Nyköping, Öster
Stockholmsvägen 13A
995 000 kr
Avgift: 3 745 kr
I månadsavgiften ingår kabeltv/bredband med 135 kr/månad
Boarea: 58.5 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 1 av 4
Hiss: Ja
Balkong: Ja
 

2:a på Stockholmsvägen 13 A - nära till allt!

Välkommen till denna ljusa och fina 2:a med genomgående planlösning där ljuset letar sig in i bostaden från två väderstreck. Rummen är välplanerade och rymliga och här finns även gott om förvaringsmöjligheter i form av både garderober och klädkammare. Köket är fullutrustat och inbjuder till matlagning och här finns även gott om utrymme för köksmöblering för ett stort gäng. Balkongen vetter mot den lummiga innergården med rofylld utsikt och härlig atmosfär.
Här bor du med ett perfekt läge - nära till allt!

Varmt välkommen på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Anette Siljelin
0728-57 02 22 anette.siljelin@vaningen.se

Visningar.

Söndag 11 December
15:00 - 15:30
Öppen visning men anmäl dig gärna i förväg via vår hemsida. Välkommen!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Golv: Laminat
Väggar: Ljusa
Detaljer: Klädkammare med linneskåp, bänk samt två överskåp

Kök:

Golv: Laminat
Väggar: Ljusa
Inredning: Skåp och lådor i valnötsfärg, ljusa bänkskivor, rostfri diskbänk, kakel ljust färgad
Utrustning: Mikrovågsugn, ugn, integrerad diskmaskin, induktionshäll, fläkt, delad kyl/frys

Sovrum:

Golv: Laminat
Väggar: Ljusa
Detaljer: Två inbyggda garderober

Vardagsrum:

Golv: Parkett
Väggar: Ljusa med en fondvägg
Detaljer: Utgång till balkong

WC/Dusch:

Golv: Ljusblå klinker
Väggar: Vitt kakel
Inredning: WC, handfat spegelskåp, duschhörna med glasdörrar
Detaljer: Förberett för tvättmaskin

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

233506001-0005-04

Andel i årsavgift:

3.87615 %

Andel i förening:

3.81423 %

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1952

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Självdrag

Energideklaration:

Energiklass: E
Primärenergital: 148 kWh/m²/år
Utförd
Elförbrukning: 1 440kWh/år
Datum: 2019-11-13

Övriga Byggnader

Tvättstuga, förråd och matkällare i källaren.

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

1st

Elkostnad:

4 200 kr/år

Försäkring:

1 920 kr/år

Total driftkostnad:

6 120 kr/år

Förening

Namn:

Riksbyggens BRF Nyköpingshus Nr 6

Organisationsnummer:

719000-3603

Allmänt om föreningen:

Föreningen har till ändamål att fämja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att i föreningens hus, mot ersättning, till föreningens medlemmar upplåta bostadslägenheter för permanent boende om inte annat särskilt avtalats, och i förekommande fall lokaler, till nyttjande utan begränsning i tiden.
Föreningen är ett privatbostadsföretag enligt inkomstskattelagen (1999:1229) och utgör därmed en äkta bostadsrättsförening.
Bostadsrättsföreningen registrerades 1951-05-02. Nuvarande ekonomiska plan registrerades 1953-12-03 och nuvarande stadgar registrerades 2019-01-02. Föreningen har sitt säte i Nyköpings kommun.
Föreningen äger fastigheten Byggmästaren 12 i Nyköpings kommun. På fastigheten finns en byggnad innehållande 24 lägenheter och en lokal. Byggnaderna är uppförda 1952. Fastighetens adress är Stockholmsvägen 13 A och 13 B.

Bredband/TV:

I månadsavgiften ingår kabel-tv/bredband med 135 kr/månad

Renoveringar:

Årets reparationer och underhåll: För att bevara föreningens hus i gott skick utförs löpande reparationer av uppkomna skador samt planerat underhåll av normala förslitningar. Föreningen har under verksamhetsåret utfört reparationer för 28 tkr och planerat underhåll för O tkr. Eventuella underhållskostnader specificeras i avsnittet "Årets utförda underhåll".
Underhållsplan: Föreningens underhållsplan används för att kunna planera kommande underhåll tidsmässigt och kostnadsmässigt. Underhållsplanen används också för att beräkna storleken på det belopp som årligen ska reserveras (avsättas) till underhållsfonden. Underhållsplanen omfattar normalt inte några standardförbättringar eller tillkommande nybyggnationer.
Föreningens underhållsplan visar på ett underhållsbehov på 931 tkr för de närmaste 10 åren. Den genomsnittliga kostnaden per år för föreningen ligger på 93 tkr. Avsättning under verksamhetsåret har skett med 171 tkr.

Övrigt:

Under räkenskapsåret har inga händelser inträffat som påverkar föreningens ekonomi på ett sätt som väsentligt skiljer sig från den normala verksamhetens påverkan på ekonomin.
Föreningens årsavgift ändrades 2021-03-01 då den höjdes med I %. Efter att ha antagit budgeten för det kommande verksamhetsåret har styrelsen beslutat om oförändrad årsavgift.

Omgivning

Allmänt om området:

I den centralaste delen på öster hittar man mysiga caféer, restauranger, pubar, frisörsalonger, livsmedelsbutik och bank. På dagtid är öster den lite lugnare delen av centrum. Hit tar man en promenad och myser på ett café. När helgen kommer går man till O´Learys för att titta på sport och till McEwans för att lyssna på livemusik.

På sommaren ordnas musikevenemang i Gripsholmsparken som ligger i östra änden av Storgatan. Här kan man träffas för en picknick, sola eller läsa en bok. Intill parken ligger Östra skolan för åk 1-6 och Sporthallen för handboll, basket innebandy osv.

På öster finns både lägenheter och villor. Vill man bo i lägenhet väljer man antingen att bo i centrum eller i ett av de många flerfamiljshusen i populära Östra Bergen eller i området längs Ringvägen. Vill man bo i villa finns flera trevliga villaområden, bland annat Östra villastaden, en trädgårdsstad med framförallt trävillor från omkring 1920-talet. Öster är området för de som vill ha nära till stadens utbud men ändå bo lugnt.

Närservice:

Östra skolan årskurs 1-6. I närområdet Fågelbo finns Nyköpings två högstadium som består av Alpha och Omega samt två förskolor, Tessins och Vittra förskola som även har åk 1-9.

Kommunikation:

Stadsbussen trafikerar området.

Parkering:

I Nyköpings centrum finns det ungefär 1500 kommunägda parkeringsplatser. I utkanten av centrum ligger parkeringar som är gratis eller har låga avgifter. Ca 12 kr/tim är den vanligaste parkeringsavgiften på kommunala parkeringsplatser i Nyköpings centrum.

För boende i de centrala delarna finns möjlighet att köpa boendeparkeringskort av kommunen för 300 kr/mån.

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.