Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Vellinge, Vellinge
Kompanigatan 3A
1 495 000 kr som utgångspris
Avgift: 3 890 kr
inkl vatten och värme. Värmetillägg tillkommer.
Boarea: 58 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 2 av 2
Hiss: Nej
Balkong: Ja
 

Genomgående tvårummare med renoverat kök, helkaklat badrum samt gårdsvänd balkong.

På andra boendeplanet och högst upp i huset välkomnas vi in i denna genomgående bostad med fina parkettgolv och bredspacklade väggar. Ypperlig planlösning som fördelar ytorna på bästa sätt och utan att kompromissa. Indragen balkong med utgång från vardagsrummet och med utsikt över innergården. Därtill ett helkaklat badrum med takdusch, rymligt sovrum med gott om garderober samt ett renoverat och fräscht kök. Detta är ett strålande hem helt inflyttningsklart för sin nästa ägare. Lägenheten är belägen på utmärkt läge med närhet till Stortorget och dess utbud med affärer och restauranger. Sveriges tredje största stad Malmö finns bara en kvart bort. Varmt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Franchisetagare Michaela Thulin
0760-51 73 77 michaela@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Inbjudande hall med plats för avhängning av ytterkläder samt plats för en förvaringsmöbel. Infällda takspotlights, vackert parkettgolv och säkerhetsdörr.

Kök:

Direkt till vänster når man det smakfullt renoverade köket med vita högblanka luckor med bra förvaringsmöjligheter och snygg laminatbänkskiva med svart kakel över. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, ugn, fläkt, diskmaskin och integrerad kyl/frys. Vid det ljusinbringande fönstet erbjuds utmärkt matplats med plats för 4 personer. På golvet ligger stilrent svart klinker och väggarna är vita.

Vardagsrum:

Generöst vardagsrum med härligt ljusinsläpp från vinklat fönsterparti och balkongdörr och där parkettgolv samspelar med tidlöst vitmålade väggar. Vardagsrummets storlek möjliggör möblering med såväl soffa och en skön fåtölj som middagsbord och via balkongdörren når man den underbara balkongen i västerläge där man gärna spenderar många timmar i kvällssolen.

Sovrum:

Väldisponerat sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Förvaring erbjuds i garderober med skjutdörrar, på golvet ligger parkettgolv och väggarna är vita med en modern fondvägg i ek.

Badrum:

Helkaklat badrum renoverat 2016 i stilsäkra färger såsom svart och vitt. Här finns dusch med vikbara duschväggar i glas, toalett, handfat med vit kommod och infällda takspotlights. Duschblandare och munstycke bytt 2022.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

712-1-0006

Lägenhetsnummer register:

1101

Andel i årsavgift:

9.45946 %

Andel i förening:

9.45946 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Vellinge Långan Mindre 14

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1947

Uppvärmning:

Gas

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 162 kWh/m²/år
Energiklass: G
Primärenergital: 351 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2022-01-31

Förening

Namn:

Brf Långan

Organisationsnummer:

746000-0479

Allmänt om föreningen:

Föreningen består av 11 st bostadsrätter, 3 st 1rok, 7 st 2 rok, 1 st 3 rok.

Fastigheten är fullvärdes försäkrad i Länsförsäkringar Skåne. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen dock ej kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

Föreningens ekonomiska förvaltare är Bredablick.

Gemensam tvättstuga finns i källaren.

Föreningens gemensamma utrymme är cykelförråd och mysig gård.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Parkering på gatan, p-skiva 2 timmar 8-18.

Tillåter föreningen delat ägande:

Nej

Ekonomi:

Avgifterna höjdes den 1/1-22 med 5%. Avgiften kommer att höjas med 5% den 1/1-23. Föreningen tar ut ett tillfälligt och obligatoriskt värmetillägg på 18% av månadsavgiften, den kommer att höjas till 20% den 1/1-23.

En överlåtelseavgift tas ut om 2,5% av gällande prisbasbelopp (1 208 kr), som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 1% av gällande prisbasbelopp (483 kr/pant).

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Information kontrollerad med styrelserepresentant den 2022-11-17. Spekulanter uppmanas kontrollera information som är av väsentlighet för köpet med styrelsen.

Allmänt om lägenheten

På grund av rådande omständigheter så har föreningen lagt på ett tillfälligt värmetillägg som för nuvarande ligger på 18% av avgiften. Dvs ca 700 kr/mån som adderas på månadsavgiften. Detta justeras retroaktivt var tredje månad i samband med utskick av avgiftsavierna. Den totala avgiften är i dagsläget 4 590 kr/mån.

I köpet ingår den specialgjorda spegeln i hallen.
Duschblandare och munstycke byttes 2022.
Lägenheten målades om 2018.
3-stavsparkettgolv 2018.

Säljaren informerar om att efter ett strömavbrott går spotlights i sovrum ej att tända.

Lägenheten disponerar ett vindsförråd och ett källarförråd.

Föreningen har en gemensam tvättstuga i källaren.

Ekonomisk förvaltare Bredablick har angett:
Andel i föreningen : 9,45946%.
Andel årsavgift: 9,45946%.
Andel i föreningen avser andel insats.

Omgivning

Allmänt om området:

Vellinge är en tätort och centralorten i Vellinge kommun, belägen på Söderslätt mellan Malmö och Trelleborg. Med bil från Malmö tar det ca 15 minuter. Det pendlingsvänliga läget från Malmö har genom åren gjort både Vellinge tätort och dess kringliggande byar till en attraktiv plats att bo på.

Här finns allt för en fungerande vardag på nära håll som t.ex. skolor, dagis, service, affärer och hälsovård.

Vellinges historia går tillbaka till Vikingatid och i slutet av 1500-talet fanns strax under 40 bondgårdar samlade kring den medeltida kyrkan mitt i byn. Samhället fick ett uppsving under 1800-talet och genom järnvägens tillkomst blev Vellinge en viktig stationsort.

Vellinge av idag är en modern tätort där Vellinge centrum består av mindre, låga flerfamiljshus belägna runt Stortorget. I byggnadernas bottenvåningar finns en mångfald av butiker. Invid Stortorget finns Centrumtorget som främst omgärdas av byggnader från 1970-talet. I denna del av centrum finns flertalet butiker, café, bageri m.m. Östergatan är en genomfartsled i Vellinge och längs denna finns också butiker, café och restaurang.

I Vellinge finns en mångfald av bostäder tillkomna under olika tidsperioder. Här finns t.ex. pittoreska tegelvillor från 1900-talets början, funkisvillor från 1960-talet och strax utanför Vellinge centrum har nya villaområden tillkommit efterhand. Det finns även boende i flerfamiljshus, både äldre och nyare.

Centralt i Vellinge finns även kommunhuset, Sundsgymnasiet, badhuset Vanningen, vårdcentral, Folktandvården samt bibliotek. Från Vellinge finns utmärka bussförbindelser mot Malmö, Trelleborg, Höllviken samt Skanör-Falsterbo.

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.