Malmö, Tygelsjö
Vindögats väg 7E
4 645 000 kr som utgångspris
Avgift: 6 242 kr
inkl sophämtning samt allmän skötsel av grönytor. Obligatoriska tillägg om 2 250kr/mån för hushållsel inkl uppvärmning av bostad och vatten, samfälligheten debiterar 150 kr/mån för tv/bredband/telefoni och 325 kr/mån för vatten/avlopp. Dessa kostnader är beräknade enligt schablon och kommer att regleras retroaktivt efter verklig förbrukning.
Boarea: 122 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 6
Hiss: Nej
Balkong: Ja
Uteplats: Ja
 

Nyproducerat gavelradhus med naturen som granne.

I nybyggt barnvänligt kvarter i lantlig miljö finns detta välplanerade gavelradhus. Här bor man i naturnära Västra Klagstorp och bara ett par minuter bort finns Tygelsjö där allt man behöver för en bekväm vardag finns. Interiört erbjuds kvadratsmart planlösning, vackra parkettgolv och stora fönsterpartier som bjuder på ett härligt ljusinsläpp. Köket är ett modernt Ikea-kök vilket gör det enkelt att komplettera med inredning efter man flyttat in här finns en snygg köksö som bjuder på extra mycket förvaring. I öppen planlösning med köket finns vardagsrummet där det erbjuds härliga sällskapsytor och via terrasdörrar når man mysiga uteplatsen som övergår i grön gräsmatta, en lättskött trädgård som ger en tid till annat. Vidare finns fyra utmärkta sovrum, det ena är beläget på nedre plan med utgång till en mysig privat uteplats, de andra tre finner man en trappa upp där de samsas med ett allrum. Lägg därtill två helkaklade badrum, ett separat tvättrum plus bra förvaringsmöjligheter och ett städskåp fiffigt gömt under trappan. Här bor man nära Sveriges tredje största stad med naturen ständigt närvarande och man är omgiven av en härligt lantlig miljö. Varmt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Amar Karaman
0704-44 39 72 amar.karaman@vaningen.se

Visningar.

Torsdag 15 December
17:00 - 17:30
Bokad visning – boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Antal rum:

6

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

32

Andel i förening:

4.3932 %

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Malmö Vindögat 2

Byggnadstyp:

Bostadsrättsradhus

Byggnadsår:

2022

Uppvärmning:

Frånluftsvärmepump

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 33 kWh/m²/år
Energiklass: C
Primärenergital: 69 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2022-10-14

Förening

Namn:

Brf Skina

Organisationsnummer:

769639-7830

Allmänt om föreningen:

På platsen där Västra Klagstorps gamla fönsterfabrik stod finns Brf Skina som består av fem huskroppar med 25 lägenheter i form av radhus i två plan med tillhörande förråd. Föreningens hus är så placerade att en ändamålsenlig samverkan kan ske mellan bostadsrättshavarna.

Uppvärmning: Vattenburen golvvärme på entrévåning och radiatorer för vattenburen värme på ovanvåning.
Ventilation frånluft: Varje hus har en separat frånluftsvärmepump för uppvärmning och ventilation.
Ventilation tilluft: Friskluft tas in via vägg- och fönsterventiler. Köksfläkt ventileras via separat imkanal.

Preliminär årsavgift för hushållsel inkl uppvärmning av bostad och uppvärmning av vatten, debiteras månadsvis enligt schablon och är inklusive moms. Retroaktiv reglering efter faktisk förbruking kommer att göras. Kostnaden beräknas till cirka 2 250 kr per månad och lägenhet men varierar beroende på levnadsvanor samt hushållets storlek. Solcellspaneler finns monterade på tak.

För gemensamma anläggningar har en gemensamhetsanläggning Vindögat GA1 bildats där Brf Skinas andel i Vindögat GA 1 är 32/100. Gemensamhetsanläggningen omfattar bl a: Gemensamhetsbyggnad med växthus (möjligt att hyra), i anslutning till växthuset finns ett förråd med gemensamma trädgårdsredskap. Gata, gång och cykelstigar. Grönområden med lek och träningsredskap. Parkeringsplatser, delvis med laddfunktion. Elnät inklusive stolpbelysning. Fastighetsnät med fiberkabel. Ledningsnät för vatten och avlopp, anläggning för dagvatten. Renhållning.
Samfällighetsavgift: Kostnad för vatten/avlopp och tv/bredband/telefoni tillkommer och faktureras bostadsrättshavarna från samfällighetsföreningen. Kostnad för vatten/avlopp debiteras enligt schablon och regleras retroaktivit efter verklig förbrukning. Kostnaden beräknas till 150 kr/mån för tv/bredband/telefoni samt 325 kr/mån för vatten/avlopp men varierar beroende på levnadsvanor samt bostadens och hushållets storlek.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Sex bostadsrätter har parkering på den upplåtna ytan i anslutning till bostaden, resterande 19 bostadsrätter har parkering på gemensam parkering. Det finns några extra p-platser att hyra. Kösystem tillämpas via samfälligheten.

Bredband/TV:

Multimedia uttag för tele-data och TV finns i samtliga sovrum, allrum och vardagsrum. Anslutet till Tele2, basutbudet ingår i samfällighetens avgift om 150 kr/mån.

Renoveringar:

Det finns inga inplanerade renoveringar då det är nybyggt.

Garantitiden för byggnadsarbeten är fem år med undantag gör målningsarbeten där den är två år. Fem års garanti på vitvaror.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja, en som bor i bostaden måste äga.

Ekonomi:

Inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget men slutplacering av lånen sker i december. Då behöver de samlade lånen bindas till max 3,25% för att avgiften ska vara oförändrad. Med dagens ränteläge är det sannolikt att slutplaceringen kommer ske till högre snittränta än så och då påverkas avgifterna.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 1 691 kr (3,5 % av årets prisbasbelopp), betalas av överlåtaren.
Pantsättningsavgift om 725 kr (1,5 % av årets prisbasbelopp), betalas av pantsättaren.

Överlåtelseavgift:

1691 kr betalas av säljaren

Pantsättningsavgift:

725 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, uppdaterad 2022-11-02. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Allmänt om lägenheten

Lägenheten disponerar ett förråd som är beläget vid uteplatsen.

Varje hus har en separat frånluftsvärmepump för uppvärmning och ventilation. Vattenburen golvvärme på entrévåning och radiatorer för vattenburen värme på ovanvåning. Friskluft tas in via vägg- och fönsterventiler. Köksfläkt ventileras via separat imkanal.

Preliminär årsavgift för hushållsel inklusive uppvärmning av bostad och uppvärmning av vatten, debiteras månadsvis enligt schablon
och är inklusive moms. Retroaktiv reglering efter verklig förbrukning kommer att göras. Kostnaden beräknas till cirka 2250 kr per månad
och lägenhet men varierar beroende på levnadsvanor samt hushållets storlek.

Samfällighetsavgift: Kostnad för vatten/avlopp och tv /bredband/telefoni tillkommer och faktureras bostadsrättshavarna från samfällighetsförening. Kostnad för vatten/avlopp debiteras enligt schablon och regleras retroaktivt efter verklig förbrukning. Kostnaden beräknas till 150 kr/mån för tv/bredband /telefoni (samtalsavgifter tillkommer) samt 325 kr/mån för vatten/avlopp men varierar beroende levnadsvanor samt bostadens och hushållets storlek.

Den ekonomiska förvaltaren Nabo har angett:
Andel i föreningen: 4,3932 %.
Andel av årsavgift har inte specificerats.

Omgivning

Allmänt om området:

Gemytlig tätort belägen på Söderslätt i Malmö kommun. Här bor man företrädesvis i radhus eller villa men bostadsrätter förekommer även det. En lugn och trygg förort till Malmö omgiven av det vackra skånska landskapet gör att barnfamiljen gärna flyttar hit. Tillgången till grönområden är ytterligare en positiv egenskap, inte minst för barnen som kan vara ute och leka. I närheten ligger Tygelsjö skola med tillhörande idrottshus samt många bra dagis. Således blir barnens väg till skolan aldrig lång!

För den som gillar att vara ute och motionera eller bara njuta av naturen erbjuds det utmärkta promenadmiljöer. Tennisbanor och en idrottsplats är även det i närheten. För de lite längre promenaderna finns en skåneslätt alldeles utanför samhället.

Förbindelserna är just en av alla fördelar. Med bil går det snabbt till den yttre ringvägen som bland annat tar dig över Öresundsbron och vidare mot Köpenhamn. Från den yttre ringvägen når man med enkelhet Malmös olika stadsdelar. Har man inte tillgång till bil så finns det väldigt bra bussförbindelser att tillgå.

Närservice så som mindre livsmedelsbutik, pizzeria och bageri finns inom promenadavstånd. Svågertorp med dess rikliga utbud av butiker är bara några minuters bilfärd bort. Under de varmare årstiderna kanske det passar bättre med en cykeltur då det enbart tar 10 minuter. Här finns flertalet byggvaruhus, detaljhandel varuhus, elektronikbutiker och en hel del andra bra butiker att besöka.

Som ägare av ett husdjur så kan det kännas tryggt att ha nära till veterinären. Här finns en bra veterinär som är en smådjursklinik och ligger beläget i samhället. Här tar man emot hundar, katter, fåglar och mindre däggdjur.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.