Malmö, Västra Hamnen
Mastgränd 23
3 395 000 kr utgångspris
Avgift: 3 491 kr
inkl. värme, vatten och bostadsrättstillägg.
Boarea: 63 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 3
Våning: 6 av 6
Hiss: Ja
Balkong: Ja
 

Väldisponerad 3:a med söderbalkong på utmärkt läge!

I Västra Hamnen har vi nöjet att presentera denna trivsamma och välplanerade 3:a med underbart ljusinsläpp och en trevlig planlösning med kök och vardagsrum i social och öppen planlösning, dubbla sovrumsmiljöer, helkaklat badrum med tvättmöjligheter och dessutom balkong i härligt söderläge. Här bor man nära allt! Ta en härlig kvällspromenad längs Sundspromenaden och se solnedgången eller vakna piggt med ett morgondopp på Scaniabadet. På kort avstånd finns matbutiker, restauranger, caféer, skolor, gym och apotek. Varmt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Franchisetagare Johan Dahlgren
0704-22 90 41 johan.dahlgren@vaningen.se

Visningar.

Söndag 11 December
14:00 - 14:30
Bokad visning! Boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Med hiss från markplan tar vi oss högst upp i huset och här välkomnas vi in till en trevlig och inbjudande hall som erbjuder bra avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor. På golvet ligger parkett och väggarna är vita.

Vardagsrum:

Vidare in når vi vardagsrummet som är placerat i öppen planlösning med köket. Här finns plats att möblera såväl en skön soffa som matbordsmöblemang. På golvet ligger parkett och väggarna är ljusgråa samt vita. Ett fantastiskt ljusinsläpp får vi ifrån det stora fönsterpartiet som ackompanjeras av en helglasad balkongdörr som leder oss ut till våningens balkong i soligt söderläge som bjuder på stora solchanser under hela dagen.

Kök:

Köket är modernt och i tidlösa färgval. Köksluckorna i vitt kombineras fint med den mörka bänkskivan och kakel i vitt ovanför. Maskinparken från Ikea består av induktionshäll, inbyggnadsugn- och mikrovågsugn, integrerad diskmaskin, kombinerad kyl och frys samt fläkt från Franke. På golvet ligger parkett och väggarna är vita.

Sovrum:

Sovrum 1: Rymligt sovrum med plats att möblera dubbelsäng och mer därtill. Ypperliga förvaringsmöjligheter får vi i en skjutdörrsgarderob. På golvet ligger parkett och väggarna är vita som fint bryts av med en målad fondvägg i grönt.

Sovrum 2: Våningens andra sovrum är perfekt anpassat för arbetsrum, barnrum eller annat önskemål. På golvet ligger parkett och väggarna är vita som bryts av med en målad fondvägg i grått.

Badrum:

Helkaklat badrum med mörkt klinker och vitt kakel. Här är inrett med wc, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork och dusch. Badrummet är även bekvämt inrett med tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk och vägghängda skåp för förvaring ovanför.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

1-1501

Lägenhetsnummer register:

1501

Andel i förening:

0.96451 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Kryssmasten 4

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2018

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

FTX + F

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 64 kWh/m²/år
Energiklass: C
Primärenergital: 78 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2020-08-11

Förening

Namn:

Brf Fika

Organisationsnummer:

769634-0749

E-post adress:

styrelsen@brffika.se

Allmänt om föreningen:

Bostadsrättsföreningen Fika Malmö bildades 2017. Föreningen äger byggnad och mark med beteckningen Malmö Kryssmasten 4. Föreningens adresser är Lilla Varvsgatan 19 A-B, 21 A-C och Mastgränd 19-23 Föreningen består av 104 lägenheter i allt från 1:or till 4:or och har en trevlig innergård med odlingslådor för den intresserade. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo och den tekniska förvaltningen sköts av SBC.

Gemensamma utrymmen:
Övernattningslägenhet med enklare pentry finns att hyra till en kostnad om 250 kr/natt.
Miljöhus med ingång bredvid garaget.
Barnvagnsförråd finns i källaren vid samtliga trapphus.
Cykelförråd finns i garaget.

Samtliga lägenheter har egna tvättmöjligheter, ingen gemensam tvättstuga finns.

Föreningen har 2020 installerat gemensam el med IMD (individuell mätning och debitering).

Bilpool ingår genom bilpoolsföretaget M (kostnadsfritt abonnemang Premium) till och med 31 oktober 2028.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen disponerar 72 parkeringsplatser i garaget, varav 1 mc-plats och 11 el-laddplatser. Garageplats för bil kostar 895 kr, mc-plats 595 kr samt el-laddplats 1050 kr (+3,00 kr/kWh) per månad. Kösystem tillämpas.

Bredband/TV:

Ett obligatoriskt tillägg om 180 kr/månad tillkommer för gruppavtal TV, bredband (250/250 Mbit/s) och IP-telefoni genom Tele2.

Renoveringar:

Fastigheten färdigställdes 2018 och det finns inga planer på större renoveringar/underhåll i dagsläget. En 2-års garantibesiktning av samtliga lägenheter har utförts 2020-2021 av Ikano Bostad och en 5-års garantibesiktning kommer att utföras år 2023-2024.

2020 installerades gemensam el med IMD (individuell mätning och debitering).
2020 installerades 11 st laddstolpar i garaget.
2022 installerades kameraövervakning (CCTV) i garage, förråd och miljörum

Planerat underhåll:
Under våren 2023 är det planerat att solceller ska installeras. Arbetet har varit försenat på grund av komponentbrist.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja, minsta ägande andel är 10% och minst en ska vara skriven på adressen.

Ekonomi:

Det har inte gjorts någon avgiftsförändring sedan föreningens start och det finns ingen beslutad avgiftsförändring i dagsläget.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp betalas av köparen.
Pantsättningsavgift/pant om 1 % av årets prisbasbelopp, betalas av pantsättaren.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Besök gärna föreningen hemsida: https://brffika.se/

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening via hemsida 2022-08-15. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Föreningens ekonomiska förvaltare har uppgett följande andelstal:
Bostadsrättsandel: 0,009645 (0,96451% i föreningen)
Inga vidare specifikationer har angivits.

Följande obligatoriska tillägg tillkommer till månadsavgiften:
TV, bredband och telefoni (ej samtalskostnad): 180 kr
El: Debiteras utefter förbrukning.

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

I energideklarationer upprättade efter 1 januari 2019 anges energiprestanda baserad på byggnadens primärenergianvändning (energiprestanda, primärenergital). Tidigare energiprestanda beskrivs nu som specifik energianvändning.

Omgivning

Allmänt om området:

Västra Hamnen som närmast kan liknas vid en stad i staden, har växt upp som en frisk fläkt och verkligen gjort avtryck. Inte bara i Malmö och Sverige utan över hela världen. Turning Torso som sträcker sig upp över hela området har blivit ett välkänt landmärke. All tänkbar service finns inom promenadavstånd och det finns inte bara restauranger och fik utan även förskolor, skolor, resebyrå, gallerier, ölpub, klädaffärer - ja listan kan göras hur lång som helst! Ta god tid på er att gå runt bland gränderna och insup atmosfären och havsluften, så kommer även ni förstå varför Västra Hamnen är det i särklass populäraste området i Malmö att bo på! Nya mötesplatser såsom Malmö Live och kvarteret Tyfonen utvecklar även området ännu mer och gör det än mer attraktivt!

Västra Hamnen ligger bara minuter från Malmö Central. Tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Tåg och bussar trafikerar också våra närliggande flygplatser Sturup och Kastrup på den danska sidan. Länsbussar samt många av Malmös lokala bussar utgår också från Malmö Central. Vill man åka buss i närområdet så trafikeras både Dockan och Västra Hamnen tätt.

Som nämnt är serviceutbudet stort i området. Ica Maxi, Lidl, Coop, Systembolaget, apotek och gym finns inom gångavstånd och erbjuder ett stort och varierande utbud.

För barnen finns fina lekparker och ett dopp i havet ligger bara några hundra meter bort. Förskolor och grundskola F-9 finner du också i Västra Hamnen men även gymnasium och Malmö högskola håller till här.

Många av bostadsrättsföreningarna i Västra Hamnen har egna garage, men för gäster finns det gott om både parkeringshus och parkeringsplatser att tillgå.

I Västra Hamnen bor du bekvämt och enkelt!

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.