Malmö, Västra Hamnen
Lilla Varvsgatan 19A
2 595 000 kr eller högstbjudande
Budgivning 2 450 000 kr
Avgift: 2 515 kr
inkl värme, VA (kabel-TV och bredband 180 kr)
Boarea: 41 m2
areakälla: Föreningens information
Rum: 2
Våning: 9 av 10
Hiss: Ja Hiss från markplan
Balkong: Ja
 

Stolt presenteras denna välplanerade tvåa med magnifik havsutsikt från våning 9!

Hjärtligt välkommen till denna välplanerade tvåa på våning 9 av 10 med balkong i söderläge, social planlösning mellan kök och vardagsrum samt rymligt sovrum. Här har du alla bekvämligheter du kan önska dig och bor med havet som granne men med närhet till centralstationen och Malmö city. Välkommen!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare, Teamchef & Partner Edvin Karajkovic
0705-67 48 77 edvin.karajkovic@vaningen.se

Visningar.

Söndag 2 Oktober
15:30 - 16:00
Bokad visning! Boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Vi välkomnas av en trevlig hall med garderob och separat avhängningsplats för ytterkläder och skor. Här ligger parkettgolv i ek som är genomgående i hela lägenheten och väggarna är målade i vitt.

Vardagsrum:

Ljust vardagsrum med öppen, social planlösning mot köket. Här finns även utgången till den härliga, balkongen i bästa söderläge med en fantastiskt utsikt över sundet. Balkongen är bra till sin storlek där man kan avnjuta frukost som lunch och middag i ett trevligt sällskap som naturligt blir ett extrarum om vår och sommar.

Kök:

Välplanerat kök med stilrena, vita luckor med rostfria beslag. Här finns ett vitt kakel som harmonierar med en ljusgrå bänkskiva. Här finns alla bekvämligheter du kan tänka dig såsom inbyggd varmluftsugn och diskmaskin samt naturlig matplats mellan kök och vardagsrum. Här finns kombinerad kyl/frys, inbyggd ugn, inbyggd mikrovågsugn och diskmaskin.

Badrum:

Badrumsmiljön är väl tilltagen och genomtänkt med duschhörna bakom vikbara duschväggar av glas samt tvätthörna med kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Här finns även arbetsyta samt förvaring i form av ett monterat överskåp. I badrummet finns toalett, takdusch, handfat, dusch och kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Sovrum:

Välplanerat, lugnt sovrum. Här får du enkelt plats med en dubbelsäng för den som önskar. Här finns även en garderobsvägg för förvaring av säsongens alla kläder.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

2-1805

Lägenhetsnummer register:

1805

Andel i årsavgift:

0.69 %

Andel i förening:

0.6948 %

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Kryssmasten 4

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2018

Fönster:

3-glas

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

FTX

Energideklaration:

Energiklass: C
Utförd
Datum: 2020-08-11

Förening

Namn:

Brf Fika

Organisationsnummer:

769634-0749

E-post adress:

styrelsen@brffika.se

Allmänt om föreningen:

Bostadsrättsföreningen Fika Malmö bildades 2017. Föreningen äger byggnad och mark med beteckningen Malmö Kryssmasten 4. Föreningens adresser är Lilla Varvsgatan 19 A-B, 21 A-C och Mastgränd 19-23 Föreningen består av 104 lägenheter i allt från 1:or till 4:or och har en trevlig innergård med odlingslådor för den intresserade. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo och den tekniska förvaltningen sköts av SBC.

Gemensamma utrymmen:
Övernattningslägenhet med enklare pentry finns att hyra till en kostnad om 250 kr/natt.
Miljöhus med ingång bredvid garaget.
Barnvagnsförråd finns i källaren vid samtliga trapphus.
Cykelförråd finns i garaget.

Samtliga lägenheter har egna tvättmöjligheter, ingen gemensam tvättstuga finns.

Föreningen har 2020 installerat gemensam el med IMD (individuell mätning och debitering).

Bilpool ingår genom bilpoolsföretaget M (kostnadsfritt abonnemang Premium) till och med 31 oktober 2028.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen disponerar 72 parkeringsplatser i garaget, varav 1 mc-plats och 11 el-laddplatser. Garageplats för bil kostar 895 kr, mc-plats 595 kr samt el-laddplats 1050 kr (+3,00 kr/kWh) per månad. Kösystem tillämpas.

Bredband/TV:

Ett obligatoriskt tillägg om 180 kr/månad tillkommer för gruppavtal TV, bredband (250/250 Mbit/s) och IP-telefoni genom Tele2.

Renoveringar:

Fastigheten färdigställdes 2018 och det finns inga planer på större renoveringar/underhåll i dagsläget. En 2-års garantibesiktning av samtliga lägenheter har utförts 2020-2021 av Ikano Bostad och en 5-års garantibesiktning kommer att utföras år 2023-2024.

2020 installerades gemensam el med IMD (individuell mätning och debitering).
2020 installerades 11 st laddstolpar i garaget.
2022 installerades kameraövervakning (CCTV) i garage, förråd och miljörum

Planerat underhåll:
Under hösten 2022 är det planerat att solceller ska installeras.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja, minsta ägande andel är 10% och minst en ska vara skriven på adressen.

Ekonomi:

Det har inte gjorts någon avgiftsförändring sedan föreningens start och det finns inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp betalas av köparen.
Pantsättningsavgift/pant om 1 % av årets prisbasbelopp, betalas av pantsättaren.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Besök gärna föreningen hemsida: https://brffika.se/

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening via hemsida 2022-08-15. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

I månadsavgiften ingår värme och vatten. Bredband och kabel-tv tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 180,25 kr/månad. Kostnad för hushållsel ingår ej.

Föreningens anger följande andelstal.
Andelstal: 0,6948%
Årsavgift andel 0,69%
Andelstalen är hämtade från BoNea som sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Det går ej att specificera hur andelstalet är uträknat. Andelstal insats är ej specificerat.

Till lägenheten hör källarförråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Västra Hamnen som närmast kan liknas vid en stad i staden, har växt upp som en frisk fläkt och verkligen gjort avtryck. Inte bara i Malmö och Sverige utan över hela världen. Turning Torso som sträcker sig upp över hela området har blivit ett välkänt landmärke. All tänkbar service finns inom promenadavstånd och det finns inte bara restauranger och fik utan även förskolor, skolor, resebyrå, gallerier, ölpub, klädaffärer - ja listan kan göras hur lång som helst! Ta god tid på er att gå runt bland gränderna och insup atmosfären och havsluften, så kommer även ni förstå varför Västra Hamnen är det i särklass populäraste området i Malmö att bo på! Nya mötesplatser såsom Malmö Live och kvarteret Tyfonen utvecklar även området ännu mer och gör det än mer attraktivt!

Västra Hamnen ligger bara minuter från Malmö Central. Tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Tåg och bussar trafikerar också våra närliggande flygplatser Sturup och Kastrup på den danska sidan. Länsbussar samt många av Malmös lokala bussar utgår också från Malmö Central. Vill man åka buss i närområdet så trafikeras både Dockan och Västra Hamnen tätt.

Som nämnt är serviceutbudet stort i området. Ica Maxi, Lidl, Coop, Systembolaget, apotek och gym finns inom gångavstånd och erbjuder ett stort och varierande utbud.

För barnen finns fina lekparker och ett dopp i havet ligger bara några hundra meter bort. Förskolor och grundskola F-9 finner du också i Västra Hamnen men även gymnasium och Malmö högskola håller till här.

Många av bostadsrättsföreningarna i Västra Hamnen har egna garage, men för gäster finns det gott om både parkeringshus och parkeringsplatser att tillgå.

I Västra Hamnen bor du bekvämt och enkelt!

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.