Lidingö, Lidingö centrum
Odenvägen 34
3 000 000 kr som utgångspris
Budgivning 2 950 000 kr
Avgift: 2 250 kr
inkl VA, värme och basutbud kabel-TV. Obligatoriska tillägg tillkommer avgiften om 89 kr/mån för bredband via Ownit och 46 kr/mån för basutbudet av TV-kanaler via ComHem/Tele2.
Boarea: 45 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 2
Hiss: Ja Hiss från markplan
Balkong: Ja
 

Ovanför Lidingö centrum med balkong i söderläge.

Nu finns tillfälle att förvärva denna kvadratsmarta lägenhet med mycket centralt läge ovanför Lidingö centrum. Lägenheten har en stor och härlig balkong i soligt söderläge som man når från det ljusa vardagsrummet samt ett rymligt sovrum med klädkammare. Lägg därtill vackra golv och ett helkaklat badrum med badkar. Utmärkt boende med radhuskänsla för den som vill bo centralt på Lidingö med närhet till Lidingö centrum där det finns butiker, restauranger, biograf och busshållplats. Ett hem som måste ses på plats. Varmt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare, Regionchef & Partner Magnus Jansson
0731-55 55 36 magnus.jansson@vaningen.se

Visningar.

Söndag 2 Oktober
13:45 - 14:15
Söndagsvisning.
Anmäl mig
Måndag 3 Oktober
18:00 - 18:30
Kvällsvisning.
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Inbjudande hall med snygg och praktisk brun klinker och vitmålade väggar. Här finns en snygg och användbar hatt- och skohylla samt bra förvaring i garderober. Säkerhetsdörr för extra trygghet.

Vardagsrum:

Ljust och stort vardagsrum med strålande ljusinsläpp från stort fönsterparti och balkongdörr i glas. Här erbjuds plats för både soffgrupp och matsalsmöblemang, golvet är vacker ekparkett och väggarna är vita. Den rymliga balkongen vetter åt soligt söderläge och här ryms ett mindre loungset eller annat möblemang efter önskemål.

Kök:

I anknytning till vardagsrummet finns detta fina kök som har vita luckor och praktisk arbetsbänk med vitt målat kakel ovanför. Den maskinella utrustningen består av delad kyl/frys, diskmaskin (Electrolux 2022), spishäll med ugn och fläkt.

Sovrum:

Rymligt sovrum med härligt ljusinsläpp från fönsterparti och här inryms dubbelsäng med tillhörande möblemang. Plats för förvaring erbjuds i klädkammaren som nås från sovrummet. Målad fondvägg och vackert parkettgolv.

Badrum:

Helkaklat och modernt badrum där hela badrummet går i de stilsäkra färgerna svart och vitt, både inredning, kakel och klinker. Här finns bubbelbadkar, handukstork, hel bänkskiva för avlastning samt med förvaring både under och ovan, tvättmaskin kombinerad tork (torkfunktionen fungerar ej), handfat i sten med kommod, stor belyst spegel och toalett.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

2303

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1995

Ventilation:

Mekanisk frånluft

Energideklaration:

Primärenergital: 164 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2013-03-28

Förening

Namn:

BRF Odengården-Lidingö

Organisationsnummer:

769627-4872

E-post adress:

styrelsen@brfodengarden.se

Allmänt om föreningen:

Bostadsrättsföreningen Odengården-Lidingö består av 83 lägenheter, centralt belägna kring en grönskande innergård ovanför Lidingö Centrum.
Föreningen tillträdde i april 2015 som ägare till fastigheterna Oden 22 och 24 efter en tredimensionell delning där merparten av butikslokalerna i Centrum avskildes från våra bostäder.
I nuläget ägs den absoluta merparterna, 80 stycken, av lägenheterna av medlemmar i föreningen, medan ett mindre antal, 3 stycken, lägenheter ägs av föreningen och hyrs ut till hyresgäster. En av de tre hyresrätterna kommer att säljas av föreningen inom kort.
Föreningen äger också en mindre del av butikslokalerna i Lidingö Centrum. Fyra stycken lokaler varav alla är uthyrda.
Husen byggdes, liksom övriga Lidingö Centrum, 1995 och ligger med en egen grön innergård på ena sidan och utsikt mot området runt Centrum på den andra. På innergården finns en länga med förråd, ett gym med fyra maskiner och samlingslokal. Gym och samlingslokal är kostnadsfria att nyttja.

Tvättstugor finns för boende på Odenvägen 14-50 i gårdshuset och för boende Odenvägen 10-12 i källarplanet på Odenvägen 12. Tvättstugan får endast användas av föreningens medlemmar. Bokningstavla finns uppsatt i respektive tvättstugas entréhall.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Vid infarten från Odenvägen finns en stor parkering där medlemmarna kan hyra parkeringsplats. Parkeringen ägs av fastighetsägaren till Lidingö Centrum och föreningen har ingen rådighet över den, kö till parkeringsplats och frågor hanteras av P-service via https://pservice.se/.

Bredband/TV:

Föreningen har avtal med Ownit om bredband via fiber. Hastigheten är full duplex 1000/1000 Mbits och en kostnad om 135 kronor per månad ligger till varje månadsavgift och är inte valbar.

Det finns ett basutbud av TV-kanaler via ComHem/Tele2 med en kostnad om 35 kronor per månad ligger till varje månadsavgift och är inte valbar.

Renoveringar:

Genomförda större underhålls- och investeringsåtgärder:
2017 Träavskiljare på gården har fått nytt virke och målats.
2017 Fotbollsmål och nya figurer till gunghästar på gårdens lekplats har inköpts.
2018 Buskarna kring gräsplanen klipptes ner.
2019 Värmecentralen i Oden 22 färdigställdes och slutbesiktigades i juni.
2020 Trapphusmålning i Odenvägen 10 och 12.
2020 OVK-besiktning i föreningens lokaler.
2021 OVK-besiktning i föreningens lägenheter.
2021 Trapphusrenovering/målning Odenvägen 34.
2021. Uppfräschning av föreningens gemensamma lokal i "Gula huset".
2021 Genomför beskärning av föreningens träd.
2021 Besiktning av föreningens samtliga tak.

Föreningen har även genomfört ett renoveringsarbete på takfönster som föreningen ansvarat för och håller just nu på med ett underhållsarbete/renoveringsarbete av vissa stammar som är lite dåliga men det är inte aktuellt med stambyte på ett bra tag.

Föreningen gör en hel del underhåll och renoveringar löpande och kommer att ta fram en 25-årig underhållsplan under året där de åtminstone kommer tillgängliggöra kommande 5 år för medlemmarna. Föreningen har löpande kunnat finansiera underhåll och renoveringar via deras kassaflöde.
Framtida planerat underhåll kommer att framgå i underhållsplanen.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Ekonomi:

Föreningens ekonomiska förvaltare är Fastighetsägarna.

Det finns inga planerade avgiftsförändringar. Föreningen har en god ekonomi och amorterar normalt sett 3-4% av skulden i årstakt, tack vare starkt kassaflöde. Om situationen skulle kräva det så finns det gott om utrymme att sänka amorteringen för att bekosta ökade kostnader istället för att höja avgiften.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 3,5% av årets prisbasbelopp betalas av köparen.
Pantsättningsavgift om 1,5% av årets prisbasbelopp, betalas av pantsättaren.

Överlåtelseavgift:

1691 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

725 kr betalas av köparen

Övrigt:

Läs mer på föreningens hemsida: https://brfodengarden.se/.

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening/förvaltare 2022-08-24. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Lägenheten disponerar ett vindsförråd.

I köpet ingår diskmaskin, tvättmaskin, skohylla och hatthylla. Sko- och hatthyllan har säljaren själv byggt.

Säljaren informerar om det är fel på torktumlarfunktionen på tvättmaskinen.

Energideklarationer upprättade före 1 januari 2014 har en annan utformning på sammanfattningen och saknar energiklasser. Energiklass har därför inte kunnat specificeras.

Den ekonomiska förvaltaren har angett andelstal 0,00761030. Inget annat är specificerat.

Obligatoriska tillägg tillkommer avgiften om 89 kr/mån för bredband via Ownit och 46 kr/mån för basutbudet av TV-kanaler via ComHem/Tele2. Den totala avgiften är 2 386 kr/mån.

Omgivning

Allmänt om området:

I Lidingö Centrum ligger det en mängd butiker och restauranger. Bland annat Systembolaget, Lindex, Coop, Hemtex, Lekia samt även två frisörer, tobaksbutik, café, apotek, biograf, bank och flera lokala näringsidkare. Gym, bibliotek, bank och vårdcentral finns alldeles i närheten.
Suveräna kommunikationer via buss, bil, cykel eller Lidingöbanan. Bra cykelvägar på Lidingö och bekvämt cykelavstånd till innerstaden. Från busshållplatsen Lidingö Centrum går i stort sett samtliga Lidingös busslinjer. Det tar fem minuter med buss till Ropsten, där innerstadsbussar och tunnelbana finns tillgängliga.
Restid från Ropsten till T-Centralen med tunnelbana tar ca 10 minuter.
I området varvas villor och bostadsrätter och byggåren varierar från sekelskifte till modernt 2000-tal. Här bor man i rofyllda kvarter med grönska, vatten och Lidingös stadspuls precis runt hörnet. Här finns mysiga spring- och promenadstråk, vackra utsiktsplatser vid vattnet och Millesgården som verkligen är värt ett besök.

Boendeparkering för dig som är folkbokförd på adressen. På Lidingö är både boendeparkeringstillstånd och besöksparkering gratis.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.