Trelleborg, Trelleborg
Kung Kristians Väg 4B
1 695 000 kr
Avgift: 5 221 kr
inkl. värme, vatten, parkering, kabel-tv, bredband och tillägg för säkerhetsdörr.
Boarea: 82 m2
Rum: 3
Våning: 3 av 3
Hiss: Nej
Balkong: Ja
 

Välkommen till denna moderna trerummare i attraktiva Kungahusen. Här erbjuds två bra sovrum med klädkammare, fräscht badrum och gäst-wc samt en enorm balkong med utsikt över Trelleborg. Otroligt stilrent och tilltalande kök samt genomgående snygga ytskikt tillsammans med en optimal planlösning gör att denna bostaden passar de flesta. Området är omåttligt populärt, ligger nära stan och har såväl skola som natur inom gångavstånd. Upplev detta område och framförallt boende på plats, vi ses på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Filip Billhäll
0732-66 66 64 filip.billhall@vaningen.se

Visningar.

Torsdag 25 Augusti
17:00 - 17:30
Anmälan krävs
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Välkomnande hall som erbjuder goda avhängningsmöjligheter och utrymme för förvaringsmöbel. Hallen binder ihop bostaden på ett naturligt sätt. Här möts du av ljusgrå tapet och snyggt laminatgolv.

Vardagsrum:

Stort vardagsrum med tilltagna fönsterpartier vilket ger ett trevligt ljusinsläpp. Gott om utrymme för matplats och större soffgrupp. Rummet är i direkt anslutning till den inglasade balkongen, som är rymlig med plats för möblemang. Härifrån har man lummig utsikt över Trelleborg. Vardagsrummet har vita strukturtapeter och en svart fondvägg som möter parkettgolv.

Kök:

Stilrent IKEA-kök från 2020 där släta vita luckor går mot en mörk bänkskiva och vitt kakel. Köket erbjuder flertalet arbetsytor och mycket förvaring. Utrymme för matplats intill fönstret. Maskinpark bestående av kyl/frys från Samsung (2021), diskmaskin från Bosch (2019), inbyggd mikrovågsugn från Electrolux (2020), spis med induktionshäll från Grundig (2019) och kolfilterfläkt från Electrolux (2019). Väggarna är vita och golvet är laminat.

Sovrum 1:

Det första sovrummet ligger i direkt anslutning till vardagsrummet. Plats för dubbelsäng och andra möblemang efter behov. Tillhörande klädkammare tar hand om din förvaring. Laminatgolv och vit strukturtapet.

Sovrum 2:

Det andra sovrummet är även det rymligt, med plats för flertalet möbler utöver sovplats. Laminatgolv och vit strukturtapet.

Badrum:

Helkaklat badrum renoverat 2016. Stilrent med vitt kakel mot ljusgrått klinkergolv. Smakfull interiör bestående av wc, handfat med kommod, stort spegelskåp, dusch med glasväggar och handdukstort. Badrummet har även väggfast förvaring.

Gäst-wc:

Pratktisk gäst-wc med fräscha ytskikt. Interiören består av wc, handfat och spegelskåp.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

255

Lägenhetsnummer register:

1201

Andel i årsavgift:

0.34526 %

Andel i förening:

0.34522 %

Inre reparationsfond:

144 kr

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Byggnadsår:

1969

Uppvärmning:

Fjärrvärme och värmepump-frånluft

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 81 kWh/m²/år
Energiklass: D
Primärenergital: 95 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2020-03-16

Förening

Namn:

Riksbyggen Brf Kungahusen Trelleborg

Organisationsnummer:

747000-1582

Allmänt om föreningen:

Brf Kungahusen. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 320 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 34 lokaler i föreningen. Den ekonomiska förvaltningen sköt av Riksbyggen. Föreningen köpte fastigheten 1968 (äger marken).

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1208 kr som betalas av köparen och pantsättningsavgift om ca 483 kr/pant som tas ut av köparen vid belåning av bostaden.

I föreningen finns gemensamma tvättstugor belägna i källaren och är utrustade med tvättmaskin, torktumlare, torkskåp och mangel. I tre hus har man inrett större tvättstugor. Cykelförråd finns i varje källare.

Föreningen har ett välskött område med lekplatser och grillplatser. Föreningen har även träningslokal med bastu och dusch vid gaveln av Kung Karl 7A. Det finns även samlingslokal i källaren på Kung Kristian 8. En gästlägenhet finns att hyra för 150 kr/natt. Boulebana och inhägnad bandyplan finns också.

Det finns även ett reparationsgarage att tillgå samt två tvätt plattor utomhus, där man kan tvätta och städa bilen. Med jämna mellanrum under året kommer en container för att ge föreningens medlemmar möjlighet att rensa/slänga.
Vill man renovera sitt badrum i lägenheten, så byter och bekostar föreningen ny golvbrunn. Detta för att säkerställa att arbetet utföres korrekt.

För mer information se årsredovisning och stadgar.

Äger föreningen marken:

Ja.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningens har 50 garageplatser och separat kö tillämpas. Till varje lägenhet hör en utomhusparkering.

Bredband/TV:

Kabel-TV och fiberoptiskt bredband (250/100 mbit) levereras idag via Telenor.

Renoveringar:

Pågående renoveringar:
Relining av avloppsstammar.

Kommande renoveringar och förbättringar:
2022 - Installation av solceller.
2022 - Gemensam el.

Genomförda renoveringar:
2019 - Eb-pluggar och närvarostyrd belysning installerades, tvättutrustning, underhåll av huskroppen (balkongdörrar, papptak med mera) samt underhåll av markytor.
2018 - Fjärrvärme dras in till alla fastigheterna, fläktarna ska tas bort och frånluftsvärmepumpar installeras, trapp och källarbelysning blir utbytt, samt injustering av radiatorer.
2014 - Löpande byten av fönster, dörrar och plåtdetaljer samt injustering värmesystem.
2009-2011 - Takrenovering.
2004 - Ombyggnad tvättstugor.
1998 - Balkongrenovering och inglasning.

Ekonomi:

2022 valde man att inte förändra avgiften. Föreningen planerar att höja avgiften till 2023.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förenings årsredovisning 2019 samt genom kontakt med föreningen. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Säljaren informerar om att hatthylla, garderob klädkammare, brandvarnare sovrummet ej ingår i köpet.

Garderob i sovrum ingår i köpet.

Säljaren informerar om att det finns en spricka i väggen på balkongen.

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett källarförråd om ca 2 x 2,3 x 5 meter.

Omgivning

Allmänt om området:

Trelleborg är Sveriges sydligaste stad och framför allt en mycket trevlig kuststad som ligger cirka 30 km söder om Malmö. Trelleborgs popularitet har under de senaste åren ökat och staden har minst sagt fått ett växande intresse. Kuststaden Trelleborg är utmärkt belägen med fantastiskt goda kommunikationsmöjligheter samtidigt som staden bjuder ett trevligt centrum med gott utbud av shopping, matställe och andra nödvändigheter. Det faktum att Trelleborg nu verkligen satts på kartan framgår av de spännande nyproduktionsprojekt som är på gång! Dessa inkluderar bland annat Västra Sjöstaden som kommer byggas längs kuststräckan och Terrasshusen placerade på Trelleborgs förmodligen högsta läge i området Västervång.

Trelleborgs kommun präglas av bördig åkermark, långa sandstränder samt närheten till kontinenten. Här blandas äldre egnahemsbebyggelse med trettiotalets tidstypiska villor och sextiotalets radhus. I vackra Trelleborg har man havet runt hörnet och staden har mycket att erbjuda såsom bibliotek, museum, konsthall, badhus och idrottsplatser. Här finns också fina naturområden, badstränder, campingplatser och småbåtshamnar längsmed den tre mil långa kusten. Trelleborg har dessutom Sveriges näst största hamn, den största färjehamnen i Östersjön och Skandinaviens största roll-on-roll-offhamn.

I Trelleborgs centrum finns många shoppingmöjligheter. På gågatan ligger bland annat det trevliga köpcentrumet Valengallerian. Man hittar även flera caféer, restauranger och små mysiga butiker. Apotek, vårdcentral, tandläkare och flera gym är ytterligare exempel på vad man finner i centrum. På onsdagar och lördagar erbjuds även mysig torghandel i staden.

Den gamla vackra Centralstationen i Trelleborg har rustats upp och är ett modernt resecentrum för såväl tåg, som buss- och färjetrafik. Nya stationer finns även i Östra Grevie och Västra Ingelstad. På en halvtimme kommer man att kunna ta sig mellan centralstationerna i Trelleborg och Malmö. Även busstrafiken går från stationsbyggnaden. Pendlarparkering, taxi, cykelparkering och annan service kommer att finnas i anslutning till tågen. Från stationen går även bussar till bland annat Lund, Ystad och Malmö.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.