Malmö, Västra Hamnen
Hallenborgs gata 18A
3 995 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 4 294 kr
Inkl. värme, vatten och bostadsrättstillägg.
Boarea: 80 m2
areakälla: Föreningens information
Rum: 3
Våning: 1 av 7
Hiss: Ja Hiss från markplan.
Uteplats: Ja
 

Genomgående trea om 80 kvm på bästa Dockanläge med fantastisk uteplats i soliga söder!

Nu har vi nöjet att presentera denna smakfulla och välplanerade trea på entréplan med väl tilltagen uteplats. Här njuter man av ett genomgående ljusflöde och elegant köksinteriör. Huset är nyproducerat och lägenheten erbjuder två sovrum, ett stort sällskapsrum, välutrustat kök med flera tillval, badrum, gäst-wc, bra förvaringsmöjligheter samt en generös uteplats i söderläge. Föreningen erbjuder bland annat övernattningslägenhet, gemensamhetslokal och en gemensam, arkitektritad innergård med massor av underbar grönska. Här bor man i ett modernt och hemtrevligt boende med närhet till stadens utbud, bra kommunikationer och inte minst salta havsbad. Varmt välkomna på visning!

Visningar.

Söndag 11 December
13:00 - 13:30
Bokad visning! Boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Bekvämt i markplan inviterar hallen med avhängningsplats för ytterkläder och skor samt det för hemmet genomgående temat mattlackad ekparkett i samråd med ljusa väggar.

Kök:

Stilfullt kök med köksluckor i svart som kombineras fint med bänkskiva i sten och kakel i vitt ovanför. Maskinparken från Bosch består av induktionshäll, integrerad diskmaskin, inbyggnadsugn- och mikrovågsugn samt kyl och frys side by side. Köket erbjuder bra förvaringsmöjligheter samt utmärkta arbetsytor. Från köket finner vi utgången till den underbara uteplatsen i söder, ett extra rum om vår och sommar där man kan avnjuta god mat och dryck i gott sällskap. Här slår vi oss gärna ner under årets varma dagar och njuter av solstrålarna!

Vardagsrum:

Vidare in i våningen når vi det generösa vardagsrummet som är placerat i öppen planlösning med köket. Rummets väldisponerade kvadrat gör det möjligt att möblera en härlig soffa med ett par sköna fåtöljer och mer därtill. På golvet vilar parkett och väggarna är blåa. Ett härligt ljusinsläpp får vi ifrån flera fönsterpartier.

Sovrum:

Sovrum 1: Våningens största sovrum är väl tilltaget och här bryts de vita väggarna av med en fin blå färg som skapar en harmonisk känsla i rummet. Plats för dubbelsäng ryms med enkelhet samt tillhörande möblemang utefter önskemål. Förvaring fås via garderober.

Sovrum 2: Generöst sovrum med plats att möblera utefter behov och önskemål. Golvet kläs av parkett och väggarna är målade i härlig grå nyans med vacker fondvägg. Ypperliga förvaringsmöjligheter får vi i en stor klädkammare.

Badrum:

Helkaklat badrum med svart och vitt klinker och kakel i vitt, snyggt. Badrummet är inrett med handfat med kommod, spegel, wc, takdusch och vikbara duschdörrar i glas. Badrummet är även bekvämt utrustat med tvättmaskin samt torktumlare med arbetsbänk och förvaringsskåp ovanför.

Gäst-wc:

Samma smakfulla interiör som badrummet och utrustat med WC, handfat och spegel.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

C-1003

Lägenhetsnummer register:

1001

Andel i årsavgift:

0.9232 %

Andel i förening:

0.9232 %

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2019

Fönster:

3-glas

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

FTX

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 88 kWh/m²/år
Energiklass: D
Primärenergital: 84 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2020-11-05

Förening

Namn:

Brf Kvarteret Hallenborg i Malmö

Organisationsnummer:

769624-4511

E-post adress:

ordforande@kvarterethallenborg.se

Allmänt om föreningen:

Bostadsrättsföreningen Kvarteret Hallenborg i Malmö är en äkta förening. Föreningen äger fastigheten Rogland 1. Byggnaden ritad av Arkitektlaget Skåne. Fastigheten består av 2 sammanhängande huskroppar med källare och garage och med totalt 123 lägenheter. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Byggnationen av föreningens hus påbörjades 2016 och slutfördes under 2019. Föreningens gatuadresser är: Lägatan 4-8, Hallenborgs gata 14-18, Lovartsgatan 3-5, 211 19 Malmö.

Gemensamma utrymmen:
En gästlägenhet/övernattningslägenhet finns för medlemmarna att hyra och kostar ca 350 kr/tillfälle. I trapphuset för Hallenborgs gata 14A finns det en gemensamhetslokal som kan hyras till en kostnad om ca 350 kr/tillfälle. Barnvagns- och rullstolsförvaring samt cykelförråd finns i källaren. Cykelplatser finns även på gården och vid entréer. Cykelpool finns med fyra lådcyklar för föreningens medlemmar.

Föreningens innergård är ritad av landskapsarkitekt Maja Rytorp. Här ryms både grusade gångar, plattsatta ytor och planteringar som varierar med årstiden. Syrenbuddleja, blomsterkornell, stjärnmagnolia, höstspirea, prestonsyren, humle, vildvin, daggkåpa, höstanemon, lagerhägg, japanskt gräs och salvia är exempel på några växter som finns och förgyller miljön. Dessutom kommer en extern, friliggande grönskande park att anläggas granne med Kv Hallenborg.

För bostadsrätter med markterrass gäller följande: terrassen tillhör föreningen och bostadsrättsinnehavaren har nyttjanderätt. Det åligger bostadsrättsinnehavaren att underhålla hårdgjorda ytor och det åligger föreningen att sköta och underhålla planteringar.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen tillhandahåller 51 st garageplatser till en kostnad om ca 1025 kr/månad med nedfart från Lägatan. Garaget nås invändigt via respektive trapphus. I garaget finns också laddningsstation för elbil. 200 kr/månad tillkommer för parkeringsplats med laddbox (elförbrukning debiteras hyresgäst). Kön administreras av föreningens ekonomiska förvaltare Nabo. Det finns även förtursplatser (42 st) i närbelägna p-huset Erika, dessa förvaltas av Aimo Park.

I oktober 2022 står ca 25 medlemmar i kö och omsättningen har senaste året varit 7-8 platser

Föreningen har också avtal med bilpool via "M".

Bredband/TV:

Föreningen har avtal med Telia och tjänsten triple play som innebär bredband 250/250 Mbit/s, TV-utbud ”Lagom” och bredbandstelefoni. Ett obligatoriskt tillägg om 222 kr/månad tillkommer till avgiften.

Renoveringar:

Underhållsplan är upprättad, inga större arbeten är planerade i närtid.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Ekonomi:

Ja, avgiften höjs med 20% 230101.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Nabo.

Föreningen tar ut följande avgifter i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp, 1208 kr.
Pantsättningsavgift om 1% av årets prisbasbelopp, 483 kr/pant.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Detaljplanen godkänner ej inglasade balkonger.

Hushållsel debiteras separat efter faktisk förbrukning en gång i kvartalet. Köpare/säljare får själv reglera vid överlåtelse.

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening, uppdaterat 2022-10-26. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen före ett köp.

Kontakta styrelsen om du har fler frågor
styrelsen@kvarterethallenborg.se (hela styrelsen)
ordforande@kvarterethallenborg.se (ordförande i styrelsen)

Allmänt om lägenheten

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Ett obligatoriskt tillägg om 222 kr/månad tillkommer för kabel-TV, bredband (250/250Mbit/s) och telefoni (ej samtalskostnad).

Föreningen tillämpar gemensam el vilket debiteras separat efter faktisk förbrukning.

I energideklarationer upprättade efter 1 januari 2019 anges energiprestanda baserad på byggnadens primärenergianvändning (energiprestanda, primärenergital). Tidigare energiprestanda beskrivs nu som specifik energianvändning.

Omgivning

Allmänt om området:

Västra Hamnen som närmast kan liknas vid en stad i staden, har växt upp som en frisk fläkt och verkligen gjort avtryck. Inte bara i Malmö och Sverige utan över hela världen. Turning Torso som sträcker sig upp över hela området har blivit ett välkänt landmärke. All tänkbar service finns inom promenadavstånd och det finns inte bara restauranger och fik utan även förskolor, skolor, resebyrå, gallerier, ölpub, klädaffärer - ja listan kan göras hur lång som helst! Ta god tid på er att gå runt bland gränderna och insup atmosfären och havsluften, så kommer även ni förstå varför Västra Hamnen är det i särklass populäraste området i Malmö att bo på! Nya mötesplatser såsom Malmö Live och kvarteret Tyfonen utvecklar även området ännu mer och gör det än mer attraktivt!

Västra Hamnen ligger bara minuter från Malmö Central. Tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Tåg och bussar trafikerar också våra närliggande flygplatser Sturup och Kastrup på den danska sidan. Länsbussar samt många av Malmös lokala bussar utgår också från Malmö Central. Vill man åka buss i närområdet så trafikeras både Dockan och Västra Hamnen tätt.

Som nämnt är serviceutbudet stort i området. Ica Maxi, Lidl, Coop, Systembolaget, apotek och gym finns inom gångavstånd och erbjuder ett stort och varierande utbud.

För barnen finns fina lekparker och ett dopp i havet ligger bara några hundra meter bort. Förskolor och grundskola F-9 finner du också i Västra Hamnen men även gymnasium och Malmö högskola håller till här.

Många av bostadsrättsföreningarna i Västra Hamnen har egna garage, men för gäster finns det gott om både parkeringshus och parkeringsplatser att tillgå.

I Västra Hamnen bor du bekvämt och enkelt!

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.