Svedala, Tegelbruket
Byggmästaregatan 42
2 595 000 kr som utgångspris
Avgift: 6 141 kr
inkl värme, vatten, kabel-tv (grundutbud), skötselavgift samfällighet, bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg för kabel-TV om 75 kr/mån tillkommer.
Boarea: 102 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 4
Hiss: Nej
Uteplats: Ja
 

Väldisponerat bostadrättsradhus med uteplats i söderläge.

Välkomna till detta otroligt välplanerade bostadsrättsradhus i två plan på mycket attraktivt läge i populära Svedala. På lugn gata i familjevänliga Tegelbruket finns denna utmärkta bostad som bland annat lockar med ett vardagsrum med stora ljusinbringande fönsterpartier, ett mycket trevligt kök samt ett helkaklat badrum med dusch och tvättpelare. En trappa upp erbjuds tre utmärkta sovrum och ett helkaklat badrum med badkar. Utemiljön bjuder på härligt trädäck i söderläge, grönskande inhägnad trädgårdstäppa, uppställningsplats för bilen vid bostaden samt ett isolerat förråd. Läget är mycket bra och det är nära till både affärer, skolor, idrottsanläggning, centrum och tågstation. Ett tillfälle man inte kan missa. Varmt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Alexander Jellhede
0729-69 69 60 alexander.jellhede@vaningen.se

Visningar.

Söndag 21 Augusti
13:30 - 14:00
Bokad visning! Obs! Boka via hemsidan!
Anmäl mig
Måndag 22 Augusti
17:30 - 18:00
Bokad visning! Obs! Boka via hemsidan!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Inbjudande och ljus hall med klinkergolv i entrén och därefter parkettgolv. Här finns plats för avhängning av ytterkläder och bra förvaring i garderober.

Kök:

Direkt till vänster från hallen når man det ljusa och rymliga köket som erbjuder plats för ett större matbord vid det ljusinbringade fönstret. Köksinredningen från Ballingslöv bjuder på vita luckor och laminatbänkskiva med vitt kakel ovanför. Den maskinella utrustningen består av keramikhäll (Elektorlux), fläkt (Futurum), diskmaskin (Electrolux), kyl och frys (båda från Electrolux). Här åtnjuts vackert parkettgolv och vita väggar (målade 2016).

Badrum:

Helkaklat och ljust badrum med snyggt vitt kakel på både väggar och golv. Här finns dusch med vikbara glasväggar, handfat med kommod (2019), toalett (2018), handukstork, badrumsskåp med spegel och en praktisk tvättpelare med tvättmaskin (2019) och torktumlare (2006).

Vardagsrum:

Rymligt vardagsrum med vackert parkettgolv och ljusa väggar, här finns plats för både soffgrupp och andra möblemang efter önskemål. Det stora fönsterpartiet och terrassdörren i glas ger ett ljuvligt ljusinsläpp till rummet och från terrassdörren når man det underbara trädäcket i söderläge.

Sovrum:

En trappa upp finns detta generösa sovrum med plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang och det erbjuds bra förvaring i de inbyggda garderoberna med skjutdörrar. Härligt ljusinsläpp från stort fönsterparti samt snygg fondvägg och vackert parkettgolv.

Sovrum:

Mindre sovrum med plats för säng och skrivbord. Även här åtnjuts härligt ljusinsläpp, vackert parkettgolv och snygg fondvägg.

Sovrum:

Ytterligare ett mindre sovrum med en halvvägg för avskärmning för kontor om så önskar. I sovrummet erbjuds plats för säng och mindre förvaringsmöbel. I kontorsdelen finns plats för skrivbord och kontorsstol. Här erbjuds samma enhetliga parkettgolv och ljusa väggar.
De två mindre sovrummen kan göras om till ett stort sovrum med en tillhörande klädkammare.

Badrum:

Helkaklat badrum i klassiska färgval såsom vitt klinkergolv, vitt kakel på väggarna och en fondvägg med grå kakel. Här finns badkar, toalett, handfat med kommod och spegel med belysning.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

1012

Andel i årsavgift:

3.57382 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Byggnadstyp:

Bostadsrättsradhus

Byggnadsår:

2006

Uppvärmning:

Gas

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 128 kWh/m²/år
Energiklass: E
Primärenergital: 141 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2019-10-03

Förening

Namn:

Brf Murgrönan i Svedala

Organisationsnummer:

769613-2336

E-post adress:

brf.murgronan@gmail.com

Allmänt om föreningen:

Bostadsrättsföreningen registrerades 2005-10-17. Föreningens nuvarande ekonomiska plan registrerades 2006-03-08 och nuvarande stadgar registrerades 2018-06-12 hos Bolagsverket. Föreningen har sitt säte i Svedala. Föreningen är ett s.k. privatbostadsföretag enligt inkomstskattelagen (1999:1229) och utgör därmed en äkta bostadsrättsförening.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Murbruket Samfällighetsförening. Föreningens andel är 65 procent. Samfälligheten förvaltar gångvägar, grönytor och lekplats. Föreningen är även medlem i samfällighetsföreningen Tegelmästarens Samfällighetsförening. Föreningens andel är 6,1 procent. Samfälligheten förvaltar gemensamhetsanläggning Radio-TV och/eller Tele. Medlemsavgiften i bägge samfälligheterna ingår i avgiften. Föreningen har representanter i bägge samfälligheterna.

Uppvärmning sker via gas.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen äger 13 garageplatser. För tillfället är det kö. Om man vill, kan man anmäla sig till styrelsen för kö. Garageplats kostar 300kr/mån.

Bredband/TV:

Obligatorisk tillägg tillkommer avgiften om 75 kr/mån för kabel-TV via Tele2. Kanaler i grundutbudet är SVT1, SVT2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 11, 12, ATG Live, Kunskapskanalen, SVT24, SVT Barn, DR1, TV2 Lorry, TV Malmö.
Bredband tecknas individuellt med Tele2.

Renoveringar:

2020:
Målning av dörrblad ytterdörrar Hus A, B och C.
2021:
Service av gaspannorna.
Reparation av gaspanna Hus C.
Besiktning av fasadfogarna mellan betongelement.
OVK-besiktning av ventilation.
OVK-besiktning som enligt underhållsplan skulle genomföras året 2021, genomfördes i januari 2022. Utförande företaget av OVK-besiktning har i sitt protokoll informerat styrelsen om rekommenderade åtgärder.

Planerat underhåll:
2022;
Målning och reparation av utesoffa.
Reparation och målning av teknikrumsdörrar.
2023:
Målning av vipport.
Reparation av fasadfogarna mellan betongelement.
2024:
Trästaket, oljning och målning.

Föreningen undersöker just nu också möjligheten att minska föreningens gasbehov genom komplettering med värmepumpar.

Föreningen följer en underhållsplan.

Tillåter föreningen delat ägande:

Nej men undantag kan göras för t ex familjemedlemmar.

Ekonomi:

Föreningen har inte höjt avgifterna de senaste tio åren. I nuläget finns inga inplanerade avgiftshöjningar.

Föreningens ekonomiska förvaltare är SBC.

En överlåtelseavgift på 2,5 procent av prisbasbeloppet (2022: 1 208 kronor) betalas av köparen och en pantsättningsavgift på 1 procent av prisbasbeloppet (2022: 483 kronor/pant) betalas av pantsättaren.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående föreningsuppgifter är inhämtade från representant ur styrelsen 2022-08-03. Den slutgiltige köparen ombedes att själv bekräfta ovanstående information med representant från föreningen före ett köp.

Allmänt om lägenheten

Obligatoriskt tillägg för kabel-TV om 75 kr/månad. Den totala månadsavgiften är 6 216 kr.

Den ekonomiska förvaltaren SBC har angett andelstal 0,0357390.

Säljaren informerar om att:
- de två mindre sovrummen kan göras om till ett större sovrum samt en klädkammare.
- en del av trappräcket är borttaget och att det finns sparat.

I köpet ingår inredning i förråd, garderob i hallen och två garderober på ovanvåningen.

Bostadsrätten disponerar ett isolerat förråd med belysning.

Omgivning

Allmänt om området:

I Tegelbruket bor du i en nyutvecklad stadsdel med charm och variation. Här omges du av grönområden, lekplats och mysiga bostadskvarter. Barnvänligt och perfekt läge för pendlaren! Närhet till natur, lekplats, centrum, skola och kommunikation.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.