Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Västra Hamnen
Västra Varvsgatan 58
3 295 000 kr utgångspris
Avgift: 2 512 kr
inkl värme, vatten och bostadsrättstillägg.
Boarea: 66 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 2.5
Våning: 1 av 4
Hiss: Ja
Balkong: Ja
 

Utmärkt 2,5:a med inglasad balkong västerläge!

Här finns nu en unik möjlighet att förvärva en helt fantastisk våning om 66 kvadratmeter med kvalitativa och smakfulla materialval rakt igenom. Här erbjuds en ljus och väldisponerad lägenhet med stilfullt kök från Ballingslöv i öppen planlösning med vardagsrummet, sovrum med utmärkta förvaringsmöjligheter, ett extra utrymme att inreda utefter önskemål, helkaklat badrum med tvättmöjligheter och dessutom en stor inglasad balkong i västerläge. Föreningen erbjuder bland annat en takterrass med havsutsikt samt möjlighet att hyra övernattningslägenhet. Här bor man i trivsamma kvarter med Turning Torso, Scaniabadet och Varvsparken inom bekvämt promenadavstånd och dessutom med närhet till affärer, träning och övrig kommunikation. Varmt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Franchisetagare Johan Dahlgren
0704-22 90 41 johan.dahlgren@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Bekvämt belägen på första våningen välkomnas vi in till en trivsam hall som erbjuder bra avhäningsmöjligheter för ytterkläder och skor. På golvet ligger klinker som övergår till parkett och väggarna är vita.

Kontor:

Direkt till höger om hallen finns ett rum som ursprungligen har varit en klädkammare som idag fungerar perfekt att använda som kontor. På golvet ligger parkett och väggarna är vita.

Vardagsrum:

Vidare in når vi vardagsrummet i öppen planlösning med köket. Här finns plats att möblera en härlig soffgrupp och mer därtill. På golvet ligger parkett och väggarna är vita. Rummet känns öppet och socialt och erbjuder ett flödande ljus från flera fönsterpartier och härifrån når vi våningens inglasade balkong i västerläge som blir en naturlig förlängning av vardagsrummet. Balkongen är rymlig och här finns plats att möblera efter önskemål.

Kök:

Härnäst når vi köket från Ballingslöv med luckor i ek som kombineras fint med den mörka bänkskiva och kakel i grått ovanför. Maskinparken består av spishäll, fläkt, integrerad diskmaskin, inbyggnadsugn- och mikrovågsugn samt kombinerad kyl och frys. Köket erbjuder bra förvaringsmöjligheter samt utmärkta arbetsytor och invid finns det plats att möblera matbord för minst 6 personer. På golvet ligger parkett och väggarna är vita.

Sovrum:

Våningen erbjuder ett stort sovrum med plats att möblera en dubbelsäng och tillhörande möblemang utefter önskemål. Ypperliga förvaringsmöjligheter får vi i en rymlig skjutdörrsgarderob. På golvet ligger parkett och väggarna är vita.

Badrum:

Helkaklat badrum med grå klinker och vitt och ljusgrått kakel. Här är inrett med vägghängd-wc, handfat med kommod, spegel och dusch. Badrummet är även bekvämt inrett med tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk och vägghängda skåp för förvaring ovanför.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

H12

Lägenhetsnummer register:

1002

Andel i förening:

0.78239 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Fören 5

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2006

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

FTX + F

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 105 kWh/m²/år
Energiklass: E
Primärenergital: 103 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2020-10-13

Förening

Namn:

Brf Fören 5

Organisationsnummer:

769613-5875

E-post adress:

styrelsen@foren5.com

Allmänt om föreningen:

Brf Fören 5 är en äkta förening som förvaltar den friköpta fastigheten Fören 5 som består av två flerbostadshus med adresserna Västra Varvsgatan 50-62 samt Barometergatan 2-6. I föreningen finns 100 lägenheter upplåtna med bostadsrätt, två hyresrättslokler samt ett omsorgsboende innehållande 53 hyreslägenheter. Byggnaderna är uppförda mellan 2006-2008.

Gemensamma utrymmen:
På Barometergatan 2 har föreningen en mindre gemensam takterrass som bjuder sina medlemmar på en slående utsikt över Öresund. Föreningen har även en övernattningslägenhet i Norra Fören (Barometergatan 2, vån 5) som kan hyras för ca 250 kr/natt, sju nätter åt gången. I föreningen finns cykelrum i källaren och ett barnvagnsrum på entréplan. En gemensam tvättstuga finns i trappan Västra Varvsgatan 58 med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt mangel. Föreningen har även en välskött och grönskande innergård med trevliga grönytor och uteplats med gemensamma utemöbler och grillmöjlighet. Här finns även två miljörum.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen disponerar över 111 garageplatser. Bilplats kan hyras för 600 kr/månad och MC-plats för 300 kr/månad.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till bredband via Bahnhof (hastighet upp till 1000/1000 Mbit/s.) och TV via Tele2.

Renoveringar:

Utförda renoveringar:
2016 renovering av fasaden på Barometergatan 2-6.
2017 OVK-Besiktning genomförd.
2018 nytt porttelefonsystem installerades.
2020 byte till LED armaturer i trappuppgångar och utomhus.
2020 målning av entréer; Västra Varvsgatan 50,54 och 60.
2020 installation av extra lås på alla bostadsrätters ytterdörrar.
2020 revidering av föreningens styrsystem, över värme och ventilation.
2021 OVK
2021 armaturer i källarutrymmen byttes till LED-belysning.

Planerade renoveringar:
2023 - fasadrenovering.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Ekonomi:

2022-01-01 sänktes årsavgiften med -10%. Årsavgiften höjdes sedan med 10% 2022-07-01. Sänkningen berodde på att föreningen hade ett överskott men de bedömer att ränteläget kommer att bli helt annorlunda framöver och då krävs en beredskap för detta.

Föreningens ekonomiska förvaltare är Nabo.

Föreningen tar ut följande avgifter i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp betalas av köparen.
Pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp, betalas av pantsättaren.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

För mer Information besök gärna föreningen hemsida: www.foren5.se

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Föreningens ekonomiska förvaltare har uppgett följande andelstal:
Bostadsrättsandel: 0,007824 (0,78239% i föreningen)
Inga vidare specifikationer har angivits.

Följande obligatoriska tillägg tillkommer till avgiften:
Bredband: 75 kr/månad
TV: 85 kr/månad

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett förråd på första våningen (samma våning som lägenheten).

Enligt föreningens information är lägenheten registrerad som 2 rok.

I energideklarationer upprättade efter 1 januari 2019 anges energiprestanda baserad på byggnadens primärenergianvändning (energiprestanda, primärenergital). Tidigare energiprestanda beskrivs nu som specifik energianvändning.

Omgivning

Allmänt om området:

Västra Hamnen som närmast kan liknas vid en stad i staden, har växt upp som en frisk fläkt och verkligen gjort avtryck. Inte bara i Malmö och Sverige utan över hela världen. Turning Torso som sträcker sig upp över hela området har blivit ett välkänt landmärke. All tänkbar service finns inom promenadavstånd och det finns inte bara restauranger och fik utan även förskolor, skolor, resebyrå, gallerier, ölpub, klädaffärer - ja listan kan göras hur lång som helst! Ta god tid på er att gå runt bland gränderna och insup atmosfären och havsluften, så kommer även ni förstå varför Västra Hamnen är det i särklass populäraste området i Malmö att bo på! Nya mötesplatser såsom Malmö Live och kvarteret Tyfonen utvecklar även området ännu mer och gör det än mer attraktivt!

Västra Hamnen ligger bara minuter från Malmö Central. Tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Tåg och bussar trafikerar också våra närliggande flygplatser Sturup och Kastrup på den danska sidan. Länsbussar samt många av Malmös lokala bussar utgår också från Malmö Central. Vill man åka buss i närområdet så trafikeras både Dockan och Västra Hamnen tätt.

Som nämnt är serviceutbudet stort i området. Ica Maxi, Lidl, Coop, Systembolaget, apotek och gym finns inom gångavstånd och erbjuder ett stort och varierande utbud.

För barnen finns fina lekparker och ett dopp i havet ligger bara några hundra meter bort. Förskolor och grundskola F-9 finner du också i Västra Hamnen men även gymnasium och Malmö högskola håller till här.

Många av bostadsrättsföreningarna i Västra Hamnen har egna garage, men för gäster finns det gott om både parkeringshus och parkeringsplatser att tillgå.

I Västra Hamnen bor du bekvämt och enkelt!

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.