Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Oxelösund, Centralt Oxelösund
Industrigatan 4 A Lgh 1101
425 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 3 100 kr
inkl värme, vatten & avlopp, samt kabel-tv, hemtelefoni och internet 250/50
Boarea: 58 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 2 av 3
Hiss: Nej
Balkong: Ja
 

Snygg och trevligt renoverad tvårummare med balkong

Välkommen till denna fräscha och välplanerade tvårummare med balkong i den populära och välskötta Brf Oxeln i Oxelösund. Denna bostad med bra planlösning, stort och fint vardagsrum med balkong i trevligt och soligt väderstreck. Populärt område med gångavstånd till centrala Oxelösund och välskött förening med de flesta större renoveringar bakom sig. Mindre uppfräschningsbehov ger möjlighet att skapa sitt drömboende!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Alexander Kjellström
0707-60 80 03 alexander.kjellstrom@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning:

Trevlig och välplanerad tvårummare i med charmigt utförande. Bostaden har successivt renoverats av nuvarande ägare.

Allmän info:

Välkommen till denna fräscha och välplanerade tvårummare med balkong i den populära och välskötta Brf Oxeln i Oxelösund. Denna bostad med bra planlösning, stort och fint vardagsrum med balkong i trevligt och soligt väderstreck. Populärt område med gångavstånd till centrala Oxelösund och välskött förening med de flesta större renoveringar bakom sig. Mindre uppfräschningsbehov ger möjlighet att skapa sitt drömboende!

Interiösbeskrivning:

Välkomnande entréhall med bra plats för förvaring och avhängning samt separat klädkammare. Hallen ger en bra överblick över lägenheten.

Det är ett stort fint vardagsrum med snyggt golv och målade/tapetserade väggar. Behagligt och generöst ljusflöde. Vardagsrummet är lättmöblerat och har utgång till balkong med läge mot öster och söder, vilket ger trevlig sol på morgon och förmiddag.

Bra kök med välplanerad skåpsinredning. Den maskinella utrustningen består av spis med häll, fläkt, diskmaskin och kyl och frys. Bra snickeriinredning. Matplats för 4-6 personer.

Bra badrum med kaklade väggar och klinkergolv. Här finns dusch, wc samt handfat.

Stort sovrum med plats för både dubbelsäng och förvaring. På det stora hela en trevlig lägenhet i bra skick.

Driftskostnad ca 4 500 kr/år baserat på 1 person.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

2022-12-15

Lägenhetsnummer förening:

2114-1-22-7

Lägenhetsnummer register:

1101

Andel i förening:

1.6998 %

Inre reparationsfond:

652 kr

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Energideklaration:

Energiklass: E
Primärenergital: 126 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2019-04-03

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

1st

Elkostnad:

2 500 kr/år

Försäkring:

2 000 kr/år

Total driftkostnad:

4 500 kr/år

Kommentar:

Observera att driftskostnader kan variera mellan olika hushåll beroende på en mängd olika faktorer.,

Förening

Namn:

HSB Brf Oxeln i Oxelösund

Organisationsnummer:

719000-2266

Allmänt om föreningen:

Hsb Brf Oxelön i Oxelösund äger och förvaltar fastigheterna Oxeln 2 och Kastanjen 15 i Oxelösunds kommun med därpå år 1956 uppförda flerbostadshus och upplåter 63 lägenheter med bostasrätt, samt 4 lokaler, 8 garageplatser och 18 p-platser med hyresrätt. Den totala bostadsytan uppgår till 3 322 kvm. Fastigheternas adresser är Sjögatan 22-24 samt Industrigatan 4. Styrelsen har sitt säte i Oxelösund. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar, där också bostadsrättstillägget på hemförsäkringen ingår. Föreningen har inte höjt avgifterna på minst 6-7 år.

Föreningen har sedan 2021 internet, kabel-tv samt fast-telefoni genom ComHem som numera ingår i hyran med en bandbredd på 250/50 samt kabel-tv grundutbud. Föreningen skall under det närmaste året införa gemensamhets-el under hösten 2022 - vilket sänker de totala elkostnaderna för medlemmarna. Man planerar i framtiden också för solceller vilket ytterligare sänker kostnaderna.

Till varje lägenhet hör ett vindsförråd och en matkällare. I källaren finns även hobbyrum och en vävstuga.

Observera att vissa uppgifter i föreningsbeskrivningen har aktualitet i september 2022.

Parkering/garage:

Det finns 8 garageplatser och 18 p-platser. Det är lång kö på garagen och kortare kö på p-platserna - aktualitet september 2021.

Renoveringar:

Det är inte aktuellt med några större renoveringar. Föreningen har tidigare genomfört en mängd renoverings- och underhållsåtgärder. Se årsredovisning för en fullständig lista.

Övrigt:

Köpare och säljare betalar diverse administrationsavgifter vid köp/försäljning enligt vad som framgår av stadgarna.

Omgivning

Allmänt om området:


Platser att besöka
Oxelösund har många trevliga områden väl värda ett besök. Vacker natur blandas med spännande historiska platser och det finns ett stort urval av aktiviter för hela familjen. Hav och skärgård tillhör hjärtat av Oxelösund då större delen av staden gränsar mot Östersjön. Upplev skärgården på nära håll genom en paddeltur eller njut av en god måltid med utsikt mot horisonten. I stadens centrum hittar du all tänkbar service och du har promenadavstånd till det mesta.

Här finns det mesta som du kan behöva inom handel och service. Du kan handla god mat och dryck, uträtta bankärenden och besöka apoteket. Ett flertal mindre butiker ligger samlade runt torget där det är ofta är torghandel som bland annat erbjuder färsk fisk. Här hittar du också allaktivitetshuset Koordinaten med turistinformation, bibliotek och café.

På gångavstånd har du äventyrshuset Boda Borg där hela familjen kan få vara med om en fartfylld dag. I centrum hittar du också Vandrarhemmet Poppeln där det finns cykeluthyrning, varför inte hyra deras tandemcykel?

"Läget" som det i folkmun kallas hittar du bara ett stenkast bort från Oxelösunds centrum. Här finns förutom Oxelösunds gästhamn även Läget hamnkrog och bar. Restaurangen jobbar med bra råvaror och brinner för det nyskapande och att kunna experimentera.

I centrum hittar du även Oxelösunds kyrka S:t Botvid. Kyrkan är känd för sin unika exteriör som för tankarna till ett sjömärke. Den syns från långt håll, till lands, till sjöss och från luften. Sitt namn har den fått från Sankt Botvid som var verksam på 1100-talet.

Flera gånger per år har du också möjlighet att besöka Lokstallarna. Föreningen Sörmlands veteranjärnväg vårdar, bevarar och visar upp historiska järnvägsfordon och knyter ihop den järnväghistoriska miljön med dagens kommersiella trafik. I lokstallet kan man se både ånglok från 1900 talets början till Elektrolok från 40 och 50 talet, då järnvägen till Oxelösund elektrifierades.

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.