Malmö, Västra Hamnen
Östra Varvsgatan 16A
4 495 000 kr utgångspris
Budgivning 4 495 000 kr
Avgift: 4 809 kr
inkl. värme och kallvatten.
Boarea: 77.5 m2
areakälla: Föreningens information
Rum: 3
Våning: 6 av 6
Hiss: Ja Hiss från markplan.
Balkong: Ja
 

Unik och välskött trerummare högst upp i huset med både takterrass och balkong!

På bästa läge högst upp i huset ges nu en unik möjlighet att förvärva denna fina och välskötta trea som har allt och lite till! Här erbjuds en välplanerad våning med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, underbart ljusflöde från stora fönsterpartier, kvalitativa materialval, stilfullt modernt kök, två trivsamma sovrum och ett fräscht helkaklat badrum med egna tvättmöjligheter. Addera därtill en njutbar takterrass med vacker havsutsikt och en ljuvlig balkong med många sköna soltimmar och du har ett komplett hem. En fantastisk lägenhet med WOW-faktor! Här bor du i en stabil och välskött förening med matbutiker, restauranger, caféer, förskolor, skolor, gym, grönområden och hav i området. Varmt välkommen på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Emil Sjöberg
0733-92 74 13 emil.sjoberg@vaningen.se

Visningar.

Söndag 3 Juli
12:15 - 12:45
Förhandsvisning! Boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Via hiss från markplan tar vi oss högst upp till sjätte våningen där vi välkomnas in i en stor och inbjudande hall som möter oss med vita väggar och stilfullt ekparkettgolv, vilket är genomgående i hela lägenheten. Suveräna förvarings- och avhängningsmöjligheter finner vi i form av två generösa skjutdörrsgarderober och i hallen finns också plats att inreda med hallmöbel för ytterligare förvaring.

Vardagsrum:

Vidare in finner vi vardagsrummet som ligger i öppen trevlig planlösning med köket. Ett ljust, luftigt och trivsamt allrum med stora sociala ytor och underbart ljusinsläpp som ges från lägenhetens fina fönsterpartier. I vardagsrummet finns gott om plats för soffgrupp, fåtöljer och stort matbord. Från vardagsrummet når vi sedan lägenhetens magiska takterrass.

Takterrass:

Helt fantastisk takterrass om ca 10,5 kvm med generösa ytor och vacker havsutsikt. Här kan du njuta av en god härlig frukost i den sköna morgon- och förmiddagssolen.

Kök:

Kvalitativt kök från Marbodal med vita skåpsluckor som matchas snyggt med vitt kakel ovanför svart bänkskiva i granit. Riktigt läckert! Ett underbart kök med utmärkta arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Köket är utrustat med kyl och frys i full storlek, diskmaskin, induktionshäll, inbyggd mikro, inbyggd ugn och köksfläkt, allt ifrån Electrolux. Spotlights under överskåp och vinkyl. Från köket når vi sedan lägenhetens mysiga balkong.

Balkong:

Njutbar balkong om ca 8 kvm belägen i perfekt västerläge med sol från lunch till solens nedgång. Ett härligt extrarum!

Sovrum:

Lägenheten erbjuder två fina och trivsamma sovrum. I det största sovrummet finns gott om plats för stor dubbelsäng, sängbord och fristående garderober/byråer. I det andra sovrummet finns plats för säng, sängbord och fristående garderober/byråer och passar perfekt som barnrum, gästrum eller arbetsrum.

Badrum:

Stilrent helkaklat badrum med vitkaklade väggar och grått klinkergolv. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod, spegel med belysning, handdukstork, FTX-aggregat och duschhörna med vikbara väggar i glas. I badrummet finns också en egen tvättdel med tvättmaskin och torktumlare från Electrolux, plats för förvaring i väggskåp samt praktisk arbetsbänk. Spotlights med dimmer i tak.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

44

Lägenhetsnummer register:

1502

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Malmö Kosterbåten 1

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2015

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

FTX

Energideklaration:

Energiklass: D
Primärenergital: 106 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2019-03-25

Förening

Namn:

Brf Barcelona

Organisationsnummer:

769625-9162

Allmänt om föreningen:

Brf Barcelona bildades år 2013 och byggnaden färdigställdes år 2015. Föreningen omfattas av 72 stycken bostadsrätter, fördelade på 48 st 2:or, 16 st 3:or och 8 st 4:or. Förenings adresser är: Östra Varvsgatan 16 A-F, Klippergatan 6 samt Kostergränd 3, 5 A-G. Brf Barcelona är Skånes första Svanenmärkta förening.

Bostadsrättsföreningen Barcelona, Malmö kommun, som registrerats av Bolagsverket den 20 februari 2013 har som ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att i föreningens hus upplåta bostäder och lokaler samt uteplatser i anslutning till dessa åt medlemmarna till nyttjande utan begränsning i tiden. Bostadsrätt är den rätt i föreningen som medlemmarna har på grund av upplåtelsen. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

Antal: En byggnad med två trapphus.
Våningsantal: 3-6 våningar med underliggande källare/garage.
Lägenhetsyta: 4095 kvm.
Lokalyta: 164 kvm.

Gemensamma utrymmen:
2 stycken övernattningsrum, ett med dubbelsäng och ett med våningssäng. Båda rummen är utrustade med toalett/duschrum. Kostnaden är 200 kr/natt och rum (250 kr/natt och rum inkl. garageplats).
Cykel- och barnvagnsrum
Soprum

Föreningen tillämpar individuell mätning och debitering av hushållsel och uppvärmning av varmvatten. Kostnaden faktureras varje månad med justering var tredje.

Äger föreningen marken:

Föreningen äger marken.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Garage finns i källaren med 36 vanliga parkeringsplatser för bilar, 2 för MC och 4 för elbilar med tillhörande laddstation. Föreningen planerar att eventuellt utöka antalet laddplatser för elbilar vid efterfrågan. Utöver detta finns möjligheten att hyra gästparkering, i mån av plats. Garageplats kostar 950 kr/mån och laddplats kostar 1250 kr/mån + 1,50 kr/kWh. MC-parkering kostar 400 kr/mån. Kösystem tillämpas.

Bredband/TV:

Telia triple play med en kostnad på 224 kr/mån tillkommer i månadsavgiften och innefattar basutbud för kabel-tv, bredband (250/250 mbit/s) och IP-telefoni. För ökat utbud tecknar varje bostadsrättsinnehavare själv abonnemang med Telia.

Renoveringar:

Under 2020 rensades ventilationskanaler i föreningens FT/FTX-system i samband med OVK. Föreningen kommer
göra OVK vart tredje år framöver. Trädgården/innergården omarbetades med hjälp av John Taylor år 2020.
Oljning och målning av ytterdörrar i trä utfördes också 2020. Endast målning av vissa lägenhetsdörrar
är planerat som underhåll under år 2022.

Tillåter föreningen delat ägande:

Föreningen tillåter delat ägande. Barnet måste äga minst 20% av bostaden.

Ekonomi:

Avgifterna höjdes med 6% den 1 januari 2022 pga. ökade kostnader för drift och underhåll samt att föreningen ökar amorteringarna på deras lån. Ekonomisk förvaltning sköts av Riksbyggen.

Överlåtelseavgift samt pantsättningsavgift tas ut enligt gällande stadgar.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Föreningens ekonomiska förvaltare uppger följande andelstal:
Andelstal (andelsvärde): 1,89300%
Andelstal (insats): 2,12205%
Andelstal (årsavgift): 1,89313%

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Individuell mätning och debitering av el och varmvatten. Till avgiften tillkommer 224 kr/mån för bredband, kabel-TV och telefoni (Telia Triple Play).

Omgivning

Allmänt om området:

Västra Hamnen som närmast kan liknas vid en stad i staden, har växt upp som en frisk fläkt och verkligen gjort avtryck. Inte bara i Malmö och Sverige utan över hela världen. Turning Torso som sträcker sig upp över hela området har blivit ett välkänt landmärke. All tänkbar service finns inom promenadavstånd och det finns inte bara restauranger och fik utan även förskolor, skolor, resebyrå, gallerier, ölpub, klädaffärer - ja listan kan göras hur lång som helst! Ta god tid på er att gå runt bland gränderna och insup atmosfären och havsluften, så kommer även ni förstå varför Västra Hamnen är det i särklass populäraste området i Malmö att bo på! Nya mötesplatser såsom Malmö Live och kvarteret Tyfonen utvecklar även området ännu mer och gör det än mer attraktivt!

Västra Hamnen ligger bara minuter från Malmö Central. Tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Tåg och bussar trafikerar också våra närliggande flygplatser Sturup och Kastrup på den danska sidan. Länsbussar samt många av Malmös lokala bussar utgår också från Malmö Central. Vill man åka buss i närområdet så trafikeras både Dockan och Västra Hamnen tätt.

Som nämnt är serviceutbudet stort i området. Ica Maxi, Lidl, Coop, Systembolaget, apotek och gym finns inom gångavstånd och erbjuder ett stort och varierande utbud.

För barnen finns fina lekparker och ett dopp i havet ligger bara några hundra meter bort. Förskolor och grundskola F-9 finner du också i Västra Hamnen men även gymnasium och Malmö högskola håller till här.

Många av bostadsrättsföreningarna i Västra Hamnen har egna garage, men för gäster finns det gott om både parkeringshus och parkeringsplatser att tillgå.

I Västra Hamnen bor du bekvämt och enkelt!

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.