Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Västra Hamnen
Västra Varvsgatan 21B
4 495 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 4 437 kr
Inkl. Värme, VA och bostadsrättstillägg.
Boarea: 86 m2
areakälla: Föreningens information
Rum: 4
Våning: 5 av 6
Hiss: Ja Hiss från markplan.
Balkong: Ja
 

Havsnära, magisk fyrarummare belägen högt upp med balkong i bästa sydväst!

Fantastisk Västra Hamnen-fyra med smakfulla och kvalitativa materialval rakt igenom. Här erbjuds ett modernt fint kök i vitt, öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, härligt ljusinsläpp och underbar balkong i sydväst. Addera därtill tre fina sovrum, ett generöst badrum med egna tvättmöjligheter, en gästtoalett och du har ett komplett hem. En helt igenom havsdoftande våning där läget är perfekt med gröna Varvsparken precis utanför porten, Ica Maxi runt hörnet och havet inom kort gångavstånd. Det här är en våning du inte vill gå miste om. Varmt välkommen att höra av dig!

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Via hiss från markplan tar vi oss upp till femte våningen där vi välkomnas in i en stor och trevlig hall som möter oss med vitpigmenterad ekparkett (Kährs taranto 2022) och vita väggar, vilket är genomgående för hela lägenheten. I hallen finns gott om plats att möblera med hatthylla, skoställ, fristående garderob eller annan förvaringsmöbel om så önskas.

Vardagsrum:

Kökets utformning och den öppna planlösningen ger inte bara bra arbetsytor utan även ett socialt samspel med vardagsrummet. Bra med plats för mysiga filmkvällar eller middag med familj och vänner. Ett lätt möblerat sällskapsrum med plats för soffan, fåtöljer och yta för mysig läs- eller arbetshörna med massor av naturligt ljus. Från vardagsrummet nås balkongen. Balkongen är en förlängning av våningen ut i det fria. Ett underbart extrarum om sommaren där frukosten, fördrinken eller middagen kan intas i gott sällskap.

Kök:

Köksinredningen kommer från IKEA (2016) och erbjuder gott om förvaring. Köket är smakfullt och modernt med vita luckor och maskinell utrustning i rostfritt stål, induktionshäll, inbyggd ugn, integrerad diskmaskin från Bauknecht (2022) med så mycket plats och så mycket komfort, en tystgående modell, låg energiklass och dessutom självöppnande. Utöver det, så finner vi inbyggd mikrovågsugn samt kyl och frys side by side. Ovan arbetsbänk i svart laminat sitter snyggt vitt kakel. Här finns det goda förvaringsmöjligheter i form av bänk- och väggskåp.

Sovrum:

Lägenheten erbjuder tre sovrum i bra storlekar. Första två sovrummen nås via hallen och är gårdsvända, precis som ett lugn i sovrummet bör vara. Våningens största sovrum är väl tilltaget. Här finns plats för dubbelsäng som ryms med enkelhet samt tillhörande möblemang utefter önskemål. Förvaring fås via flertalet garderober längst med den ena kortsidan, praktiskt och bekvämt. Samtliga sovrum rymmer säng samt plats till förvaring. Det tredje sovrummet når vi via vardagsrummet/köket, även detta sovrum är gårdsvänt. Ett generöst sovrum med plats att möblera utefter behov och önskemål. Samtliga sovrum har vita väggar och golvet kläs av vitlaserad ekparkett.

Badrum:

Helkaklat badrum med vitkaklade väggar och grått klinkergolv. Badrummet är utrustat med infällda samt dimmbara spotlight i tak, WC, handdukstork, handfat med kommod, spegelskåp med belysning och dusch med vikbara duschdörrar i glas. Här finns även en egen tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare från välrenommerade Siemens (2016) med vit bänkskiva ovan i laminat, praktiskt och bekvämt med gott om plats till förvaring om så önskas.

Gäst-wc:

Gästtoalett med vitmålade väggar och mörkt klinkergolv. Toaletten är utrustad med WC, handfat och spegelskåp med belysning.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

5-1402

Lägenhetsnummer register:

1402

Andel i årsavgift:

1.66471 %

Andel i förening:

1.66471 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2016

Fönster:

3-glas

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

FTX

Energideklaration:

Energiklass: C
Primärenergital: 62 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2018-06-14

Förening

Namn:

Brf Mynta

Organisationsnummer:

769631-3373

E-post adress:

styrelsen@brfmynta.se

Allmänt om föreningen:

Brf Mynta i Malmö består av 77 bostadsrätter samt 1 lokal. Fastigheten innehas med äganderätt och är belägen i Västra hamnen, nära Varvsparken, Sundspromenaden, Ica Maxi-området och Turning Torso. Fastigheten ligger på adresserna Västra Varvsgatan 21A, 21B och 21C, samt Mastgränd 28. Huset stod klart 2016. Brf Mynta deltar i två gemensamhetsanläggningar avseende garage och innergård. Det är Ikano Bostad som låtit bygga föreningens hus. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo och fastighetsförvaltningen sköts av SBC.

Föreningens innergård är en gemensamhetsanläggning som man delar med Brf Murgrönan. På gården finns det några odlingslotter där boende i huset själv kan odla. Barnvagnsförråd finns i källaren vid trapphusen Västra Varvsgatan 21A, 21B och på Mastgränd 28. Boende på Västra Varvsgatan 21C har tillgång till barnvagnsförrådet på 21B. Det finns gott om cykelställ, både i garaget bland bilparkeringarna och i ett angränsande cykelförråd, samt på innergården. I cykelförrådet i källaren finns en arbetsbänk med de vanligaste verktygen som behövs för att reparera cyklar samt en cykelpump.
För mer information om föreningen se deras hemsida https://www.brfmynta.se/

Föreningen har gemensam el (IMD), debitering sker kvartalsvis och tillkommer till angiven avgift.

SBC sköter föreningens tekniska förvaltning.
Nabo sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

Äger föreningen marken:

Ja.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen har 53 garageplatser till en kostnad av 865 kr/månad. För plats med laddbox kostar det 150 kr extra per månad, dvs 1 015 kr/mån. Kösystem tillämpas. För laddplats tillkommer kostnad för elen.

Föreningens medlemmar har kostnadsfritt medlemskap i "M" fram till 2026-12-01. Som medlem i "M" kan man boka lådcyklarna som står i garaget, pris: 10 kr/timme (bokas fortfarande via Sunfleet i dagsläget), och hyra deras bilar i hela Sverige. För mer info om priser för bilhyra, se "M":s hemsida https://m.co/se/sv-SE/.

Bredband/TV:

Tele2 - grundutbud för TV, fiberbredband (100/100 Mbit/s) samt IP-telefoni tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 180 kr/månad. Kostnaden för samtal tillkommer.

Renoveringar:

2019 - OVK genomfördes.
2020 - Innergården färdigställdes och fyra laddplatser installerades i garaget.
2022 - 5-årsbesiktning utfördes, IMD (gemensam el) infördes, garageport byttes och fler laddplatser har installerats.

Föreningen har ett pågående reklamationsärende med Ikano avseende sporadiska ljud från avloppsstammarna.

Föreningen följer en upprättad underhållsplan. OVK kommer att genomföras till hösten (krav på att det ska göras var 3:e år).

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja.

Ekonomi:

Avgiftshöjning med 2% planeras från och med den 1/1 2023.

Nabo sköter den ekonomiska förvaltningen.

Avgifter i samband med en överlåtelse:
Överlåtelseavgift 3,5% av gällande prisbasbelopp, säljaren betalar (1691 kr).
Pantsättningsavgift 1,5% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (725 kr).

Överlåtelseavgift:

1691 kr betalas av säljaren

Pantsättningsavgift:

725 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, uppdaterad 2022-08-02. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Besök gärna föreningens hemsida https://www.brfmynta.se/.

Allmänt om lägenheten

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

I månadsavgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg om 180 kr/mån tillkommer för kabel-TV, bredband (100/100 Mbit/s) och IP-telefoni via Tele2.

Föreningen har gemensam el (IMD). Debitering sker kvartalsvis och tillkommer till avgiften.

Säljaren informerar att följande ingår i lägenheten: Hatthylla och garderob i hall, samt skoskåp.

Omgivning

Allmänt om området:

Västra Hamnen som närmast kan liknas vid en stad i staden, har växt upp som en frisk fläkt och verkligen gjort avtryck. Inte bara i Malmö och Sverige utan över hela världen. Turning Torso som sträcker sig upp över hela området har blivit ett välkänt landmärke. All tänkbar service finns inom promenadavstånd och det finns inte bara restauranger och fik utan även förskolor, skolor, resebyrå, gallerier, ölpub, klädaffärer - ja listan kan göras hur lång som helst! Ta god tid på er att gå runt bland gränderna och insup atmosfären och havsluften, så kommer även ni förstå varför Västra Hamnen är det i särklass populäraste området i Malmö att bo på! Nya mötesplatser såsom Malmö Live och kvarteret Tyfonen utvecklar även området ännu mer och gör det än mer attraktivt!

Västra Hamnen ligger bara minuter från Malmö Central. Tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Tåg och bussar trafikerar också våra närliggande flygplatser Sturup och Kastrup på den danska sidan. Länsbussar samt många av Malmös lokala bussar utgår också från Malmö Central. Vill man åka buss i närområdet så trafikeras både Dockan och Västra Hamnen tätt.

Som nämnt är serviceutbudet stort i området. Ica Maxi, Lidl, Coop, Systembolaget, apotek och gym finns inom gångavstånd och erbjuder ett stort och varierande utbud.

För barnen finns fina lekparker och ett dopp i havet ligger bara några hundra meter bort. Förskolor och grundskola F-9 finner du också i Västra Hamnen men även gymnasium och Malmö högskola håller till här.

Många av bostadsrättsföreningarna i Västra Hamnen har egna garage, men för gäster finns det gott om både parkeringshus och parkeringsplatser att tillgå.

I Västra Hamnen bor du bekvämt och enkelt!

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.