Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Västra Hamnen
Signalgatan 4
3 795 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 3 886 kr
Inkl. kallvatten & bostadsrättstillägg.
Boarea: 77 m2
areakälla: Föreningens information
Rum: 3
Våning: 2 av 4
Hiss: Ja Hiss från markplan.
Balkong: Ja
 

Fantastisk Västra Hamnen-3:a med solig sydväst balkong!

Nära härliga promenadstråk och badplatser i populära Västra Hamnen kan vi presentera denna otroligt stilfulla och trivsamma våning med genomgående nordiskt svala färgval och material som skänker både elegans och harmoni. Välplanerad trea på centralt läge i Västra hamnen med solig gårdsutsikt från den rymliga sydvästbalkongen. Lägenheten ståtar med ekparkett och vita väggar. Klassisk planlösning med separat kök som har tydlig vardagsrumskontakt. Arkitekten har på ett fulländat vis lyckats kombinera yteffektivitet med öppna ytor och kryddat livet på Signalgatan med takhöjd om ca 2,70 m och ett enormt ljusflöde genom hela våningen. Lägg därtill ett fritt läge och med skolan och djuphavsbadet, nästan som sina egna grannar, mindre än fem minuter bort både morgon- och kvällsdopp.

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare, Teamchef & Partner Edvin Karajkovic
0705-67 48 77 edvin.karajkovic@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Med hiss från markplan tar vi oss enkelt upp på våning två och finner vi denna ljusa gavelvåning. Hallmiljön är utrustad med snygg och tålig klinker som löper vidare i parkettgolv mot klassiskt vita väggar. Avhängningsmöjligheter finner vi till vänster i hallen via en egen klädkammare, lyxigt som enkelt rymmer säsongens alla plagg.

Vardagsrum:

Vilken sällskapsavdelning, vilken känsla!! Inbjudandes till umgänge både till vardag och fest med ett genomgående ljusflöde. Allrumsdelen som är perfekt placerad på en hörna flödar verkligen i ljus, stora fönsterpartier, lättmöblerat och utgång till den härliga balkongen sydväst. Oavsett om du njuter av nyårsraketerna, ligger och solar eller njuter en vacker solnedgång så är detta den ultimata platsen att göra det ifrån. Läget är lugnt vars utsikt ger smakprov på Västra Hamnens varierande och moderna arkitektur där Turning Torso hamnar i blickfånget.

Kök:

Det vackra parkettgolvet tar oss vidare i lägenheten bort mot kök och vardagsrum. Dessa ligger åtskilda men med en tydlig kontakt med varandra. Köket har vita luckor med rostfria beslag samt en maskinpark i rostfritt bestående av hel kyl och frys, diskmaskin, ugn, mikro, spishäll och fläkt. Bänkskiva i ek och ovan den sitter ett snyggt vitt kakel som stänkskydd. Vi kan bjuda in till en trevlig matplats för fyra till sex personer vid stora fönsterpartier.

Sovrum 1:

Master bedroom med utblick mot den lugna gröna innergårdsmiljön. Sovrummet erbjuder plats för dubbelsäng och plats för smart förvaring. Sovrummet är stilrent vitt och belagd med parkettgolv. De inbyggda garderoberna säkerställer god förvaring av såväl kläder som sko-don.

Sovrum 2:

Det andra sovrummet hittar vi vägg i vägg och är perfekt som gästrum vilket syns idag, men också som ett fint barnrum eller kontor.

Badrum:

Helkaklat med svart klinkergolv med golvvärme och vitt samt svart kakel på väggarna. Vägghängd WC, handfat, spegelskåp, handdukstork samt dusch med vikbara dörrar i glas. Tvättmaskin och torktumlare finns i badrummet side by side med arbetsbänk och överskåp.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

127

Lägenhetsnummer register:

1103

Andel i förening:

1.60435 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Kommendörkaptenen 6

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2008

Fönster:

3-glas

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Primärenergital: 88 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2013-02-18

Förening

Namn:

Brf Sjöbjörnen

Organisationsnummer:

769613-3532

E-post adress:

styrelse.sjobjornen@gmail.com

Allmänt om föreningen:

Brf Sjöbjörnen bildades 2005 med adress Flaggskeppsgatan 6-8 samt Signalgatan 4-6 och fastigheterna stod klara 2008 och har ett attraktivt läge mellan Scaniabadet i norr och Varvsparken i söder. Det karaktäristiska med fastigheten och lägenheterna är arkitekturen med de stora fönsterpartierna och den extra takhöjden (2,70 cm), vilket ger ljusa och luftiga bostäder. Kök och badrum är stilfulla och färger som vitt, grått och svart dominerar designen. Bostadsrättsföreningen består av 2 fastigheter och totalt 56 lägenheter och 4 lokaler som upplåts med bostadsrätt varav 2 är sammanslagna. Föreningen äger marken.

Gemensamma utrymmen:
Föreningen har en grön och lummig gårdsmiljö med gräsmattor, uteplatser, utegym, boulebana och lekplats, vilket inbjuder till olika utomhusaktiviteter både för stora och små. På innergården finns även miljörhus, cykelrum och cykelställ. Det finns också möjlighet för cykelparkering i föreningen garage.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

I föreningen finns 85 garageplatser att hyra för både medlemmar i Brf Sjöbjörnen och externa personer. Priset är för närvarande ca 700 kr/månad för medlemmar och 950 kr/månad för externa hyresgäster.

9 st laddplatser är installerade. Tilläggskostnad kommer att vara 150 kr/månad + elförbrukning.

Bredband/TV:

Föreningen har tecknat ett centralt avtal med Ownit avseende bredband (1000 Mbit/s) och TV (TV-paketet ”Ownit Bas”). För detta utgår en obligatorisk kostnad om 182 kr/mån.

Renoveringar:

2011 garantibesiktning för samtliga lägenheter gjordes.
2016 underhåll av trädäck vid två uteplatser.
2016 fasaderna tvättades från rödalger.
2017 trapphusen på Flaggskeppsgatan 6 och 8 har målats.
2017 spolning av avloppsrör samt byte av luftfilter har utförts i samtliga lägenheter.
2018 trapphusen på Signalgatan 6 och 8 har målats.
2018 OVK (obligatorisk ventilationskontroll) har utförts.
2019 försäkringsskada läckande kyl och frys och försäkringsskada badrum.
2019 OKV (obligatorisk ventilations kontroll).
2019 renovering av 3 takterrasser på Signalgatan 6.
2019 renovering/ombyggnad av hiss på Signalgatan 6 och Flaggskeppsgatan 6.
2018-2020 renovering av husgrund på Signalgatan 4-6.
2020 algborttagning på fasad Flaggskeppsgatan 6.
2020 fortsatt genomgång av takterrasser och balkonger på övre plan.
2021 spolning av stammar.
2021 Samtliga hissar renoveras. Hissarna i trappa 6 & 8 är klara.
2021 Installation av 9 st laddplatser i garaget

Stadgeenlig fastighetsbesiktning utfördes av styrelsen den 2021-12-09. Vid besiktningen
framkom att inga större åtgärder är nödvändiga utöver underhållsplanen.
Styrelsen uppdaterar årligen underhållsplanen. De närmsta åren planerar styrelsen för följande
större åtgärder: Putsning av fasader samt målningsarbeten av fastighet.

Planerade åtgärder 2022 och 2023 bedöms kunnas finansieras med befintliga kassamedel.

Tillåter föreningen delat ägande:

Föreningen tillåter delat ägande, dvs. när det finns två ägare till lägenheten, varav endast den ena bor i lägenheten. Dock måste båda parter äga minst endera 10%.

Ekonomi:

Årsavgifterna uppgick under året till i genomsnitt 562 kr/m' bostadslägenhetsyta.
Den för år 2022/2023 upprättade budgeten visade ett höjningsbehov med 4 % och styrelsen beslut att höja årsavgifterna fr o m 2022-04-01. Styrelsen anser att avgifterna i normalfallet ska höjas lite varje år för att undvika stora höjningar enskilda år.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp betalas av köparen.
Pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp, betalas av pantsättaren.

Medlemskap i HSB krävs.
HSB tar ut en medlemsavgift om 500 kr vilket återfås när medlemmen går ur HSB. Ytterligare en medlemsavgift på 300 kr för första året debiteras köparen, denna återfås ej.

Överlåtelseavgift:

1190 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

476 kr betalas av köparen

Övrigt:

Föreningen har även ett gemensamt abonnemang för varmvatten och hushållsel. Individuell avläsning tillämpas och debitering sker månadsvis utifrån faktisk förbrukning med 3 månaders eftersläpning.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: http://www.brfsjobjornen.se/

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Till bostaden disponeras ett källarförråd.

Obligatoriska tillägg till avgiften:

TV, bredband och telefoni: 182 kr/månad.
Värmeleverans: 462 kr/månad.

Total månadsavgift: 4 530 kr

Föreningen tillämpar individuell mätning av varmvatten och el för varje lägenhet. Lägenhetsinnehavaren debiteras utefter förbrukning.

Omgivning

Allmänt om området:

Västra Hamnen som närmast kan liknas vid en stad i staden, har växt upp som en frisk fläkt och verkligen gjort avtryck. Inte bara i Malmö och Sverige utan över hela världen. Turning Torso som sträcker sig upp över hela området har blivit ett välkänt landmärke. All tänkbar service finns inom promenadavstånd och det finns inte bara restauranger och fik utan även förskolor, skolor, resebyrå, gallerier, ölpub, klädaffärer - ja listan kan göras hur lång som helst! Ta god tid på er att gå runt bland gränderna och insup atmosfären och havsluften, så kommer även ni förstå varför Västra Hamnen är det i särklass populäraste området i Malmö att bo på! Nya mötesplatser såsom Malmö Live och kvarteret Tyfonen utvecklar även området ännu mer och gör det än mer attraktivt!

Västra Hamnen ligger bara minuter från Malmö Central. Tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Tåg och bussar trafikerar också våra närliggande flygplatser Sturup och Kastrup på den danska sidan. Länsbussar samt många av Malmös lokala bussar utgår också från Malmö Central. Vill man åka buss i närområdet så trafikeras både Dockan och Västra Hamnen tätt.

Som nämnt är serviceutbudet stort i området. Ica Maxi, Lidl, Coop, Systembolaget, apotek och gym finns inom gångavstånd och erbjuder ett stort och varierande utbud.

För barnen finns fina lekparker och ett dopp i havet ligger bara några hundra meter bort. Förskolor och grundskola F-9 finner du också i Västra Hamnen men även gymnasium och Malmö högskola håller till här.

Många av bostadsrättsföreningarna i Västra Hamnen har egna garage, men för gäster finns det gott om både parkeringshus och parkeringsplatser att tillgå.

I Västra Hamnen bor du bekvämt och enkelt!

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.