Malmö, Tygelsjö
Spannmålsgatan 77
4 545 000 kr som utgångsbud
Avgift: 5 633 kr
inkl sopor, parkering och bostadsrättstillägg. Obligatorisk avgift för vattentillägg om 333 kr/mån och bredband/IT om 250 kr/mån tillkommer avgiften. El- och uppvärmningskostnader tillkommer också, bostadrättshavaren tecknar eget abonnemang för detta.
Boarea: 110 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 4
Hiss: Nej
Uteplats: Ja
 

Nyproducerat bostadsrättsradhus med villakänsla.

I populära Tygelsjö finns detta nybyggda bostadsrättsradhus som är trivsamt, praktiskt och där materialvalen har genomgående hög standard såsom HTH-kök, ekparkett, klinkergolv i entré och exklusiva tillval. Interiört bjuds det på 110 smart utnyttjade kvadratmeter med generösa ytor i entrén, härliga sällskapsytor, ett fullutrustat kök och tre trivsamma sovrum på övervåningen – ett av dem med fransk balkong. Lägg därtill två helkaklade badrum varav ett med tvättmaskin och torktumlare för extra komfort. Exteriört finns ett stort trädäck och en lättskött trädgårdstäppa, allt i bästa västerläge! I Tygelsjö bor man med härlig bykänsla men ändå nära både Malmös och Köpenhamns storstadspuls. I byn finns en hel del service såsom frisör, matbutik, restauranger, skolor och förskolor, är man sugen på shopping så finns Emporia och Mobilia inte så långt bort med bil eller buss. Detta är ett ypperligt tillfälle för ett utmärkt boende på mycket bra läge. Varmt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare, Partner & Kontorschef Fredrik Berglund
0734-40 56 74 fredrik.berglund@vaningen.se

Visningar.

Torsdag 15 December
18:15 - 18:45
Bokad visning
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Inbjudande, rymlig och barnvagnsanpassad hall med snyggt och praktiskt klinkergolv och vita väggar. Här erbjuds plats för avhängning av ytterkläder och finns gott om förvaringsmöjligheter i garderoberna med spegelskjutdörrar och under trappan.

Kök:

Direkt till vänster finns det stilrena och moderna kök från HTH som är fullt utrustat med kvalitetsvitvaror i vitt från Siemens. Det erbjuds gott om arbetsyta på snygg ljus bänkskiva i laminat med vitt kakel ovanför och goda förvaringsmöjligheter bakom tidlöst grå luckor. Den maskinella utrustningen består av kyl, frys, spishäll, ugn, diskmaskin, fläkt och mikro. På golvet ligger vackert ekgolv och väggarna är vita.

Vardagsrum:

Från både kök och hall når man detta härliga vardagsrum som har ett strålande ljusinsläpp från flera stora fönsterpartier och en terrassdörr i helglas därifrån man når trädäcket som är beläget i utmärkt västerläge. I vardagsrummet ryms ledigt ett matbord med plats för många utan att försaka soffgruppen, den får också plats. Även här åtnjuts ekgolv och vita väggar.

Badrum:

Badrummet är stort och helkaklat i stilrena färger och med samma snygga klinkergolv som i entrén. Badrumsinredningen kommer från Vedum och här finns takdusch med vikbara duschdörrar i klarglas, frånluftsvärmepump, toalett, handfat med kommod, badrumsskåp med spegel och infällda spotlights. För högsta komfort finns även tvättmaskin (Siemens) och torktumlare (Siemens) side by side med arbetsbänk och skåp ovanför.

Allrum:

En trappa upp finns husets privata oas med allrum, tre fina sovrum och badrum. Allrummet går alldeles utmärkt att använda som ett extra vardagsrum, tv-rum eller hemmakontor och här finns plats för både soffa och skrivbord. På hela ovanvåningen ligger samma enhetliga ekparkett och väggarna är vita.

Sovrum:

Generöst master bedroom med både fransk balkong och en stor skjutdörrsgarderob (med Elfa inredning) som sväljer det mesta. Här erbjuds plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang och har ett underbart ljusinsläpp från balkongdörr och fönster.

Sovrum:

Ljust sovrum som passar alldeles utmärkt att använda som barnrum. Här finns plats för säng och skrivbord och förvaringen ombesörjs av en vit garderob.

Sovrum:

Bostadens tredje sovrum passar även det utmärkt som barnrum och här bjuds det på ett härligt ljusinsläpp från fönster och förvaring i garderob.

Badrum ov:

Modernt och stilrent helkaklat badrum med inredning från Vedum. Här finns badkar, toalett, handfat med kommod samt badrumsskåp med spegel och belysning. För extra komfort och lyx finns det infällda spotlights, golvvärme och handdusktork (tillval).

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Radhus

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

02-1002

Andel i årsavgift:

5.88235 %

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Spannmålet 3

Byggnadstyp:

2-plans radhuslägenhet

Byggnadsår:

2022

Uppvärmning:

Värmepump Nibe 730

Ventilation:

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration:

Utförd: Behövs ej

Förening

Namn:

Brf Flädern i Tygelsjö

Organisationsnummer:

796938-7062

Allmänt om föreningen:

Brf Flädern i Tygelsjö är en äkta bostadsrättsförening som äger byggnad och mark med beteckningarna Spannmålet 1, Spannmålet 2 och Spannmålet 3 och besår av 18 st bostadsrättslagenheter a 110 kvm som radhus i 2-plan. Byggplatsarbetena for projektet startades under maj 2021 med inflyttning hösten 2022.

För bostäderna ingår ett isolerat förråd (samlat i anslutning till respektive miljöhus). For varje lägenhet ingår även i upplåtelsen tomtmark enligt markritning. Det åvilar respektive bostadsrättshavare att ansvara for skötsel och underhåll av trädgård, uteplats och övriga markytor inom den egna ”tomten”. Bostadsrättshavaren ansvarar även för skötsel och underhåll av värme-, ventilation-, och varmvattenproducerande anläggning samt framtida utbyte.
Nibe 730 pumpar finns i alla bostäder.

Föreningen har tecknat abonnemang for vatten/avlopp där preliminär avgift debiteras varje månad och avräkning sker i efterhand efter faktisk förbrukning.

SBC är ekonomisk förvaltare.
Gräsmattan och uteplatsen är upplåten med bostadsrätten.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen innehar totalt 29 parkeringsplatser varav 1 hcp plats. Varje bostad har en parkering (som är uppmärkt), det finns extra platser i föreningen som den nya boendestyrelsen ska besluta om hur de fördelas.

Bredband/TV:

Mediacentral för tele, TV och data via Telia. Fiber 100/100 och Telia paket mellan ingår i den obligatoriska avgiften på 250 kr/mån. I bostaden ligger det en tv-box.

Renoveringar:

Inga inplanerade renoveringar då fastigheten är helt ny.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Ekonomi:

Föreningen kommer att höja avgiften med 17 % (917 kr/månad) från 2023-01-01.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp (ca 1208 kr) vilket betalas av köparen samt en pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp (ca 483 kr) vilket betalas av pantsättaren.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening 2022-10-14. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Den ekonomiska förvaltaren SBC har angett följande:
Andelstal: 0,055560
Andel av årsavgift: 5,88235%
Andelsprocent: 5,55556%
Andel i förening har inte specificerats.

Obligatorisk avgift för vattentillägg om 333 kr/mån och bredband/IT om 250 kr/mån tillkommer avgiften. Den totala avgiften är 5 216 kr/mån.
Föreningen har tecknat abonnemang for vatten/avlopp där preliminär avgift debiteras varje månad och avräkning sker i efterhand efter faktisk förbrukning. El- och uppvärmningskostnader tillkommer också, bostadrättshavaren tecknar eget abonnemang för detta.
Bostaden värms upp med egen frånluftsvärmpump, NIBE F730.

Lägenheten disponerar ett förråd.

Häck ska planteras under november månad.

Omgivning

Allmänt om området:

Gemytlig tätort belägen på Söderslätt i Malmö kommun. Här bor man företrädesvis i radhus eller villa men bostadsrätter förekommer även det. En lugn och trygg förort till Malmö omgiven av det vackra skånska landskapet gör att barnfamiljen gärna flyttar hit. Tillgången till grönområden är ytterligare en positiv egenskap, inte minst för barnen som kan vara ute och leka. I närheten ligger Tygelsjö skola med tillhörande idrottshus samt många bra dagis. Således blir barnens väg till skolan aldrig lång!

För den som gillar att vara ute och motionera eller bara njuta av naturen erbjuds det utmärkta promenadmiljöer. Tennisbanor och en idrottsplats är även det i närheten. För de lite längre promenaderna finns en skåneslätt alldeles utanför samhället.

Förbindelserna är just en av alla fördelar. Med bil går det snabbt till den yttre ringvägen som bland annat tar dig över Öresundsbron och vidare mot Köpenhamn. Från den yttre ringvägen når man med enkelhet Malmös olika stadsdelar. Har man inte tillgång till bil så finns det väldigt bra bussförbindelser att tillgå.

Närservice så som mindre livsmedelsbutik, pizzeria och bageri finns inom promenadavstånd. Svågertorp med dess rikliga utbud av butiker är bara några minuters bilfärd bort. Under de varmare årstiderna kanske det passar bättre med en cykeltur då det enbart tar 10 minuter. Här finns flertalet byggvaruhus, detaljhandel varuhus, elektronikbutiker och en hel del andra bra butiker att besöka.

Som ägare av ett husdjur så kan det kännas tryggt att ha nära till veterinären. Här finns en bra veterinär som är en smådjursklinik och ligger beläget i samhället. Här tar man emot hundar, katter, fåglar och mindre däggdjur.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.