Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Västra Hamnen
Barometergatan 42
3 495 000 kr utgångspris
Budgivning 3 495 000 kr
Avgift: 4 047 kr
inkl. värme och vatten.
Boarea: 68.3 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 2 av 4
Hiss: Ja
Balkong: Ja
 

Utmärkt 2:a på attraktivt läge med balkong i väster!

På ett av Malmös absolut bästa lägen presenterar vi stolt denna suveräna tvårummare med balkong i västerläge med fri utsikt över kanalen. Våningen kännetecknas av genomgående stilfulla och eleganta materialval, liksom en utmärkt planlösning med smakfullt kök som integreras fint med det väl tilltagna vardagsrummet, utmärkt sovrum med bra förvaringsmöjligheter och helkaklat badrum med tvätt- och torkmöjligheter. Här bor man in en trivsam förening med lyxiga faciliteter såsom två gemensamma terrasser varav den ena med en härlig jacuzzi, välutrustad gästlägenhet och bastu som förgyller ett redan exceptionellt boende. Kanalen passerar rakt genom huskroppen innan den mynnar ut i havet och på kort avstånd finns såväl Scaniaparken och Djuphavsbadet som European Village. Varmt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Franchisetagare Johan Dahlgren
0704-22 90 41 johan.dahlgren@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Med hiss från markplan tar vi oss upp till andra våningen där vi finner en av föreningens generösa terrasser med sol från morgon till kväll. Härifrån når vi också via egen ingång från terrassen denna underbara bostad. Hallen erbjuder bra avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor. På golvet ligger mörkgrå klinker och väggarna är målade i vitt.

Vardagsrum:

Härnäst når vi vardagsrummet som är placerat i öppen planlösning med köket. Planlösningen skapar rymlighet vilket i sin tur skapar gynnsamma förutsättningar för möbleringen och här får med enkelhet en skön soffa med ett par sköna fåtöljer plats. På golvet ligger skeppsgolv och väggarna är målade i vitt. Den helglasade balkongdörren leder oss ut till den fenomenala balkongen om cirka 10 kvm med utsikt mot Västra Hamnens egna trädgårdsstad, European Village med den vackert ringlande kanalen.

Kök:

Köket från Vedum är stilrent med vita luckor som samspelar fint med den massiva bänkskivan i oljad valnöt och svart mosaikkakel ovanför. Den maskinella utrustningen från Siemens består av spishäll, fläkt, inbyggnadsugn- och mikrovågsugn, integrerad diskmaskin och kyl samt frys i fullhöjd. I köket finns det plats att möbler matbord för 6 personer. På golvet ligger skeppsgolv och väggarna är målade i vitt.

Sovrum:

I våningens sovrum finner vi en känsla av lugn och här finns plats att möblera en dubbelsäng samt tillhörande möbler utefter önskemål och bra förvaringsmöjligheter erbjuds i garderober som ramar in sängen på ett fint sätt samt i en skjutdörrsgarderob. Rummet är försett med en helglasad balkongdörr med möjlighet att öppna upp till fransk balkong. På golvet ligger skeppsgolv och väggarna är målade i vitt.

Badrum:

Helkaklat badrum i vitt och svart med både kakel och klinker från Höganäs. Badrummet är inrett med vägghängd-wc, handfat, inkaklad spegel, vägghängt badrumsskåp, handdukstork, dusch samt tvättmaskin (Bosch, 2020) och torktumlare (Bosch, 2018).

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

11

Lägenhetsnummer register:

1305

Andel i årsavgift:

2.20669 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Barometern 39

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2007

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

FTX, F

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 145 kWh/m²/år
Energiklass: E
Primärenergital: 130 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2021-05-10

Förening

Namn:

Brf Barometern 39

Organisationsnummer:

769612-2444

E-post adress:

barometern39@hotmail.se

Allmänt om föreningen:

Föreningen består av 27 st lägenheter i varierande storlekar som upplåts med bostadsrätt. Inom byggnaden som är 7 våningar hög finns det i markplan två lokaler som upplåts med hyresrätt. Fastigheten Barometern 39 förvärvades 2006 och bebyggdes 2007 med ett flerbostadshus. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC.

Gemensamma utrymmen:
Det finns fyra gemensamma balkonger i föreningen på våning fem, två per trapphus, varav två med havsutsikt. Du får här även utsikt över European Village och kanalen. Föreningen bjuder också på två gemensamma stora terrasser, en med sol morgon till lunch och på den andra lyser solen från sen morgon till kväll.

Högst upp i huset finner vi föreningens stolthet. Brf Barometern 39 har ett eget spa med bastu, dusch, utomhusjaccuzzi och gästlägenhet med pentry som du som medlem kan disponera. Takterrassen erbjuder även utemöbler från Grythyttan, infravärme samt eldriven markis. Spa-delen kostar ca 100:- per bokningstillfälle och gästerna får exklusivt tak över huvudet för ca 200 kr/natt.

På innergården finns cykelställ.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen har 29 bilplatser i botten av fastigheten och ytterligare fyra garage som tillhör specifika lägenheter - alla hyrs ut via obligatoriska avtal av föreningen. Kostnaden för obligatorisk garageplats tillkommer till angiven månadsavgift. Bilplats hyrs till en kostnad av 900 kr/månad. Större parkeringsplatser kostar 1050 kr/månad. Möjlighet till gratis gästparkering finns. Föreningen har 27 lägenheter. Överblivna platser/om man inte önskar nyttja sin garageplats kan denna hyras efter först till kvarn-principen.
Garaget har elbilsanpassats under 2020.

Bredband/TV:

Bredband levereras via Bahnhof med 1000/1000 mbit hastighet.
För detta tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 186,25 kr/månaden till avgiften. Den snabba uppkopplingen gör det nu möjlighet för varje lägenhet att köpa TV som en streamingtjänst över internet. Föreningen tillhandahåller således inte några TV-kanaler.

Renoveringar:

2016 Slipades golven i entréerna samt trapphusen målades om.
2017 Utfördes stamspolning.
2018 Utfördes fasadarbeten såsom tvätt, putslagning, målning med vattenavvisande färg samt plåtarbeten.
2020-2021 Trätrallet på takterrasserna byttes.
2021 Den gemensamma jacuzzin byttes ut.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2015 och sträcker sig fram till 2070. Inom ca tio år planeras fasaden att bytas ut, se årsredovisningen för mer information eller kontakta styrelsen. Fasadbytet planeras att finansieras med årliga mindre avgiftshöjningar fram tills det är dags. I övrigt finns inga större underhåll planerade.

Tillåter föreningen delat ägande:

Prövas från fall till fall.

Ekonomi:

Senaste avgiftsförändring skedde 2022-01-01, då höjdes årsavgiften med 2%. Man har för avsikt att fortsätta med en allmän inflationsjustering.

Föreningen tar ut följande avgifter i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp betalas av köparen.
Pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp, betalas av pantsättaren.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Besök gärna föreningens hemsida www.barometern39.se.

Föreningsinformationen är inhämtad ifrån berörd förening, uppdaterad 2022-05-18. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Föreningens ekonomiska förvaltare har uppgett följande andelstal:
Andelstal: 0,0220669
Andel av årsavgift: 2,20669%
Andelsprocent kapital: 0,00000%
Inga vidare specifikationer har angivits.

Följande obligatoriska tillägg tillkommer till avgiften:
Bredband: 186,25 kr/månad
Garageplats: 900 kr/månad

Lägenhetsinnehavarna disponerar ett källarförråd.

I energideklarationer upprättade efter 1 januari 2019 anges energiprestanda baserad på byggnadens primärenergianvändning (energiprestanda, primärenergital). Tidigare energiprestanda beskrivs nu som specifik energianvändning.

Omgivning

Allmänt om området:

Västra Hamnen som närmast kan liknas vid en stad i staden, har växt upp som en frisk fläkt och verkligen gjort avtryck. Inte bara i Malmö och Sverige utan över hela världen. Turning Torso som sträcker sig upp över hela området har blivit ett välkänt landmärke. All tänkbar service finns inom promenadavstånd och det finns inte bara restauranger och fik utan även förskolor, skolor, resebyrå, gallerier, ölpub, klädaffärer - ja listan kan göras hur lång som helst! Ta god tid på er att gå runt bland gränderna och insup atmosfären och havsluften, så kommer även ni förstå varför Västra Hamnen är det i särklass populäraste området i Malmö att bo på! Nya mötesplatser såsom Malmö Live och kvarteret Tyfonen utvecklar även området ännu mer och gör det än mer attraktivt!

Västra Hamnen ligger bara minuter från Malmö Central. Tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Tåg och bussar trafikerar också våra närliggande flygplatser Sturup och Kastrup på den danska sidan. Länsbussar samt många av Malmös lokala bussar utgår också från Malmö Central. Vill man åka buss i närområdet så trafikeras både Dockan och Västra Hamnen tätt.

Som nämnt är serviceutbudet stort i området. Ica Maxi, Lidl, Coop, Systembolaget, apotek och gym finns inom gångavstånd och erbjuder ett stort och varierande utbud.

För barnen finns fina lekparker och ett dopp i havet ligger bara några hundra meter bort. Förskolor och grundskola F-9 finner du också i Västra Hamnen men även gymnasium och Malmö högskola håller till här.

Många av bostadsrättsföreningarna i Västra Hamnen har egna garage, men för gäster finns det gott om både parkeringshus och parkeringsplatser att tillgå.

I Västra Hamnen bor du bekvämt och enkelt!

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.