Trelleborg, Trelleborg
Borggården 8
750 000 kr utgångspris
Avgift: 3 415 kr
inkl. värme, vatten, kabel-TV med basutbud samt bredband via fiber (Telenor).
Boarea: 42 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 3 av 3
Hiss: Nej
Balkong: Ja
 

Nyrenoverad tvårummare med balkong!

På centralt läge hittar vi denna välplanerade tvårummare med nyrenoverade ytor. Här kombineras fräscha ytskikt med trevliga sociala ytor och en tilltagen takhöjd. Trevlig balkong i öster ger dig en trevlig plats att avnjuta morgonkaffet. Bostaden är även genomgående och har därmed ett fint ljusinsläpp. På Borggården har du gångavstånd till centrum, centralstationen och närservice. Välkommen på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Filip Billhäll
0732-66 66 64 filip.billhall@vaningen.se

Visningar.

Söndag 14 Augusti
15:00 - 15:30
Bokning krävs!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Entré:

Inbjudande hall som binder ihop bostadens rum och har bra avhängningsmöjligheter. Stilrent med vita väggar och laminatgolv som är genomgående i bostaden.

Vardagsrum:

Öppen planlösning med vardagsrum och kök i ett. Möjlighet att möblera efter tycke och smak med matplats samt soffgrupp. Den generösa takhöjden gör att rummet känns luftigt. Härifrån når du även den trevliga balkongen.

Kök:

Stilrent kök från IKEA (2022) med vita luckor som går mot grå bänkskiva i laminat, rostfria detaljer och vitt kakel. Ett socialt kök där man kan umgås med familj och vänner samtidigt som brukar de nya arbetsytorna. Maskinpark bestående av kyl/frys, ugn (2022), spishäll (2022) och kolfilterfläkt (2022).

Sovrum:

Väl tilltaget sovrum med plats för både dubbelsäng och förvaring. Det finns även utrymme för t.ex. skrivbord och rummet har ett fint ljusinsläpp.

Badrum:

Fräscht helkaklat badrum där man lagt nytt klinker på golvet och bytt ut badrumsinredningen. Interiör bestående av wc, handfat, dusch och spegel.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

20

Lägenhetsnummer register:

1202

Andel i årsavgift:

3.55387 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1947

Övrigt:

2022 renoverades kök, laminatgolv och klinkers i badrummet. Nymålade väggar.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 81 kWh/m²/år
Energiklass: F
Primärenergital: 160 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2020-12-11

Förening

Namn:

Brf Engelbrekt

Organisationsnummer:

747000-0642

Allmänt om föreningen:

Bostadsrättsföreningen Engelbrekt registrerades år 1945 och har sitt säte i Trelleborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Brf Engelbrekt äger fastigheten Plogen 6 varpå 1 flerbostadshus finns uppfört år 1946 med 24 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningens adresser är Borggården 7 och 8 samt Engelbrektsgatan 50. Föreningen är med i samfällighetsföreningen Kvartersföreningen Borggården. Samfälligheten förvaltar gemensam trädgårdstomt.

Föreningen har en gemensam tvättstuga, belägen i källaren mellan Borggården 7 och 8. Den är utrustad med två tvättmaskiner, två torktumlare och ett torkrum.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

I området råder fri parkering.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till TV samt bredband via fiber från Telenor. Möjlighet att skaffa fler tv-kanaler än basutbudet finns, detta betalas då av den enskilda medlemmen.

Renoveringar:

Utförda renoveringar:
2021 - Byte av en av torktumlarna.
2020 - Byte av de kvarvarande elledningarna i källaren samt armaturer. Översyn av brandskyddet. Även utbyte av en av tvättmaskinerna.
2019 - Byte av kabel-tv från Canal Digital till fiber-tv/bredband från Telenor.
2019 - Föreningen har enligt plan relinat de fem avloppsstammarna med tillhörande köks- och badrumsavlopp som återstod för att samtliga lägenheter samt tillhörande stammar ska vara relinade.
2019 - Bytt kylpaket i värmepumpen. Fogat om skorstenar och mindre skador på takpannor åtgärdat. Reparation av vattenskada.
2019 - Relining av avloppstammar, köks- och badrumsavlopp i resterande 18 lägenheter.
2017 - Arbete med relining startade.
2009 - Renoverades tvättstugan.
1999 - Badrumsrenovering.
1990 - Renoverades fönster och balkonger.
Okänt årtal: fasad fogades om, kontinuerlig översyn samt underhåll.

Planerade renoveringar:
2022 - Det återstår att relina huvudstammen ut till kommunens avloppsledning, detta arbete påbörjas i oktober.

Föreningen planerar även med samfälligheten att bygga ett miljöhus på den gemensamma trädgårdstomten.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja. Boendekrav är utfärdat av föreningen.

Ekonomi:

Enligt styrelsens beslut höjdes årsavgifterna 2022 med 2 %.

Styrelsen planerar att höja avgiften i april 2023. Hur stor höjningen kommer vara är ännu inte beslutat.

Överlåtelseavgift:

1691 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

725 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad från föreningen 2022-07-08. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Bostaden är registrerad som 1 rum och kök i lägenhetsregistret.

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett källarförråd och ett vindsförråd.

I energideklarationer upprättade efter 1 januari 2019 anges energiprestanda baserad på byggnadens primärenergianvändning (energiprestanda, primärenergital). Tidigare energiprestanda beskrivs nu som specifik energianvändning.

Omgivning

Allmänt om området:

Trelleborg är Sveriges sydligaste stad och framför allt en mycket trevlig kuststad som ligger cirka 30 km söder om Malmö. Trelleborgs popularitet har under de senaste åren ökat och staden har minst sagt fått ett växande intresse. Kuststaden Trelleborg är utmärkt belägen med fantastiskt goda kommunikationsmöjligheter samtidigt som staden bjuder ett trevligt centrum med gott utbud av shopping, matställe och andra nödvändigheter. Det faktum att Trelleborg nu verkligen satts på kartan framgår av de spännande nyproduktionsprojekt som är på gång! Dessa inkluderar bland annat Västra Sjöstaden som kommer byggas längs kuststräckan och Terrasshusen placerade på Trelleborgs förmodligen högsta läge i området Västervång.

Trelleborgs kommun präglas av bördig åkermark, långa sandstränder samt närheten till kontinenten. Här blandas äldre egnahemsbebyggelse med trettiotalets tidstypiska villor och sextiotalets radhus. I vackra Trelleborg har man havet runt hörnet och staden har mycket att erbjuda såsom bibliotek, museum, konsthall, badhus och idrottsplatser. Här finns också fina naturområden, badstränder, campingplatser och småbåtshamnar längsmed den tre mil långa kusten. Trelleborg har dessutom Sveriges näst största hamn, den största färjehamnen i Östersjön och Skandinaviens största roll-on-roll-offhamn.

I Trelleborgs centrum finns många shoppingmöjligheter. På gågatan ligger bland annat det trevliga köpcentrumet Valengallerian. Man hittar även flera caféer, restauranger och små mysiga butiker. Apotek, vårdcentral, tandläkare och flera gym är ytterligare exempel på vad man finner i centrum. På onsdagar och lördagar erbjuds även mysig torghandel i staden.

Den gamla vackra Centralstationen i Trelleborg har rustats upp och är ett modernt resecentrum för såväl tåg, som buss- och färjetrafik. Nya stationer finns även i Östra Grevie och Västra Ingelstad. På en halvtimme kommer man att kunna ta sig mellan centralstationerna i Trelleborg och Malmö. Även busstrafiken går från stationsbyggnaden. Pendlarparkering, taxi, cykelparkering och annan service kommer att finnas i anslutning till tågen. Från stationen går även bussar till bland annat Lund, Ystad och Malmö.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.