Malmö, Västra Hamnen
Kilgatan 7
8 995 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 9 178 kr
Inkl. värme och kallvatten.
Boarea: 149 m2
areakälla: Ekonomisk plan
Rum: 7
Våning: 1 av 3 Brf Radhus på tre plan.
Hiss: Nej
Balkong: Ja
Uteplats: Ja
 

Unikt gavelradhus fördelat på sju rum i tre våningar om 149 kvm med exklusiv känsla!

Inflyttningsklart! Fenomenalt Brf-radhus i lugna, mysiga Västra Hamnen-kvarter. Välplanerade kvadrat med kapacitet även för större familjer. Med balkong, takterrass och uteplats i söderläge bidrar till livskvalitet på hög nivå med havet som granne. Här erbjuds bland annat fem sovrum, trevliga sällskapsytor, fönster i tre väderstreck, kvalitetskök och wc på samtliga tre plan. Föreningen disponerar även bilpoolsplats där medlemskap för bilpool är kostnadsfritt i tio år. Läget vid den stillsamma Lilla Varvsgatan ger en lugn miljö i centralt toppläge. Havet, hamnen, stadsdel som tilltalar och ett eget hus faktiskt näst intill mitt i Malmö med badrocksavstånd till salta dopp och med både caféer och restauranger få promenadminuter bort. Varmt välkommen på visning!

Visningar.

Söndag 11 December
14:45 - 15:15
Bokad visning! Boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Via stenlagd entré med pergola välkomnas du till detta underbara hem. Innanför entrédörren möts vi direkt av ett ett sobert grått klinkergolv, medan det genomgående vitpigmenterade ask 3-stav parkett och vit golvsockel skapar det ljusa och exklusiva intryck som kännetecknar alla tre våningsplan. Här erbjuds goda avhängningsmöjligheter via flertalet garderober bakom vita skjutdörrar. Du märker direkt att standarden i radhusen uppfyller högt ställda krav med smakfulla och funktionella materialval. Entrén vetter mot innergården i norr och en uteplats där en pergola som ramar in ett gångstråk begränsar insynen.

Kök:

Här erbjuds du ett härligt ljust kök med vita släta fronter från Vedum och även vitvaror i rostfritt: kyl, frys, varmluftsugn och mikro samt induktionshäll och integrerad diskmaskin från välrenommerade Siemens och fläkt från Swegon i vitt. Här är det bänkskiva i vit laminat med vitt kakel ovan som stänkskydd samt diskbänk med dubbla hoar, underlimmad. Bänkskåp med handtag och överskåp med pushfunktion. Centrerad matplats och köket blir lätt en samlingsplats och favorit i boendet på Kilgatan 7.

Vardagsrum:

Vidare in på nedervåningen välkomnas vi av en inbjudande, öppen och rofylld sällskapsavdelning med underbar rymd med den öppna planlösningen mot köket. Det fantastiska ljusflödet som släpps igenom stora fönsterpartier gör detta rum till husets naturliga samlingsplats där yta finns för både generös soffgrupp och rymligt matbord. Låt fantasin flöda i detta rum! Med enkla steg från sällskapsrummet tar vi oss ut genom altandörren till den grönskande trädgården i solsäkert söderläge med ett skyddat läge mot vind vilket förlänger entréplanet med upp till ca 21kvm.

Badrum 1:

Radhusen har wc på samtliga tre plan: entréplanet har wc med dusch, andra planet, wc med dusch samt tvättavdelning, med enbart wc på tredje planet. Direkt från hallen kliver vi in i husets första badrum. Ett helkaklat badrum där den gråa nyansen på klinkergolvet samspelar oerhört fint med det vita kaklet på väggarna och ger en inbjudande badrumsmiljö. Dusch med vikbara duschdörrar i glas, plafond i tak, WC, vitt tvättställ med kommod, kromad elektrisk handdukstork och spegel ovan tvättställ med belysning.

Allrum ovanvåningen:

En trappa upp finnes ett ljust allrum som går alldeles förträffligt att använda som TV-rum. Sist men inte minst toppas detta radhus av en underbar takterrass om ca 25 mysiga kvadratmeter i magnifikt söderläge. Söderläget ger denna terrass många härliga soltimmar och många sena trevliga grillkvällar.

Sovrum:

På andra plan finns tre sovrum och ett allrum om totalt ca 60 kvm samt en indragen balkong. På tredje planet väntar ytterligare två sovrum och en hall på ca 35 kvm samt förstås den ca 25 kvm stora takterrassen med gott om plats för avkoppling och umgänge i svårslagen utemiljö. Varje plan är dessutom välförsett med gott om förvaringsplatser.

Badrum 2:

Ovanvåningens badrum pryds av samma snygga kakelval på väggarna som nedanvåningens badrum och möts här med en grå klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Badrummet är utrustat med plafond i tak, WC, elektrisk handdukstork, handfat med kommod i vitt, spegelskåp med belysning och dusch med vikbara duschdörrar i glas. Här finns även en egen tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare från välrenommerade Siemens med vit bänkskiva Marmo Roma ovan i laminat, praktiskt och vitt väggskåp ovan bänkskiva, bekvämt med gott om plats till förvaring.

Gäst-Wc:

Gästtoalett med vitmålade väggar och grått klinkergolv. Toaletten är utrustad med WC, handfat och spegel.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Radhus

Lägenhetsnummer förening:

8-1001

Lägenhetsnummer register:

1001

Andel i förening:

5.2236 %

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Malmö Sjöporten 4

Byggnadstyp:

Brf Radhus

Byggnadsår:

2022

Fönster:

3-glas

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

FTX

Energideklaration:

Utförd: Behövs ej

Förening

Namn:

Brf Södra Sjöporten

Organisationsnummer:

769636-1026

Allmänt om föreningen:

Brf Södra Porten äger fastigheten Malmö Sjöporten 4 och omfattar 29 lägenheter, 1 lokal samt 4 radhus på fastigheten Sjöporten 4. Föreningens adresser är Kilgatan 7-13 och Stapelbäddsgatan16-20. Föreningen har andelar i två gemensamhetsanläggningar, se ekonomisk plan.

Gemensamma utrymmen:
Föreningen har ett cykelförråd. Det finns även miljörum och cykelverkstad med ingång via innergården. Gården förväntas stå klar under hösten 2022 och det kommer att finnas gräsytor, pergola och ett soldäck samt plats för umgänge.

De gemensamma utrymmena delas med grannfastigheten Malmö Sjöporten 3. Föreningens andel är 2/5- delar.

I avgiften ingår kallvatten och fjällvärme. Varmvatten och hushållsel debiteras separat efter förbrukning.

Äger föreningen marken:

Ja.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Det förekommer ett underjordiskt garage med 51 garageplatser som delas med grannfastigheten. Föreningen disponerar 19 platser. Pris för garageplats är ca 1200 kr/månad. Kösystem tillämpas. Föreningen disponerar även 1 bilpoolsplats samt en HCP som delas med två andra fastigheter. Medlemskap för bilpool är kostnadsfritt i tio år.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till fibernät med Comhem som leverantör. En obligatorisk kostnad om 215 kr/lgh utgår till samtliga lägenheter.

Renoveringar:

Nybyggnation. Bygg-garantier föreligger.

Ekonomi:

Se ekonomisk plan för prognos.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Nabo.

Föreningen tar ut följande avgifter i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp betalas av köparen.
Pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp, betalas av pantsättaren.

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Föreningsinformationen är inhämtad från ekonomisk plan och säljbroschyr. Spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifterna mer representant från styrelsen före ett köp.

Allmänt om lägenheten

Kostnad för hushållsel och varmvatten debiteras separat enligt ekonomisk plan. Varmvatten ca 435 kr / månad. Hushållsel ca 931 kr / mån.

Debitering för förbrukat varmvatten och hushållsel tillkommer efter verklig förbrukning.

Det tillkommer obligatoriskt tillägg om 215 kr/månad för TV/bredband/IP-telefoni via Comhem.

Säljaren disponerar över ett förråd.

Generell takhöjd om ca 2.5 m.

Husen värms upp med fjärrvärme och lägenheterna är utrustade med radiatorer.

Vita släta innerdörrar, vita garderober, samt vita skjutdörrsgarderober. Fönsterbänkar i mellangrå kalksten och vita strömbrytare och eluttag. Balkong med golv av betong och räcken av metall. Väggar på indragna balkonger kläs med trä. Terrass i tryckimpregnerat virke med räcken i metall.

Omgivning

Allmänt om området:

Västra Hamnen som närmast kan liknas vid en stad i staden, har växt upp som en frisk fläkt och verkligen gjort avtryck. Inte bara i Malmö och Sverige utan över hela världen. Turning Torso som sträcker sig upp över hela området har blivit ett välkänt landmärke. All tänkbar service finns inom promenadavstånd och det finns inte bara restauranger och fik utan även förskolor, skolor, resebyrå, gallerier, ölpub, klädaffärer - ja listan kan göras hur lång som helst! Ta god tid på er att gå runt bland gränderna och insup atmosfären och havsluften, så kommer även ni förstå varför Västra Hamnen är det i särklass populäraste området i Malmö att bo på! Nya mötesplatser såsom Malmö Live och kvarteret Tyfonen utvecklar även området ännu mer och gör det än mer attraktivt!

Västra Hamnen ligger bara minuter från Malmö Central. Tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Tåg och bussar trafikerar också våra närliggande flygplatser Sturup och Kastrup på den danska sidan. Länsbussar samt många av Malmös lokala bussar utgår också från Malmö Central. Vill man åka buss i närområdet så trafikeras både Dockan och Västra Hamnen tätt.

Som nämnt är serviceutbudet stort i området. Ica Maxi, Lidl, Coop, Systembolaget, apotek och gym finns inom gångavstånd och erbjuder ett stort och varierande utbud.

För barnen finns fina lekparker och ett dopp i havet ligger bara några hundra meter bort. Förskolor och grundskola F-9 finner du också i Västra Hamnen men även gymnasium och Malmö högskola håller till här.

Många av bostadsrättsföreningarna i Västra Hamnen har egna garage, men för gäster finns det gott om både parkeringshus och parkeringsplatser att tillgå.

I Västra Hamnen bor du bekvämt och enkelt!

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.