Oxelösund, Centralt Oxelösund
Oxelögatan 22A
375 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 1 922 kr
Inkl värme vatten & avlopp och balkongavgift.
Boarea: 29 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 1
Våning: 3 av 3
Hiss: Nej
Balkong: Ja
 

Etta i HSB Brf Fjärden om 29 kvm med stor inglasad balkong.

Välkommen till denna snygga och yteffektiva lägenhet om 1 rum och kök med stor och härlig inglasad balkong i den välskötta Hsb-föreningen Brf Fjärden. Denna bostad är i bra skick med spännande planlösning och oregelbundna vinklar.

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Alexander Kjellström
0707-60 80 03 alexander.kjellstrom@vaningen.se

Visningar.

Torsdag 7 Juli
15:00 - 15:30
Föranmälan krävs - ring mäklaren eller boka via hemsidan
Anmäl mig
Lördag 9 Juli
13:00 - 13:30
Föranmälan krävs - ring mäklaren eller boka via hemsidan
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning:

Välplanerad lägenhet med spännande vinklar med stor inglasad balkong. Bra skick invändigt med stambytt badrum.

Interiörbeskrivning:

Välkomnande entrehall med med snyggt klinkergolv och bra förvaring och avhängning. Rum med laminatgolv och målade väggar i ljusa färgermed fondvägg. Rummet har utgång till den stora, möblerbara inglasade balkongen. Balkongen har fin utsikt över grönområden och den närliggande dammen.

Bra kokvrå med svart klinkergolv och vita målade väggar. Snygga vitmålade snickerier med hög charmfaktor. Den maskinella utrustningen består av induktionsspis med varmluftsugn, kyl/frys och och fläkt.

Snyggt stambytt badrum vita kaklade väggar och ljusgrått klinkergolv med dekorplattor. I badrummet finns wc, dusch och vit kommod. Dusch med vattenfallsmunstycke och dekorkakel. Det mesta av inredningen i badrummet har bytts ut under 2016.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

5-2119-2-20-14

Lägenhetsnummer register:

1302

Andel i förening:

0.36959 %

Inre reparationsfond:

3202 kr

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Snipan 1

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1959

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Energiklass: E
Primärenergital: 119 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2018-11-02

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

2st

Elkostnad:

3 500 kr/år

Försäkring:

1 750 kr/år

Total driftkostnad:

5 250 kr/år

Kommentar:

Observera att driftskostnader är individuella och kan variera mellan olika hushåll.

Förening

Namn:

HSB Brf Fjärden i Oxelösund

Organisationsnummer:

7190002084

Allmänt om föreningen:

Föreningens egendom omfattar fastigheterna Snipan 1 och kanoten 1 i Oxelösunds kommun med adress Oxelögatan 18-22 samt Sjögatan 1, 2 och 4. Bostadsföreningen är ett privatbostadsföretag. Föreningens huvudsakliga ändamål är att i föreningens hus upplåta bostadslägenheter för permanent boende åt föreningens medlemmar.

Det finns en föreningslokal med övernattningsrum som medlemmar får hyra.

Parkering/garage:

52 garageplatser samt 90 parkeringsplatser varav 44 med motorvärmare. För närvarande finns det lediga p-platser men garagen har kö.

Bredband/TV:

Fiber finns indraget. Bredband, tv och IP telefoni via ComHem. Kabel-tv basutbud ingår i hyran men bredband tillkommer.

Renoveringar:

Fönsterbyte 1992. Stambyte 1998. Renovering badrum 1998. Inglasning av balkonger 2006. Byte av lägenhetsdörrar och entréportar 2010. Ny tvättutrustning 2011. Isolering av tak 2012. Målning plåt runt fönster samt fönsterbleck 2013. Byte garageport på thermogarage 2013. Vattenbesparing monterat 2014. Installation av fiberkabel 2014. Byte av rökluckor 2014. Montering av skyddsutrustning på tak 2014. Ny led-belysning utomhus 2014. Nytt bokningssystem tvättstugan Oxelögatan.

Under 2022 räknar man med att kunna genomföra OVK. Det är inte beslutat några avgiftshöjningar.

Överlåtelseavgift:

1183 kr betalas av säljaren

Pantsättningsavgift:

473 kr betalas av köparen

Övrigt:

Observera att vissa uppgifter angående p-platser och ekonomi har aktualitet i oktober 2021.

Omgivning

Allmänt om området:


Platser att besöka
Oxelösund har många trevliga områden väl värda ett besök. Vacker natur blandas med spännande historiska platser och det finns ett stort urval av aktiviter för hela familjen. Hav och skärgård tillhör hjärtat av Oxelösund då större delen av staden gränsar mot Östersjön. Upplev skärgården på nära håll genom en paddeltur eller njut av en god måltid med utsikt mot horisonten. I stadens centrum hittar du all tänkbar service och du har promenadavstånd till det mesta.

Här finns det mesta som du kan behöva inom handel och service. Du kan handla god mat och dryck, uträtta bankärenden och besöka apoteket. Ett flertal mindre butiker ligger samlade runt torget där det är ofta är torghandel som bland annat erbjuder färsk fisk. Här hittar du också allaktivitetshuset Koordinaten med turistinformation, bibliotek och café.

På gångavstånd har du äventyrshuset Boda Borg där hela familjen kan få vara med om en fartfylld dag. I centrum hittar du också Vandrarhemmet Poppeln där det finns cykeluthyrning, varför inte hyra deras tandemcykel?

"Läget" som det i folkmun kallas hittar du bara ett stenkast bort från Oxelösunds centrum. Här finns förutom Oxelösunds gästhamn även Läget hamnkrog och bar. Restaurangen jobbar med bra råvaror och brinner för det nyskapande och att kunna experimentera.

I centrum hittar du även Oxelösunds kyrka S:t Botvid. Kyrkan är känd för sin unika exteriör som för tankarna till ett sjömärke. Den syns från långt håll, till lands, till sjöss och från luften. Sitt namn har den fått från Sankt Botvid som var verksam på 1100-talet.

Flera gånger per år har du också möjlighet att besöka Lokstallarna. Föreningen Sörmlands veteranjärnväg vårdar, bevarar och visar upp historiska järnvägsfordon och knyter ihop den järnväghistoriska miljön med dagens kommersiella trafik. I lokstallet kan man se både ånglok från 1900 talets början till Elektrolok från 40 och 50 talet, då järnvägen till Oxelösund elektrifierades.

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.