Malmö, Västra Hamnen
Knopgränd 1A
1 895 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 2 251 kr
Inkl. värme och bostadsrättstillägg.
Boarea: 36 m2
areakälla: Föreningens information
Rum: 1.5
Våning: 4 av 6
Hiss: Ja Hiss från markplan.
Balkong: Ja
 

Nyproducerad, genomgående etta med sovalkov och balkong i söder på populär adress!

På våning fyra är denna genomtänkta 1.5:a med modern interiör belägen. Här erbjuds genomgående planlösning, generöst med förvaring samt trivsam balkong i söderläge. 36 välplanerade kvadratmeter som inrymmer smidig sovalkov/halva, lättmöblerad vardagsrumsdel, modernt kök med diskmaskin samt egna tvättmöjligheter. Dessutom på centralt läge intill Masttorget med närhet till både centrum och tågstation, endast ett stenkast från havet. Varmt välkomna!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare, Teamchef & Partner Edvin Karajkovic
0705-67 48 77 edvin.karajkovic@vaningen.se

Visningar.

Torsdag 1 December
17:00 - 17:30
Bokad visning! Boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Via hiss från markplan tar vi oss upp till 4:e våningen där vi välkomnas in i en stor och trevlig hall. Hallen välkomnar med ekparkett på golvet som kombineras med ljusa väggar, vilket är genomgående för nästan hela lägenheten. Avhängningsmöjligheter och garderob finns på höger sida, praktiskt och bekvämt.

Vardagsrum:

Vidare in i lägenheten finner vi vardagsrummet som ligger i öppen planlösning med det fina köket. Ett ljust och luftigt rum med härliga sociala ytor, plats för skön soffgrupp och underbart ljusinsläpp från flertalet stora fönsterpartier. Härifrån når vi även lägenhetens fantastiska balkong. Ett underbart extra rum om vår och sommar där goda middagar kan intas i gott sällskap.

Kök:

Smakfullt och modernt kök med vita köksluckor från välrenommerade Vedum som kombineras med svart bänkskiva i laminat och svart kakel som stänkskydd. Utrustat med integrerad diskmaskin (Bosch), kyl/frys (Bosch), inbyggnadsugn (Bosch), inbyggnadsmikro (Bosch) och induktionshäll (Bosch). Köksfläkt (Franke).

Badrum:

Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna tillsammans med svarta klinkers på golvet. Badrummet är utrustat med wc, separat tvättmaskin och torktumlare med arbetsyta ovan med gott om skåpsförvaring, handfat med kommod, dusch med infällbara glasdörrar samt handdukstork.

Sovalkov/Halva:

På höger sida efter badrummet finner vi sovalkoven med plats för säng och sängbord. Praktiskt och välplanerat där väggarna har målats i en behaglig ljus ton. Utöver det, finner vi även ett fönster som är vänt mot innergården som ger härligt ljusflöde in till våningen.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

144

Lägenhetsnummer register:

1304

Andel i årsavgift:

1.19947 %

Andel i förening:

1.19946 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2021

Fönster:

3-glas

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

FTX

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 55 kWh/m²/år
Energiklass: B
Primärenergital: 51 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2020-12-09

Förening

Namn:

Riksbyggen Brf Kikaren

Organisationsnummer:

769634-3016

Allmänt om föreningen:

Vid Masttorget i Västra Hamnen i Malmö har Riksbyggen byggt Brf Kikaren som består av 75 moderna bostadsrätter med fokus på ytsmarta ettor och tvåor. Här finns kompakta, välplanerade lägenheter med allt som behövs för ett bekvämt boende. Föreningen har även en lokal med hyresrätt.

Gemensamma utrymmen:
Gemensam kvartersgård med planteringar, sittgrupper, grillplats och odlingslotter tillsammans Brf Kryssaren. Cykelförråd i källare, garage och utvändigt. Barnvagnsförråd / laddningsrum. Miljörum för sophantering.

Gemensamhetsanläggningen (Malmö Bommen GA:2) har inrättats för att tillgodose föreningens fastighets behov av väg- och kommunikationsytor, grönytor samt belysning inom väg och kommunikationsytorna. Gemensamhetsanläggningen (Malmö Bommen GA:4) har inrättats för att tillgodose föreningens fastighets behov av kommunikationsyta och belysning. Gemensamhetsanläggningen (Malmö Bommen GA:6) har inrättats för att tillgodose föreningens fastighets behov av innergård med grönytor, växtlighet, kommunikationsytor, lekplats, belysningsarmatur inklusive ledningar och elmätare, dagvattenledningar inklusive dagvattenbrunnar och dagvattenmagasin samt gemensamhetsanläggningen (Malmö Bommen GA:7) som har inrättats för att tillgodose föreningens fastighets behov av underjordisk garage som omfattar tak, väggar, golv, pelare, in- och utfartsramp, garageport inklusive inpasseringssystem, dräneringsränna inklusive ledningar, ventilationssystem, belysningsarmatur, elledningar, elmätare och handikappsparkering.
För mer information, läs i den ekonomiska planen.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Garaget är gemensamt med ytterligare en fastighet och förvaltas av samfällighetsföreningen. Föreningen har 16 platser i det underbyggda garaget varav 1 handikapparkering och 2 för Sunfleet. I dagsläget är där kö. Ytterligare 10 parkeringsplatser finns i det närliggande parkeringsgaraget Erikahuset. Hyra för garageplats är 1100 kr/månad. Bilpool via Sunfleet finns i föreningen och som boende har man fritt medlemskap till 2030.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till IP-telefoni, data och digital-TV via ComHems fibernät. Obligatoriskt tillägg om 163 kr tillkommer till månadsavgiften.

Renoveringar:

Inga renoveringar eller underhåll planerade då huset är nybyggt.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja. Rekommendation att få godkännande innan signerat kontrakt.

Ekonomi:

Inga kommande avgiftsförändringar är planerade. Skulle an höjning genomföras, inte bestämt, blir det 1-2% i höjning.
Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift tas ut enligt gällande stadgar.

Överlåtelseavgift:

1190 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

476 kr betalas av köparen

Övrigt:

Individuell mätning av kall- och varmvatten samt elförbrukning.

Ovanstående information är inhämtad från berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifterna med representant ur styrelsen före ett köp.

Allmänt om lägenheten

Föreningen tillämpar mätning och debitering av kall- och varmvatten samt elförbrukning utefter faktisk förbrukning som tillkommer på avgiften.
Ett obligatoriskt tillägg för bredband, tv och IP-telefoni via Com Hem tillkommer på månadsavgiften. Kostnad: 163 kr/månad.

Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 1 rum och kök men kommer disponeras som 1,5 rum och kök.

Till lägenheten tillhör ett vindsförråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Västra Hamnen som närmast kan liknas vid en stad i staden, har växt upp som en frisk fläkt och verkligen gjort avtryck. Inte bara i Malmö och Sverige utan över hela världen. Turning Torso som sträcker sig upp över hela området har blivit ett välkänt landmärke. All tänkbar service finns inom promenadavstånd och det finns inte bara restauranger och fik utan även förskolor, skolor, resebyrå, gallerier, ölpub, klädaffärer - ja listan kan göras hur lång som helst! Ta god tid på er att gå runt bland gränderna och insup atmosfären och havsluften, så kommer även ni förstå varför Västra Hamnen är det i särklass populäraste området i Malmö att bo på! Nya mötesplatser såsom Malmö Live och kvarteret Tyfonen utvecklar även området ännu mer och gör det än mer attraktivt!

Västra Hamnen ligger bara minuter från Malmö Central. Tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Tåg och bussar trafikerar också våra närliggande flygplatser Sturup och Kastrup på den danska sidan. Länsbussar samt många av Malmös lokala bussar utgår också från Malmö Central. Vill man åka buss i närområdet så trafikeras både Dockan och Västra Hamnen tätt.

Som nämnt är serviceutbudet stort i området. Ica Maxi, Lidl, Coop, Systembolaget, apotek och gym finns inom gångavstånd och erbjuder ett stort och varierande utbud.

För barnen finns fina lekparker och ett dopp i havet ligger bara några hundra meter bort. Förskolor och grundskola F-9 finner du också i Västra Hamnen men även gymnasium och Malmö högskola håller till här.

Många av bostadsrättsföreningarna i Västra Hamnen har egna garage, men för gäster finns det gott om både parkeringshus och parkeringsplatser att tillgå.

I Västra Hamnen bor du bekvämt och enkelt!

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.