Trelleborg, Trelleborg
Ripatorget 1C
2 195 000 kr som utgångspris
Avgift: 5 095 kr
inkl värme, VA, bredband, IP-telefoni (fast kostnad) och grundutbud TV.
Boarea: 105 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 4
Våning: 3 av 4
Hiss: Nej
Balkong: Ja
 

Fin fyra på ljus hörna med inglasad balkong i väst.

- CITYNÄRA - LÅG AVGIFT - INGLASAD BALKONG I VÄSTER - FYRARUMMARE -
På strålande ljust hörnläge högt upp i huset presenterar vi denna tilltalande och härligt generösa fyrarummare på fint läge invid centrum. Här erbjuds väldisponerade kvadrat som exempelvis lockar med ett stilfullt helkaklat och utbyggt badrum från 2021 samt tre bra sovrum varav ett med utgång till västerdoftande balkong. Vidare finns ett mycket smakfullt kök med uppdaterade ytskikt och trivsam matplats liksom väl tilltagna vardagsrumsytor med access till balkongens eftermiddagssoliga miljö. Ytterligare bonus med egna tvättmöjligheter och utmärkt förvaring i flertalet garderober. Här bor du på ett lugnt och trivsamt läge ett stenkast från centrum. Varmt välkomna!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare, Teamchef & Partner Hanna-Louise Lundqvist
0735-70 77 98 hanna-louise.lundqvist@vaningen.se

Visningar.

Söndag 2 Oktober
12:00 - 12:30
Söndagsvisning - bokning krävs via www.vaningen.se. Välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Hallen är inbjudande med stilfullt mörkt klinkergolv och ljusa väggar tillsammans med snygg, mönstrad fondtapet. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläderna och även för en hallmöbel om man så önskar. Lite längre in erbjuds dessutom ypperliga förvaringsmöjligheter i flertalet inbyggda garderober med överskåp som utnyttjar takhöjden optimalt, liksom en rymlig klädkammare som ytterligare förvaringskomplement.

Badrum:

Ifrån hallen nås hemmets eleganta badrum, som byggdes ut och renoverades 2021 med mörkt klinkergolv och vitkaklade väggar med accentuerande mörk kakelpelare. Badrummet är utrustat med dusch bakom frostade duschväggar, handfat med kommod, spegelskåp, wc och tvättmaskin för högsta komfort. Våtrumsintyg finns.

Kök:

Näst på tur står ett smakfullt kök vars luckor målades om 2019 i en behaglig ljusgrå nyans. Vackert mosaikkakel pryder väggen ovanför ljusa, nya köksbänkar i ljus laminat med diskho och blandare från 2020. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin, inbyggd mikro, spishäll, inbyggd ugn samt kolfilterfläkt 2020 (utblås). Sobert mörkt golv och trevlig matplats invid ljusbringande fönster.

Vardagsrum:

Vardagsrummet har ingång från både hallen och kökets matplats. Här bjuds vi på stilrent parkettgolv och vita väggar med grå fondsida. Ett stort fönsterparti skänker rikligt med ljus liksom terrassdörr ut mot balkongens glädjande kvadrat, där den skyddande inglasningen förlänger sommarsäsongen. Vardagsrummet inrymmer med lätthet både soffa och ett par sköna fåtöljer.

Sovrum:

Invid vardagsrummet är ett rymligt sovrum beläget, vars ytor har plats för dubbelsäng och annat. Ljust Tarkettgolv samspelar med beige respektive caffelattetonade väggar och även här åtnjuts access till balkongens västvända miljö.

Sovrum:

Vägg i vägg finner vi ett sovrum lagom för enkelsäng och skrivbord. Rummet kännetecknas av enhetligt ljust Tarkettgolv och vita väggar.

Sovrum:

Det tredje sovrummet är allra störst och bjuder på lättmöblerade kvadrat för allehanda möblemang. Återkommande ljust Tarkettgolv och vita väggar ackompanjeras av ett härligt ljusinsläpp genom fönster i par. Förvaringen ombesörjs av en hel garderobssida längs ena väggen.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

C23

Andel i årsavgift:

0.035 %

Inre reparationsfond:

5342 kr

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1959

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 128 kWh/m²/år
Energiklass: E
Utförd
Datum: 2018-11-20

Förening

Namn:

BRF Ripacentrum

Organisationsnummer:

747000-0634

Allmänt om föreningen:

Brf Ripacentrum består av ett flerfamiljshus om 41 bostadsrättslägenheter och fyra hyreslokaler. Byggår är 1959. Det finns en gemensam uteplats med grill och möbler. Föreningen har två tvättstugor som är belägna i källaren, med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum. Cykelrum finns. Föreningen äger endast marken norr om huset, resterande mark ägs av kommunen.

Äger föreningen marken:

Föreningen äger marken norr om huset, resterande mark ägs av kommunen.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen tillhandahåller 10 platser i varmgarage för ca 400-460:-/månad beroende på storlek och 11 platser i kallgarage för 250:-/månad. Kösystem tillämpas och det är i dagsläget några i kö. Kontakta föreningen för aktuell köstatus. Från årsskiftet 2022-2023 kommer priset att höjas med 50:-/månad.

Bredband/TV:

Bredband via fiber, Telenor 100/100 Mbit/s. Även IP-telefoni finns och den fasta kostnaden ingår i månadsavgiften, liksom digital-TV basutbud via Telenor.

Renoveringar:

2000: Säkerhetsdörrar.
2003-2011 Fogning av fasad.
2006: Bytt de liggande kall- och varmvattenrören i källaren.
2007: Bytt säkerhetsventil på varmvattenberedaren. Bytt tvättmaskin i tvättstuga A. Bytt cirkulationspumpar till värmen.
2008: Bytt stora och lilla tvättmaskinen samt torktrumma i tvättstuga B. Energibesiktigat fastigheten. PCB-besiktigat fastigheten
2009: Inköp av torktrumma till tvättstuga A.
2010: Kopplat in elektroniskt lås i entrédörrarna samt källarplan.
2011: Bytt tak.
2013: Relinat avloppstammarna.
2014: Bytt varmvattenberedaren. Lagt in fiberkabel till bredband. Bytt torktrumma i tvättstuga B.
2015: Sotning samt OVK utförd. Satt rör i skorstenarna till ventilationen. Inköpt ny torktrumma till tvättstuga A. Inköpt ny stor tvättmaskin till tvättstuga A.
2016: Byggt ett lektorn till barnen. Lagt in brandlarm på vinden, pannrummet samt tvättstugorna. Bytt tak på garagen.
2017: Inköpt ny stor tvättmaskin till tvättstuga B. Kopplat in handikappsöppning på entrédörrarna.
2018: Ny belysning i trappor samt källare, ledbelysning med sensor. Bytt inkommande vattenrör till servicen i gatan. Lagt värmekabel i hängrännor samt stuprör.
2019: Radonmätning av fastigheten med godkänt resultat. Separerat spill- och dagvatten. Nya garageportar till värmegaragen. Garageportsöppnare med handsändare till kallgaragen. TV/video-övervakning i källaren.
2020: TV/video-övervakning vid garagen. Ny belysning i garageuppfarten. Köpt in ny torktrumma till tvättstuga B.
2021: OVK utförd. Byte av tappvattenledningar från källare till lägenheter utfört.
2022: Kopplat in fjärrvärme. Relinat samlingsstammen. Bytt port telefoni.
Internetbokning av tvättider.

Inom den närmsta tiden finns inga planerade renoveringar eller större underhåll.

Tillåter föreningen delat ägande:

Nej.

Ekonomi:

Avgiften höjdes med ca 2 % den 1/1 2022. Föreningen brukar höja avgiften med ca 1-2 % vid varje årsskifte. En höjning om 3 % kommer att genomföras i januari 2023.

Överlåtelseavgift om 1208:- betalas av köparen och pantsättningsavgift om 483:-/pant betalas av pantsättaren.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Föreningsinformationen är inhämtad från berörd förening, uppdaterad 2022-09-19. Spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifterna med representant ur styrelsen före ett köp.

Allmänt om lägenheten

Styrelsen har angivit följande andelstal:
Andelstal 0,0309.
Andel av årsavgift 0,035.

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett vindsförråd och ett källarförråd.

Det finns ytterligare dörrar i vindsförrådet, ej målade men i relativt gott skick.
I köpet ingår följande: hatthylla, garderober i stora sovrummet, tvättmaskin samt konstrottingmöbler på balkongen (om önskas).

Omgivning

Allmänt om området:

Trelleborg är Sveriges sydligaste stad och framför allt en mycket trevlig kuststad som ligger cirka 30 km söder om Malmö. Trelleborgs popularitet har under de senaste åren ökat och staden har minst sagt fått ett växande intresse. Kuststaden Trelleborg är utmärkt belägen med fantastiskt goda kommunikationsmöjligheter samtidigt som staden bjuder ett trevligt centrum med gott utbud av shopping, matställe och andra nödvändigheter. Det faktum att Trelleborg nu verkligen satts på kartan framgår av de spännande nyproduktionsprojekt som är på gång! Dessa inkluderar bland annat Västra Sjöstaden som kommer byggas längs kuststräckan och Terrasshusen placerade på Trelleborgs förmodligen högsta läge i området Västervång.

Trelleborgs kommun präglas av bördig åkermark, långa sandstränder samt närheten till kontinenten. Här blandas äldre egnahemsbebyggelse med trettiotalets tidstypiska villor och sextiotalets radhus. I vackra Trelleborg har man havet runt hörnet och staden har mycket att erbjuda såsom bibliotek, museum, konsthall, badhus och idrottsplatser. Här finns också fina naturområden, badstränder, campingplatser och småbåtshamnar längsmed den tre mil långa kusten. Trelleborg har dessutom Sveriges näst största hamn, den största färjehamnen i Östersjön och Skandinaviens största roll-on-roll-offhamn.

I Trelleborgs centrum finns många shoppingmöjligheter. På gågatan ligger bland annat det trevliga köpcentrumet Valengallerian. Man hittar även flera caféer, restauranger och små mysiga butiker. Apotek, vårdcentral, tandläkare och flera gym är ytterligare exempel på vad man finner i centrum. På onsdagar och lördagar erbjuds även mysig torghandel i staden.

Den gamla vackra Centralstationen i Trelleborg har rustats upp och är ett modernt resecentrum för såväl tåg, som buss- och färjetrafik. Nya stationer finns även i Östra Grevie och Västra Ingelstad. På en halvtimme kommer man att kunna ta sig mellan centralstationerna i Trelleborg och Malmö. Även busstrafiken går från stationsbyggnaden. Pendlarparkering, taxi, cykelparkering och annan service kommer att finnas i anslutning till tågen. Från stationen går även bussar till bland annat Lund, Ystad och Malmö.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.