Malmö, Västra Hamnen
Ankargatan 9
3 795 000 kr som utgångspris
Avgift: 4 462 kr
inkl. värme och vatten. Obl. avgift om 159 kr/mån tillkommer för internet
Boarea: 76 m2
areakälla: säljarens information
Rum: 3
Våning: 3 av 5
Hiss: Ja
Balkong: Ja
 

Drömvåning i två plan med västerbalkong och fina detaljer

Nu kan vi äntligen presentera denna fantastiska våning i två plan på eftertraktad adress som erbjuder arkitektonisk kvalitet och fin fy över Västra Hamnens takåsar. Vad sägs om detaljer som snyggt träinfattade fönster i övrig aluminiumkonstruktion, balkong i västerläge, badrum med egna tvättmöjligheter, generöst sovrum och allrum på övre plan samt ett fantastiskt ljusinsläpp som skapar en perfekt och härlig atmosfär. Här bor man i populära Västra Hamnen med direkt närhet till havet, matbutiker, gym och mycket mer. Föreningen har dessutom en fantastiskt takterrass som kan nyttjas av medlemmarna.
Omgående tillträde möjligt för den som önskar.
Varmt välkommen på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Franchisetagare Marcus Pettersson
0704-80 72 81 marcus.pettersson@vaningen.se

Visningar.

Söndag 2 Oktober
14:15 - 14:45
Bokad visning - Välkommen att boka direkt hos mäklaren eller boka via hemsidan.
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

ENTRÈPLAN:

Hall:

Med hiss från markplan tar vi oss upp till våning tre och välkomnas in till detta moderna och iögonfallande boende på utmärkt adress i Västra Hamnen med Turning Torso som granne. Direkt när vi öppnar dörren möts vi av slående sikt genom lägenhetens stora glaspartier. Här erbjuds en inbjudande hallmiljö med bra plats för avhängning och fin överblick över hela nedervåningen. Golvet kläs av smakfullt parkettgolv och väggarna är vita, en genomgående interiör för nästintill hela lägenheten.

Kök:

Vidare in når vi köket i öppen symbios med matplats- och allrumsdel där utrymme finns för ett trevligt matbord. Det stilfulla köket från Vedum erbjuder bra förvaringsmöjligheter bakom vita luckor som kombineras med den grå bänkskivan och ljust mosaikkakel ovan. Den välutrustade maskinparken från Bosch består av spishäll, fläkt, diskmaskin, inbyggd ugn samt mikrovågsugn samt delad kyl och frys.

Vardagsrum:

I öppen anslutning med köket är vardagsrummet placerat och blir en naturlig plats för samvaro. Här finns god plats för att umgås med familj och vänner och fint utrymme för att inredas med antingen matbord eller soffgrupp. De stora fönsterpartierna från golv till tak ackompanjeras av en helglasad balkongdörr som leder oss ut till den längsgående balkongen i västerläge som med lätthet möbleras utefter önskemål.

Badrum:

Helkaklad badrumsmiljö med mörk klinker och kaklade väggar i vitt med en fondvägg i matchande kakel som klinker. Badrummet är inrett med rejäl dusch bakom kaklad vägg, vägghängd WC, vägghängt förvaringsskåp, handfat med underskåp, spegel, handdukstork samt kombinerad tvättmaskin och torktumlare (LG, 2019).

ÖVRE PLAN:

Allrum:

Ovanvåningen nås via vackert svängd trappa med glasinfattning där möjligheterna för väggkonst och ljussättning är oändliga. I dagsläget finns ett sovrum samt allrum på övre plan. För den som önskar kan allrummet göras om till ett sovrum i enlighet med alternativ planskiss om behov för ett andra sovrum finns. Här finns ett stort fönsterparti som ger oss en trevlig utsikt över takåsarna och som skänker ett fint ljusinsläpp.

Sovrum:

Väl tilltaget sovrum med glasparti från golv till tak som skänker oslagbar vy över takåsarna. Förvaringsmöjligheter får vi i flera garderober som sträcker sig längs med ena väggen. Här bryts de genomgående vita väggarna av med en målad grå fondvägg.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Snabbt tillträde möjligt

Lägenhetsnummer förening:

0204

Lägenhetsnummer register:

1204

Andel i årsavgift:

2.95796 %

Andel i förening:

2.5589 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Skansen 2

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2005

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Mekanisk frånluft

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 146 kWh/m²/år
Energiklass: F
Primärenergital: 178 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2019-11-29

Förening

Namn:

Brf M-TRE

Organisationsnummer:

769610-4822

E-post adress:

m3styrelsen@gmail.com

Allmänt om föreningen:

Brf M-Tre är en äkta förening som förvaltar byggnaden på den friköpta tomten, Skansen 2 i Malmö med adress Ankargatan 9. Föreningen bildades 2004 och byggnaden uppfördes 2005. Föreningen består av 30 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick Förvaltning och den tekniska förvaltningen sköts av Lars Hansson i Skåne AB.

Föreningen är medlem i en samfällighetsförening som heter Kompassen. Samfälligheten förvaltar sopsugsanläggning, kommunikations- och planteringsytor, dagvattensystem samt belysning. Föreningens andel av detta är 6,8%.

Gemensamma utrymmen:
Föreningens medlemmar har ett miljörum, cykelställ på föreningens innergård samt en lummig innergård med tillgång till utemöbler och grill. Det finns också en gemensam takterrass med tillgång till gemensamma utemöbler. Takterrassen går bra att boka för tillställningar, den kan nyttjas kostnadsfritt och det finns utrymme för ca 15-20 personer. Bokas genom anslagstavla i entrén.

Föreningens grillregler är följande:
På takterrasser, gemensam takterrass, samt på altaner på bottenvåning: kolgrill, elgrill, gasolgrill.
Balkonger: gasolgrill och elgrill ok.

I årsavgifterna ingår det två fönsterputsningar per år, som utförs kring maj/juni samt november/december.

Äger föreningen marken:

Ja.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Garageplats finns i Parkeringshuset Aktern, Västra Varvsgatan 28 samt i Parkeringshuset TT-Gallery, Västra Varvsgatan. Månadskostnad Aktern f.n. från ca 1 080 kr, se www.parkeringmalmo.se. Månadskostnad TT-gallery f.n. ca 1 100 kr, se https://www.apcoa.se/parkering-i/malmoe/turning-torso/. I grannföreningen Skansen 3 med adress Ankargatan 15 kan garageplats hyras för ca 1 060 kr/månad, P-platser med laddstolpe finns för ytterligare ca 265 kr/månad. Kösystem tillämpas.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till digital-TV samt bredband via TELE2. Digital-TV ingår i avgiften (basutbudet) och för bredband tillkommer en obligatorisk avgift om 159 kr/månad.

Renoveringar:

2021 Nytt golv entré- samt källarplan. Avtal gällande avtorkningsmattor för att minska golvslitage.
2020 omläggning av stenläggningen på gården.
2019 rensning av ventilationskanal, nytt tätskikt på balkong, underhållsspolning av avloppssystem, lagt nytt trallgolv på takterrassen samt skaffat nya planteringslådor.
2018 nytt låssystem till miljöhuset.
2017-2018 injustering av värmesystem.
2017 byte av dörr till miljörum.
2017 genomgång och underhåll av fasadfogar.
2016 montering av tag-baserat låssystem.
2015 nya stuprör för att förbättra avrinningen från balkongtaken mot öster samt byggt om avrinningen från taket över utskjutet.
2014 oljning av samtliga träpartier i fasaden.
2013 utbyte av justerventiler för värmesystemet + injustering av värmesystemet.
2012-13 anläggning av nytt tätskikt och plåtsättning på altaner på fastighetens översta plan.
2010-11 omfogning av fasadpartier samt täckning av balkongtak med bromattor samt plåtsättning av balkongtak.

Kommande planerade åtgärder:
Hissrenovering
Inspektion av radiatorer genomförd, byta av vissa radiatorer
Uppsättning av grindar runt gården

Föreningen följer en underhållsplan.

Tillåter föreningen delat ägande:

Normalt ej

Ekonomi:

Föreningen har inte förändrat årsavgifterna sedan 2011 och det finns just nu inga beslut om kommande ändringar.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredbablick.

Föreningen tar ut följande avgifter i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 1183 kr (2,5 % av årets prisbasbelopp).
Pantsättningsavgift om 473 kr (1 % av årets prisbasbelopp).

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen.

Allmänt om lägenheten

Föreningen har individuell mätning av el, som debiteras bostadsrättshavaren kvartalsvis utefter förbrukning.

Bostadsrättshavaren disponerar ett källarförråd.

Uppgift om andelstal från föreningens ekonomiska förvaltare Bredablick.
Andel förening (%): 2.55890000, andel årsavgift (%): 2.95796000

Omgivning

Allmänt om området:

Västra Hamnen som närmast kan liknas vid en stad i staden, har växt upp som en frisk fläkt och verkligen gjort avtryck. Inte bara i Malmö och Sverige utan över hela världen. Turning Torso som sträcker sig upp över hela området har blivit ett välkänt landmärke. All tänkbar service finns inom promenadavstånd och det finns inte bara restauranger och fik utan även förskolor, skolor, resebyrå, gallerier, ölpub, klädaffärer - ja listan kan göras hur lång som helst! Ta god tid på er att gå runt bland gränderna och insup atmosfären och havsluften, så kommer även ni förstå varför Västra Hamnen är det i särklass populäraste området i Malmö att bo på! Nya mötesplatser såsom Malmö Live och kvarteret Tyfonen utvecklar även området ännu mer och gör det än mer attraktivt!

Västra Hamnen ligger bara minuter från Malmö Central. Tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Tåg och bussar trafikerar också våra närliggande flygplatser Sturup och Kastrup på den danska sidan. Länsbussar samt många av Malmös lokala bussar utgår också från Malmö Central. Vill man åka buss i närområdet så trafikeras både Dockan och Västra Hamnen tätt.

Som nämnt är serviceutbudet stort i området. Ica Maxi, Lidl, Coop, Systembolaget, apotek och gym finns inom gångavstånd och erbjuder ett stort och varierande utbud.

För barnen finns fina lekparker och ett dopp i havet ligger bara några hundra meter bort. Förskolor och grundskola F-9 finner du också i Västra Hamnen men även gymnasium och Malmö högskola håller till här.

Många av bostadsrättsföreningarna i Västra Hamnen har egna garage, men för gäster finns det gott om både parkeringshus och parkeringsplatser att tillgå.

I Västra Hamnen bor du bekvämt och enkelt!

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.