Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Vellinge, Vellinge
Storgatan 2A
1 150 000 kr som utgångspris
Avgift: 2 646 kr
inkl värme, VA och 1 parkeringsplats.
Boarea: 38 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 1
Våning: 2 av 2
Hiss: Nej
Balkong: Ja
 

Stilren etta med stor inglasad balkong nära centrum.

På centralt läge i attraktiva Vellinge presenterar vi denna tilltalande bostad om väldisponerade 38 kvadrat, som kännetecknas av en smakfullt renoverad köksinteriör med trivsam matplats och ett generöst allrum med access till rymlig inglasad balkong med härligt fri utsikt. Vidare erbjuds ett helkaklat badrum med dusch och fina fyrtiotalsattribut såsom stavparkettgolv, fönsterbänkar i sten och rikligt med ljusinsläpp ifrån stora fönster. Optimalt läge högst upp på andra våningen i omtyckta Brf Nordgården som bland annat bjuder på gemensam gårdsmiljö med grillmöjligheter och tillgång till egen parkeringsplats för högsta bekvämlighet. Varmt välkomna!

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Hallen bjuder in med tidsenlig stavparkett i samspel med klassiskt vitmålade väggar, vilket är ett färgval som genomsyrar hela bostaden och skapar en tilltalande, enhetlig känsla. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläderna och suverän förvaring i en stor klädkammare.

Badrum:

På höger hand nås hemmets stilrent helkaklade badrum, där mörkgrått klinkergolv möter ljust kaklade väggar med mörkgrå dekorrand. Badrummet är försett med handfat, spegelskåp, wc samt dusch.

Kök:

Rakt fram finner vi ett smakfullt renoverat kök där utmärkta förvaringsmöjligheter erbjuds bakom profilerade luckor i vaniljvitt. Naturfärgat kakel pryder väggen ovanför arbetsytor i laminat och den maskinella utrustningen består av kyl/frys (Elektro Helios), ugn med spisplattor (Asko) samt fläkt (Electrolux). Ekparkett och trevlig matplats invid stort fönster.

Allrum:

Näst på tur står ett allrum av god storlek, som med lätthet inrymmer såväl säng som soffa och tillhörande möblemang. Vacker stavparkett ackompanjeras av rikligt med ljusinsläpp genom både generöst fönster och ljusbringande terrassdörr mot den inglasade balkongens glädjande miljö. Här ute njuter man av solen när vädret tillåter och av den fria utsikten över området.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

01022

Andel i årsavgift:

6.32388 %

Andel i förening:

0.0629 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Vellinge 79:1

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1946

Uppvärmning:

Gas och el

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 139 kWh/m²/år
Energiklass: G
Primärenergital: 297 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2021-08-12

Förening

Namn:

Brf Nordgården

Organisationsnummer:

746000-0271

Allmänt om föreningen:

Brf Nordgården förvärvade 1946 fastigheten Vellinge 79:1, vilket även är byggår för föreningens hus. Föreningen består av 12 bostadsrättslägenheter. Ekonomisk förvaltare är SBC. Uppvärmning via gas.

Föreningen har en gemensam gård med grill och utemöbler. Dessutom finns en gemensam tvättstugan belägen i källarplan, utrustad med 1 tvättmaskin, 1 torktumlare samt 2 torkskåp.

Äger föreningen marken:

Ja.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

En parkeringsplats disponeras per lägenhet, detta ingår i angiven månadsavgift. Det är fri parkering i området.

Bredband/TV:

Föreningen har dragit in fiber. Bostadsrättsinnehavaren tecknar själv och bekostar abonnemang för TV/bredband.

Renoveringar:

Fönster är bytta sedan tidigare.
Taket är i mycket gott skick.
2017 löpande underhåll.
2018 bytt entrédörrar i A- och B-trappan.
2019 indragning av fiber.
2021 relining av avloppsstammar.

Det finns inget större planerat underhåll inom den närmsta tiden.

Ekonomi:

Avgiften höjdes senast för ett par år sedan. Det finns inga planerade höjningar i dagsläget.

Överlåtelseavgift 1208:- tas ut av köparen och pantsättningsavgift om 483:-/pant tas ut av pantsättaren, enligt stadgar.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Föreningens uppgifter är inhämtade från berörd förening, uppdaterat 2022-04-01. Spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifterna med representant ur styrelsen före ett köp.

Allmänt om lägenheten

Ekonomisk förvaltare SBC har angivit följande andelstal:
Andelstal: 0,0629000.
Andel av årsavgift: 6,32388%.
Andelsprocent kapital: 6,32388%.

I köpet ingår hatthylla och fläkt (tak).
Gardinstång ingår ej i köpet.
Lägenhetsinnehavaren disponerar ett källarförråd och ett vindsförråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Vellinge är en tätort och centralorten i Vellinge kommun, belägen på Söderslätt mellan Malmö och Trelleborg. Med bil från Malmö tar det ca 15 minuter. Det pendlingsvänliga läget från Malmö har genom åren gjort både Vellinge tätort och dess kringliggande byar till en attraktiv plats att bo på.

Här finns allt för en fungerande vardag på nära håll som t.ex. skolor, dagis, service, affärer och hälsovård.

Vellinges historia går tillbaka till Vikingatid och i slutet av 1500-talet fanns strax under 40 bondgårdar samlade kring den medeltida kyrkan mitt i byn. Samhället fick ett uppsving under 1800-talet och genom järnvägens tillkomst blev Vellinge en viktig stationsort.

Vellinge av idag är en modern tätort där Vellinge centrum består av mindre, låga flerfamiljshus belägna runt Stortorget. I byggnadernas bottenvåningar finns en mångfald av butiker. Invid Stortorget finns Centrumtorget som främst omgärdas av byggnader från 1970-talet. I denna del av centrum finns flertalet butiker, café, bageri m.m. Östergatan är en genomfartsled i Vellinge och längs denna finns också butiker, café och restaurang.

I Vellinge finns en mångfald av bostäder tillkomna under olika tidsperioder. Här finns t.ex. pittoreska tegelvillor från 1900-talets början, funkisvillor från 1960-talet och strax utanför Vellinge centrum har nya villaområden tillkommit efterhand. Det finns även boende i flerfamiljshus, både äldre och nyare.

Centralt i Vellinge finns även kommunhuset, Sundsgymnasiet, badhuset Vanningen, vårdcentral, Folktandvården samt bibliotek. Från Vellinge finns utmärka bussförbindelser mot Malmö, Trelleborg, Höllviken samt Skanör-Falsterbo.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Hidden
Hidden
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.