Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Västra Hamnen
Solhöjdsgatan 9
2 795 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 2 946 kr
Inkl. värme, vatten, fast nätavgift för hushållsel samt bostadsrättstillägg.
Boarea: 46 m2
areakälla: Föreningens information
Rum: 2
Våning: 3 av 7
Hiss: Ja Hiss från markplan.
Balkong: Ja
 

Gavellägenhet med väl tilltagen balkong i soligt sydvästläge och utsikt över kanalen!

Välkommen till Solhöjdsgatan 9 och till Malmös nya område Varvsstaden, ett av Malmös absolut bästa lägen! Här presenterar vi nu chansen att förvärva en hörnlägenhet som är perfekt planerad med väl tilltagen balkong om ca 9 kvm i sydvästläge. Planlösningen är väldisponerad och erbjuder kök och vardagsrum i öppen planlösning, trivsamt sovrum med bra förvaringsmöjligheter och helkaklat badrum med tvättmöjligheter. Lägenheten har en industriell känsla med stora fönsterpartier som släpper in rikligt med ljus som skapar en öppen, härlig atmosfär och fantastiskt ljusflöde under hela dagen med dagsljus från två väderstreck. Läget erbjuder närhet till såväl hav och strand som city och det finns även ett brett serviceutbud utanför dörren med matbutiker, caféer och restauranger. Lägenheten står klar för tillträde: 2022-10-20. Varmt välkomna att höra av er vid intresse!

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Mattlackad vitpigmenterad ekparkett, målade väggar i vitt, som är genomgående för hela bostaden. Här erbjuds bra avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor i hallen. Hallen är ca 4.5 kvm.

Kök:

Ett grått tidlöst kök från Marbodal med handtagslösa luckor upptill och svarta ovala knoppar nertill. De gråa skåpsluckorna kombineras fint med den betongmönstrade bänkskivan i laminat som flyter samman upp mot väggfront (cirka 20 cm). Köket är utrustat med en underlimmad vask och maskinparken från Siemens består av induktionshäll, inbyggnadsugn- och mikrovågsugn, integrerad kyl och frys, integrerad diskmaskin och fläkt från Franke med vit frontlist. Köket är ca 11.4 kvm. Mattlackad vitpigmenterad ekparkett på golv och målade väggar i vitt.

Vardagsrum:

Vardagsrummet är placerat i öppen planlösning med köket vilket skapar en väl tilltagen yta och här finns plats att möblera en soffgrupp, matborsmöblemang och diverse andra möbler efter önskemål. Ljuset strömmar in ifrån flera fönster i två väderstreck och härifrån når vi balkongen om cirka 9 kvm i härligt sydvästläge med utsikt över kanalen och den gröna innergården. Vardagsrummet är ca 15.6 kvm. Mattlackad vitpigmenterad ekparkett, målade väggar i vitt.

Sovrum:

Dubbla ingångar från vardagsrummet via två skjutdörrar tar oss in till sovrummet. Här finns plats att möblera dubbelsäng och tillhörande möbler utefter önskemål. Bra förvaringsmöjligheter erbjuds va garderober. Sovrummet är ca 8 kvm. Mattlackad vitpigmenterad ekparkett, målade väggar i vitt.

Badrum:

Helkaklat badrum med ljusgrå klinker 15x15 cm i duschhörna och 30x30 cm i övriga badrummet och vitt matt kakel 10x20 cm på väggen i halvstensförband. Badrummet är inrett med wc, handfat med vit kommod med två lådor, spegelskåp med belysning ovan, handdukstork (el), dusch samt tvättmaskin (Siemens) och torktumlare (Siemens) med vit arbetsbänk i laminat och skåp för förvaring ovanför. Badrummet är ca 5 kvm.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

B11206

Lägenhetsnummer register:

1206

Andel i förening:

1.3161 %

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2022

Fönster:

3-glas

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

FTX

Energideklaration:

Utförd: Behövs ej

Förening

Namn:

Brf Varvskajen 2

Organisationsnummer:

769637-5182

Allmänt om föreningen:

Brf Varvskajen 2 är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av ett hus i sju våningar med 72 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt samt 1 lokal. Totalentreprenad via Peab.

I föreningen finns en stor gemensam takterrass utrustad med möbler och pergola för sommarens alla tillställningar. I föreningen finns även en gemensam gård med pergola, sittplatser och grillplats. Cykelparkeringar finns under tak på gården. Cykelplatser finns även i källare samt en cykelservicestation. På gården finns en verktygsvägg för enkel cykelservice. Miljörum med källsortering finns i fastigheten med ingång från Solhöjdsgatan.

Nyttjandet och skötseln av gården delas med grannföreningen Brf Varvskajen.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen har inget eget garage. 77 P-platser garanteras i kommande P-hus på andra sidan kvarteret, dessa platserna delas med Brf Varvskajen. I väntan på att detta färdigställs, om det ej är klart till inflyttning, tillhandahålls markparkering bredvid kvarteret.

Gemensam bilpool finns att tillgå med 2 elbilar som ingår i kvarteret inklusive laddstation via Ourgreencar och även cykelpool finns med 2 el-lådcyklar.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till Telia Triple-play, kanalpaket lagom, bredband 100/100 Mbits, och IP-telefoni. Ett obligatoriskt tillägg om 169 kr/månad tillkommer till månadsavgiften.

Renoveringar:

Huset är under uppförande.

Ekonomi:

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Nabo. Enligt ekonomisk plan uppräknas avgiften med 2% per år.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp, köparen betalar.
Pantsättningsavgift om 1% av årets prisbasbelopp, pantsättaren betalar.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Föreningen har gemensam el.

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening och ekonomisk plan. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Till avgiften tillkommer följande tillägg:

Föreningen har gemensamt el abonnemang, man debiteras utefter sin faktiska förbrukning månadsvis.
Telia Triple Play, kanalpaket lagom, bredband 100/100 Mbits, och IP-telefoni (ej samtalskostnad): 169 kr/månad

Lägenheten disponerar över ett källarförråd.

Peab har uppgett följande andelstal:
Andelstal ek plan: 1,3161%
Andelstal exkl kapital: 0,00000000
Andelstal kapital: 0,00000000
Inga vidare specifikationer har angivits.

För mer info besök gärna: https://peabbostad.se/projekt/skane/kv-varvskajen/

Energideklaration är ej utförd då fastighetens mätvärden, som kan vara nödvändiga vid upprättandet av energideklarationen ej finns tillgängliga vid denna tidpunkt.

Omgivning

Allmänt om området:

Västra Hamnen som närmast kan liknas vid en stad i staden, har växt upp som en frisk fläkt och verkligen gjort avtryck. Inte bara i Malmö och Sverige utan över hela världen. Turning Torso som sträcker sig upp över hela området har blivit ett välkänt landmärke. All tänkbar service finns inom promenadavstånd och det finns inte bara restauranger och fik utan även förskolor, skolor, resebyrå, gallerier, ölpub, klädaffärer - ja listan kan göras hur lång som helst! Ta god tid på er att gå runt bland gränderna och insup atmosfären och havsluften, så kommer även ni förstå varför Västra Hamnen är det i särklass populäraste området i Malmö att bo på! Nya mötesplatser såsom Malmö Live och kvarteret Tyfonen utvecklar även området ännu mer och gör det än mer attraktivt!

Västra Hamnen ligger bara minuter från Malmö Central. Tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Tåg och bussar trafikerar också våra närliggande flygplatser Sturup och Kastrup på den danska sidan. Länsbussar samt många av Malmös lokala bussar utgår också från Malmö Central. Vill man åka buss i närområdet så trafikeras både Dockan och Västra Hamnen tätt.

Som nämnt är serviceutbudet stort i området. Ica Maxi, Lidl, Coop, Systembolaget, apotek och gym finns inom gångavstånd och erbjuder ett stort och varierande utbud.

För barnen finns fina lekparker och ett dopp i havet ligger bara några hundra meter bort. Förskolor och grundskola F-9 finner du också i Västra Hamnen men även gymnasium och Malmö högskola håller till här.

Många av bostadsrättsföreningarna i Västra Hamnen har egna garage, men för gäster finns det gott om både parkeringshus och parkeringsplatser att tillgå.

I Västra Hamnen bor du bekvämt och enkelt!

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.