Malmö, Västra Hamnen
Mastgränd 28
2 595 000 kr som utgångspris
Avgift: 2 956 kr
inkl värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg om 180:-/månad tillkommer för kabel-TV/bredband/IP-telefoni fast kostnad (ej samtal). Föreningen har gemensam el (IMD), debitering sker kvartalsvis och tillkommer till angiven avgift.
Boarea: 52 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 5 av 6
Hiss: Ja Hiss från markplan.
Balkong: Ja
 

Hörnlägenhet med öppen planlösning och underbar balkong!

I Västra hamnens populära kvarter finns denna ljusa och väldisponerade hörnlägenhet. Lägenheten är belägen högt upp i huset på femte våningen med hiss från markplan och bjuder på en härlig utsikt. Interiört erbjuds ett ljust kök i öppen planlösning med vardagsrummet därifrån man når den härliga balkongen. Vidare finns ett ljust och rymligt sovrum, liksom ett helkaklat badrum med dusch och tvättmöjligheter för högsta komfort. Hela lägenheten bjuder på vita väggar och genomgående stilfullt ekparkettgolv. Här bor du i hjärtat av Västra Hamnens fina utbud av restauranger, caféer och såklart närheten till havet. Det här är ett hem som måste upplevas på plats, varmt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Partner Rebecka Ovesen
Wågert
0702-74 74 70 rebecka.wagert@vaningen.se

Visningar.

Söndag 2 Oktober
12:00 - 12:30
Bokad visning, anmälan krävs!
Anmäl mig
Måndag 3 Oktober
17:00 - 17:30
Bokad visning, anmälan krävs!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Inbjudande hall med ekparkett och vitmålade väggar. Här finns plats för avhängning av ytterkläder och bra förvaring i garderober längs ena väggen.

Badrum:

Rakt fram finner vi det helkaklade badrummet kaklat i stilrena färger såsom svart klinkergolv och vitt kakel. Badrummet erbjuder dusch med vikbara duschväggar i klarglas, handfat med kommod, toalett, spotlights samt badrumsskåp med spegel och belysning. Här finns även tvättmaskin och torktumlare med en praktisk arbetsyta samt två skåp. Badrum och vitvaror är från 2016.

Kök:

Modernt Ikeakök i klassiska färgval, vita luckor kombineras fint med snygg ljusgrå bänkskiva och kakel i vitt ovanför. Köket är utrustat med induktionshäll, ugn, fläkt kopplad till utsug, delad kyl/frys och integrerad diskmaskin. Kök och vitvaror är från 2016. Köket ligger i öppen planlösning mot vardagsrummet vilket skapar optimala förutsättningar för en rymlig sällskapsyta och matbord för minst fyra personer får plats utan problem. Ekparkettgolv och vita väggar.

Vardagsrum:

I öppen planlösning till köket ligget vardagsrummet med det enhetliga vackra ekparkettgolvet och vita väggar. Här erbjuds plats för soffgrupp och övrigt möblemang efter önskemål. De stora fönsterpartierna i två väderstreck och balkongdörren i glas gör att vardagsrummet upplevs större och balkongen blir som en naturlig förlängning av vardagsrummet. Balkongen är stor och har god plats för möblering. Här slår vi oss gärna ner och njuter av varma sommardagar!

Sovrum:

Rymligt sovrum med härligt ljusinläpp från stort fönsterparti och plats för dubbelsäng samt tillhörande möblemang. Här erbjuds plats för förvaring i garderober längs rummets ena sida. Även här åtnjuts vackert ekparkettgolv och vita väggar.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

7-1402

Andel i förening:

1.10921 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2016

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 62 kWh/m²/år
Energiklass: C
Utförd
Datum: 2018-06-14

Förening

Namn:

Brf Mynta

Organisationsnummer:

769631-3373

E-post adress:

styrelsen@brfmynta.se

Allmänt om föreningen:

Brf Mynta i Malmö består av 77 bostadsrätter samt 1 lokal. Fastigheten innehas med äganderätt och är belägen i Västra hamnen, nära Varvsparken, Sundspromenaden, Ica Maxi-området och Turning Torso. Fastigheten ligger på adresserna Västra Varvsgatan 21A, 21B och 21C, samt Mastgränd 28. Huset stod klart 2016. Brf Mynta deltar i två gemensamhetsanläggningar avseende garage och innergård. Det är Ikano Bostad som låtit bygga föreningens hus. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo och fastighetsförvaltningen sköts av SBC.

Föreningens innergård är en gemensamhetsanläggning som man delar med Brf Murgrönan. På gården finns det några odlingslotter där boende i huset själv kan odla. Barnvagnsförråd finns i källaren vid trapphusen Västra Varvsgatan 21A, 21B och på Mastgränd 28. Boende på Västra Varvsgatan 21C har tillgång till barnvagnsförrådet på 21B. Det finns gott om cykelställ, både i garaget bland bilparkeringarna och i ett angränsande cykelförråd, samt på innergården. I cykelförrådet i källaren finns en arbetsbänk med de vanligaste verktygen som behövs för att reparera cyklar samt en cykelpump.
För mer information om föreningen se deras hemsida https://www.brfmynta.se/

Föreningen har gemensam el (IMD), debitering sker kvartalsvis och tillkommer till angiven avgift.

SBC sköter föreningens tekniska förvaltning.
Nabo sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

Äger föreningen marken:

Ja.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen har 53 garageplatser till en kostnad av 900 kr/månad. För plats med laddbox kostar det 150 kr extra per månad, dvs 1 100 kr/mån. Kösystem tillämpas. För laddplats tillkommer kostnad för elen.

Föreningens medlemmar har kostnadsfritt medlemskap i "M" fram till 2026-12-01. Som medlem i "M" kan man boka lådcyklarna som står i garaget, pris: 10 kr/timme (bokas fortfarande via Sunfleet i dagsläget), och hyra deras bilar i hela Sverige. För mer info om priser för bilhyra, se "M":s hemsida https://m.co/se/sv-SE/.

Bredband/TV:

Tele2 - grundutbud för TV, fiberbredband (100/100 Mbit/s) samt IP-telefoni tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 180 kr/månad. Kostnaden för samtal tillkommer.

Renoveringar:

2019 - OVK genomfördes.
2020 - Innergården färdigställdes och fyra laddplatser installerades i garaget.
2022 - 5-årsbesiktning utfördes, IMD (gemensam el) infördes, garageport byttes och fler laddplatser har installerats.

Föreningen har ett pågående reklamationsärende med Ikano avseende sporadiska ljud från avloppsstammarna.

Föreningen följer en upprättad underhållsplan. OVK kommer att genomföras till hösten (krav på att det ska göras var 3:e år).

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja.

Ekonomi:

Avgiftshöjning med 5% planeras från och med den 1/1 2023.

Nabo sköter den ekonomiska förvaltningen.

Avgifter i samband med en överlåtelse:
Överlåtelseavgift 3,5% av gällande prisbasbelopp, säljaren betalar (1691 kr).
Pantsättningsavgift 1,5% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (725 kr).

Överlåtelseavgift:

1691 kr betalas av säljaren

Pantsättningsavgift:

725 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, uppdaterad 2022-08-02. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Besök gärna föreningens hemsida https://www.brfmynta.se/.

Allmänt om lägenheten

En obligatorisk kostnad om ca 180 kr/månad tillkommer till avgiften och avser bredband och kabel-TV, via Comhem. Den totala månadsavgiften är 3 136 kr/månad.

Föreningen har gemensam el (IMD), debitering sker kvartalsvis och tillkommer till angiven avgift.

Föreningens ekonomiska förvaltare Nabo har uppgett följande andelstal:
Bostadsrättsandel: 0,011092 (1,1092% i föreningen). Andel av årsavgift har ej specificerats.

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

I köpet ingår mikrovågsugn, garderob i hall och i sovrum samt tvättmaskin och torktumlare.

Omgivning

Allmänt om området:

Västra Hamnen som närmast kan liknas vid en stad i staden, har växt upp som en frisk fläkt och verkligen gjort avtryck. Inte bara i Malmö och Sverige utan över hela världen. Turning Torso som sträcker sig upp över hela området har blivit ett välkänt landmärke. All tänkbar service finns inom promenadavstånd och det finns inte bara restauranger och fik utan även förskolor, skolor, resebyrå, gallerier, ölpub, klädaffärer - ja listan kan göras hur lång som helst! Ta god tid på er att gå runt bland gränderna och insup atmosfären och havsluften, så kommer även ni förstå varför Västra Hamnen är det i särklass populäraste området i Malmö att bo på! Nya mötesplatser såsom Malmö Live och kvarteret Tyfonen utvecklar även området ännu mer och gör det än mer attraktivt!

Västra Hamnen ligger bara minuter från Malmö Central. Tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Tåg och bussar trafikerar också våra närliggande flygplatser Sturup och Kastrup på den danska sidan. Länsbussar samt många av Malmös lokala bussar utgår också från Malmö Central. Vill man åka buss i närområdet så trafikeras både Dockan och Västra Hamnen tätt.

Som nämnt är serviceutbudet stort i området. Ica Maxi, Lidl, Coop, Systembolaget, apotek och gym finns inom gångavstånd och erbjuder ett stort och varierande utbud.

För barnen finns fina lekparker och ett dopp i havet ligger bara några hundra meter bort. Förskolor och grundskola F-9 finner du också i Västra Hamnen men även gymnasium och Malmö högskola håller till här.

Många av bostadsrättsföreningarna i Västra Hamnen har egna garage, men för gäster finns det gott om både parkeringshus och parkeringsplatser att tillgå.

I Västra Hamnen bor du bekvämt och enkelt!

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.