Malmö, Västra Hamnen
Vimpelgatan 35
3 495 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 3 661 kr
Obligatoriska tillägg för kabel-tv/internet/telefoni samt schablonkostnad för Värme och VA tillkommer.
Boarea: 67.8 m2
areakälla: Föreningens information
Rum: 2
Våning: 3 av 4
Hiss: Ja Hiss från markplan.
Balkong: Ja
 

Gavelvåning med stora fönster i tre väderstreck och fantastiskt balkongliv!

Välkommen till denna underbara tvårummare om 67 kvadrat som erbjuder ett ljust och modernt boende i Västra Hamnen. Stora fönsterpartier som sträcker sig näst intill från golv till tak som ger ett härligt ljusinsläpp och här avnjuter du Turning Torso i blickfånget. Denna våning erbjuder en härlig gårdsvänd balkong, en underbar plats om vår och sommar som kan avnjutas med vänner. Ett fulländat boende på smarta kvadrat, populär och välskött förening, belägen på skyddat läge och endast ett stenkast från badbryggor, folkliv och ljuvliga solnedgångar!

Visningar.

Tisdag 4 Oktober
17:00 - 17:30
Bokad visning! Boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig
Söndag 9 Oktober
14:00 - 14:30
Bokad visning! Boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Vi tar hissen från markplan upp på våning tre. På 3:e våningen välkomnas vi av en yteffektiv hallmiljö som inte stjäl onödiga kvadrat. Avhängningsmöjlighet direkt i hallen och gott om plats för ytterligare förvaring finns i den generösa klädkammaren. Praktiskt med klinkers i entrédelen som löper vidare med fin ekparkett i resten av lägenheten.

Vardagsrum:

Vardagsrum och kök bildar en sällskapsavdelning signerad ljus och rymd. Allrummet rymmer både soffsida och generös matplats för sex-åtta sittande vid bordet. I vinkeldel återfinns köket, den perfekta planlösningen ger öppenhet men avgränsar ändå rummet så att köket utgör en egen enhet. Härifrån når vi också den fantastiska terrass balkongen med värmande trätrall.

Kök:

Köket är byggt i U-form, vita luckor och grå/vit bänkskiva mot vit mosaik som stänkskydd. Infällda spotlights i tak och under skåpen. Utrustning: Kyl, frys, integrerad diskmaskin, inbyggd ugn och mikrovågsugn, spishäll och fläkt. Samtliga maskiner i rostfritt utförande.

Sovrum:

Våningens sovrum är både välplanerat, ljust och vänd mot föreningens lugna gröna innergård. Här erbjuds vita väggar och samma fina parkett som i resten av lägenheten. Garderoben ger plats åt diverse förvaring. Utöver det så bjuder detta sovrum på två fönster, som bidrar med fantastiskt ljusinsläpp.

Badrum:

Från hallen når vi badrummet, helkaklat i vita och mörka toner. Här finns också egen tvättavdelning med tvättställ och bänkskiva som ger rymlig känsla med bra avställningsyta. Rymligt och ljust badrum med badkar, handdukstork, vägghängd wc och infällda spotlights i taket.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

21-2345-1-2301-5

Lägenhetsnummer register:

1203

Andel i årsavgift:

1.31244 %

Andel i förening:

1.31244 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2008

Fönster:

3-glas

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

FTX

Energideklaration:

Energiklass: D
Primärenergital: 92 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2015-10-11

Förening

Namn:

Hsb Brf Flaggskepparen

Organisationsnummer:

769612-4069

E-post adress:

HSBFlaggskepparen@gmail.com

Allmänt om föreningen:

Byggnaden färdigställdes 2008 och Brf Flaggskepparen är beläget några hundra meter från havet i Västra hamnen. Föreningen omfattar 56 st lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 1 st hyreslokal med adresserna Vimpelgatan 23-35. Föreningens tomt är friköpt. Flaggskepparen var del i ett projekt med syfte att minska miljöbelastningen från byggsektorn. I uppdraget som ansvarig arkitekt har Tema tillsammans med övriga byggherrar och stadsbyggnadskontoret arbetat fram ett socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbart byggande för hela kvarteret.

Föreningen har ett gemensamt elabonnemang. Lägenheterna värms upp med fjärrvärme. Varje lägenhet debiteras separat för sin förbrukning av el, värme samt kall- och varmvatten. Det sker genom ett så kallat IMD-system (Individuell Mätning och Debitering) som kontinuerligt mäter förbrukningen i lägenheterna under tremånadersperioder.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen har 56 garageplatser som går att hyra för 800 kr/mån. Vill man ha två parkeringsplatser så blir kostnaden för den andra 400 kr/mån. Föreningen har tillsammans med Brf Vindöga gemensamhetsanläggning för garage. Infart vid Vimpelgatan 33. För närvarande finns ett par lediga p-platser. (2022-05-20).

Bredband/TV:

Digital-TV samt bredband genom Telia. Telias paket Lagom + Danmark tillkommer som ett fast tillägg i månadsavgiften.

Renoveringar:

2015 åtgärdades de avloppen som var felaktigt installerade och fasadpaneler målades.
2016 Fasadtvätt
2018 Under hösten skedde underhållningsspolning av husens avlopp. Rören filmades utan att man fann något att anmärka på.
2019 Underhåll av gemensamma tvättmaskiner
2019-2020 Inga större planerade renoveringar.

Under hösten 2018 skedde underhållningsspolning av husens avlopp, husen byggdes ju 2008 så det började bli dags. Rören filmades då utan att man fann något att anmärka på.
Under 2021-2022 planerar föreningen inte för några speciella underhållsåtgärder.
Föreningens ekonomi tål planerat underhåll utan att det för närvarande ska påverka avgifterna.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Ekonomi:

Föreningen har god ekonomi. Föreningens kostnader har sjunkit tack vare lån till lägre ränta och minskade kostnader och är anledningen till att avgifterna sänktes 2021. Styrelsens avsikt är att successivt amortera ner skulderna för att få ännu bättre utrymme för att finansiera framtida underhållsbehov. I syfte att begränsa riskerna har föreningen bundit lånen på olika bindningstider. HSB Malmö sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

Brf Flaggskepparen har sänkt årsavgifterna med 7,0% med giltighet från 2021-04-01. Föreningen har fortsatt att visa ett positivt resultat samt positivt kassaflöde för verksamhetsåret 2020. Resultatet förbättras genom effektiv drift, minskade kostnader och lägre räntekostnader. För mer info besök gärna föreningens hemsida: www.hsbflaggskepparen.se.

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgar.

Överlåtelseavgift:

1183 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

473 kr betalas av köparen

Övrigt:

Gemensam tvättstuga är placerad i gårdshuset och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp samt en mangel.
Cykelförråd finns i källare och cykelparkering finns på gården. I gårdshuset finns även ett miljörum för källsortering.

Besök gärna föreningens hemsida: www.hsbflaggskepparen.se

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten


Årsavgift bostad: 3 661,00 kr / mån
Värmeleverans: 170,00 kr / mån
Internetuppkoppling:168,00 kr / mån
Summa: 3 999,00 kr / mån

Utöver detta tillkommer kostnad för faktisk förbrukning av värme och vatten. Föreningen har system för individuell mätning av kall- och varmvatten samt uppvärmning vilket debiteras respektive lägenhet efter faktisk förbrukning. Detta läses och regleras av kvartalsvis för föregående kvartal.

Föreningen har kollektivt avtal med Telia och i det obligatoriska tillägget för kabel-TV och internet ingår kanalpaketet "lagom" samt danska kanaler och bredbandshastighet 100/10 Mbit/s.

Bostadsrätten disponerar över ett källarförråd ca 6.5 kvm, med måtten: 1.5m x4.4m och ca 3.10 m i takhöjd.

Omgivning

Allmänt om området:

Västra Hamnen som närmast kan liknas vid en stad i staden, har växt upp som en frisk fläkt och verkligen gjort avtryck. Inte bara i Malmö och Sverige utan över hela världen. Turning Torso som sträcker sig upp över hela området har blivit ett välkänt landmärke. All tänkbar service finns inom promenadavstånd och det finns inte bara restauranger och fik utan även förskolor, skolor, resebyrå, gallerier, ölpub, klädaffärer - ja listan kan göras hur lång som helst! Ta god tid på er att gå runt bland gränderna och insup atmosfären och havsluften, så kommer även ni förstå varför Västra Hamnen är det i särklass populäraste området i Malmö att bo på! Nya mötesplatser såsom Malmö Live och kvarteret Tyfonen utvecklar även området ännu mer och gör det än mer attraktivt!

Västra Hamnen ligger bara minuter från Malmö Central. Tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Tåg och bussar trafikerar också våra närliggande flygplatser Sturup och Kastrup på den danska sidan. Länsbussar samt många av Malmös lokala bussar utgår också från Malmö Central. Vill man åka buss i närområdet så trafikeras både Dockan och Västra Hamnen tätt.

Som nämnt är serviceutbudet stort i området. Ica Maxi, Lidl, Coop, Systembolaget, apotek och gym finns inom gångavstånd och erbjuder ett stort och varierande utbud.

För barnen finns fina lekparker och ett dopp i havet ligger bara några hundra meter bort. Förskolor och grundskola F-9 finner du också i Västra Hamnen men även gymnasium och Malmö högskola håller till här.

Många av bostadsrättsföreningarna i Västra Hamnen har egna garage, men för gäster finns det gott om både parkeringshus och parkeringsplatser att tillgå.

I Västra Hamnen bor du bekvämt och enkelt!

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.