Malmö, Västra Hamnen
Mastgränd 7F
2 495 000 kr som utgångspris
Avgift: 3 438 kr
I avgiften ingår värme och bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg gällande kabel-tv och bredband tillkommer om 180 kr/månad. Föreningen har individuell mätning av kall - och varmvatten samt el. Avläsningen görs löpande och debitering sker månadsvis efter faktiskt förbrukning med 1 månads eftersläpning.
Boarea: 54.5 m2
areakälla: Föreningens information
Rum: 2
Våning: 1 av 5
Hiss: Ja
Uteplats: Ja
 

Tvårummare i Västra Hamnen med egen uteplats!

På Mastgränd 7F, med gångavstånd till havet och alldeles intill Masttorget med service så som Ica Maxi, apoteket och flertalet restauranger presenterar vi nu denna bekväma tvårummaren. Bostaden bjuder på ett fint ljusflöde där gavelläget gör sig påmint med fönster från tre väderstreck. Det trivsamma vardagsrummet binds varsamt samman med köket samtidigt som de båda rummen får vara separata. Den stilrena köksön är lika snygg som den är funktionell. Vidare finns vi ett sovrum som rymmer dubbelsäng samt helkaklat badrum med egna tvättmöjligheter. Den gårdsvända uteplatsen sätter fin guldkant på bostaden med gott om plats för möblemang och växter. Föreningen erbjuder dessutom en mysig innergård samt egen takterrass till alla medlemmar att nyttja själv eller med större sällskap. Här får du ett bekvämt boende på markplan med både larm och insynsskydd i form av frostade rutor. Välkomna!

Visningar.

Söndag 21 Augusti
12:00 - 12:30
Bokad visning! Boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Från egen uteplats välkomnas vi in till denna trevliga tvårummaren. På golvet vilar parkett och väggarna är vitmålade, vilket är genomgående för hela lägenheten. Hallen har tre garderober och ett städskåp.

Kök:

I köket ligger det ett parkettgolv och väggarna är målade i vitt. Köket har skåpsinredning från Vedum med släta vita luckor och keramikbänkskiva från Silestone. Köket har komplett maskinpark från Siemens bestående av kyl/frys, induktionshäll, varmluftsugn samt integrerad diskmaskin. Fläkten är från IKEA.

Vardagsrum:

Vardagsrummet ligger i anslutning till köket och har stora fönsterpartier. På golvet vilar parkett och väggarna är vitmålade. Här finner vi även en altandörr ut till Mastgränd.

Sovrum:

Sovrummet rymmer dubbelsäng och har två utgångar ut till hallen, båda med skjutdörr. Även i sovrummet ligger det ett parkettgolv och väggarna är målade i greige.

Badrum:

Helkaklat med vita väggar och grått klinkergolv. Badrummet är utrustat med WC, handfat med vit kommod, spegelskåp (Vedum), handdukstork och dusc med vikdörrar i frostat glas. Här finns även egna tvättmöjligheter bestående av tvättmaskin och torktumlare från Siemens med arbetsbänk och väggskåp.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

1101

Lägenhetsnummer register:

1001

Andel i årsavgift:

2.33377 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Bommen 2

Byggnadstyp:

Flerbostadshus/Gathus

Byggnadsår:

2017

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

FTX

Ventilationsbesiktning:

Utförd 2020-03-16

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 85 kWh/m²/år
Energiklass: D
Primärenergital: 103 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2020-03-16

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

1st

Elkostnad:

1 440 kr/år

VA:

600 kr/år

Total driftkostnad:

2 040 kr/år

Kommentar:

Föreningen har individuell mätning av kall - och varmvatten samt el. Avläsningen görs löpande och debitering sker månadsvis efter faktiskt förbrukning med 1 månads eftersläpning.

Förening

Namn:

Riksbyggens Brf Livbojen

Organisationsnummer:

769629-4649

Allmänt om föreningen:

Brf Livbojens hus stod färdigt för inflyttning under december 2017 på fastigheten Bommen 2. Föreningen innehar 49 lägenheter som är upplåtna med bostadsrätt och 1 lokal med hyresrätt. Föreningen äger marken. Föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning sköts av Riksbyggen.

Innergården delas med grannföreningarna Bonum Brf Ankaret och Brf Blinkfyren. En gemensamhetsanläggning, Malmö Bommen GA:1, har inrättats för att tillgodose skötseln av gård med tillbehör, grönytor, belysning, cykelparkering m.m. Föreningen svarar för 1/3-andelar (ca 33%) av driftkostnaderna.

Gemensamma utrymmen:
I föreningen finns 1 st miljörum, 1 st cykelrum och 1 st barnvagnsrum.
Det finns även en gemensam innergård med tillgång till grönytor, cykelparkering och handikapparkering.
Föreningen har en härlig gemensam takterrass om ca 47,5 kvm med utsikt över Masttorget i söderläge. Terrassen är inredd med trätrall och belysning.

Försäkring:
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad i Folksam. Hemförsäkringen bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Parkeringsplatser finns att hyra via P-Malmö i parkeringshuset Aktern som är beläget i Masthusenområdet. Begränsad tillgång och viss kötid kan förekomma.
Föreningarnas medlemmar är anslutna till en bilpool som även innefattar cykelpool med lådcyklar, anslutningen varar fram till 2027.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till digital-TV och bredband 100/100 Mbit/s via Tele2. Föreningen har ett kollektivt avtal med Tele2 och avgiften ligger som ett obligatoriskt tillägg om 180 kr / mån på avgiften.

Renoveringar:

Huset färdigställdes 2017 och under hösten 2019 utfördes en 2-årsbesiktning av byggnad och mark, nästa besiktning kommer att ske 2022. Det finns inga större renoveringar planerade i dagsläget.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Ekonomi:

Avgiften höjdes med 2% från och med 1/1-2022. Enligt kontakt med ordförande 2022-06-29 så finns inga avgiftsförändringar inplanerat, budgetmöte hålls i höst och efter det tas beslut om eventuella avgiftsförändringar.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp (1208 betalas av köparen).
Pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp (483 kr/pant).

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Andelstal enligt ekonomisk förvaltare Riksbyggen:
Andelsprocent 2,03529%.
Andelsprocent årsavgift 2,33377%.
Andel i förening har ej specificerats.

Ett obligatoriskt tillägg gällande kabel-tv och bredband tillkommer om 180 kr/månad.

Individuell mätning av vatten och el tillkommer på avgiften.

Säljaren disponerar ett vindsförråd.

Föreningen har inte kunnat svara på med vilken rätt som bostadsrättens angränsande uteplats upplåts med. Föreningen äger marken.

Säljaren informerar att följande ingår i köpet:
- Alla vitvaror.
- Väggmonterade lampor.

Säljaren informerar om kända fel och brister:
Små sprickor i handfatet i badrummet.

Omgivning

Allmänt om området:

Västra Hamnen som närmast kan liknas vid en stad i staden, har växt upp som en frisk fläkt och verkligen gjort avtryck. Inte bara i Malmö och Sverige utan över hela världen. Turning Torso som sträcker sig upp över hela området har blivit ett välkänt landmärke. All tänkbar service finns inom promenadavstånd och det finns inte bara restauranger och fik utan även förskolor, skolor, resebyrå, gallerier, ölpub, klädaffärer - ja listan kan göras hur lång som helst! Ta god tid på er att gå runt bland gränderna och insup atmosfären och havsluften, så kommer även ni förstå varför Västra Hamnen är det i särklass populäraste området i Malmö att bo på! Nya mötesplatser såsom Malmö Live och kvarteret Tyfonen utvecklar även området ännu mer och gör det än mer attraktivt!

Västra Hamnen ligger bara minuter från Malmö Central. Tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Tåg och bussar trafikerar också våra närliggande flygplatser Sturup och Kastrup på den danska sidan. Länsbussar samt många av Malmös lokala bussar utgår också från Malmö Central. Vill man åka buss i närområdet så trafikeras både Dockan och Västra Hamnen tätt.

Som nämnt är serviceutbudet stort i området. Ica Maxi, Lidl, Coop, Systembolaget, apotek och gym finns inom gångavstånd och erbjuder ett stort och varierande utbud.

För barnen finns fina lekparker och ett dopp i havet ligger bara några hundra meter bort. Förskolor och grundskola F-9 finner du också i Västra Hamnen men även gymnasium och Malmö högskola håller till här.

Många av bostadsrättsföreningarna i Västra Hamnen har egna garage, men för gäster finns det gott om både parkeringshus och parkeringsplatser att tillgå.

I Västra Hamnen bor du bekvämt och enkelt!

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.