Svedala, Erlandsdal
Ekspinnaregatan 1
2 150 000 kr som utgångspris
Avgift: 5 639 kr
inkl. vatten. Ett obligatoriskt tillägg för värme tillkommer om 881 kr/månad, kabel-TV om 145 kr/månad och bredband om 149 kr/månad. Total månadsavgift blir 6 814 kr.
Boarea: 86.5 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 3
Våning: 1 av 2
Hiss: Nej
Uteplats: Ja
 

Trerummare med njutbar uteplats och egen trädgårdstäppa!

Vi är stolta över att få presentera denna synnerligen väldisponerade trerummare, placerad i en egen liten oas i familjevänliga Svedala kommun! På första parkett med njutbart och stort trädäck i soligt läge samt med inhägnad trädgård, väntar här ett smakfullt hem med strålande ljusinsläpp från generösa fönsterpartier och luftig planlösning med generösa allrumskvadrat samt kvalitativa materialval. Genomgående ljusa golv samspelar med vitmålade, släta väggar och vacker köksinteriör i vitt. Vidare finner vi två inbjudande sovrum, stilsäkert inrett med plats för dubbelsäng samt tillhörande möblemang. Lägg där till ett stilrent badrum med badkar och separat tvättstuga med tvättmaskin och generös förvaring. Dessutom finns eget garage att tillgå som ytterligare bonus. Läget gör heller ingen besviken med närhet till skolor, förskolor, idrottsplats och centrum med affär samt tågstation. Varmt välkomna!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare, Partner & Kontorschef Fredrik Berglund
0734-40 56 74 fredrik.berglund@vaningen.se

Visningar.

Torsdag 1 December
17:00 - 17:30
Bokad visning
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Hallen bjuder in med elegant och tålig klinker i svart som möter klassiskt släta, vitmålade väggar i kombination med ett härligt ljusinsläpp genom entrédörrens fönster. Goda avhängningsmöjligheter finns att tillgå, likaså bra med förvaring i rymlig klädkammare.

Badrum:

Näst på tur står en smakfull badrumsmiljö i original, där en ljusblå våtrumsmatta harmonierar med delvis kaklade väggar i vitt och blått. Badrummet är välutrustat med handfat med kommod i vitt, spegel med belysning, wc och badkar.

Kök:

Kök bjuder på suverän förvaring bakom släta stilrena luckor i vitt som kombineras fint med arbetsytor i rostfritt och i ek med vitt kakel samt belysning ovan. Den maskinella utrustningen i vitt består av kyl och frys i full höjd, diskmaskin, spishäll, inbyggnadsugn i rostfritt, mikrovågsugn och fläkt. På golvet ligger ett ljust laminat som ackompanjeras av vitmålade väggar och rymliga ytor som möjliggör för ett större matbord intill det ljusbringande fönsterpartiet.

Tvättrum:

I anslutning till köket finner vi hemmets praktiska tvättstuga som inretts med mörk klinker på golv och ljusa väggar. Utrustningen består av tvättmaskin från Samsung, arbetsytor i mörkt laminat och förvaring i skåp.

Vardagsrum:

Vidare in inviterar vida allrumskvadrat med strålande ljus ifrån stora fönsterpartier som förstärker det luftiga intrycket och här inryms med lätthet såväl soffgrupp som middagsbord för familj och vänner. På golvet ligger enhetligt ljust laminat som möter målade väggar i vitt. Via en delvis glasad terrassdörr når vi hemmets njutbara uteplats i form av trädäck i soligt läge där både loungemöblemanget och solstolarna ryms. Dessutom med direktaccess till den gröna trädgårdstäppan.

Sovrum:

Hemmets första sovrum bjuder in med ett vitt laminatgolv i samspel med vitmålade väggar och ljusbringande fönsterparti. Den vida kvadraten ger plats för flertalet möbleringsalternativ och rymmer med lätthet både dubbelsäng och tillhörande möblemang.

Sovrum:

Även det andra sovrummet är väl tilltaget och kan med fördel nyttjas som mastersovrum. På golvet ligger ett enhetligt ljust laminat som ackompanjeras av vitmålade väggar och ljusbringande fönsterparti.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

19

Lägenhetsnummer register:

1001

Andel i årsavgift:

1.80669 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Svedala 100:168

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1992

Energideklaration:

Primärenergital: 139 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2013-05-24

Förening

Namn:

Brf Ekspinnaren

Organisationsnummer:

716439-0291

Allmänt om föreningen:

Brf Ekspinnaren förvaltar fastigheten Svedala 100:168. Bostadsrättsföreningen registrerades 1989-11-16.
Föreningens byggnader färdigställdes 1992. I föreningen finns 49 st bostadsrätter fördelat enligt nedan:

3 rum och kök 24 st
4 rum och kök 22 st
5 rum och kök 3 st

Det finns två soprum i föreningen som är avsedda för köksavfall, plast, glas, metall, papper, glödlampor, lågeneriglampor och batterier. Resterande avfall får varje medlem ta till återvinningscentralen vid behov. Det finns fem stycken cykelrum och en festlokal som medlemmarna kan hyra. Varje bostad har sin egna tvättstuga.

Fullförsäkrat genom Länsförsäkringar, i försäkringen ingår bostadsrättstillägg.

Uteplatser och trädgårdstäppor upplåts med nyttjanderätt.

Föreningen har en hemsida med adress ekspinnaren.se

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

I föreningen finns det 12 garageplatser och 18 parkeringsplatser.

Bredband/TV:

Bredband och kabel-tv finns via Tele2. I dagsläget tillkommer detta som ett obligatoriskt tillägg om 294 kr/månad. Detta kommer att höjas med 207 kr/månad från och med årsskiftet 2022/2023.

Renoveringar:

Löpande underhåll/renoveringar har skett under åren.
2020 Målning och byte av träpaneler
2020 OVK utfördes
2021 Byte av vindskivor och plåtning, åtgärdat vattenskador i tre lägenheter, årlig kontroll av dagvattenledningar, målning av golv i miljörum, rensning av trädrötter i brunnar för att förhindra översvämningar, tvättning av ytterdörrar till servicehus, miljörum och elcentraler, byte och målning av vissa träfasader på området, bytt utomhusbelysning till led-lampor, byte av trasig elutrustning och löpande underhåll.
2022 Reparation av garage och justering av portar.

Kommande underhåll:
2023 Byte av stuprör, hängrännor och fönsterbleck och byte av vindskivor och plåtning.2024 Byte av fläktsystem. I dagsläget är inga vidare beslut tagna.

Tillåter föreningen delat ägande:

50/50.

Ekonomi:

Föreningen höjde senast avgiften 2022-01-01 med 1%.

2023-01-01 kommer grundavgiften att höjas med 4,58 %, bredband/kabel-TV med 207 kr/månad och värmetillägget kommer att höjas med 20 %.

En överlåtelseavgift tas ut om 1 208 kr, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 483 kr/pant.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening 2022-11-14. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Energideklarationer upprättade före 1 januari 2014 har en annan utformning på sammanfattningen och saknar energiklasser. Energiklass har därför inte kunnat specificeras.

Andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare SBC. Ospecificerad andel i förening: 1,8334 %. Andel av årsavgift: 1,80669 %. Andel insats har ej specificerats av förening.

Ett obligatoriskt tillägg för värme tillkommer om 881 kr/månad, kabel-TV om 145 kr/månad och bredband om 149 kr/månad. Total månadsavgift blir 6 814 kr.
Från och med 2023-01-01 kommer den nya månadsavgiften vara 7 455 kr/månad, då grundavgiften kommer att höjas med 4,58 %, bredband/kabel-TV med 207 kr/månad och värmetillägget kommer att höjas med 20 %.

Nuvarande ägare upplyser om att följande ingår i köpet: Fast och lös egendom gäller. Skåp i klädkammare ingår och Paxgarderob i det mindre sovrummet.
Nuvarande ägare upplyser om att följande ej ingår i köpet: Paxgarderob i det största sovrummet.
Nuvarande ägare upplyser om följande kända fel och brister: Badkarskanten är lös.

Bostadsinnehavaren disponerar ett förråd intill bostaden.
Bostadsinnehavaren disponerar ett eget garage.

Omgivning

Allmänt om området:

Trivsamt område som är mycket populärt bland barnfamiljer. Här finns både villor, radhus och ett flertal bostadsrättsföreningar.

I Svedala finns det både grundskolor samt ett flertal förskolor. Bra barnomsorg med både tillgänglighet och kvalité är en av faktorerna som gör att barnfamiljen gärna flyttar hit.

Anslutningen till motorvägen ligger nära, härifrån tar man sig snabbt till Malmö och Öresundsbron men även till de olika städerna i denna region. En av de stora fördelarna med att bo i Svedala är just förbindelserna. Med bil tar man sig snabbt och lätt var man än tänker bege sig. Centrala Malmö når man fort. Bussen går ofta så åker man kollektivtrafik tar man sig enkelt och snabbt dit man vill.

Affärsutbudet är bra, här är även en stormarknad med ett mycket bra sortiment. Utspritt i närområdet finns även en del medelstora matbutiker. En stor fördel när man har det mesta i affärsväg runt om kring sig.

Här bor man bra, lugnt och tryggt. Barnfamiljerna har sedan länge upptäckt alla fördelar, med närheten till allt samtidigt som barnen har det bra, och här är det lätt att hitta kompisar. I de nybyggda områdena är det barnfamiljer i nästan varje hus. Lekplatser och härliga grönområden finns här gott om. Även de vuxna hittar lätt vägen till rekreation. Närbelägen golfbana (Bara) kanske passar en del, eller en liten tripp till bokskogen som inte ligger allt för långt bort.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.