Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Oxie
Lertegelvägen 74
2 295 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 6 485 kr
inkl. vatten och bostadsrättstillägg - obl. tillägg om 1 981 kr för värme, bredband/tv och garage
Boarea: 125 m2
areakälla: Föreningens information
Rum: 5
Våning: 1 av 2 1+2 av 2
Hiss: Nej
Uteplats: Ja
 

Trevlig 5:a i trivsamma Oxie

Här stiger du in i en mycket välplanerad bostad i två plan och erbjuds trädgård i bästa sydvästläge med trädäck och gräsmatta. På nedervåningen finns ett sovrum och resterande våningsplan består av generösa sällskapsytor genom vardagsrum och kök samt tillgång till tvättstuga i ditt hem. En trappa upp har vi övriga tre sovrum, nytt och modernt badrum samt en stor klädkammare. Varmt välkomna att boka in visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Canan Elmas
0709-31 72 24 canan@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Nedervåning:

HALL
Bostaden välkomnar oss med öppen och rymlig entré med plats för avhängning samt sittmöbel eller dylikt. I anslutning till hallen finns badrum direkt till vänster samt trappuppgång till andra våningen. Rakt framför oss har vi ett trevligt öppet landskap till vardagsrummet. Till höger når vi kök, tvättstuga samt sovrum. I hallen ligger praktiskt klinker som fortsätter in till köket och väggar som byggs upp med i ljust kulör.

VARDAGSRUM
Tack vare de större fönsterpartierna i vardagsrummet får vi in ett härligt ljusflöde i hela nedervåningen. Under våra fötter vilar vackert ekparkett tillsammans med ljusa väggar.

Från vardagsrummet når vi ut till terrassen och den gröna trädgården på en lugn och solig sydvästläge. Här vill man njuta av kaffet under tak i regnväder eller förlänga sommarkvällarna under solen med ett härligt umgänge.

KÖK
På entréplan finner vi våningens stilrena kök. Längst med väggarna till vänster har vi samtliga vitvaror samt arbetsytor vilket ger utrymme för en ordentlig matplats invid fönsterna vid övriga väggar. Köksluckorna går i trä med matchande stänkskydd i färgskiftande kakel. Köket är utrustat med kyl/frys (Samsung, 2019), inbyggd rostfritt ugn (Ikea, 2018), integrerad häll (Ikea), köksfläkt, rostfritt diskmaskin (Samsung, 2019) samt inbyggd rostfritt mikrovågsugn (Ikea). Under våra fötter vilar samma typ av klinker som hallen tillsammans med vita väggar.

SOVRUM
Sovrummet på bostadens nedre plan har god plats för dubbelsäng och garderob. Rummet är belägen på bakdelen av bostaden med utsikt mot trädgården. På golvet ligger laminatgolv med vita väggar, bytta och målade 2019.

BADRUM | TVÄTTSTUGA
I anslutning till entréhallen nås våningsplanens helkaklade badrum. Badrummet är rymligt och utrustat med duschhörna, WC, handdukstork, handfat med kommod samt spegel med belysning ovan. Här ligger färgad klinker som byts med vitkaklade väggar.

På den nedre våningsplanen finner vi även en praktisk tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Här har vi god utrymme för såväl förvaring som arbetsyta samt en tvättställ.

Ovanvåning:

SOVRUM | SOVRUM | SOVRUM
Bostadens övriga tre sovrum är samlade på ovanvåningen och är i sina storlekar rymliga med plats för större säng samt förvaring i form av garderob eller skrivbord. Samtliga sovrum består av laminatgolv och vita väggar som byttes och målades 2019.

BADRUM | KLK
På detta plan är badrummet helkaklat i grå toner, rymligt och modernt inrett. Badrummet är utrustat med badkar, WC, spegel med belysning ovanför handfat med kommod samt handdukstork. Här finns även ett extra förvaringsskåp att nyttja.

Tack vare den smarta planlösningen har man maximerat förvaringsutrymmen i bostaden. Här på ovanvåningen har vi en praktisk och rymlig klädkammare att tillgå.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Radhus

Tillträde:

Enligt överenskommelse

2023-02-01

Lägenhetsnummer förening:

94

Andel i årsavgift:

0.70444 %

Andel i förening:

0.67241 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Oxievång 4

Byggnadstyp:

2-plansradhus

Byggnadsår:

1982

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

FTX

Ventilationsbesiktning:

OVK utförd

Energideklaration:

Primärenergital: 155 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2013-03-13

Förening

Namn:

Brf Magnolian i Oxie

Organisationsnummer:

716406-8491

Kontaktperson:

Christer Jansby

Kontakttelefon:

0734227977

Allmänt om föreningen:

Föreningen bildades 1982 och är en äkta bostadsrättsförening med byggår 1982.
Fastighetsbeteckning är Malmö Oxievång 1 Murtegelvägen, Malmö Oxievång 4 Lertegelvägen och Malmö Oxievång 5 Stengodsvägen.
Föreningen har idag 185 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Förvaltare är Bredablick Förvaltnings AB.

Föreningens tomtmark uppläts tidigare med tomträtt men föreningen har köpt loss tomten. Köpet gick igenom 2020.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Brf Magnolian äger ett garage med ett antal platser både under tak och ovan mark. För tillfället kö till parkeringsplats ovan mark.
Parkering i garage ingår till varje hushåll och är en obligatorisk kostnad som tillkommer på månadsavgiften (går ej att säga upp denna plats).

Bredband/TV:

Kabel-TV och bredband (100 Mbit/s) via Sydantenn Tele AB, tillkommer som en obligatorisk kostnad, i dagsläget om 275 kr/mån.

Renoveringar:

2018 - Bytt 4 st trappor på Lertegelvägen.
2018 - Spolat samtliga avlopp i bostäderna.
2018 - Bytt vattenavstängningsventiler i bostäderna.
2018 - Bytt och målat staketet på Murtegelvägen, mot Blomstergården.
2018 - Bytt stuprör och hängrännor. Bytt vindskenor, ventilationshuvar och nockband.
2018 - Utdelade boxar eller CA-moduler till alla gratis från Sydantenn.
2018 - Löpande underhåll av fläktar och värmeåtervinning.
2019-2020 - Utemiljö. Köpt loss föreningens tomt. Bytt ut trappa.
2020 - En av lekplatserna på Murtegelvägen renoveras.
2021 - Under våren kommer föreningen att påbörja byte av köksfläktsystemen med början på Murtegelvägen och detta kommer att pågå under cirka fem år.
2021/2022 - Utfördes fasadrenovering.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Ekonomi:

Överlåtelseavgift om 1 208 kr bekostas av köparen och pantsättningsavgift om 483 kr/pant bekostas av pantsättaren.

Föreningen höjde månadsavgiften i oktober 2021 med 3 %. Bredband/TV höjdes med 2 %.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Information är inhämtad från berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.
Föreningens hemsida: www.brfmagnolianoxie.se

Allmänt om lägenheten

Månadsavgiften fördelar sig enligt nedan:
Grundavgift (inkl. VA, br-tillägg): 6 485 kr/mån
Bredband/TV/Telefoni: 275 kr/mån
Värme: 1 144 kr/mån
Garage: 562 kr/mån
Totalt: 8 466 kr/mån

I köpet ingår: Samtliga badrumsmöbler, mikrovågsugn, tvättmaskin, torktumlare, PAX garderob samt hatthylla.
Våtrumsintyg finns från badrumsrenoveringen på våning 2.
Bostadsrättsinnehavaren disponerar ett förråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Beläget ca 10 km från de centrala delarna av Malmö finner vi Oxie, populärt hos barnfamiljer med dess närhet till både storstad och natur. Bebyggelsen består mestadels av villor och radhus, men här finns även lägenheter. Det räknas som en förort till Malmö, med både grundskolor och förskolor vilket bidrar till barnvänligheten i området. Befolkningsutveckling och bebyggelse har ökat kraftigt sedan 1960-talet, så fler och fler finner fördelarna med området.

Anslutningen till E65:an ligger nära, vilket gör att de boende enkelt tar sig till såväl centrala Malmö som Öresundsbron och Ystad. Ypperligt läge för pendlare och kommunikationsmöjligheter med kollektivtrafik är uppskattat. Stadsbuss finns till centrala Malmö och från tågstationen reser många pendlare längre sträckor runtom i Skåne. Ett bra nät av kollektivtrafik med många avgångar ger känslan av att inget är långt borta.

I Oxie Centrum finns ett stort serviceutbud med flera faciliteter. Det skänker livskvalitet att ha alla bekvämligheter inom räckhåll. Runtom i området finns lekplatser och grönområden. Idrottsanläggningar finns, dessutom kringliggande golfbanor för den som uppskattar det. Om inte annat kanske en promenad i närliggande Bokskogen passar bra. Här finns många aktiviteter för gammal som ung.

Fördelen med området är att bo i något som känns som en egen liten stad med alla bekvämligheter det innebär, men ändå ha naturen som granne. Här trivs föräldrar med att kunna låta barnen växa upp i en lugn, naturnära miljö och samtidigt ha större städer inom räckhåll.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.