Vellinge, Hököpinge
Bäckhusvägen 23
2 795 000 kr som utgångspris
Avgift: 6 672 kr
inkl värme och bostadsrättstillägg. Obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer om 250 kr. Varm- och kallvatten: debitering utefter förbrukning + 36 kr/månad för administrativ avgift.
Boarea: 120 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 4
Våning: 2 av 3 Våning 1 , 2 och 3.
Hiss: Nej
Balkong: Ja
 

Underbart ljus bostadsrätt i etage med tilltalande radhuskänsla.

Ypperligt tillfälle att förvärva denna trivsamma lägenhet som bjuder på ett härligt ljusinsläpp, genomgående vacker Kährsparkett och en väldisponerad planlösning. På entréplan finns en mindre hall och trappa upp till andra våningen, där ett rymligt sovrum och generöst vardagsrum med balkongaccess ackompanjeras av stilrent kök och helkaklat badrum med badkar och både tvättmaskin och torktumlare. På våning tre finns två fina sovrum och ett helkaklat badrum med dusch samt bostadens förråd. Här bor man på perfekt läge med närhet till naturen samt bra kommunikationer in till Malmö och Vellinge. Varmt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Alexander Nilsson
0704-15 20 90 alexander.nilsson@vaningen.se

Visningar.

Söndag 4 December
16:15 - 16:45
Bokad visning! Boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig
Måndag 5 December
18:30 - 19:00
Bokad visning! Boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Entré på första våningen, här finns grå klinker och vita väggar och plats för avhängning. Den snygga trätrappan leder dig upp till hallen och lägenheten. I hallen som har vita väggar och vacker Kährsparkett i ek finns det bra förvaringsmöjligheter i form av garderober.

Kök:

Modernt Vedumkök i klassiska färgval, vita luckor kombineras fint med bänkskiva i grått och kakel i vitt ovanför. Köket är utrustat med induktionshäll, ugn, diskmaskin, inbyggd mikro, fläkt samt hel kyl och frys. Alla vitvaror är av märket Siemens och från byggåret 2018. Stort fönster ger härligt ljusinsläpp och en köksö perfekt att avnjuta lättare måltider vid. Bänkskiva samt diskho utbytt 2021. Samma enhetliga parkettgolv som i hallen.

Vardagsrum:

Intill köket ligger vardagsrummet där man med enkelhet får plats med soffhörna och övrigt möblemang efter önskemål. De stora fönsterpartierna och balkongdörren i glas gör att vardagsrummet upplevs större och balkongen blir som en naturlig förlängning av vardagsrummet. Generös balkong i sydväst med god plats för möblering. Här slår vi oss gärna ner och njuter av varma sommardagar! Även i vardagsrummet är det Kährs parkettgolv och vita väggar.

Sovrum:

Väl tilltaget sovrum med god utrymme för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Plats för förvaring erhålls i den platsbyggda garderoben längs rummets ena kortsida. Stort fönster vilket ger ett härligt ljus i sovrummet. Kährs parkettgolv och vita väggar.

Badrum:

Helkaklat badrum med grått klinkergolv och vitkaklade väggar. Badkar, wc, handfat med kommod och stor spegel över handfatet. Tvättmaskin och torktumlare Siemens från 2018.

Sovrum:

En trappa upp finner vi detta rymliga sovrum som passar perfekt som sovrum, kontor, gästrum eller barnrum. Kährs ekparkett möter vita väggar.

Sovrum:

Vägg i vägg är ytterligare ett sovrum av god storlek beläget, med enhetlig Kärhsparkett och ljust tonade väggar, liksom utrymme för allehanda önskvärt möblemang. Ypperliga förvaringsmöjligheter erbjuds i den rymliga förrådet/förvaringsrummet precis utanför.

Badrum:

Stilrent helkaklat badrum med dusch och wc. Grått klinkergolv som samspelar med vita kaklade väggar, handfat med kommod och spegel.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

12

Andel i förening:

2.29029 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Hököpinge 55:102

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2018

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 46 kWh/m²/år
Energiklass: D
Primärenergital: 90 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2020-02-24

Förening

Namn:

HSB BRF Rosenhyddan i Hököpinge

Organisationsnummer:

769617-4742

E-post adress:

brfrosenhyddan@outlook.com

Allmänt om föreningen:

HSB Brf Rosenhyddan i Hököpinge är en äkta bostadsrättsförening och består av 54 lägenheter på fastigheterna Hököpinge 55:102 samt 55:103. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt.
Föreningen består av 6 huskroppar med två våningar samt vind. Vissa gavellägenheter på andra våningen är étagelägenheter med boyta inom vindsplanet. Övriga lägenheter på andra våningen har biyta på vinden angiven som ateljé/förråd. Projektet slutfördes i mars och slutbevis erhölls 2018-03-06.

Gemensamma utrymmen:
Barnvagnsförråd finns i teknikrummen i hus 2 och 6.
Cykelförvaring i utvändiga cykelställ.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen har 57 parkeringsplatser.
Parkeringsplats kan hyras till en kostnad om 200 kr/månad för numrerad plats.
Separat kö tillämpas via Aimo park och det finns i dagsläget ett fåtal tillgängliga platser.

Bredband/TV:

Föreningen har tecknat ett kollektivt avtal med Net at Once för TV, bredband och telefoni. Ett obligatoriskt tillägg om 250 kr/månad tillkommer till avgiften för detta.

Renoveringar:

Inga planerade renoveringar då huset är nybyggt.

Ekonomi:

Den senaste avgiftsförändringen skedde 2022-01-01, då höjdes avgiften med 2%.
23/11 -2022 planerar föreningen att höja avgiften med ca 10 % men inget beslut fattat ännu. Beslut fattas inom kort.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp, 1 208 kr betalas av köparen.
Pantsättningsavgift om 1% av årets prisbasbelopp, 483 kr/pant betalas av pantsättaren.

HSB tar ut en medlemsavgift om 500 kr vilket återfås när medlemmen går ur HSB.
Ytterligare en medlemsavgift på 300 kr för första året debiteras köparen, denna återfås ej.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening, uppdaterad 2022-07-28. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Besök gärna föreningens hemsida: https://www.hsb.se/malmo/brf/rosenhyddan/

Allmänt om lägenheten

Föreningens ekonomiska förvaltare HSB har uppgett följande andelstal:
Andelstal insats: 2,29029 %
Inga vidare specifikationer har angivits.

Följande obligatoriska tillägg tillkommer till avgiften:
TV, bredband och telefoni: 250 kr/månad
Varm- och kallvatten: debitering utefter förbrukning + 36 kr/månad för administrativ avgift.
Total månadsavgift 6 958 kr/månad.

Följande ingår i köpet: plissegardiner i fönster, två extra garderober (Vedum) i hallen (totalt tre st), hatthylla i entré, hyllanordning i klädkammaren , spegel på väggen i klädkammaren, samt trall på balkong.

I energideklarationer upprättade efter 1 januari 2019 anges energiprestanda baserad på byggnadens primärenergianvändning (energiprestanda, primärenergital). Tidigare energiprestanda beskrivs nu som specifik energianvändning.

Omgivning

Allmänt om området:

Hököpinge som är beläget 3 km från Vellinge centrum är ett lugnt och trevligt villaområde där man njuter av såväl lugnet på landet som närheten till centrum. Byn som är en gammal bruksort har en härlig blandning av bebyggelse allt från f.d. statarlängor, till stora patriciervillor, nybyggt och gårdar. Den olika bebyggelsen ger byn en härlig blandning av människor och det blir "högt i tak".

Vellinge som tätort och centralorten i Vellinge kommun, belägen på Söderslätt mellan Malmö och Trelleborg. Med bil från Malmö tar det ca 15 minuter. Det pendlingsvänliga läget från Malmö har genom åren gjort både Vellinge tätort och dess kringliggande byar till en attraktiv plats att bo på. Här finns allt för en fungerande vardag på nära håll som t.ex. skolor, dagis, service, affärer och hälsovård.

Vellinges historia går tillbaka till Vikingatid och i slutet av 1500-talet fanns strax under 40 bondgårdar samlade kring den medeltida kyrkan mitt i byn. Samhället fick ett uppsving under 1800-talet och genom järnvägens tillkomst blev Vellinge en viktig stationsort.

Vellinge av idag är en modern tätort där Vellinge centrum består av mindre, låga flerfamiljshus belägna runt Stortorget. I byggnadernas bottenvåningar finns en mångfald av butiker. Invid Stortorget finns Centrumtorget som främst omgärdas av byggnader från 1970-talet. I denna del av centrum finns flertalet butiker, café, bageri m.m. Centralt i Vellinge finns även kommunhuset, Sundsgymnasiet, Badhuset Vanningen, vårdcentral, Folktandvården samt bibliotek. Från Vellinge finns utmärka bussförbindelser mot Malmö, Trelleborg, Höllviken samt Skanör-Falsterbo.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.