Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Västra Hamnen
Östra Varvsgatan 16A
3 900 000 kr utgångspris
Avgift: 4 499 kr
inkl. värme och kallvatten.
Boarea: 72.5 m2
areakälla: Föreningens information
Rum: 3
Våning: 5 av 6
Hiss: Ja Hiss från markplan.
Balkong: Ja
 

Fantastisk trerummare med solig entrébalkong i perfekt västerläge!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Emil Sjöberg
0733-92 74 13 emil.sjoberg@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Antal rum:

3

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

41

Lägenhetsnummer register:

1406

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Malmö Kosterbåten 1

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2015

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

FTX

Energideklaration:

Energiklass: D
Primärenergital: 106 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2019-03-25

Förening

Namn:

Brf Barcelona

Organisationsnummer:

769625-9162

Allmänt om föreningen:

Brf Barcelona bildades år 2013 och byggnaden färdigställdes år 2015. Föreningen omfattas av 72 stycken bostadsrätter, fördelade på 48 st 2:or, 16 st 3:or och 8 st 4:or. Förenings adresser är: Östra Varvsgatan 16 A-F, Klippergatan 6 samt Kostergränd 3, 5 A-G. Brf Barcelona är Skånes första Svanenmärkta förening.

Bostadsrättsföreningen Barcelona, Malmö kommun, som registrerats av Bolagsverket den 20 februari 2013 har som ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att i föreningens hus upplåta bostäder och lokaler samt uteplatser i anslutning till dessa åt medlemmarna till nyttjande utan begränsning i tiden. Bostadsrätt är den rätt i föreningen som medlemmarna har på grund av upplåtelsen. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

Antal: En byggnad med två trapphus.
Våningsantal: 3-6 våningar med underliggande källare/garage.
Lägenhetsyta: 4095 kvm.
Lokalyta: 164 kvm.

Gemensamma utrymmen:
2 stycken övernattningsrum, ett med dubbelsäng och ett med våningssäng. Båda rummen är utrustade med toalett/duschrum. Kostnaden är 200 kr/natt och rum (250 kr/natt och rum inkl. garageplats).
Cykel- och barnvagnsrum
Soprum

Föreningen tillämpar individuell mätning och debitering av hushållsel och uppvärmning av varmvatten. Kostnaden faktureras varje månad med justering var tredje.

Äger föreningen marken:

Föreningen äger marken.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Garage finns i källaren med 36 vanliga parkeringsplatser för bilar, 2 för MC och 4 för elbilar med tillhörande laddstation. Föreningen planerar att eventuellt utöka antalet laddplatser för elbilar vid efterfrågan. Utöver detta finns möjligheten att hyra gästparkering, i mån av plats. Garageplats kostar 950 kr/mån och laddplats kostar 1250 kr/mån + 1,50 kr/kWh. MC-parkering kostar 400 kr/mån. Kösystem tillämpas.

Bredband/TV:

Telia triple play med en kostnad på 224 kr/mån tillkommer i månadsavgiften och innefattar basutbud för kabel-tv, bredband (250/250 mbit/s) och IP-telefoni. För ökat utbud tecknar varje bostadsrättsinnehavare själv abonnemang med Telia.

Renoveringar:

Under 2020 rensades ventilationskanaler i föreningens FT/FTX-system i samband med OVK. Föreningen kommer
göra OVK vart tredje år framöver. Trädgården/innergården omarbetades med hjälp av John Taylor år 2020.
Oljning och målning av ytterdörrar i trä utfördes också 2020. Endast målning av vissa lägenhetsdörrar
är planerat som underhåll under år 2022.

Tillåter föreningen delat ägande:

Föreningen tillåter delat ägande. Barnet måste äga minst 20% av bostaden.

Ekonomi:

Avgifterna höjdes med 6% den 1 januari 2022 pga. ökade kostnader för drift och underhåll samt att föreningen ökar amorteringarna på deras lån. Ekonomisk förvaltning sköts av Riksbyggen.

Överlåtelseavgift samt pantsättningsavgift tas ut enligt gällande stadgar.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Föreningens ekonomiska förvaltare uppger följande andelstal:
Andelsprocent: 1,7709%.
Andelsprocent årsavgift: 1,77097%.

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Individuell mätning och debitering av el och varmvatten. Till avgiften tillkommer 224 kr/mån för bredband, kabel-TV och telefoni (Telia Triple Play).

Omgivning

Allmänt om området:

Västra Hamnen som närmast kan liknas vid en stad i staden, har växt upp som en frisk fläkt och verkligen gjort avtryck. Inte bara i Malmö och Sverige utan över hela världen. Turning Torso som sträcker sig upp över hela området har blivit ett välkänt landmärke. All tänkbar service finns inom promenadavstånd och det finns inte bara restauranger och fik utan även förskolor, skolor, resebyrå, gallerier, ölpub, klädaffärer - ja listan kan göras hur lång som helst! Ta god tid på er att gå runt bland gränderna och insup atmosfären och havsluften, så kommer även ni förstå varför Västra Hamnen är det i särklass populäraste området i Malmö att bo på! Nya mötesplatser såsom Malmö Live och kvarteret Tyfonen utvecklar även området ännu mer och gör det än mer attraktivt!

Västra Hamnen ligger bara minuter från Malmö Central. Tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Tåg och bussar trafikerar också våra närliggande flygplatser Sturup och Kastrup på den danska sidan. Länsbussar samt många av Malmös lokala bussar utgår också från Malmö Central. Vill man åka buss i närområdet så trafikeras både Dockan och Västra Hamnen tätt.

Som nämnt är serviceutbudet stort i området. Ica Maxi, Lidl, Coop, Systembolaget, apotek och gym finns inom gångavstånd och erbjuder ett stort och varierande utbud.

För barnen finns fina lekparker och ett dopp i havet ligger bara några hundra meter bort. Förskolor och grundskola F-9 finner du också i Västra Hamnen men även gymnasium och Malmö högskola håller till här.

Många av bostadsrättsföreningarna i Västra Hamnen har egna garage, men för gäster finns det gott om både parkeringshus och parkeringsplatser att tillgå.

I Västra Hamnen bor du bekvämt och enkelt!

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.