Vellinge, Vellinge
Stora Grönegatan 14B
2 295 000 kr
Avgift: 2 900 kr
inkl VA, sophämtning och kabel-tv. Ett obligatoriskt tillägg om 2 381 kr för bränsle (värme och varmvatten) tillkommer varje månad. Totalt: 5 281 kr/månad.
Boarea: 68 m2
areakälla: Föreningens information
Rum: 3
Våning: 3 av 3
Hiss: Nej
Balkong: Ja
 

Underbar vindsvåning med balkong i centrala Vellinge!

Vi tar oss högst upp i huset för att mötas av denna vindvåning som osar stil och lyx. Här bor vi i ett hem med bland annat en modern öppen planlösning, vacker fiskbensparkett, solig balkong och eleganta materialval alltigenom hela våningen. Bo mitt i centrala Vellinge, men samtidigt på lugnt och bekvämt läge i välskötta Brf Rosentorp. Varmt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Filip Svensson
0704-15 10 10 filip.svensson@vaningen.se

Visningar.

Tisdag 16 Augusti
18:00 - 18:30
Bokad visning – boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Entré:

Välkomna tre trappor upp till vindsvåningen för att mötas av ett ljust klinker och vitmålade väggar i entrén. Här finner vi plats för förvaring bakom garderober och även avhängningsmöjligheter.

Vardagsrum:

Vindsvåningens hjärta är dess vardagsrum som ligger i en modern och öppen planlösning med köket. Här bjuds vi på fönsterpartier för ett härligt ljusinsläpp mot de vita väggarna och en tjusig fiskbensparkett beklär golvet. Smidigt finner vi extra förvaring bakom skåpsluckor för att nyttja den så kallade, kattvinden.

Kök:

I vardagsrummet finner vi köket. Det är stilrena luckor från IKEA som går i en grå, behaglig ton och en massiv bänkskiva i sten. I detta kök har vi gott om förvaringsmöjligheter och arbetsyta tack vare den härliga köksön som smidigt skärmar av mot vardagsrummet. Köket är utrustat med, kyl/frys, spishäll med inbyggd fläkt, integrerad diskmaskin, ugn och vask.

Sovrum:

Det större av de två sovrummen ger en ordentlig hotellkänsla. Bo med plats för större säng på den vackra fiskbensparketten, vita väggar och rikligt med ljusinsläpp. Förvaring finner vi bakom stora, tjusiga garderober från Marbodal. Härifrån når vi även bostadens soliga balkong där vi kan njuta av såväl morgonkaffet som kvällsmiddagen.

Sovrum:

Det mindre av våningens sovrum har en grå heltäckningsmatta, vita väggar och får plats med både säng samt skrivbordshörna. Vi har ett stort fönster som bidrar till solljus och förvaringen har vi bakom inbyggda garderober.

Badrum:

Badrummet är renoverat vid 2019 och är i helkaklat utförande med klinker i beige och marmorerat kakel. Även träimitation finner vi där badrummet delas av mot tvättmaskinsdelen. I taket finner vi en stjärnhimmel av mindre spotlights. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod, dusch och tvättmaskin.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

0011

Lägenhetsnummer register:

0011

Andel i förening:

4.95858 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1956

Uppvärmning:

Naturgas

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 104 kWh/m²/år
Energiklass: E
Utförd
Datum: 2018-11-18

Förening

Namn:

Brf Rosentorp

Organisationsnummer:

746000-0578

Allmänt om föreningen:

Brf Rosentorp. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och äger sin mark. I föreningen finns 22 lägenheter. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Akevo.

Det finns en gemensam tvättstuga i föreningen, cykelkällare och ett cykelställ utomhus. Under sommaren tar man i föreningen fram utemöbler som föreningens medlemmar kan nyttja. som är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett stort torkrum.

Det finns i föreningen sex garageplatser att hyra, för närvarande är det kö till dessa. Kostnaden är 110kr-280kr beroende på vilken plats.

Bredband/TV:

En avgiftshöjning om 2% gjordes 2022-01-03. Planerar att höja avgifterna med ca 2% årligen.

Renoveringar:

Utförda renoveringar:
2001 - Fönsterbyte.
2003 - Takrenovering.
2007 - Stambyte, tappvatten.
2009 - Nya säkerhetsdörrar.
2011 - Relining av avloppsstammar.
2013 - Balkongrenovering.
2015 - Huskropp, utvändigt.
2016 - Byte skorstenstak.
2018 - Elsanering i biytor och fram till lägenheternas proppskåp.
2017-2018 - Inköpt cykelställ
2018 - Sotning.
2018 - OVK kontroll.
2021 - Åtgärdat felaktig ventilation.
2021 - OVK

Föreningen planerar att göra en dränering kring fastigheterna inom något år och begär för tillfället in offerter.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av säljaren

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Allmänt om lägenheten

Lägenheten disponerar ett förråd på vinden och ett i källaren.

Omgivning

Allmänt om området:

Vellinge är en tätort och centralorten i Vellinge kommun, belägen på Söderslätt mellan Malmö och Trelleborg. Med bil från Malmö tar det ca 15 minuter. Det pendlingsvänliga läget från Malmö har genom åren gjort både Vellinge tätort och dess kringliggande byar till en attraktiv plats att bo på.

Här finns allt för en fungerande vardag på nära håll som t.ex. skolor, dagis, service, affärer och hälsovård.

Vellinges historia går tillbaka till Vikingatid och i slutet av 1500-talet fanns strax under 40 bondgårdar samlade kring den medeltida kyrkan mitt i byn. Samhället fick ett uppsving under 1800-talet och genom järnvägens tillkomst blev Vellinge en viktig stationsort.

Vellinge av idag är en modern tätort där Vellinge centrum består av mindre, låga flerfamiljshus belägna runt Stortorget. I byggnadernas bottenvåningar finns en mångfald av butiker. Invid Stortorget finns Centrumtorget som främst omgärdas av byggnader från 1970-talet. I denna del av centrum finns flertalet butiker, café, bageri m.m. Östergatan är en genomfartsled i Vellinge och längs denna finns också butiker, café och restaurang.

I Vellinge finns en mångfald av bostäder tillkomna under olika tidsperioder. Här finns t.ex. pittoreska tegelvillor från 1900-talets början, funkisvillor från 1960-talet och strax utanför Vellinge centrum har nya villaområden tillkommit efterhand. Det finns även boende i flerfamiljshus, både äldre och nyare.

Centralt i Vellinge finns även kommunhuset, Sundsgymnasiet, badhuset Vanningen, vårdcentral, Folktandvården samt bibliotek. Från Vellinge finns utmärka bussförbindelser mot Malmö, Trelleborg, Höllviken samt Skanör-Falsterbo.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.