningens belåningsgrad uppgår till ca 180 msek/12 973 kvm (totalt antal kvadratmeter bostadsarea 11 524 kvm + 1 449 kvm) = 13.885 kr/kvm. Detta är en normal och stabil nivå för en ny bostadsrättsförening med en nyproducerad fastighet. Man använde sitt likvidöverskott till att amortera föreningens lån 2021 med ett belopp om 6,8 miljoner kronor följt av en extraamortering om 2,5 miljoner kronor februari 2022. Fortsatt görs löpande amorteringar.

Med tanke på rådande marknadsläge och förändringar som skett mot prognoser i slutet av 2021 så har styrelsen valt att höja avgifterna till den nivå de hade till och med 2021. Detta innebär en höjning om 19%. Höjningen gäller från 2023-01-01.

Överlåtelseavgift:

1207 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Samtliga lägenheter har säkerhetsdörrar från Swedoor.

El-och varmvattenförbrukning betalas i förväg (a-conto) och den verkliga förbrukningen läses av kvartalsvis. Kostnaden för eventuell förbrukning som överstiger den preliminära aviseras på kommande betalning till den person som står som ägare på lägenheten vid aviseringstillfället.

Vid en överlåtelse kan det såldes vara så att en del av den tidigare ägarens överstigande förbrukning aviseras på den nya ägaren kommande betalning. Om köpare/säljare vill att detta regleras görs det på egen hand genom en separat betalning mellan dem.

Allmänt om lägenheten

Bostaden är registrerad som en 1 rok hos föreningen men disponeras i dagsläget som en 2 rok.

Lägenheten är registrerad hos föreningen som 59,5 kvm. Säljaren har dock låtit mäta upp lägenheten, mätbevis på detta finns. Mätbeviset äger endast giltighet att hänvisa till för den fysiska eller juridiska person som står som beställare och kan därmed inte användas av tredje man efter ett eventuellt överlåtande av bostaden.

Med tanke på rådande marknadsläge och förändringar som skett mot prognoser i slutet av 2021 så har styrelsen valt att höja avgifterna till den nivå de hade till och med 2021. Detta innebär en höjning om 19%. Höjningen gäller från 2023-01-01.

Andelstal, i %: 0.433 %
Andel av årsavgift: 0.43 %
Andelstal kapital: 0
Årsavgift: 34 332 kr

Andelstalen är angivna av ekonomisk förvaltare Primär.

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett källarförråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Välkommen till Södra Centrum, det moderna stadsområdet med närhet till kommunikation, grönområden och närservice. Här bor du utan att vara beroende av bil, då spårvagnen går utanför dörren och du kan cykla in till korsvägen på 10 minuter. Inom de närmsta åren kommer det finnas upp emot 2500 nya bostäder här som tillsammans med nya butiker, caféer och restauranger kommer fortsätta utveckla en ny, levande stadsdel.

Närservice:

ICA Maxi ligger på andra sidan Mölndalsvägen och är öppet alla dagar mellan 07:00-23:00. Här kan du handla online (för att därefter hämta maten kostnadsfritt) och beställa färdiga matkassar. På ICA Maxi finns även Apotek Hjärtat och Min Doktor Kliniken

Nyöppnade och renoverade Willys Elisedal ligger några få minuters promenad bort.

När fikasuget slår till eller inköp av lördagsfrukosten står på schemat så är det bara att springa över till grannfastigheten där Maison Caillard Boulangerie & Pâtisserie huserar.

Smokey Dog ligger också precis intill och erbjuder hamburgare och 70 olika ölsorter.

Populära Folktandvården i Krokslätt ligger knappa tio mintuters promenad bort, intill Krokslätts Torg. Ugglans Vårdcentral bedriver sin verksamhet på Mölndalsvägen 77, endast några få minuters promenad bort från fastigheten.

Kommunikation:

Närmaste spårvagnshållplats är Varbergsgatan, hållplatsen ligger intill fastigheten. Här tar dig spårvagn 2 och 4 till Korsvägen på 5 minuter, till Valand (Avenyn) på 10 minuter och till Centralstationen på 12 minuter, allt helt utan byten. Du kan cykla till Korsvägen på under 10 minuter.

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.