Vellinge, Vellinge
Stora Grönegatan 16B
2 245 000 kr som utgångspris
Avgift: 5 633 kr
inkl. värme, vatten och kabel-TV.
Boarea: 73 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 3
Våning: 2 av 3
Hiss: Nej
Balkong: Ja
 

Inbjudande och renoverad trerummare med njutbar balkong!

Vi presenterar med glädje denna underbart karaktärsfulla och finstämda femtiotalslägenhet, som bland annat stoltserar med renoverade ytskikt i form av genomgående snygga golv, strålande ljusinsläpp genom imponerande fönsterpartier och vackra fönsternischer i sten. Här väntar ett hem, där vardagsrummet med utgång till balkong och synnerligen trivsamma kvadrat ackompanjeras av ett nyare kök med fullt utrustad maskinpark och två inbjudande sovrum med flertalet möbleringsalternativ samt ett helkaklat badrum med dusch. Lägg där till ett svårslaget läge i centrala Vellinge med dess breda serviceutbud och bra med barnomsorg. Denna får ni inte missa! Varmt välkommen på visningen!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Filip Svensson
0704-15 10 10 filip.svensson@vaningen.se

Visningar.

Söndag 11 December
15:00 - 15:30
Bokad visning! Boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Innanför ytterdörren välkomnar hallen som renoverades 2022 med trälaminat på golv som ackompanjeras av väggar i vitt. Här finns bra med avhängningsmöjligheter och plats för skor.

Badrum:

Badrum i helkaklat utförande med målat tak (2022). Här finns wc, handfat med svart kommod, spegelskåp, handdukstork och dusch.

Kök:

Näst på tur har vi det smakfullt renoverade köket (2022) som förser oss med god förvaring bakom släta luckor i grått och vackra arbetsytor i ljus trälaminat med vitt kakel ovan. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys, diskmaskin (2022), inbyggd mikrovågsugn, spishäll, ugn och fläkt kopplad till utsug. På golvet ligger enhetligt trälaminat som möter väggar i vitt och ett fönsterparti med väggmonterat barbord alldeles intill.

Vardagsrum:

Vidare in inviterar en härlig allrumsavdelning, där plats ges för både soffa och sköna fåtöljer. Vackert trälaminat möter målade väggar i vitt (2022) med stort ljusbringande fönsterparti som även erbjuder utgång till njutbar balkong.

Sovrum:

Det första sovrummet förser oss med enhetligt trälaminat i kombination med målade väggar i vitt (2016) och ljusbringande fönsterparti.

Sovrum:

Mastersovrum bjuder in med vida kvadrat som förser oss med trälaminat i kombination med målade väggar i vitt (2022) som ackompanjeras av ett generöst fönsterparti. Förvaring finns i skjutdörrsgarderob med spegel.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

0018

Lägenhetsnummer register:

1101

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Ankan 25

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1956

Energideklaration:

Energiklass: E
Primärenergital: 104 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2018-11-18

Förening

Namn:

Brf Rosentorp

Organisationsnummer:

746000-0578

E-post adress:

danielolsson1988@gmail.com

Allmänt om föreningen:

Brf Rosentorp. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och äger sin mark. I föreningen finns 22 lägenheter. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Nabo.

Fastigheten Rosentorp 1 Vellinge 1 har en tomtareal om 3 326 kvm. Marken innehas med äganderätt.
Byggnads- och värdeår är 1956. Information om taxeringsvärden finns specificerade i årsredovisningens noter, byggnader. Fastigheten består av två hus med totalt 22 lägenheter. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt, Den totala boytan uppgår till 1 364 kvm med 6 garage och 5 lokaler.

Det finns en gemensam tvättstuga i föreningen som är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett stort torkrum. Det finns en cykelkällare och ett cykelställ utomhus. Under sommaren tar föreningen fram utemöbler som föreningens medlemmar kan nyttja.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Det finns i föreningen sex garageplatser att hyra, för närvarande är det kö till dessa. Det är över ett års kö till dessa platser. Kostnad från 110 - 280 kr/månad beroende på vilken plats. Det finns parkering på gatan i närområdet.

Bredband/TV:

Bredband via fiber tecknas individuellt och bekostas av varje lägenhetsinnehavare.
Kabel-TV via Telenor.

Renoveringar:

Utförda renoveringar:
2001 - Fönsterbyte.
2003 - Takrenovering.
2007 - Stambyte, tappvatten.
2009 - Nya säkerhetsdörrar.
2011 - Relining av avloppsstammar.
2013 - Balkongrenovering.
2015 - Huskropp, utvändigt.
2016 - Byte skorstenstak.
2018 - Elsanering i biytor och fram till lägenheternas proppskåp.
2017-2018 - Inköpt cykelställ
2018 - Sotning.
2018 - OVK kontroll.
2021 - Åtgärdat felaktig ventilation.
2021 - OVK
2021 - Nya tvättmaskiner och torktumlare

Planerade renoveringar:
I dagsläget finns inga planerade renoveringar.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Ekonomi:

En avgiftshöjning om 2 % gjordes 2022-01-03. Föreningen avser att höja avgifterna med ca 2 % årligen.
Bränsledelen som består av bostadens gasavgift höjdes med 100 % i juni 2022.
Kontrollerat med ordförande Daniel Olsson via telefon 2022-10-11.

En överlåtelseavgift om 1 208 kr, som betalas av säljaren. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 483 kr per pant.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av säljaren

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad från förening 2022-10-11. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Nuvarande ägare upplyser om att följande ingår i köpet: Garderober i sovrum, barbord och stolar i kök samt hatthylla.

Bostadsinnehavaren disponerar ett vinds- och ett källarförråd.

I energideklarationer upprättade efter 1 januari 2019 anges energiprestanda baserad på byggnadens primärenergianvändning (energiprestanda, primärenergital). Tidigare energiprestanda beskrivs nu som specifik energianvändning.

Andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare Nabo. Ospecificerad andel i förening: 5,31949 %. Bostadsrättsandel: 0,053482 %. Andel insats och andel årsavgift har ej specificerats av föreningen.

Omgivning

Allmänt om området:

Vellinge är en tätort och centralorten i Vellinge kommun, belägen på Söderslätt mellan Malmö och Trelleborg. Med bil från Malmö tar det ca 15 minuter. Det pendlingsvänliga läget från Malmö har genom åren gjort både Vellinge tätort och dess kringliggande byar till en attraktiv plats att bo på.

Här finns allt för en fungerande vardag på nära håll som t.ex. skolor, dagis, service, affärer och hälsovård.

Vellinges historia går tillbaka till Vikingatid och i slutet av 1500-talet fanns strax under 40 bondgårdar samlade kring den medeltida kyrkan mitt i byn. Samhället fick ett uppsving under 1800-talet och genom järnvägens tillkomst blev Vellinge en viktig stationsort.

Vellinge av idag är en modern tätort där Vellinge centrum består av mindre, låga flerfamiljshus belägna runt Stortorget. I byggnadernas bottenvåningar finns en mångfald av butiker. Invid Stortorget finns Centrumtorget som främst omgärdas av byggnader från 1970-talet. I denna del av centrum finns flertalet butiker, café, bageri m.m. Östergatan är en genomfartsled i Vellinge och längs denna finns också butiker, café och restaurang.

I Vellinge finns en mångfald av bostäder tillkomna under olika tidsperioder. Här finns t.ex. pittoreska tegelvillor från 1900-talets början, funkisvillor från 1960-talet och strax utanför Vellinge centrum har nya villaområden tillkommit efterhand. Det finns även boende i flerfamiljshus, både äldre och nyare.

Centralt i Vellinge finns även kommunhuset, Sundsgymnasiet, badhuset Vanningen, vårdcentral, Folktandvården samt bibliotek. Från Vellinge finns utmärka bussförbindelser mot Malmö, Trelleborg, Höllviken samt Skanör-Falsterbo.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.