Malmö, Västra Hamnen
Stora Varvsgatan 39
3 995 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 4 401 kr
I avgiften ingår värme och bostadsrättstillägg.
Boarea: 76 m2
areakälla: Föreningens information
Rum: 4
Våning: 3 av 12
Hiss: Ja Hiss från markplan.
Balkong: Ja
 

Enastående, genomgående havsvåning på bästa Västra Hamnen läge med balkong i sydväst!

På havsnära adress finns nu möjlighet att förvärva detta underbara boende på våning tre. Här lockar ett njutningsfullt boende utöver det vanliga med genomgående eleganta materialval, ackompanjerat av ett ljuvligt ljusflöde från stora fönsterpartier. Väldisponerat och genomtänkt in i minsta detalj och med magiskt balkongliv vänt mot solnedgångarnas väster. Öppet mot generös middagsplats, öppen planlösning mellan de sociala sällskapsytorna, två badmiljöer och självklart egna tvättmöjligheter!

Visningar.

Torsdag 15 December
17:30 - 18:00
Bokad visning! Boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Antal rum:

4

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

4034

Lägenhetsnummer register:

1204

Andel i årsavgift:

1.5538 %

Andel i förening:

1.5538 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2022

Fönster:

3-glas

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

FTX

Energideklaration:

Energiklass: B
Primärenergital: 56 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2022-05-17

Förening

Namn:

Riksbyggen BRF Stjärnfyren

Organisationsnummer:

769637-8830

Allmänt om föreningen:

Bostadsrättsföreningen Stjärnfyren bildades 2022 i samband med byggnation. Det finns 62 lägenheter i föreningen med en boyta på 4 855 kvm. Samtliga innehas med bostadsrätt. Byggnaden uppförs i 12 våningar med två trapphus. Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av Riksbyggen. Adresserna är Stora Varvsgatan 37-43 och Väsrta Varvsgatan 13. Föreningen är en äkta förening.

En gemensamhetsanläggning har inrättats för att tillgodose föreningens fastighets behov av innergård. I gemensamhetsanläggningen ingår tre fastigheter, Tampen 1, Tampen 2 och Tampen 3. Föreningen har 62/169 andelar i gemensamhetsanläggningen.

Bostadsområdet är miljöcertifierat och Masthusen är den första stadsdelen i Norden som hållbarhetscertifierats enligt miljöklassningssystemet BREEAM communities. Stjärnfyren arbetar aktivt med ekosystemtjänster genom att låta marken och vattnet bidra med positiva effekter som att binda koldioxid och minska erosion. Bland de planerade åtgärderna i ekosystemstjänsterna finns rekreation, vattenreglering, mikroklimat samt pollinering och fröspridning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
I föreningen finns det 1 st cykelrum samt 1 st cykel-/barnvagns-/rullstolsförråd/laddningsrum.
Innergård med lekplats, grillplats, bänkar och ca 60 st cykelparkeringar.
Förråd finns i källare.

Parkering/garage:

36 förköpta p-platser finns till boende i Brf Stjärnfyren i det P-hus som håller på att byggas på Stora Varvsgatan. Kösystem råder. Priser efter P-husets ordinarie taxor, preliminärt ca 1200 kr/månad för en rörlig p-plats och ca 1600 kr/månad för en rörlig p-plats med laddstolpe. Råder kö, måste den boende ombesörja p-plats på annat håll.
Föreningen är medlem i M (Sunfleet) för bil- och cykelpool. Medlemskapet gäller i 10 år. I kvarteret kommer såväl hyrbil som lådcyklar att finnas tillgängliga.

Bredband/TV:

Föreningen är anslutna till Tele2 fibernät för tv/bredband/telefoni. Det är bredband 100/100 mbit/s som ingår, ett basutbud av tv-kanaler, och tillgång till IP-telefoni. För detta utgår en obligatorisk kostnad om ca 175 kr/mån. Önskar en boende uppgradera tjänsterna, kan det göras av den boende själv, som då tecknar ett extra separat avtal med Tele2 efter tillträde.

Renoveringar:

Det finns inga planerade eller genomförda renoveringar då byggnaden är uppförd 2022.

Gårdsplats:

Innergård med lekplats, grillplats, bänkar och cykelparkeringar.

Ekonomi:

Ingen avgiftshöjning är beslutad i nuläget. Kontrollerat 2022-10-14.

Övrigt:

Föreningen har elabonnemang samt individuella mätare i respektive lägenhet. Byggnadens ventilationssystem består av FTX-system.

Föreningen accepterar inte juridisk person som medlem.
Föreningen accepterar delat ägande mellan förälder och barn.

Ovanstående information är inhämtad från berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Obligatoriskt tillägg tillkommer för tv/bredband/telefoni om 175 kr/månad.

Obligatoriskt tillägg tillkommer även för kall- och varmvatten samt el. För det utgår en schablonkostnad.

Säljaren disponerar över ett förråd i källaren.

Lägenheten är registrerad som 3 rum och kök enligt utdrag ur lägenhetsförteckningen och disponeras som 4 rum och kök idag.

Det finns bygglov för inglasning av balkongen, för mer info kontakta styrelsen.

Omgivning

Allmänt om området:

Västra Hamnen som närmast kan liknas vid en stad i staden, har växt upp som en frisk fläkt och verkligen gjort avtryck. Inte bara i Malmö och Sverige utan över hela världen. Turning Torso som sträcker sig upp över hela området har blivit ett välkänt landmärke. All tänkbar service finns inom promenadavstånd och det finns inte bara restauranger och fik utan även förskolor, skolor, resebyrå, gallerier, ölpub, klädaffärer - ja listan kan göras hur lång som helst! Ta god tid på er att gå runt bland gränderna och insup atmosfären och havsluften, så kommer även ni förstå varför Västra Hamnen är det i särklass populäraste området i Malmö att bo på! Nya mötesplatser såsom Malmö Live och kvarteret Tyfonen utvecklar även området ännu mer och gör det än mer attraktivt!

Västra Hamnen ligger bara minuter från Malmö Central. Tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Tåg och bussar trafikerar också våra närliggande flygplatser Sturup och Kastrup på den danska sidan. Länsbussar samt många av Malmös lokala bussar utgår också från Malmö Central. Vill man åka buss i närområdet så trafikeras både Dockan och Västra Hamnen tätt.

Som nämnt är serviceutbudet stort i området. Ica Maxi, Lidl, Coop, Systembolaget, apotek och gym finns inom gångavstånd och erbjuder ett stort och varierande utbud.

För barnen finns fina lekparker och ett dopp i havet ligger bara några hundra meter bort. Förskolor och grundskola F-9 finner du också i Västra Hamnen men även gymnasium och Malmö högskola håller till här.

Många av bostadsrättsföreningarna i Västra Hamnen har egna garage, men för gäster finns det gott om både parkeringshus och parkeringsplatser att tillgå.

I Västra Hamnen bor du bekvämt och enkelt!

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.